aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom v/Elene M. Torre har gleden av å presentere Nyveien 1090.

Innholdsrik enebolig med garasje, stor tomt, solrike uteplasser og innredet leilighet i underetasjen. Landlige omg.

 • BRA 258 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER97 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 547 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 209 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 952 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 450 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  81 250,- (Dokumentavgift)
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  97 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 547 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Nyveien 1090 er en stor, innholdsrik enebolig over tre plan, og i underetasjen er det en innredet leilighet med egen inngang. Her bor man i landlige og barnevennlige omgivelser, rett ved busstopp og flotte friluftsområder i marka. Eneboligen ligger på en stor, solrik tomt med hekk og gjerde. Utelivet kan nytes til fulle i en hagestue, på en terrasse og på to balkonger. Det er parkering i en garasje og på en stor, gruset gårdsplass.

Hovedstuen er hyggelig med god møbleringsfrihet, mens kjøkkenet har tidløs innredning fra 2020, mye skapplass og dels integrerte hvitevarer. Videre er det et flislagt bad med gulvvarme, to wc-rom, et eget vaskerom og en tv-stue for ekstra spillerom. Med hele fire soverom er det god plass til familier med flere barn, hvorav det ene har stor skyvedørsgarderobe.

Planløsning
1. etasje: Entré, gang, wc, bad, vaskerom, kjøkken, 2 stuer og trapperom.
2. etasje: Trapperom/gang, wc og 4 soverom.
Underetasje: Trapperom, teknisk rom og bod.
Underetasje (leilighet): Entre´, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, kott og bod.
Annet: Kaldloft.
Eneboligen ligger på en stor, delvis inngjerdet tomt, opparbeidet med plen, trær, prydbusker, diverse beplantning og belegningsstein ved inngangen.

Nyveien 1090, Viken

 • Kort fortalt
  - Innholdsrik enebolig over tre plan.
  - Innredet leilighet i underetasjen.
  - Garasje og gruset gårdsplass.
  - Koselig hagestue fra 2012.
  - Herlig terrasse ved inngangen.
  - Eneboligen har to balkonger.
  - Gode solforhold på tomten.
  - Stor tomt med plen og gjerde.
  - Landlig og barnevennlig område.
  - Pen kjøkkeninnredning fra 2020.
  - Mye skap- og benkeplass.
  - Dels integrerte hvitevarer.
  - Hoveddelen har to stuer.
  - Flislagt bad med dusjkabinett.
  - To wc-rom og eget vaskerom.
  - Hele fire soverom, et med skap.
  - Loft, bod og teknisk rom for lagring.

  Entré
  Eneboligen har et overbygget inngangsparti som er en del av terrassen, og ved ytterdøren er det rom for et kafésett. Vel innenfor døra møtes man av en innbydende entré med heltregulv og gråmalte panelvegger. Entreen ligger i tilknytning til en stor gang med god plass til skap eller andre garderobeløsninger. Under trappa passer det fint å innrede med en kontorkrok.

  Kjøkken
  Et pent, tidløst kjøkken ligger i eget rom, med 1-stavs laminatgulv og hvitmalt brystningspanel på veggene. Ved vinduet er det rom for en hyggelig, liten spiseplass. Innredningen fra 2020 har grå, profilerte fronter, vitrineskap og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum av metall. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet.

  Over benken er det belysning og hvite metrofliser, og over kokesonen er det montert en stilren ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert induksjonstopp, stekeovn og en kombinert kjøl/frys. Ovnen er praktisk plassert i et høyskap, og kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin.

  Stue
  Hovedstuen er romslig med et stort karnapp og en rekke vinduer som slipper inn godt med dagslys. En tofløyet glassdør fører ut til hagestuen, en herlig forlengelse året rundt. Det er god møbleringsfrihet i stuen, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete.

  På gulvet er det 1-stavs laminat, mens veggene er kledd med trepanel og grønn tapet. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

  Tv-stue
  I første etasje er det en tv-stue med 1-stavs laminatgulv, liggende trepanel på veggene og en kontrastvegg kledd med gråmalt panel. Stuen har utgang til en solrik og overbygget balkong. Det er god plass til tv-løsning og sofagruppe, og stuen er perfekt hvis man ønsker å trekke seg litt tilbake med en god bok eller film.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har hoveddelen et bad, et separat wc-rom og et eget vaskerom i første etasje, samt et wc-rom i andre etasje. Badet, som ble etablert i 2010, er innredet med hvite gulvfliser og veggfliser i ulike gråtoner. Det er gulvvarme og et stort dusjkabinett. Den øvrige innredningen består av dobbel servant med underskap, to høyskap og et speil med belysning. Wc-rommene er utstyrt med toalett og servant.

  Vaskerom
  Vaskerommet har belegg på gulvet og flismønstrede baderomsplater på veggene. Innredningen består av en arbeidsbenk, en vaskekum av metall og flere veggskap. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Hoveddelen har hele fire soverom beliggende sammen i andre etasje, og alle har enkel tilgang til wc-rommet. På tre av soverommene er det strålende utsikt over nærliggende natur- og jordbruksområder.

  Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, og det er utgang til en solrik balkong. Langs den ene veggen er det en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe med hvite fronter. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass på loftet, i garasjen, i en bod nede og i et teknisk rom i underetasjen.

  Leilighet
  I underetasjen er det en innredet leilighet med egen inngang. Leiligheten består av entre´, stue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, kott og bod. Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, med laminatgulv og gråmalte vegger. Innredningen har hvite, glatte fronter og lamiantbenkeplate med dobbel oppvaskkum av metall.

  Over benken er det belysning og grå fliser med noe dekor, og over kokesonen er det montert en ventilator. Stuen er pen og romslig med laminatgulv og gråmalte panelplater på veggene. Her er det plass til tv-løsning, sofagruppe og spisebord. Badet har grønne gulvfliser og hvite veggfliser med noe dekor. På badet er det gulvvarme, toalett og en dusjnisje med vegg i glassbyggerstein.

  Baderomsinnredningen består av servant med underskap, et veggskap og et speil med belysning. Vaskerommet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin. Soverommet har plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Ekstra lagringsplass finnes i et kott og i en bod.
 • Eneboligen ligger i landlige og barnevennlige omgivelser, ca. 4 km utenfor Løken sentrum i Aurskog-Høland kommune. Beliggenheten gir tilgang til store skogsområder og en rekke innsjøer og dammer, så her er det gode muligheter for både jakt og fiske. Sommerstid er det fint å dra på badetur til Damtjern med badestrand, badebrygge og fiskebrygge, eller til idylliske Røytjern på Bjørkelangen.

  Høland Idrettsanlegg ligger ca. 4,6 km unna, og her finner du flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Det er svømmehall i tilknytning til skolen. På Aurskog finner du golfanlegg, og på snørike vintre er alpinbakken ved Bjørkelangen åpen.

  Ved den gamle herregården Eidsverket er det bygget et større hestesenter - en naturlig møteplass for hestefolk for både trening og konkurranser. Bjørkelangen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner apotek og sportsbutikk med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen torg og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er også kort vei til Strømmen og Lillestrøm.

  Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er Nærby, som ligger rett utenfor døra. Ved å benytte bil tar det ca. 13 min Bjørkelangen, 20 min til Aursmoen, 34 min til Fetsund, 39 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo Lufthavn.

  Fra eneboligen er det skolebussordning til Løken barneskole og Bråte ungdomsskole. Det er to barnehager på Løken og en på Momoen. Aurskog-Høland har to videregående skoler, begge ligger på Bjørkelangen.
 • Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 27.09.2021 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3) Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstndsrapporten før visning samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten.

  Konstruksjon:
  Grunn: Byggegrunn er ikke kjent. Grunnmur av murte lettklinkerblokker antas på betongsåle.
  Tak: Saltakskonstruksjon av tre med kaldloft. Yttertaket er tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløp og beslag av metall.
  Vegger: Vegger med bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Stående bordkledning hovedsaklig og liggende bordkledning på gavler.
  Etasjeskiller: Betonggulv i kjeller. Etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Innvendig > Etasjeskiller: Betonggulv i kjeller. Etasjeskillere er konstruert med trebjelkelag. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet.
  Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ikke registrert symptomer på funksjonssvikt, men vær oppmerksom dersom det registreres endringer.

  Våtrom >Generell > Vaskerom: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

  Våtrom >Overflater Gulv > Bad/wc: Krav til fall er ikke oppfylt, men det er fall til sluk Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Bunnlist/oppkant ved sluk er høyere enn topp membran ved dør.

  Våtrom >Sluk, membran og tettesjikt > Bad/wc: Det er påvist tegn til en ufagmessig utførelse av tettesjikt rundt sluk/klemring.

  Våtrom >Generell > Vaskerom: Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav.

  Spesialrom >Overflater og konstruksjon > Wc: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever forsert avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist uisolerte ventilasjonskanaler i kalde rom.

  Tomteforhold > Oljetank: Det foreligger krav om sanering av oljetank.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.09.21 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på TG 2 og 3. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.
 • Underet.: 90 kvm Bra
  1.et.: 97 kvm Bra
  2.et.: 59 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Underet.: Entré, vaskerom, bad/wc, kjøkken, stue.
  1. et.: Entré, gang, wc, vaskerom, bad, 2 stuer, kjøkken, trapperom.
  2. et.: Trapperom/gang, wc, 4 soverom.
 • Det er mekanisk avtrekk fra badene, ellers naturlig tilluft. Tappevannet varmes via en el-kolbe i oljefyren, og sikringsskapet er utstyrt med nyere automatsikringer. I senere tid er det montert et minirenseanlegg, og samtidig ble de utvendige avløpsrørene skiftet.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes med radiatorer i første etasje og underetasjen. Radiatoranlegget er tilknyttet vannbåren varme og varmes med el-kassett. I tillegg er det elektrisk gulvvarme på badene.
 • Omgivelsene er solrike og landlige, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsområder i marka. Eneboligen ligger på en stor, delvis inngjerdet tomt, opparbeidet med plen, trær, prydbusker, diverse beplantning og belegningsstein ved inngangen. Hagen byr på mye boltreplass, og her er det rom for en rekke aktiviteter året rundt.

  Foran garasjen finner man en gruset gårdsplass med gode muligheter for parkering. Fra hovedstuen er det utgang til en koselig hagestue på ca. 12 kvm, som ble etablert i 2012. Her er det nydelig utsikt mot nærliggende natur- og jordbruksområder. Det er innlagt strøm og belysning i uterommet. Hagestuen innbyr til både rolige stunder og lange, sosiale kvelder.

  En skyvedør i glass fører ut til en herlig terrasse med trapp ned til den store hagen. Sommerdagene kan også tilbringes på en koselig balkong ved hovedsoverommet og en overbygget balkong utenfor tv-stuen. Det er gode solforhold på eiendommen, så på uteplassene kan man virkelig nyte varme dager til fulle.
 • Det er parkering i en garasje med brakkebygging, og rommene har et samlet areal på ca. 62 kvm. I tillegg er det gode muligheter for parkering på en gruset gårdsplass foran garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Adkomstvei: Offentlig tilknytning.
  Tilknytning vann: Offentlig tilknytning via private stikkledninger.
  Tilknytning avløp: Privat avløpsanlegg. Minirenseanlegg på eiendommen.

  Iht. informasjon fra kommuen opplyses følgende: Eiendommen har kommunal vannforsyning og privat avløpsanlegg. Som renseløsning er det godkjent et minirenseanlegg fra 2011 av type Biovac FD 5N, et avløpsanlegg som er godkjent etter lokal forskrift om utslipp av avløpsvann fra mindre avløpsanlegg i Aurskog-Høland kommune. For minirenseanlegg gjelder det krav om løpende drifts- og vedlikeholdsavtale (serviceavtale) med renseanleggleverandør. Ny eier må selv kontakte leverandør Biovac Environmental Technology AS for inngåelse av ny serviceavtale.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 965 787 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 476 833 per 31.12.20
  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi, som ikke har latt seg fremskaffe.
 • Kr. 15 247 pr. år
  Av dette utgjør kr. 3 708 eiendomsskatten i 2021.
 • Kommunale avgifter, eiendomskatt, strøm, forsikring, tv/internett mm.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Iflg. opplysninger fra Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen ble siste tilsyn utført 2005.
  Følgende avvik ble funnet under tilsyn i 2005, men kan være utbedret:
  F1: Skorstein av tegl skal ikke dekkes med brennbart materiale. (Brennbart materiale skal ikke komme nærmere vangene enn 100mm). Se også F2.
  F2: Alle fire sider av en tegl-skorstein, og to av sider av en element-skorstein skal ha tilsynsmuligheter i hele sin lengde.
  K8: Det mangler bunn i pipe (skrås fra sotluke og bakover).

  Originaltegninger viser adskilt leilighet i kjelleretasje. Det er i etterkant laget internforbindelse til hoveddelen. Matrikkelrapporten viser at det kun er en boenhet registrert og at det kun foreligger utslippstillatelse for en enhet.

  Robotklipper medfølger ikke.
  Container bak garasje medfølger ikke.

  I senere tid er det montert et minirenseanlegg, og samtidig ble de utvendige avløpsrørene skiftet.
  Iflg. tilstandsrapport er det en oljetank i glassfiber iht. eier. Nedgravd på inngangssiden.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til LNF-formål i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor hensynssone flomfare i kommuneplanen. Tomta ligger innenfor støysone langs vei. Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 20 Bnr. 62 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr. 17 900,- samt visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 22 650,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 20 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Berit Østreng
  Johan Østreng
Elene Moseby Torre

Megler

Elene Moseby Torre

92 26 16 69

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev