aktiv-eiendomsmegling

Innholdsrik familiebolig med store, åpne rom og potensiale - Fin tomt med uthus og garasje - Nærhet til nærbutikk

 • 1 800 000
 • BRA 266 m²
 • PRISANTYDNING1 800 000
 • OMKOSTNINGER61 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 861 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 946
 • AREALP-rom 210 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 309 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  45 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 800 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  61 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 861 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: Vindfang, stue/hall, stue/spisestue, kjøkken, bad, vaskerom, gang, bod, kott/garderoberom og soverom
2. etasje: Gang, kott, bad og 3 soverom
Kjelleretasje: Gang/teknisk rom, trapperom og 3 bodrom

Eiendommen har også frittliggende garasje og uthus.

Kaptein Dreyers veg 1518, Innlandet

 • Velkommen
  Her ønskes du velkommen hjem ved et overbygd inngangsparti som luner mot vær og vind. Innenfor døren kommer du først inn i et vindfang med omkledningsplass i tillegg til å ha tilknyttet bod og kott for oppbevaring.

  Stue/spisestue
  Videre kommer du inn i boligens romslige mellomstue som har mange bruksmuligheter. Stuerommet kan innredes med garderobe, benyttes som tv-stue eller et allrom/lekerom for barn og unge. Det er installert en moderne peisvedovn som gir hyggelig stemning i rommet og ekstra varme når du har behov for det. Stuen har dels åpning inn mot spisestuedelen og dette bidrar til en luftig romfølelse. Spisestuen har god størrelse og er et hyggelig rom å samle familien rundt middagsbordet i.

  Kjøkken
  Husets store kjøkkenrom gir et arbeidsvennlig kjøkken med god plass for hjelp av både små og store. Kjøkkeninnredningen har malte profilerte fronter av heltre, laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Det er plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert platetopp og stekeovn. Det er fliser på vegg over benk.

  Bad
  Badet har lyse fliser og varmekabler i gulvet, som bidrar til et lunt rom for velvære. Her er det installert en romslig innredning med vask på underskap, samt to separate speil med belysning over. Det er i tillegg egen dusjnisje med glassdør og badekar i rommet. Rommet antas fra 1980-tallet og renovering bør inngå i kjøper sine planer. Det er separat toalettrom med wc og vegghengt servant. Et eget vaskerom er kjekt å ha, her bør det også renoveres.

  Soverom
  Boligen har 4 soverom. Alle soverommene har hvert sitt personlige og lyse preg. Alle soverommene har plass til både seng, skrivepult og garderobeløsning. To soverom har utgang til den overbygde balkongen.

  Ett av rommene i kjeller er egentlig fryserom dersom kjøleaggregat tas i bruk.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Parkett og flis.
  Vegger: Panel og tapet.
  Himling: Takessplater og trepanel i himlinger.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen ligger med enkel avkjøring fra Fv-206 ved Skalbukilen i Åsnes kommune. Her bor du ved et koselig tettsted med store jord- og skogbrukseiendommer, samt midt i Innlandets landlige idyll. Med andre ord bor du landlig, samtidig som det er kort veg til det meste du trenger i hverdagen. Det er gangavstand til dagligvarebutikk med post og til Finnskogen barnehage som er en privat, foreldredrevet barnehage. Området har også godt med friluftsmuligheter i tillegg til en fotballbane med mye aktivitet for barn og unge. Nærmeste barneskole ligger på Sønsterud og ungdomsskolen på Flisa.

  På sommerstid er det kort avstand til fine bade- og fiskeforhold både i Vermundsjøen, Glomma og Flisaelva. På vinterstid finner du skiløyper i området og en snøscooter-led som går videre inn til Sverige. Flisa sentrum ligger ca. 15 km fra eiendommen og her finner du de fleste servicetilbud. Kaffegata har et variert utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og i sentrumsområdene finner du også skoler. Her ligger også Åsneshallen, som er kjent for sine ulike kulturaktiviteter, i tillegg til å ha klatrevegg og treningssenter. Det er også en svømmehall på Flisa og et populært idrettsanlegg med bl.a. kunstgressbane.
 • Enebolig, garasje og uthus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Enebolig fra 1946 og senere tilbygget på ukjent tidspunkt. Kjellervegger er oppført av betong. Grunnmur er utvendig pusset over terreng. Vinduer av tre i ulik utførelse, både med isolerglass og med enkle glass og varerammerl Eksempler på installasjonsår for vinduer er 1986, 1978 og 1998. Entrèdør av tre med glass og sidefelt med glass. Eldre dør av tre til kjellernedgang, uten pakning. Dobbel dør av tre med isolerglass til veranda i 1. etasje. Dør til lufteveranda fra 86, av tre med isolerglass. To dører av tre med isolerglass til balkong i 2. etasje. Enkel dør av tre med isolerglass til balkong. Lufteveranda på tilbygget del er punktfundamentert på trepilarer og bygget i trekonstruksjoner i beiset og malt utførelse. Hovedveranda i 1. etasje er punktfundamentert på pilarer av tre. Bjelkelag av impregnert tre, gulvbord og rekkverk av tre i malt og beiset utførelse. Balkong er bygget på søyler av tre. Bjelkelag av tre og rekkverk i tre. Gulv er tekket med papp. Etasjeskiller og bjelkelag av tre. Ut fra alder antas etasjeskillere på opprinnelig del isolert med flis og gulvkonstruksjon i tilbygget del isolert med mineralull. Vegger av bindingsverk fra de respektive byggeår, ukjent med isolering. Fasader er kledd med stående trepanel, kledning er horisontalt delt med vannbrett i etasjeskille. Ved forrige omsetning ble det opplyst at vegger er etterisolert på utvendig side med 50 mm mineralull. Taktekking med takplater av metall. Undertak av armert presenning. Takkonstruksjon av stedsbygget sperretak. Kaldt loft som er isolert med flis.

  Garasje med ukjent byggeår og enkel standard. Bygget antas fundamentert med grunnmur av betong. Vegger av resiverk/bindingsverk og stedsbygget sperretak. Fasader er kledd med tømmermannspanel og tak er tekket med eternitskifer. Bygget er delt inn i flere rom til ulik bruk.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendig/overflater: Overflater har endel slitasjegrad utover det en kan forvente. Eksempler er slitasje på gulv, merker etter oppheng etc. og bruksmerker. Mye gjenstander og ting på gulv under befaring. Det gjenstår arbeider med belistning, men det er opplyst at dette skal utføres før salg. Det legges til grunn at det ikke skal være nødvendig med tiltak ved salg, men dette avhenger også av kjøpers ønsker.
  Innvendig/etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 10mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik.
  Innvendig/innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større en dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større en dagens forskriftskrav. Trapp til kjeller: Lavt rekkverk, stor lysåpning, rekkverk, har ikke håndløper. Trapp til 2. etasje: Rekkverk på en side, lav høyde, stor lysåpning, ingen håndløper.
  Våtrom/overflater på vegger og himling bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Mange perforeringer i vegg, også i dusjsone. Begynnende oppsprekking i fuger i overgang vegg og gulv og vegghjørner. Maling har skalet av stedvis og deretter alt på nytt. Overflater var sist malt ca. en uke før befaring. Det kan finnes avvik som ikke er oppdaget grunnet malingen på fliser. Fuktskade på gerikt på dør.
  Våtrom/overflater på gulv bad: Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold fra gulv ved terskel til topp slukrist i forhold til referansenivået.
  Våtrom/sluk, membran og tettesjikt bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det kan ikke verifiseres membran eller tilslutning mellom sluk og eventuell membran.
  Våtrom/sanitærutstyr og innredning på bad: Det er påvist andre avvik: Armaturer på badekar og i dusj har passert halvparten av forventet brukstid.
  Tekniske installasjoner/andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt. Fryseaggregat antas ikke benytte på mange år og tilstand er svært usikker. Fryseaggregat kan inneholde freon, må fjernes av godkjent installatør.
  Tekniske installasjoner/andre installasjoner: Halvparten av forventet brukstid er passert på eldste varmepumpe.
  Tomteforhold/drenering: Taknedløpet er avsluttet over terreng, og øker fuktbelastningen inn mor grunnmur. Terrenget faller inn mot grunnmur. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tomteforhold/terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Marginalt og lokalt. Vurderes ikke til å være av stor betydning, men dersom det oppleves en økende fuktproblematikk i kjeller så kan endring av terreng være en medvirkende faktor til bedring.
  Tomteforhold/utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utnveidge avløpsledninger.
  Tomteforhold/septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig/taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Dersom det er undertak over kjellernedgang så er dette avsluttet midt i rommet og medfører fare for vannskade på konstruksjonen. Dersom det ikke er undertak så gjelder denne faren for alle rom under dette tak. Stedvis punkter med rust på takflater og generelt rust i kanter på plater. Økende omfang av avsaling av farge må forventes i årene som kommer. Utett avslutning mellom tak på tilbygg og vegg på opprinnelig del på side mot parkering, vind kan føre regn og snø inn i konstruksjonen.
  Utvendig/nedløp og beslag: Nedløpsrøret er avsluttet ved utvendig terreng og regnvann ledes ikke bort fra bygningen. Det er påvist andre avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Stedvis misfarging. Lagt trekloss ved rennekrok. Takfotbeslag dekker ikke ned til takrenne på tilbygget del, medfører økt fuktpåkjenning på forkantbord. Frostspreng nedløp mot parkering.
  Utvendig/veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Generelt misfarging på fasadekledning. Det er opplyst at det er påbegynt rengjøring av fasader etter befaring. Det antas ikke gjennomgående lufting bak kledning. Begynnende råteskader på fasade mot bakhagen. Stedvis begynnende oppsprekking i nedkant på kledningsbord. Stedvis vegetasjon tett opp til kledning, medfører økt fare for råteskader. Oppsprekking i kanter på vannbrett, kan finnes lokale råteskader i utvikling.
  Utvendig/vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vinduer med enkle glass og varerammer er modne for utskifting. De eldste vinduer med isolerglass har passert forventet brukstid og punktering av glass kan oppstå. Det er stedvis sølt maling på glass. Det vokser stedvis mose oppå vannbrett på vindu. Omramming rundt vinduer er stedvis avsluttet tett ned til vannbrett, medfører økt fare for råteskader. Oppsprekking i overgang vindu og beslag på stort vindu i stue, utetthet som medfører fare for vanninntrenging i veggkonstruksjonen.
  Utvendig/dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Dørblad på entredør tetter ikke mot karm og det er utvendig slitasje på overflate. Det er opplyst at det er montert ny pakning på dør i etterkant av befaring. Kjellerdør lukkes noe tregt, tar i mellom dørblad og karm. Det er opplyst at dette er utbedret i etterkant av befaring. Verandadør til lufteveranda har slitasje på overflater og dørblad tar i karm. Vrider er vrang på verandadør fra hovedsoverom og dør går noe tregt.
  Innvendig/radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Innvendig/pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Tilsynelatende oppsprekking i fuger på pipe over tak mangler en stein i pipe ett hull i kjeller tettet med isolasjon Vedovn i hall: Oppsprekking i fuger på fliser, mulig også enkelte løse fliser. Peis i 2. etasje: oppsprekking i skjøter mellom elementer.
  Innvendig/innvendige dører: Enkelte dører tar i mellom karm og dørblad. Enkelte dører med mye slitasje.
  Kjøkken/overflater og innredning: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Stedvis oppsprekking i fuger på fliser. Løs innfesting på hengsel til skapdør under vask. Stedvis slitasje på overflater.
  Spesialrom/overflater og konstruksjon/wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet.
  Tekniske installasjoner/vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvnedige vannledninger. I kjeller er rør i rør system avsluttet i rom uten sluk.
  Tekniske installasjoner/avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  Tekniske installasjoner/ventilasjon: Mangelfult omfang av ventiler i 1. etasje.
  Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Grunnmur har sprekkdannelser. Noen riss og sprekker.
  Tomteforhold/oljetank: Fra 1.1.20 ble det forbudt å fyre med fossilt brennstoff i Norge. Forurensing fra nedgravde oljetanker kan medføre store skader både på egen og andres eiendom. Huseier vil være ansvarlig dersom slike forhold inntreffer. Tank er ikke sanert, det antas at tanken er nær full.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Utvendig/takkonstruksjon: Det er påvist fukt7råteskader i takkonstruksjonen. Råte på vindski over kjellernedgang. Fuktskader og avskaling på takkonstruksjon over kjellernedgang. Bebynnende råteskade på taksperre til høyre på kjellernedgang. Stedvis fuktskader i form av avskaling av maling. Ujevn isolering på loft.
  Utvendig/terrasse/balkong/veranda: Rekkverk er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Lufteveranda på tilbygg: slitasje på overflater på enkelte steder og råte i tresøyler. Hovedveranda 1. etg: Stedvis råte på rekkverkskledning. Generelt behov for vedlikehold av overflater. Kraftig svertesopp i himling. Balkong: Behov for vedlikehold på overflater på rekkverk, rekkverk er under en meter høyt. Ukjent renneløsning for vann. Kan finnes lokale råteskader på rekkverk
  Innvendig/rom under terreng: det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetasjen, hulltakin er derfor ikke nødvendig. Generelt enkle og grove overflater. Symptomer på saltutslag/avskaling på overflater, mye ved trapp. Skadelig fuktinnhold i trapp på over 20 vektprosent, dette medfører fare for utvikling av råte
  Våtrom/generell/bad: Det må forventes at behov for oppgraderinger nørmer seg da bad antas bygget på 1980-tallet. Varierende fallforhold. Misfarging på gulv. Ikke tett rundt gjennomføring. Rommet har gjenværende brukstid slik det fremstår, men renovering bør inngå i kjøper sine planer.
  Våtrom/generelt/vaskerom: Tapet på vegg bølger seg i hjørner. Det anbefales etablering av mekanisk avtrekk. Behov for renovering nærmer seg.
  Tekniske installasjoner/elektrisk anlegg: Spesielt gamle ledninger i kjeller. Utført arbeider i privat regi, finnes ikke samsvarserklæring.


  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg.: 128 kvm BRA / 121 kvm P-rom
  2. etg.: 91 kvm BRA / 89 kvm P-rom
  Kjeller: 47 kvm BRA / 0 kvm P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entrè, hall, stue, spisestue, trapperom, gang, bad, vaskerom, kjøkken og ett soverom.
  2. etg.: Trapperom, 3 soverom, bad, wc-rom

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.
 • - Sentralstøvsuger
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består i hovedsak av strøm og vedfyring.

  I hovedak ved hjelp av varmepumper og ildsted. Boligen har også nedgravd oljetank av stål under platting til høyre for entrè og dagtank.

  Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.
 • Tomten er på ca. 1309 kvm og ligger med enkel avkjøring fra riksvegen på Skalbukilen. Den store tomten er tilnærmet flat og har asfaltert innkjøring og gårdsplass. Gruset adkomst ved inngangsparti.

  Hagen er opparbeidet med gressplen, prydbusker, trær, samt bærbusker i form av rips og bringebær. Her er det god plass for lekeområder eller sittegrupper under åpen himmel.

  Uthuset ligger dels på nabotomta.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann-nett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene. Eiendommen har privat avløp. Septiktank med infiltrering i grunnen.

  Privat brønn som er avsluttet i kjeller.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 488 258 per 31.12.19
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 757 730 per 31.12.19
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 16.128,92,- for 2020. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 6.423,76,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 618,76,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 2.542,20,-. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. Prognosen for 2021 er kr 2.376,50,-.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være behov for å søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål) er byggemeldt eller er i samsvar med eventuelle byggemeldte og godkjente tegninger. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i takstrapport som ikke er godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2015, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2035.

  Siste feiing ble utført i 2019 og tilsyn i 2012 med anmerkninger om at stråleovn blir for høy på trevegg vestre side og brannslukningsapparat har gått ut på dato.

  Det er innlagt fiber til eiendommen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eierseksjonen.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eierseksjonen:
  Tinglyst erklæring/avtale vedrørende tillatelse til å legge drens- og kloakkledning gjennom RV206 og foreta nødvendig vedlikehold, dbnr. 2783, tgl. 29.11.1966.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer over denne eiendommen for Solør kraftlag, dbnr. 2166, tgl. 21.9.1966.

  Dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel 2019-2030 for Åsnes kommune hvor eiendommen er avsatt til og er tilknyttet bestemmelser for reguleringsplanen for Skalbukilen, datert 13.03.1981 hvor eiendommen er avsatt til gangveil, felles avkjørsel, forretning og høyspenningsanlegg. Området er avsatt til boligbebyggelse, gul sone iht T-1442 (støy). miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. Det gjøres oppmerksom på at deler av uthuset på eiendommen står over på nabotomten. Det er ikke opplyst om avtale rundt dette. I tillegg grenser eiendommen mot næringseiendom og deler av tomten er avsatt til fareområde (kraftledning).

  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 32 Bnr. 26 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Dusjkabinett på bad i 1. etasje, badekar 2. etasje og ny baderomsinnredning er gjort av Amundrud VVS
  Det mangler en stein i pipe over tak
  Skjevt gulv i gang mot bad/wc i 2. etasje.
  Det er lagt opp strøm til varmepumper på egeninnsats. Er kontrollert av godkjent firma, men det finnes ikke dokumentasjon på forholdet.
  Hatt kontroll av sikringsskapet i 2019.
  Det er nedgravd oljetank på eiendommen og kommunen har ikke gitt dispensasjon til å la den ligge
  Selger tror det ligger tinglysning over tomt på grunn av høyspentlinje.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Dersom bud aksepteres i 2021, gjelder følgende:

  Eiendommen selges eiendommen "som den er", jf. avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Alle interessenter oppfordres til å sette seg godt inn i opplysninger som fremgår av salgsoppgave, egenerklæring fra selger, takst og andre vedlegg, da dette danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Videre oppfordres det til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig.

  Eiendommen kan ha mangel i følgende tilfeller:
  1) Når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få, jf. avhl. § 3-7. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at det har virket inn på avtalen at opplysningene ikke ble gitt.
  2) Når selger har gitt uriktige opplysninger om eiendommen, jf. avhl. § 3-8. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke på en tydelig måte er rettet i tide.
  3) Når eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers, jf. avhl. § 3-9.
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Bård Nordmark Lothe
  Stine Marie J Korntorp
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev