aktiv-eiendomsmegling

Ingeberg Blåbærstien 30

Lekker og nyere fritidsbolig på selveiertomt i flotte omgivelser - 4 soverom - Helårshytte - Ypperlige skimuligheter

 • 4 250 000
 • BRA 108 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING4 250 000
 • OMKOSTNINGER122 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 372 392
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 021
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 108 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 159 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 4 250 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-))
  --------------------------------------------------------
  122 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 372 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Fritidsboligen inneholder:

1. etasje: Entre med trapp, bad, wc, gang, soverom, soverom/kontor, stue, kjøkken og vaskerom
2. etasje: Stue og to soverom

Med eiendommen følger også frittliggende utebod.

Blåbærstien 30, Innlandet

 • Velkommen
  Velkommen til denne fritidseiendommen i fine omgivelser på Gåsbu. Eiendommen ligger attraktivt til med et pent utsyn fra stuen og terrassen. Eiendommen består av fritidsbolig og frittliggende bod. Fritidsboligen er oppført i 2021 og holder en gjennomgående høy standard og et farge- og materialvalg det er lett å like.

  Det er adkomst til hytta via inngangsparti i tilknytning til innkjørselen og biloppstillingsplassen. Lys gang med flislagte gulv og panelvegger, samt plass til omkledning og oppbevaring av sko og yttertøy.

  Stue
  Stuen delt inn i dagligstue og spisestue i tilknytning til kjøkkenet. Den er romslig og møbleringsvennlig, og har store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Fra stuen er det utgang til terrasse med plass til sittegrupper og grill.

  Kjøkken
  Lekkert kjøkken fra byggeåret 2021. Kjøkkeninnredning med overskap, underskap, skuffer, profilerte fronter, laminert benkeplate og oppvaskkum i komposittmateriale. Integrerte hvitevarer som kjøleskap, fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp.

  Soverom
  Fritidsboligen har fire soverom. Alle rommene har plass til både seng, nattbord og tilhørende oppbevaring. Et av soverommene benyttes i dag som kontor.

  Bad, wc og vaskerom
  Badet er lyst og fint med overflater av veggfliser. Himlinger med hvitlasert panel og spotter. Gulvoverflater av fliser og behagelig varme i gulvet. Baderomsinnredning består av, servant, vegghengt toalett og dusjhjørne med glassdører. Elektrisk fuktstyrt avtrekksvifte.

  Vaskerom med overflater av beiset stående panel og lasert panel i himlingen. Vaskerommet har gulvoverflater av fliser og de elektriske varmekablene i gulvet fungerer som varmekilde i rommet. Vaskerommet har innredning i form av opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder, koblingsskap for vann og sikringsskap.

  WC rom med toalett og håndvask. Flislagt gulvflate, overflater med stående beiset panel og himlinger med hvitlasert panel. Mekanisk avtrekk gjennom toalettkasse og tilluft gjennom spalte ved terskel på dør.

  Gulvflater med skiferimitasjon, laminat og fliser. Overflater med stående beiset panel og veggfliser. Himlinger med lasert panel og panel som er beiset/malt i samme farge som kledning.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en meget god beliggenhet på et etablert hytteområde på Gåsbu i Hamar kommune. Her bor du rolig til øverst på hyttefeltet med fine solforhold.

  Eiendommen ligger med umiddelbar nærhet til fra Gåsbu skistadion. Gåsbu er kjent for å være et meget snøsikkert område, og er inngangsporten til et av Norges største løypenettverk med ca 300 km oppkjørte løyper. Bilveg til hytta gir deg enkel fremkommeligheten året rundt. Området er et eldorado for den som er glad i norsk innlandsnatur. I Vang Almenning er det gode jakt og fiskemuligheter. Det er flertallige tilrettelagte turstier for hele familien, sykkelstier og gode muligheter for den som vil plukke sopp og bær. Dette er et godt utgangspunkt for familien til mange minnerike hytte- og naturopplevelser.

  Hytta ligger ca. 15 km fra Hamar sentrum, så herfra bruker du ikke mer enn ca. 20 minutter med bil. Eiendommen ligger i underkant av to timers kjøretur fra Oslo og det er ca 1,5 time til både Trysil og Hafjell. Nærmeste dagligvare er ca 8 km fra hytta.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Tom Inge Jahnsen.

  Nylig oppført fritidsbolig fra 2021. Bygget fremstår med god håndverksmessig utførelse, kun enkelte anmerkninger. Byggegrunn antatt med morenemasser. Støpt grunnmur i isolerte elementer. Antatt fundamentert til fast byggegrunn. Vinklet saltak av antatt sperretakkonstruksjon. Antatt isolert med mineralull og utført med dampsperre i henholdt til krav på byggeår. Ventilering gjennom gesimskasser. Fluenetting i gesimskasser.
  Takflatene er tekket med shingel. Gradrenner utført med takpapp og underliggende beslag. Beslått luftehatt for kloakklufting. Helbeslått pipehatt. Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Lakkerte isbordbeslag av stål. Boligyttervegger av bindingsverkskonstruksjon, isolert med mineralull. Asfaltplater som vindsperre. Yttervegger er kledd med stående profilert kledning. Utenpåliggende bunnstokk i nedkant av kledningen. Liggende dekkbord i etasjeskille mot 2. etasje i gavler. Kledningen fremstår med etablert lufting, påvist musebånd i underkant kledning. Malte trevinduer med 3-lags glass. Avtagbare sprosser utvendig. Profilert vindusomramming med vannbrett i tre. Observert isolerglass fra 2021. Malte ytterdører i profilert treverk. Malt terrassedør i tre med 3-lags glass. Profilert omramming. Adkomst til delvis overbygget terrasse fra kjøkken. Fundamentert på plasstøpte betongfundamenter. Utført med impregnerte, beisete terrassebord. Beiset/malt rekkverk. Areal på ca. 18 m² ved kjøkken. Lys og strøm. Overbygget inngangsparti, med videre adkomst til boligen og vaskerom, på ca. 4 m². Flisbelagt gulvflate med skiferimitasjon. Himling med panel, beiset/malt i samme farge som kledning ellers. Taklampe i himling.

  Utvendig bod på ca. 13 m², oppført i 2021. Plasstøpt ringmur. Gulv av ubehandlet betong. Yttervegger av uisolert bindingsverk. Asfaltplater som vindsperre. Yttervegger er kledd på tilsvarende måte som boligen, med stående profilert kledning, utenpåliggende bunnstokk i nedkant av kledningen og liggende dekkbord i høyde med takfot i gavler. Kledningen fremstår med etablert lufting, påvist musebånd i underkant kledning. Takkonstruksjon av fabrikkerte takstoler. Takflatene er tekket med shingel. Lakkerte ståltakrenner, nedløp og isbordbeslag av stål. Malt trevindu med 3-lags glass fra 2021. Avtagbare sprosser utvendig. Profilert vindusomramming med vannbrett i tre. Malte boddør i profilert treverk. Profilert omramming.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Elektrisk anlegg: Elektrisk anlegg i form av skjult ledningsnett. Sikringsskap plassert på vaskerom. Automatsikringer og 40A hovedsikring. Overspenningsvern sitter i inntaksskap. Kursene er merket.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  - Bad/overflater, vegger og himling: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i dusjsonen, løsningen eller byggematerialet er uegnet.
  - Våtrom/ventilasjon/vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.et: BRA: 86 m² / 86 m²
  2.et: BRA: 22 m² / 22 m²
  Totalt: BRA: 108 m² / 108 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. et: Entre, bad, wc, gang, soverom, soverom/kontor, stue, kjøkken og vaskerom.
  2. et: Stue og to soverom

  I tillegg er det oppført en frittliggende bod på ca BRA 13 m²

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk:
  - Varmekabler i entre, gang, wc, bad og vaskerom
  - Luft-til-luft varmepumpe
  - Panelovner på soverommene i 1. etasje
  - Varmefolie på stue og kjøkken

  Vedfyring:
  - Peisovn i stuen
 • Eiertomt på ca. 1.159,7 m². Tomten er opparbeidet med pukk rundt bygningskroppen. Omkringliggende naturterreng. Oppkjøring til eiendommen er gruset.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst via privat vei. Det er tinglyst avtale om veirett.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Ved første gangs verdsetting skal formuesverdi av fritidseiendom (ikke sekundærboliger) fastsettes til maksimalt 30% av markedsverdi, eventuelt til 30% av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Ved senere år skal formuesverdien videreføres, men med en eventuell fastsatt oppjustering. Formuesverdien på fritidseiendommer som ligger vesentlig over takstnivået for sammenlignbare eiendommer ellers i kommunen, skal settes ned når skattyter krever det.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 2.000,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, renovasjon, samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.


  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44 per kubikk.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 775,-. (1 pipeløp)
  Renovasjon: Kr 1.440,-
  Eiendomsskatt: kr 2.065,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Det betales kr 3.000,- for snøbrøyting per vintersesong.
 • Det ble utstedt ferdigattest for nybygg, hytte/sommerhus i 2021.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget har ikke blitt kontrollert da det er såpass nytt. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes innen 2041.

  Feiing og tilsyn har ikke blitt utført enda. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Neste feiing og tilsyn erplanlagt utført i 2023.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 3075252-2, tinglyst den 24.09.2020. Gjelder bestemmelse om gjerde
  Dagboknr. 3075252-3, tinglyst den 24.09.2020. Gjelder bestemmelse om beiterett
  Dagboknr. 3075252-4, tinglyst den 24.09.2020. Gjelder forbud mot næringsvirksomhet
  Dagboknr. 3075252-5, tinglyst den 24.09.2020. Gjelder bestemmelse om vann/kloakk
  Dagboknr. 3075252-6, tinglyst den 24.09.2020. Gjelder bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
  Dagboknr. 3075252-7, tinglyst den 24.09.2020. Gjelder erklæring/avtale

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Det er tinglyst en rekke heftelser/avtaler på eiendommen som er tinglyst på hele grunneiendommen tilhørende Vang Almenning (gnr. 202, bnr 1). Disse har blitt overført salgsobjektet ved fradeling. Det er ikke vurdert betydning av disse heftelsene for selve salgsobjektet.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan "Detaljereguleringsplan for Gåsbu Hyttegrend, fra 2017. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Områdene sørvest og nordøst for eiendommen forutenom naboeiendom er i denne planen fellesområder regulert til friluftsformål.

  Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen og områdene rundt er detaljert til at ''reguleringsplan skal fortsatt gjelde''. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen ligger i hensynssone H330 og H220 som er hensynssoner som omfatter radon og støy.

  Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Vang almenning der delareal på 553 kmv er avsatt til fritidsbebyggelse, nåværende og 606 kvm er avsatt til idrettsanlegg, nåværende. I denne planen ligger også hele eiendommen i et retningslinjeområde for LNF-område hvor friluftsliv er dominerende.

  Gåsbu hyttegrend er under utbygging, og det må påregnes byggestøy i byggeperioden. Nabotomt i sør og nordvest er ikke bebygd, men er regulert til fritidsbebyggelse, så det kan forventes kommende hyttenaboer i fremtiden.
 • Gnr. 202 Bnr. 72 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Linda Almaas Blankevoort
  Thomas Blankevoort
Karl Kristian Fjeld

Megler

Karl Kristian Fjeld

45 02 41 18

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev