aktiv-eiendomsmegling
Eiendommen har en nydelig hage med dam.

Eiendom med flott beliggenhet og fin hage! Kontakt megler for visning.

 • 2 950 000
 • BRA 236 m²
 • PRISANTYDNING2 950 000
 • OMKOSTNINGER89 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 039 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 963
 • AREALP-rom 179 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 414 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,-))
  --------------------------------------------------------
  89 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 039 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere denne innholdsrike og hyggelige eiendommen rett utenfor bykjernen i Elverum. Her bor du med kort radius til alle daglige gjøremål med barneskole, sentrumsfasiliteter, treningssenter og de fleste servicetilbud i gangavstand fra hjemmet. Boligen har en innholdsrik planløsning på to etasjer, samt god lagringsplass i boder. Huset trenger noe oppgradering for å tilfredsstille dagens krav til standard . Eiendommen har en stor, solrik og pent opparbeidet hage med flere uteplasser.

Merk deg dette:
Garasje og boder
Flott, solrik hage
Sentrumsnær beliggenhet
Barneskole like ved
Flotte turområder i bymarka

Boligen inneholder:
1.etg: Entré, bod, gang, 3 soverom, bad, kjøkken, stue med utgang til terrasser og uteområde.
Kjeller: Gang, stue/soverom, wc, vaskerom, våtrom, matbod og bod.
Inntilbygget garasje med 2 boder med hyller. Frittstående bod.
Stor påbygd stuedel.

Dammenvegen 38, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har en trivelig adkomst med asfaltert innkjøring frem til garasjen. Overbygd inngangsparti tilknyttet terrasse med plass til utemøbler. Herfra kommer du inn til entré med gulvbelegg og lysmalte panelvegger. Adkomst til ett soverom og bod for oppbevaring, samt gang. Fra gangen er det adkomst til 2 soverom, bad, kjøkken og stue, samt trappeforbindelse med kjelleretasjen.

  KJØKKEN
  Lys kjøkkeninnredning med god oppbevaringsplass i over- og underskap. Glatte, malte fronter, laminert benkeplate og fliser i benkerygg. Innredningen har nisje for hvitevarer i form av oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Rommet har gulvbelegg og malt strietapet på vegg, samt plass for spisegruppe ved vinduet.

  STUE
  Den koselige stua i vinkel er to-delt og har gode møbleringsmuligheter. Her er det parkettgulv, og vegger med panel og malt tapet. Stua har store vinduer ut mot hage som gjør at dagslyset slippes fint inn i rommet. Stua er i dag innredet med godstoler foran peis og vedovn, sofagruppe og en spisestuedel. Varmekabler i påbygd stuedel. Fra stua er det utgang til en romslig, overbygd terrasse med adkomst til hagen. Her ute er det god plass for flere sittegrupper lunt under tak eller i solveggen.

  BAD, WC OG VASKEROM
  Bad i 1. etasje med flislagte overflater og varmekabler i gulv. Badet har lys innredning med servant på underskap, sideskap og speil med belysning over. Installasjoner med wc og dusjkabinett.

  Bad/fyrrom i kjeller med terrazzogulv og vegger med malt murpuss og plater. Våtromsplater i våtsonen. Badet har badekar og vegghengt dusj. Separat toalettrom i kjeller med servant og toalett. Vaskerom i kjeller med vinylbelegg på gulv og malte veggplater. Opplegg for vaskemaskin.

  SOVEROM
  Boligen har tre soverom i 1. etasje med vegg-vegg teppe på gulv og vegger med tapet eller malt panel. To av rommene har plassbygde garderobeskap. Selger har også innredet ett av rommene i kjelleretasjen som soverom/stue. Rommet er ikke godkjent for varig opphold.


  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Krypkjeller: Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Påvist noe svertesopp på utvendig kledning. Panel er ført helt ned mot vannbrett, fare for fuktopptrekk og forvitringer.
  Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder i undertak. Ved bruk av fuktmåler ble det ikke registrert unormale verdier. Tørt ved befaring. Synlige spiker i undertak. Observert vepsebol på loft. Noe skjevheter i takkonstruksjonen. Påvist råteskade nederst på bærende tresøyle. Noe svertesopp i undertak.
  Vinduer: Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Sprekk i vindusglass i kjeller.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Sprekker i fuger. Løs steinplate til trapp.
  Andre utvendige forhold: Mangler takrenner og nedløp på garasje.
  Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Fuktmerker/saltutslag i matbod.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "høy" eller "særlig høy" aktsomhetsgrad.
  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Rust på sotluke.
  Rom under terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
  Innvendige dører: Påvist skade i innerdør til soverom. Innerdør til fyrrom/bad i kjeller har behov for justering.
  Andre innvendige forhold: Det er påvist fuktmerker i undertak. Ved bruk av fuktmåler ble det ikke registrert unormale verdier. Sprekker/avskalinger i gulv.
  Overflater og innredning på kjøkken: Sprekk i flis over kjøkkenbenk.
  Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering.
  Vannledninger: Det er påvist tydelige trykkslag i anlegget. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader.
  Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er utifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Grunnmursplast er ikke festet i topplist.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Andre innvendige forhold: Rommet er ikke bygget som ett komplett våtrom. Mangler sluk og fuktsikre gulvflater.
  Generell på bad/fyrrom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Generell på bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vindu i våtsonen, dusjkabinett hindrer direkte vannsprut på vindu. Bom i gulvfliser.
  Elektrisk anlegg.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Eiendommen ligger rett utenfor bykjernen på en solrik og fin hjørnetomt med kort gangvei til alle daglige gjøremål. Herfra er det kun noen hundre meter til Frydenlund barneskole og til byliv med butikker, restauranter og kjøpesentre. I tillegg er det kort vei til Festningen og Svartholtet med flotte turområder hele året. Svartholtet kan by på lysløype og oppkjørte skispor på vinteren som tar deg inn et stort nettverk av løyper. På sommerstid er det skogsstier som kan benyttes til fots eller på sykkel. Dette gjør at du her bor svært sentralt med kort radius til alt du trenger i hverdagen. Like ved eiendommen ligger også et populært treningssenter. Det er gangveg til både Sjukehuset Innlandet, det nye Helsehuset, samt til ungdoms- og videregående skole. Bydelen har flere barnehager som ligger i kort gangvei fra hjemmet. Det er også flere dagligvarebutikker med utvidete åpningstider i nærheten, samt alt av servicetilbud med leger, tannleger, kafeer, kino, idrettshaller, treningssentre mm. i sentrumsområdene.
 • Byggegrunn med antatt jord - morenemasser. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger antatt av sparesteinsbetong. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Gulvflater med teppe, vinylbelegg og parkett. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Overflater med panel, malte plater, malt strietapet, strie, tapet og malt panel. Himlinger med panel, folierte takessplater, malte plater og spent duk. Saltakkonstruksjon. Takflatene er tekket med takpanner.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.
 • Kjeller: Bra 77/P-rom 63 kvm
  1.etg: Bra 117/P-rom 116 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Kjeller: Trapperom/gang, wc, bad/fyrrom, hobbyrom, soverom.
  1.etg: Vindfang, kjøkken, gang, 3 soverom, bad og stue/spisestue.

  Inntilbygget garasje på 19 kvm og lagerbod på 19 kvm. Frittliggende bod på 4 kvm.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Sentralstøvsuger med 3 uttak.
  -Alarm fra Verisure.
  -Fibernett med Altibox.
  -Oppvaskmaskin medfølger.

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med elvarme og vedfyring. Varmekabler på bad i 1.etasje, samt i stue i tilbygget del.

  Selger opplyser at radiatorer ikke er i bruk, og at oljetank er fjernet.
 • Eiertomt på ca. 1 130 m². Eiendommen har asfaltert innkjøring frem til garasjen. Stor, skjermet og meget pent opparbeidet hage med gressplen, hekk, busker og trær. Beplantning med blant annet epletre, kirsebær og ripsbusk. Gjerde rundt tomten. Terrasse med overbygg og terrassevarmer.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 679 644 per 31.12.20.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 446 719 per 31.12.20.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 15 817,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vann- og avløpsgebyr. Renovasjon utgjør kr 3 122,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 1 300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Boligen har 2 pipeløp. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, ved, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen, da dette ikke var normalt på den tiden boligen ble bygd.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i byggetegningene av 1. etasje synes å stemme godt overens med dagens bruk. Det er ikke motatt byggetegninger av påbygg med stue, eller påbygg med boder og garasje. I byggetegninger av kjelleren er wc definert som brensel og soverom definert som bod/disp.rom. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold, men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1989, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  Feiing ble utført siste gang i mai 2021. Tilsyn ble sist gang utført i 2019, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn. Ved forrige tilsyn var det 5 røykvarslere (seriekoblet), 1 pulverapparat og 1 skumapparat i boligen.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Jotunhaugen og Jotuntoppen, fra 2015. Reguleringsformål for eiendommen er boligbebyggelse og frisikt. Eiendommen omfattes også av kommunedelplan for Elverum byområde, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse. Det gjøres oppmerksom på at eiendommen grenser til et område som er regulert til nåværende tjenesteyting.
 • Gnr. 31 Bnr. 469 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  - Det er litt fukt i matboden.
  - Utført arbeid på takrenne ved inngangen.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 14.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ingerid Edmee Ytterborg Slettengen
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev