aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Ådnavegen 38.
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Ådnavegen 38.

INDRE ARNA Ådnavegen 38

Unikt og sjarmerende lite bolighus m/ terrasse, hage og garasje. Nydelig utsikt, gode solforhold og sentral beliggenhet

 • kr 2 990 000
 • BRA 58 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 990 000
 • Omkostningerkr 87 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 077 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1997
 • Soverom2
 • ArealP-rom 57 m²
 • Felleskostnaderkr 784
 • Tomt1 119.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   87 792,- (Omkostninger totalt)   3 077 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etasje.
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Ådnavegen 38 - en unik 3-roms selveier bolig over 2 plan med svært sentral beliggenhet i Arna. Boligen har en flott beliggenhet med meget gode solforhold og en nydelig utsikt. Boligen er meget koselig og sjarmerende med plen bak huset, usjenert terrasse med utgang fra stue, overbygd utestue ved inngangsparti og bod brukt som anneks/kontor. Det er 2 soverom i boligen, åpen kjøkkenløsning mot stue og stue med mange vindusflater. Fra boligen er det svært kort gangavstand til Øyrane Torg som byr på en rekke butikker og spisesteder. I tillegg er det også kort gangavstand til Arna stasjon og Arna terminal. Herfra kan man ta toget til Bergen sentrum på ca. 8 minutter eller benytte seg av hyppige bussavganger i retning Åsane og Nesttun Velkommen!
Rommet har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet og skaper en luftig atmosfære.

Ådnavegen 38, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  1. etasje: 33 kvm Entre/trapperom: 6,3 Stue/kjøkken: 26,4
  2. etasje: 25 kvm Trapperom: 3,7 Bad: 5,1 Soverom 1: 7,2 Soverom 2: 6,5 Bod: 1,2
  Primærrom
  1. etasje: 33 kvm Entre/trapperom: 6,3 Stue/kjøkken: 26,4
  2. etasje: 24 kvm Trapperom: 3,7 Bad: 5,1 Soverom 1: 7,2 Soverom 2: 6,5  Tomt
  1119.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med tilkomstveier, uteområder og parkeringsløsning. Stor felles platting i sameiet. Tomten er felles for sameiet med denne seksjonen disponerer området med plen og terrasser. Området foran er felles. Usjenert hage og terrasse.

  Beliggenhet
  Ådnavegen 38 har en sentral og attraktiv beliggenhet i Indre Arna med meget gode solforhold og en nydelig utsikt mot Arnavågen og omkringliggende fjell. Boligens beliggenhet er svært sentral med Jernbanen og Øyrane Torg i umiddelbar nærhet. Øyrane torg er et populært samlingssted, og byr på en rekke butikker og spisesteder. Også kort gangavstand til både Kiwi og Rema 1000 som er like ved. Trenger man et bredere servicetilbud er det ca. 15 minutters kjøring til Åsane og ca. 25 minutters kjøring til Bergen sentrum. Fra boligen er det kort gangavstand til jernbanen og Arna terminal. Herfra kan man ta toget til Bergen sentrum på ca. 8 minutter eller benytte seg av hyppige bussavganger i retning Åsane og Nesttun. Nå pågår arbeid med den gamle tunnelen i strekning Arna-Bergen - som sammen med den nye tunnelen vil utgjøre dobbeltspor gjennom fjellet. Dobbeltspor vil legge til rette for økt hastighet og hyppigere togavganger mellom Arna-Bergen. Også flere barnehager like ved og kort avstand ti skoler. Kort oppsummert har boligen en meget sentral beliggenhet i Arna med nærhet til det meste. For de turglade er det fine turmuligheter i umiddelbar nærhet med Gullfjellet, Arnanipa og Reppadalen som mest populære turer.

  Adkomst
  Enkel adkomst og umiddelbar nærhet til Jernbanen og Øyrane torg. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Flere barnehager i umiddelbar nærhet.

  Skolekrets
  Er både barne, ungdoms og videregående skole i Arna,

  Offentlig kommunikasjon
  Arna terminal i umiddelbar nærhet med både hyggige tog og bussavganger.

  Byggemåte
  Vinduer: Vinduer med isolerglass fra byggeår. Dører: Ytterdør og terrassedør med glassfelt. Malte fyllingsdører av ulik type fra byggeår. Etasjeskille: Etasjeskille i trebjelkelag fra byggeår.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Noe soppsverte i dusjsonen (fuger mellom fliser) - Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Nye dusjdører og dusjkar satt inn av oss juni 2022. I følge egenerklæring fra forrige eier skiftet de selv vask og blandebatteri, usikkert årstall, men etter 2012. - Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Skiftet sikkerhetsventil, montert nytt vanninntak med reduksjonsventil og slamsamler juni 2021. Utført av Arna og Åsane rørleggerservice AS. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Thunestvedt AS: Skiftet baderomsvifte med fuktsensor mars 2022. Det ble også lagt ny kobling til varmepumpe av samme firma april 2023. Star Elektro AS: Satt inn ny termostat i stue juni 2020, montert el-billader og ny 16 amperestikk i garasjen august 2020. Kjetil Lidal, elektriker: Lagt inn ny jordfeilbryter 11.08.2017. - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Easee ladeboks innstallert i 2020 - Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Vi har selv isolert utebod i 2017. I følge egenerklæring fra forrige eier er tak over sittegruppe ut utført av ham selv. Ny varmtvannsbereder koblet til i 2019 av bekjent som er faglært (rørlegger). - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Bygget trapp (fra terrasse) og mur/gjerder i hagen ferdig juli 2023. Utført av Extra Bygg AS. - Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Vi ble i juli 2023 gjort oppmerksom på fra eiendomsmegler at det ikke foreligger ferdigattest for boligen i Bergen kommunes arkiv. I følge prospekt for boligen fra 2012 finnes det ferdigattest datert 03.01.2012, men denne er ikke vedlagt dokumentasjonen tilknyttet boligen. - Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger)? Ja. Skjeggkre observert i noen enheter i sameiet i 2020. Skadedyrfirma var på befaring og utførte sanering på alle enheter i sameiet i 2020.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Ådnavegen 38. 3-roms selveier bolig over 2 plan med svært sentral beliggenhet i Arna. Egen inngang, fine uteområder rundt boligen og garasje. Boligen har en flott beliggenhet med meget gode solforhold og en nydelig utsikt mot Arnavågen og omkringliggende fjell. Fra boligen er det svært kort gangavstand til Øyrane Torg, Arna stasjon og Arna terminal. Velkommen på visning! Stue / kjøkken: Boligen har en åpen stue- og kjøkkenløsning med et areal på 26,4 m2. Her kan det innredes med både sofagruppe og spisebord. Rommet har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet og skaper en luftig atmosfære. Utgang til koselig og usjenert terrasse. Pent kjøkken fra 2011 med profilerte fronter, Kjøkkenet har god skapplass og benkeplass. Det er også innredet med laminat benkeplate med nedfelt stålvask, samt platetopp, komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Soverom: Boligen har to soverom på 7,2 m2 og 6,5 m2. Soverommene befinner seg i boligens andre etasje og kan innredes med standard soveromsmøblement. Bad: Bad fra byggeår med fliser på gulv og vegg og malt trepanel i himling. Det er innredet med dusjhørne, opplegg for vaskemaskin, toalett, benkeskap med nedfelt servant og speil med belysning over. Varmekabler i gulv. Bod: Utvendig bod brukt som kontor/gjesterom. Laget til en praktisk utestue som en forlengelse av boden som gir ett helårlig preg. Kort oppsummert er dette en sjarmerende og koselig liten bolig med fine uteområder, garasje og meget sentral beliggenhet i Indre Arna med jernbanen like ved.

  Standard
  Innvendige overflater: Innvendige gulv med ulike overflater, laminat og fliser. Innvendige vegger og himling med malt trepanel. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Vinduer: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tiltak: Fungerer med dette avvik. Utvendig > Dører: Noe bruksslitasje registrert. Tiltak: Fungerer med dette avvik. Innvendig > Overflater: Noe slitasje , sår og sprukne fliser. Tiltak: Fungerer med dette avvik. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Innvendig > Innvendige dører: Noe slitasje og mangler registrert. Tiltak: Fungerer med dette avvik. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Noe slitasje i overganger fuger og fliser registrert. Tiltak: Det må påregnes vedlikehold og oppgradering på sikt. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Noe slitasje i overgang fuger og fliser registrert. Tiltak: Det må påregnes oppgradering på sikt. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter plassert i gang. Anlegget er fra byggeår, med noen endringer i ettertid. Tiltak: Alle eldre anlegg bør med jevne mellomrom ha en utvidet uavhengig kontroll. Forhold som har fått TGIU: Utvendig > Andre utvendige forhold

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Fiber gjennom telenor

  Parkering
  Parkering i garasje

  Diverse
  Det er behov for vedlikehold på enkelte av de andre seksjonene. Det er avtalt at styret skal innhente anbud/tilbud. Gjelder enkelt vedlikehold med skifte av noen vinduer, verandadør og utbedring bærebjelke terrasse m.m. Den totale formuen i sameiet er kr 125 909,-. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   87 792,- (Omkostninger totalt)   3 077 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk. Varme i gulv i hele 1 etasje og på bad. Varmepumpe i stue.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  11292

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, eiendomsskatt og renovasjon.

  Formuesverdi primær
  557071

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2005455

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  190/1000

  Felleskostnader pr. mnd
  784

  Felleskostnader inkluderer
  Utvendig forsikring, strøm fellesområder og enkel utvendig vedlikehold av fellesområder.

  Andel fellesformue
  21404

  Andel fellesformue per dato
  2023-08-08T22:00:00Z

  Sameiets forsikringsselskap
  IF

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/287/37/4: 03.08.1946 - Dokumentnr: 201995 - Bestemmelse om gjerde Overført fra gnr 287 bnr 68 Overført fra: Knr:4601 Gnr:287 Bnr:37 Gjelder denne registerenheten med flere - Gjerdeplikt. 23.02.2012 - Dokumentnr: 156074 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 4 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 190/1000 ---------- Reseksjonering Endring av tilleggsareal.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse fra byggeår. Det foreliggger tillatelse til tiltak og ferdigattest fasadendring av bolig fra 2012. Der står det også at tiltaket gjelder legalisering av allerede utført arbeid, der det vises til søknader fra 1995/96. På tegninger fra byggeår står badet oppført som bod. i seksjoneringen står bad inntegnet som bad. Utestuen ved boden står ikke på byggetegningene. Endringen er ikke byggemeldt/godkjent. Dokumenter mottatt fra kommunen: - E-post korrespondanse - Diverse bilder. - Situasjonsplan datert mai 1995. - Tegninger datert mai 95. - Søknad om byggetillatelse påbygg/tilbygg og endring; bolig og garasje datert 01.07.1995. - I anledning tilbygg søkes takvinkelpåeksisterendebyggning ombygget og redusert til 37 grader. Videre søkes bygging av garasje under terrasse for hovedbygning. Garasje er prosjektert 49kvm og planlegges utført i betongkonstr. Eksistrende bygning sør øst på eiendommen søkes ombygget og utvidet som boliganeks for hovedbygning. - Referat fra møte; ny boenhet kommer i strid med paragraf i plan- og bygningsloven, kommunen reduserer kravet om parkeringsplass datert 06.03.1996. - Etterspørsel om mer informasjon i søknad datert 07.03.1996. - Etterspørsel om nye tegninger som oppfyller krav med avstand fra vei datert 12.03.1996 og 19.03.1996. - Skriv fra veivesenet: "Når avkjørsla er opparbeidd og godkjent i samsvar med ovannemnde krav, vil løyve til avkjørsle bli gitt." - Tilbakemelding fra arkitekt ved avkjørsel datert 19.03.1996. - Søknad om tillatelse til å starte graving datert 22.03.1996. - Gravetillatelse datert 25.03.1996. - Byggetillatelse etter vilkår for tilbygg og ombygging av bolig og garasje, samt oppføring av frittstående bolig "aneks" gies i henhold til søknad, datert 15.04.1996. - Krav om å stanse byggearbeid datert 16.08.1996. - Avslag på søknad om byggetillatelse/melding i forvaltningssak datert 14.10.1996 - Svar fra advokat vedr. avslått søknad om byggetillatelse datert 08.10.1996 og 01.11.1996. - Svar på klage- klagen tas ikke til følge datert 04.03.1997. - Krav om å rette ulovlig utført arbeid datert 22.05.1997. - Krav om at påbegynt arbeid som er meldepliktig blir stanset datert 09.06.1997. - Uttalelse fra arkitekt datert 28.11.1997. - Vedrørende innsendt skisseforslag til endring av fasade datert 16.12.1997. - Varsel fra kommunen: "Vi har registrert at arbeidene ikke blir utført i samsvar med den godkjenning som foreligger, og forholdet blir dermed å se på som ulovlig. Vi ber om at arbeidene straks blir rettet og utført i henhold til tillatelsen." datert 26.05.1998. - Purring på varsel datert 17.09.1998. - Tillatelse til å benytte avkjørsel fra offentlig vei datert 11.07.2000. - Basiskart datert 03.02.2008. - Tegninger datert 11.05.2010. - Reviderte tegninger i forhold til tidligere byggemeldt situasjon datert 01.06.2010. - Basiskart datert 09.06.2010. - Tillatelse fra jernbaneverket for oppføring av sportsboder datert 11.03.2011. - Følgebrev nabovarsling datert 01.04.2011. - Søknad om tiltak uten ansvarsrett, utvendig sportsbod datert 11.05.2011. - Tilbakemelding på retur av søknad - sportsbod datert 12.05.2011. - Dispensasjon fra avstand til vei fra boder datert 30.05.2011. - Søknad om tillatelse til tiltak (ett-trinns søknadsbehandling) nytt bygg bolig, endring av tidligere søknad, datert 10.06.2011. - Beskrivelse av ett-trinns søknad datert 10.06.2011. - Søknad om ansvarsrett datert 10.06.2011 og 01.04.2011. - Gjennomføringsplan datert 10.06.2011. - Søknad om dispensasjon fra plankrav datert 10.06.2011. - Følgebrev nabovarsling datert 10.06.2011. - Tillatelse t il tiltak, oppføring av to sportsboder dater 15.06.2011. - Tillatelse til tiltak, fasadeendring bolig datert 02.09.2011. - Ferdigattest fasadeendring bolig datert 03.01.2012. - Basiskart datert 01.11.2012. - Søknad om dispensasjon fra avstand vedrørende bygging av bod datert 06.11.2012. - Søknad om forenklet tiltak - oppføring av bod datert 14.11.2012. - Tillatelse til tiltak - nybyyg uthus/bod datert 10.01.2013.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert, men er avsatt til sentrumsformål etter kommuneplanen. Det foreligger en reguleringsplan rett ved eiendommen, men denne berører ikke eiendommen. Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 57 MFL., INDRE ARNA, ÅDNAVEGEN 42, INDRE ARNA BARNEHAGE. Reguleringsplaner under arbeid: Planid: 63130000 Plannavn: ARNA. GNR 286, 287 OG 301, INDRE ARNA, OMRÅDEREGULERING Saksnr: 202220446 Dekningsgrad: 100,0 % - Formålet med planarbeidet er å legge til rette for bymessig utvikling i Indre Arna. Planoppgaven omhandler vurdering av fortetting innenfor eksisterende sentrumsområde på Øyrane, langs Ådnavegen og deler av Indre Arna-vegen. Videre vil alternative grep for byvekst i form av transformasjon sør for jernbanen, utfylling i Arnavågen og/eller utbygging i området Seimsmyrane utredes. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til sentrumsformål - byfortettingssone (99,9%) og sentrumsformål - sentrumskjerne (0,1 %) etter kommuneplanen. Hensynssoner i kommuneplanen: Kulturmiljø: Historiske veifar. Dekningsgrad 11,6 %. Kulturmiljø: Historiske jernbanetraséer. Dekningsgrad 0,7 %. Gjennomføringssone: Omforming Indre Arna. Dekningsgrad 100 %. Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 91,8 %. Kommunedelplan: Planid: 9940000 Plannavn: ARNA. KDP INDRE ARNA Ikrafttrådt: 13.09.2004 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til senterområde (99,8 %) og offentlig bygning (0,2 %). Restriksjonsområder i kommunedelplan: 111 - Krav om reguleringsplan. Dekningsplan 0,5 %. Planer i nærheten av eiendommen: Planid: 201703 Plannavn: E16 OG VOSSEBANEN, ARNA - STANGHELLE, STATLIG REGULERINGSPLAN - Formålet med planen er å regulere fellesprosjektet E16 og Vossebanen for strekningen Arna ? Stanghelle/Helle for E16 og Vossebanen. Planen vil redusere ulykkesfrekvens for E16, og redusere skredfaren for både veg og jernbane. For Vossebanen har det vært spesielt viktig med reisetidsforbedringer for persontransport og kapasitetsauke samt overføring av godstransport fra veg til jernbane. Ny Vossebane er med å gjøre togreise til et reelt alternativ til flyreise mellom Bergen og Oslo. Reguleringsplanen skal sikre nødvendig areal til gjennomføring av utbygginga. Det innebærer at det også blir regulert sideareal for anleggsgjennomføring og område for håndtering av overskuddsmassar fra anlegget. Planid: 4600000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 2 Det regulerte området er på planen vist med reguleringsgrense. Innenfor planens område skal arealene nyttes til følgende reguleringsformål: A. Byggeområder for boliger og allmennyttige formål. B. Friområder/Lek. C. Trafikkområder. D. Fareområde Planid: 18290000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 318 MFL., INDRE ARNA, UTLØBAKKANE VEST Saksnr: 200414935 - Asplan Viak Bergen AS har på vegne av tiltakshaver Nistad Utbygging AS utarbeidet et forslag til reguleringsplan for et ca 9,5 daa stort område i Indre Arna. Planområdet ligger nord for det gamle sentrum i Indre Arna, det er vestvent og omfatter bla det gamle gårdstunet Presttunet. Hoveddelen av arealet er i kommunedelplan og reguleringsplan avsatt til parkering tilknyttet framtidig idrettsanlegg i Seimshola. - Planforslaget viser et kombinasjonsbygg for forretning og bolig. I byggets 1 og 2 etasje, samt en tilbaketrukket 3 etasje er det planlagt 14 boenheter med et samlet bruksareal (BRA) på ca 2100 m2. I byggets første kjelleretasje er det planlagt et forretningsareal på ca 1200 m2 Planid: 17530000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 5 MFL., ARNA HANDELSLAG, ÅDNAVEGEN 25 OG 27 Saksnr: 200012238 - Reguleringsplan for Ådnavegen 25 og 27, Bolig og næring Planid: 62350000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 233 MFL., INDRE ARNA-VEGEN 166 Saksnr: 201128211 - Planområdet ligger sentralt i Indre Arna i Bergen kommune og omfatter i hovedsak 3 eiendommer som i dag huser to mindre næringsbygg og en stor parkeringsplass. Intensjonen med planforslaget er å tilrettelegge for boligformål, samt kombinerte formål for bolig, forretning, kontor og tjenesteyting. Ett av de to næringsbyggene, et brakkebygg på 1 etasje, forutsettes revet, og det andre foreslås påbygget med et felleshus og en felles takterrasse for boligene innenfor planområdet. Felles uteoppholdsarealer ligger vest for bebyggelsen med svært gode solforhold. En romslig passasje gjennom bygningskroppen sørger for lett tilkomst fra alle boenheter til uteoppholdsarealet, samtidig som den gir sikt gjennom bygget mot vest for folk som beveger seg langs planområdet. All parkering ligger i garasjeanlegg under bakkenivå. Arealene øst for bebyggelsen er regulert til veiformål i en bredde på 15 meter fra veimidt. Her ligger den en gang- og sykkelvei og et areal som kan benyttes til inngangssone for boligene, forutsatt at det ikke kommer i konflikt med eventuelt fremtidige veiformål i området. Planid: 61750000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 14, 20, 60 MFL., INDRE ARNA, ÅDNAVEGEN Saksnr: 201103922 - Wiberg AS ? arkitektur og plan fremmer på vegne av Arna Urban Utvikling AS (Storbergen Boligbyggelag) et planforslag for et område ved Ådnavegen i Indre Arna. Planområdet ligger nordøst for jernbanestasjonen i Indre Arna sentrum, mellom Indre Arna-vegen og Ådnavegen. Planområdet innenfor rødt omriss Figur 2 Utsnitt av reguleringsplankart Planområdet er på 7.4 daa. Det foreslås oppført to blokker (lameller), som til sammen inneholder 85 boenheter. Blokkene vil variere i høyde, fra 3 til 7 etasjer, byggehøyde 22 meter over planert terreng på byggets vestside. Planid: 15300000 Plannavn: ARNA. SEIMSHOLA/SEIMSMYRANE Saksnr: 200001494 Arealene i planområdet skal nyttes til følgende formål: Landbruksområder: - Jordbruksområder Offentlige trafikkområder: - Offentlig kjøreveg - Offentlig gang- og sykkelveg/fortau - Parkering - Annet offentlig trafikkareal, frisiktsoner Friområder: - Park, turveg, lekeplass - Idrett, garderobeanlegg Spesialområder: - Privat avkjørsel Fellesområder: - Felles kjøreveg Planid: 71190000 Plannavn: ARNA. GNR 286 BNR 107 MFL., STORANESET Saksnr: 202227773 - Kommuneplanens arealdel legger opp til at ny byutvikling i første rekke skal skje ved at nye transportbehov skal løses gjennom bruk av kollektiv, gange og sykkel. Boligområdene skal utvikles med god kvalitet og variasjon, og de skal bidra til byutviklingen som arenaer for møteplasser, aktiviteter og byliv. Det er et politisk ønske om utvikling i Arna, og Storaneset er trukket fram som et utviklingsområde der det er potensiale for ny byutvikling med blandet formål (bolig, offentlige byrom, servicefunksjoner etc.) Storaneset er i dag et velfungerende næringsområde, og har med sin beliggenhet ved fjorden og nærhet til Arna sentrum, gode muligheter til å kunne forsterke sentrum i Arna og bli et positivt tilskudd til utviklingen av bydelen. Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas a° være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert pa° overordnede støyberegninger. Dette vil kunne fa° betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 990 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 74 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 990 000,00))   87 792,- (Omkostninger totalt)   3 077 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  87792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,-, markedspakke kr 15 900,-, avis kr 4 000,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, kommunale opplysninger kr 8 900,-, salgsopggaver kr 1 500,-, tinglysingsgebyr kr 585,- og visninger kr 2 500,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 900,-.  Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og et rimelig vederlag på kr 9 900,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev