aktiv-eiendomsmegling
Romslig og moderne fritidsbolig fra 2019, med attraktiv beliggenhet på snøsikre Gåsbu.

Ingeberg Bringebærstien 55

Lekker og innholdsrik familiehytte fra 2019 med god standard og stor hems! Attraktiv beliggenhet på snøsikre Gåsbu.

 • 3 600 000
 • BRA 68 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING3 600 000
 • OMKOSTNINGER106 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 706 142
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 019
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 61 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT627 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  90 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 600 000,-))
  --------------------------------------------------------
  106 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 706 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Bringebærstien 55!
Dette er en romslig og moderne fritidsbolig, med attraktiv beliggenhet på snøsikre Gåsbu.
Hytta holder en gjennomgående høy standard, og med 108 kvm gulvareal er det godt med plass til å huse familie og venner. Hytta kan by på et godt vindfang, romslig bad, separat toalettrom, soverom i hovedetasje, åpen stue og kjøkken. Hemsen har tre rom og et gulvareal på ca. 40 kvm som kan gi opptil 10 ekstra sengeplasser. Her er en romslig TV-stue, perfekt for de minste. Fra stua er det utgang til en stor, solrik og vedlikeholdsfri platting. Hytta har to utvendige boder.

Merk deg dette:


• Moderne og praktisk hytte i skiparadis
• Høy standard, med flere gode tilvalg
• Helårsvei helt frem til døra
• Flere biloppstillingsplasser på egen gårdsplass
• Elektrisk gulvvarme i flere rom
• Ski in/ski out

Drømmer du om ny hytte? Da ønsker vi velkommen til en hyggelig visning!
I entréen er det flislagt gulv med varmekabler og behandlet Østerdalspanel på veggene.

Bringebærstien 55, Innlandet

 • Velkommen
  Du ønskes velkommen til denne hyggelige fritidseiendommen i Bringebærstien 55. Gruset innkjørsel med stor biloppstillingsplass. Her er det gode muligheter til å sette opp utebod, på inntil 20 kvm. I entréen er det flislagt gulv med varmekabler og behandlet Østerdalspanel på veggene. I himlingen er det downlights som også er montert i flere rom. Praktisk plassbygd garderobeskap og ellers god oppbevaring i entréen.

  Stuen
  Stuen er lys og har en gjennomgående lun og god atmosfære. Slitesterk laminat på gulvet og liggende Østerdalspanel på veggene, som resten av rommene i hytta. Gulvvarme sørger for varme tær på kjølige morgener. Curve 100 peisovn gir god varme og hygge. Rommet har store vinduer som slipper både naturen og dagslyset inn. Det er montert plisségardiner om man ønsker skjerming. Det er god plass til sofagruppe og TV-møblement.
  Spisestuen er romslig og har en fin plassering nær kjøkkenet og ved utgangen til terrassen.
  Hytta har en stor og solrik terrasse med god plass til utemøbler, bålpanne og annet ønskelig. Vedlikeholdsfrie terrassebord av typen Kebony.

  Kjøkken
  Kjøkkenet er pent og velutstyrt, med hesteskoløsning som ligger åpent ut mot stuen. Kjøkkeninnredning fra Norema med takhøye overskap, og godt med oppbevaringsplass. Innredningen består av laminerte skrog og glatte, lyse fronter. Glassplate på vegg bak stekesonen og oppvaskkummen. Laminert benkeplate, og komposittkum med ett-greps blandebatteri med avstengning for oppvaskmaskin. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøle- /fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp. Det er etablert komfyrvakt og waterguard.

  Baderommet
  Delikat og romslig baderom. Baderommet har vegger med praktisk baderomspanel og flislagt gulv med varmekabler. Lekker baderomsinnredning fra Linn Bad, bestående av skuffer, heldekkende servant og stort speilskap med lys i overkant. Elektrisk håndkletørker sørger for lune håndklær.
  Badet er for øvrig utstyrt med innfellbare dusjvegger, vegghengt dusjbatteri, gulvmontert toalett, mekanisk uttrekksvifte og opplegg for vaskemaskin. I tillegg er det et separat toalettrom med gulvmontert toalett og utslagsvask på vegg.

  Soverommet
  Hytta har ett soverom plassert i 1. etasje. Her er det god plass til dobbeltseng. Rundt sengen er det montert plassbygde skap og nattbord for praktisk oppbevaring. Det er lystett plisségardin i vinduet.

  Hemsen
  Fra stuen er det adkomst via trapp opp til hemsen. Her er finner du en hyggelig loftstue og to gode rom som i dag er benyttet som soverom*. Hemsen har en takhøyde på 1,89 meter, og gulvarealet er på ca. 40 kvadratmeter. Loftstua fungerer utmerket til den yngre garde - et perfekt sted for lek og moro.
  Hemsen gir deg stor fleksibilitet og boltreplass, noe som gjør det enkelt å invitere gjester med på hyttetur!

  *Se punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Boder
  Hytta har to utvendige boder, hvorav den ene har plassbygd smørebenk. Fra skiboden er det adgang direkte ut i preparert løype, og gode muligheter for å teste om smøringen sitter før du legger ut på langtur. Det er også tillatt å sette opp utebod på inntil 20 kvm.

  Område
  Hytta ligger godt plassert i et meget snøsikkert område, der skisesongen vanligvis varer fra desember til sent i april. Terrenget er snilt, variert og solrikt, med en blanding av åpen skog, myrer og topper med vidstrakt utsyn. Her finnes både barnevennlige løyper og en rekke muligheter for lengre turer. Deler av sesongen kan du gå helt til Sjusjøen om du vil.

  For øvrig beskrivelse av standard, se bildebeskrivelser.
 • Fritidseiendommen ligger fint til i et nyere etablert hytteområde på Gåsbu i Vang Almenning i Hamar kommune.
  Området gir enorme turmuligheter både sommer og vinter. Utgangspunktet for turer kan være både rett fra hyttefeltet, fra Gåsbu utfartsparkering eller fra en rekke andre steder innover langs Fjellvegen. Vinterstid er det ski in / ski out, med preparert løype fire meter fra hytteveggen.
  Gåsbu er en av Norges beste langrennsdestinasjoner. Dette er et meget snøsikkert område, der skisesongen vanligvis varer fra desember til sent i april. Løypenettet på Hedmarksvidda gir tilgang til 50 mil med velpreparerte skiløyper, hvorav 12 km lysløyper. Terrenget er snilt, variert og solrikt, med en blanding av åpen skog, myrer og topper med vidstrakt utsyn. Her finnes både barnevennlige løyper og en rekke muligheter for lengre turer. Deler av sesongen kan du gå helt til Sjusjøen om du vil.

  Området byr også på tre flotte serveringshytter som drives av Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT). I tillegg ligger Gåsbu skistadion rett ved hyttefeltet, med godt preparerte treningssløyfer for alle nivåer.
  Sommerstid er det et godt utvalg av merkede turstier, som gir muligheter for både snille toppturer så vel som vandring i skog og åpent terreng.
  Flott sykkelterreng innover fjellveiene og på tilrettelagte sykkelstier i utmark. Gode fiskemuligheter i elver og fjellvann med ørret og røye. Hedmarksvidda byr på både vill og uberørt natur, skog, åpent landskap, fjelltopper over og under tregrensa, fjellvann, elver og fossefall, koier og gamle setrer. Gode muligheter for sanking av sopp og bær, blant annet multer. I sommersesongen er veien tilknyttet Østerdalen. Mens Hamar med sine urbane fasiliteter og bademuligheter ligger bare en kort kjøretur unna.
  Ved Gåsbu ligger en ca. 3 km lang natursti som er lett tilgjengelig og godt tilrettelagt for barnefamilier, med gapahuker, bålplasser og utkikkstårn.
  Til nærmeste skiløype er det kun 5 meter.
  God framkommelighet for barnevogner. På Gåsbu finnes også et skileikområde med flombelyst akebakke, like ved skistadion. Det finnes også to alpinanlegg nokså nærme hyttefeltet (Budor og Lierberget).
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Espen Sletten ved Sletten Takst.

  Opprinnelig byggegrunn med tykk morenemasse. Byggegropen er oppkultet med tilkjørte steinmasser. Boligen er oppført med støpte såler
  og støpt plate på mark. Yttervegger av trekonstruksjoner, bindingsverk isolert med mineralull og utvendig kledd med stående og liggende
  trepanel. Saltak takkonstruksjon i tre med prefabrikkerte takstoler, tekking med betongtakstein. Renner og nedløpsrør av plastbelagt/
  lakkert stål, nedløp til terreng. Ildsted er tilknyttet stålpipe. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Terrassedør i tre med 3-lags isolerglass.
  Vinduer i tre med 3-lags isolerglass.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).
  For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Takrenner og nedløpsrør av plastbelagt/ lakkert stål. Det ble registrert buling/ skade i nedløpsrør som er et symptom på frostspreng. TG2
  pga. buling/ skade i et nedløpsrør.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad 3 for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Hovedplan - Bra / P-rom: 68 m² / 61m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Vindfang, bad, toalettrom, soverom, stue og kjøkken.

  Hemsen er uten målbart areal grunnet takhøyde under 1,9 m. Målt gulvareal på ca. 40 m².

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Utstyr som ikke medfølger i handelen:
  2 lamper over spisebord
  Bokhyller under trapp
  4 kurver i gangen
  Vegghengt skohylle i gangen
  Skioppheng i skibod (Swix og Skijack)
  Swix smøreprofil i skibod
  Vegghengt oppbevaring til smøreutstyr i skiboden
 • Elektrisk:
  Elektrisk gulvvarme i vindfang, bad, toalettrom, stue og kjøkken.
  Panelovner i utvendig bod, utvendig sportsbod, soverom og hems.
  `` Ring hytta varm funksjon`` (fjernstyrt av varme via app)
  Astrour funksjon ( Dvs. utelys slås på og av automatisk)

  Vedfyring:
  Lukket vedovn i stuen.
 • Eiertomt på ca. 627 m². Tomten har gruset innkjørsel og oppstillingsplass og øvrig område med naturtomt.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.

  Det betales en årlig serviceavgift på ca. kr 2 000,- per år til Vang Almenning for måking/strøing av privat veg. Det vil være mulighet for å få brøytet gårdsplassen til sin egen hytte ved behov. Det faktureres per gang gårdsplassen måkes.
 • Formuesverdi kr. 960.000,- per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 8.179,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, feiing, renovasjon, samt vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr. 1.135,-.
  Forbruk vann: Kr. 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr. 40,44,- per kubikk.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr. 775,-. (1 pipeløp)
  Eiendomsskatt: kr 1.175,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Vei/vann/avløp" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for nybygg fritidsbolig i 2019.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk. Hemsen har for lav takhøyde til at dette er målbart areal. Det er derfor heller ikke godkjente rom til varig opphold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er ikke foretatt noe besiktigelse på det elektriske anlegget på eiendommen da hytta er oppført i 2019. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Feiing ble utført siste gang i 2020. Tilsyn ble sist gang utført i 2020, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser vil følge eiendommen.
  Dagboknr. 1401302, tinglyst 12.10.2018. Gjelder bestemmelse om forbud mot oppsetting av gjerde eller inngjerding. Almenningens rett til å drive hogst, beite, seterdrift og annet i området. Forbud mot å drive næringsvirksomhet på salgsobjektet. Rett for almenningen til å fremføre diverse kabler over salgsobjektet. Den til enhver tid eier av salgsobjektet er forpliktet til å betale tilskudd/engangsbeløp for eventuell ny infrastruktur (som følge av offentlige pålegg/krav) samt betale årlige avgifter knyttet til dette.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Det er tinglyst en rekke heftelser/avtaler på eiendommen som er tinglyst på hele grunneiendommen tilhørende Vang Almenning (gnr. 202, bnr 1). Disse har blitt overført salgsobjektet ved fradeling. Det er ikke vurdert betydning av disse heftelsene for selve salgsobjektet.
 • Eiendommen omfattes av detaljreguleringsplan for Gåsbu hyttegrend fra 2017. Reguleringsformål for eiendommen er fritidsbebyggelse. Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2018-2030 for Hamar kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse. Eiendommen ligger i område for gul støysone med hensynsonenavn H220_. Reguleringsplanen skal fortsatt gjelde. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Vang Almenning fra 2005, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til fritidsbebyggelse og LNF-område hvor friluftsliv er dominerende. Eiendommen ligger i nærheten av høyspentanlegg.
 • Gnr. 202, bnr. 106 i Hamar kommune.
 • Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtagelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Pkt. 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  - Ja. Takstmann som har skrevet tilstandsrapporten registrerte misfarging på bunnlist i dusjsonen og noe forhøyede
  fuktverdier i dusjsonen pga sprekk i fugemassen mellom baderomsplate og bunnlist. Utbygger (Boligparter) utbedret
  forholdet umiddelbart etter takstmannens befaring: badet er tørket ut med vifte, det ble foretatt kontrollmåling med
  fuktmåler som ikke ga utslag, og deretter ble overgang mellom baderomsplate og bunnlist i dusjsonen refuget.

  Pkt. 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  - Ja. Kun av faglært. Arbeid er utført av Boligpartner. (Utbygger)
  Takstmann som har skrevet tilstandsrapporten registrerte misfarging på bunnlist i dusjsonen og noe forhøyede
  fuktverdier i dusjsonen pga sprekk i fugemassen mellom baderomsplate og bunnlist. Utbygger (Boligparter) utbedret
  forholdet umiddelbart etter takstmannens befaring: badet er tørket ut med vifte, det ble foretatt kontrollmåling med
  fuktmåler som ikke ga utslag, og deretter ble overgang mellom baderomsplate og bunnlist i dusjsonen refuget.

  Pkt. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  - Ja, kun av faglært. Arbeid utført av Minel.
  Innstallert dimmer-bryter på utelys (kun utelysene mot gårdsplass).
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 1,5 % av salgssummen ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 13.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anders Mølster Galaasen
  Mia Johnsen Galaasen
Fredrik Lien

Megler

Fredrik Lien

47 25 48 89

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev