aktiv-eiendomsmegling
Aktiv eiendomsmegling har gleden av å presentere Mjelkåsveien 11!

Drangedal Mjelkåsveien 11

Innholdsrik enebolig med garasje - sentralt og barnevennelig beliggende!

 • 1 650 000
 • BRA 158 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 650 000
 • OMKOSTNINGER57 422
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 707 422
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 978
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 140 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 300 m²
 • EIERFORM TOMTFestet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 1 650 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  41 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 650 000,-))
  202,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  57 422,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 707 422,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Eneboligen går over to plan og inneholder:

1.etasje: Vindfang, hall m/trapp, kjellerstue, toalettrom, vaskerom, soverom og bod.
2.etasje: Gang, stue/spisestue, kjøkken, bad og 2 soverom.

I tillegg inneholder eneboligen flere utvendige boder.

Mjelkåsveien 11, Vestfold og telemark

 • Innholdsrik enebolig over 2 plan, oppført i 1978.

  Enebolig bestående av vindfang, hall m/trapp, toalettrom, vaskerom, rom i kjeller benyttet som kjellerstue, stue/spisestue, kjøkken, 3 soverom og flere utvendige boder.

  Det er i tillegg oppført garasje på eiendommen i 2003.

  Luftig stue/spisestue med store vindusflater som slipper inn godt med lys. Herfra er det utgang til delvis overbygd terrasse.

  Eldre kjøkken med profilerte fronter og laminat benkeplate.

  Bad på hovedplan er også av eldre dato. Det er våtromstapet på veggene og våtromsbelegg på gulv. Eneboligen har også toalettrom og vaskerom i 1. etasje.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Forhold som har fått TG3 (store eller alvorlige avvik, som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid):
  - Vaskerom - generelt: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres.

  - Vaskerom - Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er fuktsvellede plater under armaturen på lettveggen.

  - Bad - Generelt: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres.

  - Elektrisk anlegg: Det elektriske anlegget bør ha en utvidet el-kontroll.

  Forhold som har fått TG2 (vesentlige avvik og mindre avvik, som kan kreve tiltak eller ikke som ikke krever umiddelbare tiltak):

  UTVENDIG

  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Stigetrinn for feier må monteres.

  - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  - Vinduer: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Kondensering på enkelte glass har medført fuktskader i treverk som kan medføre utskiftningsbehov av enkelte vinduer/dører.

  - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tiltak: Dører må justeres.

  - Balkonger, terasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har skjevheter. Terrassen har noe skjevheter og svikt. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  - Utvendige trapper: Konstruksjonene har skjevheter. Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  - Andre utvendige forhold: Det er ikke montert beslag i overgangen mellom tak og vegg. Det er råte i undertaket, nederst, der det skull vært takfotbeslag. Tiltak: Lokal utbedring bør foretas.

  - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  INNVENDIG

  - Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes.

  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  - Pipe og ildsted: Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er under 30 cm. fra peisovnen i underetasjen, til trevegg. Tiltak: Større avstand til brennbart materiale må lages. Det er en anbefaling om at det bør monteres ildfast plate under luker på pipe.

  - Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder eller åpninger opp til dagens krav.

  - Innvendige dører: Det er påvist at enkelte dører er feilmontert/tar i karm e.l. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Enkelte dører må justeres.

  - Kjøkken - Overflater og innredning: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Det er fuktsvellede fronter ved oppvaskbenken. Tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning.

  - Underetasje (WC) Overflater og konstruksjon: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  TEKNISKE INNSTALLASJONER

  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Opplysningene er hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av SørTakst AS ved Thomas Kildahl, datert 03.04.2022.
  Rapporten ligger vedlagt salgsoppgaven.
 • Eiendommen ligger i et rolig boligområde i Drangedal, med gåavstand til Drangedal 10-årige skole. Eiendommen ligger også i kort avstand fra Drangedal sentrum med dagligvareforretninger, togforbindelse til Oslo og Kristiansand, butikker og ikke minst fine bademuligheter i Drangedals største innsjø - Toke. Toke er en perle med sine utallige øyer og bukter, og en strandlinje på 160 km. Det er et unikt område for bade- og båtliv, samt fine turmuligheter med småbåter og nydelige forhold for kano og kajakk. For den fiskeinteresserte byr også Toke på rikelig med røye, ørret, abbor og sik.

  I Drangedal kommune bugner det av flotte toppturer, blant annet Toskefjell, Braknesheia og Rønnomnibben m.m. På Braknesheia ble det oppført gapahuk og trehuske i 2021, noe som gjør turen ekstra hyggelig for små og store.

  Til vinterparadiset Gautefall, med alpinanlegg og skiløyper, er det ca. 30 minutter med bil. Vinterparadiset Gautefall er et av Telemarks største skisteder, og ligger sentralt i Sør-Norge, mellom Drangedal og Nissedal/Treungen. Midt på Gautefallheia ligger Gautefall skisenter som kan tilby flotte bakker, kafé, skiutleie og afterski. Anlegget har blitt oppgradert de siste årene med moderne ekspressheis med 6 stoler, og i dag består anlegget av 14 nedfarter, 2 stolheiser og 3 skitrekk. Like ved finner vi også hotellet på Gautefall, Ski Lodge Gautefall. Utenfor hotellet ligger Gautefall Biathlon Skiarena, et helårs skianlegg.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se kartskisse.
 • Enebolig oppført i 1978, i trekonstruksjon over grunnmur av Leca. Gulv på grunn er av betong. Taket er tekket med asfalttakshingel. Takrenner og nedløp av plast. Yttervegger av bindingsverk med trekledning. Det er valmtak i trekonstruksjon. Vinduer med isolerglass, samt med koblede rammer. Det er tredører. Det er terrasse i trekonstruksjon. Det er trapper av tre. Det er utebod på den ene gavlveggen.

  GARASJE
  Garasje oppført i 2003, på 21 kvm. Fundamenter og gulv på grunn av betong. Yttervegger av bindingsverk med utvendig trekledning. Sadlet yttertak, tekket med betongstein. Takrenner, nedløpsrør og takfotbeslag er ikke montert. Bygning med alders-/værslitasje. Bygningen er ikke tilstandsvurdert, utover ovenstående beskrivelse.
 • 1.etasje:: Bra/P-rom: 73/55 kvm
  2.etasje: Bra/P-rom: 85/85 kvm
  Totalt: Bra/P-rom: 158/140 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Underetasje: Vindfang, hall m/trapp, kjellerstue, toalettrom, vaskerom og soverom
  1.etasje: Trapperom, gang, stue/spisestue, kjøkken, bad og 2 soverom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk, samt vedfyring er innstallert i enheten.
 • Festet tomt på ca.1,300 m², i følge festekontrakt.
  Arealet av eiendommen inkluderer veigrunn. Adkomst via asfaltert nord-østvendt vei. Det er opparbeidet plen på deler av sør-siden av boligen. Her er det også oppført en delvis overbygd terrasse med tilgang fra stue, samt plen. Store deler av boligens sør-side er naturtomt. På nordvest-siden av boligen er det oppført enkel garasje, hvor dette området er avsatt til friområde. Friområde innebærer at område kan brukes av alle. Største konsekvens av at garasjen er plassert i et område avsatt til friområde, er at kommunen kan kreve at garasje må rives.

  Grunneier: Opplysningsvesenets fond
  Nåværende festeavgift før overføring er kr 1918,-.
  Ny festeavgift i 2023 vil bli kr 2298,-.
  Neste regulering av festeavgift er i 2026.
  Varighet: 80 år fra 14.07.1976
  Ved utløpt festetid kan festeren kreve festet forlenget for nye 80 år.
  Årlig festeavgift forfaller normalt 1. april hvert år.
 • Parkering på egen gårdsplass, samt enkel garasje på 21 kvm. I reguleringsplanen er området hvor garasjen er oppført, avsatt til naturområde.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig: kr 370 117,- pr. 2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: kr 1 332 421,- pr. 2020.
 • Kommunale avgifter utgjør ca. kr. 24 704 pr år/2021.
  Disse omfatter vann, kloakk, renovasjon, feieavgift og eiendomsskatt.
 • Kommunale avgifter og forsikringer.
  Strømforbruket for 2021 var på 13 265 kwh, ifølge selger.
  TV/Internett utgjør mellom 1000-1200,- pr.måned avhengig av hvilken TV-pakke og hastighet nett man ønsker.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 12.08.1977.
  Det er ikke opplyst hvilket arbeid som gjenstod på dette tidspunkt, men datoen for ferdigstillese ble satt til 15.02.1978.
  Godkjente byggetegninger stemmer ikke overens med dagens bruk av underetasje. På byggetegningen er utvendig bod avsatt til garasje. Hobbyrom er av dagens eier brukt til soverom. Innvendige boder er fjernet, og omgjort til større gang, samt kjellerstue. For dette området, og denne type hus, er dette ofte vanlig. Dagens bruk er iht regelverket uansett ulovlig, og det anbefales kjøper å søke Drangedal kommune om bruksendring av de aktuelle rommene.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler/ulovligheter. En lovlighetsmangel er et avvik mellom tillatt bruk og faktisk bruk. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring eller kreve retting, i ytterste konsekvens kan det fremsettes pålegg om rivning. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen har boplikt. Kjøper trenger ikke søke konsesjon, men må via egenerklæring om konsesjonsfrihet bekrefte at eiendommen skal benyttes til helårsbolig. Dvs. at minimum en person skal benytte eiendommen til sin primære bolig.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende heftelser er registrert i eiendommens grunnboksblad:

  FESTEKONTRAKT - VILKÅR
  Dok. nr. 2041 - 14.07.1976.
  Grunneier: Opplysningsvesenets fond
  Grunnleien kan reguleres ved salg og ellers hvert 10 år. Neste gang 2026.
  Avtalen er på 80 år fra 1976. Utløper: 2056.
  Ved utløpt festetid kan festeren kreve feste forlenget for nye 80 år.

  Følgende grunndata er registrert i eiendommens grunnboksblad:

  OMNUMMERERING VED KOMMUNEENDRING
  Dok. nr. 514443 - 01.01.2020
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Mjelkåsen 1. Reguleringsformål for eiendommen er bolig og offentlig friområde. Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Drangedal, hvor eiendommen er avsatt til boligbebyggelse. Garasjen er oppført i området som er i reguleringsplanen avsatt til offentlig friområde og kan benyttes av allmenheten.

  Relevante bestemmelser fra reguleringsplanen:
  - Boligens størrelser skal ikke overstige 35%. Av tomtens nettoareal
  - Der plassen tillater det kan tomten bebygges med inntil 4 bygg, inkludert bolig.
  - Garasjen kan ha en maks størrelse på 50 m2 BRA.
  - Bod/lysthus/utestue/grillhytte kan ha en maks størrelse på 20 m2 BRA
  - Oppføring av bod, garasje, grillhytte/utestue/lysthus kan unntas søknadsplikt etter
  plan- og bygningsloven bestemmelser. Disse tiltakene er meldepliktig.
  - Gesimshøyden for 2-etasjes hus må ikke være over 7 m og mønehøyden ikke over 9 m.
  - For 1-etasjes hus må gesimshøyden ikke være over 4 m.
  - Bebyggelsen skal ha sadeltak. Takvinkelen skal ikke være under 20 grader og ikke over 40 grader.
  - Bebyggelsen skal være åpen med bolig på ikke over 2 fulle etasjer.
  - I tillegg til garasje (carport) kreves 1 oppstillingsplass, slik at det blir plass til 2 biler pr. bolig på egen tomt.
  - Utførelse og høyder på gjerder og forstøtningsmurer skal godkjennes av bygningsrådet.
 • Gnr. 32 Bnr. 1 Fnr. 372 i Drangedal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. (Oppdragsgiver betaler oppgjørshonorar kr 3800). I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke en markedsføringspakke på totalt kr 16 800, som omfatter bl.a. inntil 3 annonser i Kragerø Blad, fotograf, utstillinger og prospekter. Markedsføringspakken inneholder element av vederlag. Minimumsprovisjon er avtalt til kr 45 000,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket dekning av utlegg og vederlag med totalt kr 19 800,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Thomas Lohne
Jon Reidar Haugland

Megler

Jon Reidar Haugland

47 71 51 20

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev