aktiv-eiendomsmegling

Ingeberg Imerslundmarka 1A

Praktisk 2-roms leilighet med fin planløsning. Fint førstegangskjøp!

 • 1 650 000
 • BRA 29 m²
 • 1 soverom
 • PRISANTYDNING1 650 000
 • OMKOSTNINGER53 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 703 392
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR1 998
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 29 m²
 • FELLESKOST./MND906
 • TOMT1 394 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 1 650 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,-))
  --------------------------------------------------------
  53 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 703 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom.

I tillegg medfølger en privat bod i kjelleren og en biloppstillingsplass.

Imerslundmarka 1A, Innlandet

 • Velkommen
  Fra felles inngangsparti kommer du inn i boligen og leiligheten som ligger i 1. etasje. Leiligheten har vindfang med plass til yttertøy og sko.

  Stue og kjøkken
  Leiligheten har en åpen løsning mellom stue og kjøkken. Gråmalte vegger, lyse gulv og store vindusflater gjør leiligheten lys og trivelig. Oppvarming med luft-til-luft varmepumpe. Terrasse bygget i 2018, er på 12 kvm og har kveldssol.

  Kjøkkeninnredning med laminerte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplate. Kjøkkenvifte med kullfilter. Plass til frittstående hvitevarer som kjøl-/fryseskap (medfølger ikke), integrerte hvitevarer som komfyr og oppvaskmaskin medfølger i salget.

  Baderom
  Flislagt bad med støpte varmekabler. Innredning med servant med underskap og speilskap over. Dusjvegger, gulvmontert toalett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Mekanisk avtrekk. Bad er gitt tilstandsgrad 3 og anbefales oppgraderes.

  Soverom
  Leiligheten har ett soverom. Plass til garderobeskap og dobbelseng.
 • Leiligheten ligger i et etablert område på Ingeberg i Hamar kommune. Dette er et trygt og godt sted for både eldre og yngre.

  Flekkenga barnehage ligger ca. 300 meter unna boligen. Til Ingeberg barnehage er det kun 400 meter. Ingeberg skole ligger 500 meter unna boligen og til Ener ungdomsskole er det ca. 3,6 km. Til Kiwi Ridabu er det 4 km og til Spar Sannerud er det 3,5 km.

  I nærområdet er det fine tur- og rekreasjonsområder, blant annet Imerslundmarka. På vinterstid blir det kjørt opp skiløyper på jordene rundt Ingeberg, i tillegg til skøytebane på feltet. Lekeplass og friarealer på boligfeltet. Ballbinge på Ingeberg barneskole. Kort avstand til holdeplass for kollektiv transport. Det er ca. 6 km til Hamar sentrum, med et rikholdig utvalg av restauranter, cafeer og øvrig servicefunksjoner. Mjøsstrendene ligger like ved sentrum og har både sandstrand, skateanlegg og volleyballbaner. Her er det flere spisesteder med Mjøsutsikt. Langs Mjøsa er det gangsti som fører deg til Domkirkeodden, videre mot Jessnes og helt til Brumunddal. Det er hyppige togavganger fra sentrum til Oslo, Gardermoen, Lillehammer og Trondheim. Det er holdeplass for kollektivtransport i nærheten.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Takstgruppen AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter: "Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser", satt pga. rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder, "Andre utvendige forhold", satt pga. det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget, "Innvendige overflater", satt pga. overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente, "Etasjeskille/gulv mot grunn", satt pga. målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet, "Radon", satt pga. det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre, "Innvendige dører", satt pga. det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører, "Avtrekk kjøkken", satt pga. det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen, "Varmtvannstank", satt pga. den er over 20 år, "Elektrisk anlegg", satt pga. at takstmann anbefaler en utvidet el-kontroll utført av registrert elektroinstallasjonsvirksomhet.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter: "Bad", satt pga. våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Med bakgrunn i at eldre våtrom er erfaringsmessig utsatt for lekkasjer og påviste avvik må påregnes utbedret. Det er blant annet ikke tilfredsstillende ventilasjon eller fall etter dagens krav. Det er påvist ufagmessig utførelse av flislegging, avvik på klemring i sluk og forhøyede fuktverdier ved fuktsøk.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etasje: Bra 29 m²/P-rom 29 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue/kjøkken, soverom og bad.
 • Komfyr og oppvaskmaskin medfølger i salget

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Luft-til-luft varmepumpe
  Varme i gulv bad/vaskerom
 • Felles eiertomt på ca.1 393,6 m². Tomten er opparbeidet med plen og beplantning.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes. I kommunens grunnkart er tomtegrensene opplyst å være middels og mindre nøyaktige.
 • Biloppstillingsplass på sameiets gårdsplass. Disse kan bli flyttet som følge av at kommunen skal anlegge gang- og sykkelveg ved innkjøringen til tomten.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Sameiet har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Sameiets styreleder: Sigurd Gulsvik Hage.
 • Eierseksjonen er en del av et sameie bestående av totalt 8 eierseksjoner. Sameiet er ikke tilknyttet forretningsfører, da styret og styreleder håndterer dette selv. Det betales felleskostnader hver måned. Det er ikke kjent om det er utarbeidet vedtekter eller husordensregler for sameiet. Eierseksjonene i sameiet har likevel anledning til å gå sammen og etablere dette.

  Kommunen skal anlegge gang- og sykkelvei som skal krysse Gåsbuvegen og gå forbi salgsobjektet og innover Imerslundmarka. I den forbindelse må gårdsplassen og innkjøringen til sameiet endres. Dette kan føre til at parkeringsplassene må flyttes/endres på. Sameiet ser behovet for utvidelse av hovedsikring/hovedkabel inn til bygget og legge klart for elbil-lading i støttemur som kommunen skal bygge på tomten. Det er planlagt at hver enkelt sameier må gå inn med et beløp hver. Det er foreløpig usikkert hvor mye dette vil koste. Sameiet har valgt å holde felleskostnadene lave og heller betale et ekstra beløp når det er behov for vedlikeholdsarbeid som maling og lignende.

  Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld, felleskostnader og forpliktelser for seksjonseierne kan bli endret som følge av for eksempel generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i eierseksjonssameiets styre og/eller årsmøte. Budsjettering av felleskostnader for kommende år foretas gjerne mot slutten av inneværende år og ofte med ikrafttredelse fra og med 01.01 kommende år. Årsmøter avholdes som regel i perioden mars-mai. Det kan dermed foreligge endringer, være fremmet forslag til tiltak og/eller eksistere vedtak om tiltak som ikke fremgår av opplysninger mottatt fra forretningsfører (grunnlag for opplysninger i denne salgsoppgaven).

  Sameiebrøk: 31/325
 • Det er ikke krav om styregodkjennelse ved erverv av eierseksjon i dette sameiet.
 • I følge styreleder i sameiet er dyrehold tillatt, men støy fra husdyr tillates ikke.
 • Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige forsikring med polisenummer 87092302. Hver enkelt sameier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr. 271.859,- per 31.12.20.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr. 978.692,- per 31.12.20.
 • Per 21.12.2022 utgjør de månedlige felleskostnadene kr. 906,-. Felleskostnadene inkluderer bygningsforsikring, renovasjon, strøm på fellesareal og peliasavtale.

  Eventuelle vedtatte foreslåtte arbeider som vil medføre økning i felleskostnadene:
  Vedtatte endringer av gårdsplass og innkjøringer til tomten grunnet gang og sykkelsti fra kommunen. Vi har sett for oss å måtte gå inn med ett beløp hver til utvidelse av hovedsikring/hovedkabel inn på bygget og legge klart til elbil lading i støttemur som kommunen skal bygge. Vi har valgt å ha lave fellesutgifter og heller legge i ett lite beløp hver når det skal gjøres vedlikeholdsarbeid som maling og lignende.
 • Andel fellesgjeld kr 0,- pr.21.12.2022
  Andel fellesformue kr 12.994,- pr.21.12.2022
 • Det er ikke felleslån i sameiet.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 6.682,- for 2022. I disse inngikk eiendomsskatt og vann- og avløpsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer av gebyrer/avgifter.

  For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 1.135,-.
  Forbruk vann: Kr 33,49,- per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 40,44- per kubikk.
  Eiendomsskatt: kr 1.848,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Felleskostnader" påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er utstedt ferdigattest for påbygg 2 leiligheter i 2. etasje, samt for hele bygget i 1999.
  Det ble utstedt ferdigattest for lydisolering i utleieboliger etter pålegg om utbedring i 2012.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av seksjonen er konsesjonsfritt, men eierseksjonsloven setter som begrensning at man ikke kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i ett og samme eierseksjonssameie.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2016, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2036.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Dagboknr. 2054, tinglyst den 15.07.1955. Rettighet iflg. skjøte. Gjelder gjerdeplikt for eiendommen
  Dagboknr. 2404, tinglyst den 13.05.1970. Gjelder bestemmelse om kloakkledning. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Dagboknr. 5059, tinglyst 19.10.1970. Gjelder bestemmelser om adkomstrett. Salgsobjektet har rett til å legge avkjørsel fra eiendommen og til vegen Haugen-Imerslundmarka (kommunens vei).
  Dagboknr. 16417, tinglyst den 18.12.2001. Gjelder kjøpekontrakt. Nåværende eller fremtidige eiere av forretningseiendommen har ikke anledning til å kunne starte dagligvarehandel på denne eiendommen frem til 01.01.2009.

  Det er tinglyst seksjonering med dagboknr.974683, tinglyst 10.11.2014.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av områdereguleringsplan Ingeberg med gangbru, fra 2021. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse, midlertidig bygge og anleggsområde, gang- og sykkelveg og annen veigrunn-grøntareal. Eiendommen omfattes av kommuneplan for Hamar kommune 2018-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Eiendommen ligger i hensynsone H330 for radon, hensynsone H220 for gul støysone, hensynsone H210 for rød støysone og hensynsone H710 for båndlegging for regulering etter pbl.

  Ingeberg er et område planlagt utbygd i stor grad i årene som kommer. Det er planlagt boligbebyggelse i område nordvest for eiendommen med innkjøring i Imerslundmarka. Det er i den forbindelse også planlagt utbygging av gang- sykkelveg langs Imerslundmarka, samt å bygge en gangbru som skal krysse Gåsbuvegen. Det er vedtatt at dette arbeidet vil påvirke og kreve endringer av sameiets tomt, innkjøringen, samt parkeringsplassene. Det må derfor påregnes byggeaktivitet og anleggstrafikk i område i nærmeste årene. Hamar kommune har kjøpt eiendom med gnr./bnr. 25/5 som ligger nord og vest for salgsobjektet. Eiendommen må forventes å bli bebygd.
 • Gnr. 25 Bnr. 29 Snr. 4 i Hamar kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:

  Punkt 1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  Ja, har vært sprekk i fuge mellom sluk og flis, samt ved toalett.

  Punkt 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
  Ja, kun av faglært. Fuget igjen sprekk mellom sluk og flis. Samt ved toalett. Arbeid utført av Murmester Innlandet.

  Punkt 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Ja, av og til litt kondens på vinduene om vinteren.

  Punkt 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Ja, til tider observert noen få sølvkre på badet.

  Punkt 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
  Ja, kun av faglært. Satt inn ny kurs til varmepumpe og installert varmepumpe i 2021. Arbeid utført av Edvardsen elektro og Keli.

  Punkt 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
  Ja.

  Punkt 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
  Ja, satt inn 2 nye vinduer. Satt inn friskluftsventil på stue og soverom.

  Punkt 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser?
  Ja, mottatt nabovarsel 29.08.2022 angående gangsti og utbyggingsavtale på Ingeberg/Imerslundmarka.

  Punkt 27. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet (fellesareal eller i andre boliger) som rotter, mus, maur eller lignende?
  Ja, observert en mus i kjeller i sommer. Satt opp musefeller på utsiden rundt hele bygget.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en fast provisjon pålydende kr. 49.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.400,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Alexander Arntsen
Sindre Ilseth Heia

Megler

Sindre Ilseth Heia

91 59 55 10

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev