aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Tuftenveien 2 B - en stor og innholdsrik enebolig over to plan og med kjeller samt generasjonsdel.

Innholdsrik, stor velholdt bolig m/mulighet for uteie. Sol hele dagen, gangavstand til sentrum m/skole og servicetilbud.

 • 4 500 000
 • BRA 349 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING4 500 000
 • OMKOSTNINGER128 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 628 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 952
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 277 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 109 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  128 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 628 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Tuftenveien 2 B er en innholdsrik enebolig over to plan. Beliggenheten er sentral og barnevennlig, med kort vei til barneskole, barnehage, idrettsplass, butikker og busstopp. Tomten er på over 2 mål. Det er overbygd terrasse, steinbelagte uteplasser, en nordvendt balkong samt integrert enkelgarasje.

Boligen har en stor stue med ildsted og varmepumpe, og kjøkken med spiseplass og utgang. Videre er det et bad, to wc-rom, vaskerom og fire store gode soverom. Flere rom har plassbygde garderobeskap, god lagringsplass i kjellerbodene og i garasjen. I tillegg er det generasjonsdel med egen inngang, kjøkken, bad/wc/vaskerom, stue og soverom. I følge eier er generasjonsdelen etablert i et tidligere lokale for legepraksis. Bruksendringen er ikke søkt om og registrert hos kommunen.

Planløsning
1. etasje, hoveddel: Hall m/trapp, wc-rom, kjøkken og stue.
1. etasje, generasjon-/utleiedel: Entré/kjøkken, stue, soverom og bad/wc/vaskerom.
2. etasje: Trapperom, bad, wc-rom og 4 soverom.
Kjeller: Trapperom, vaskerom, teknisk rom og 2 boder.

Kort fortalt
- Velholdt og innholdsrik familiebolig.
- Romslig planløsning over 3 etasjer.
- Integrert garasje og gruslagt plass.
- Solrik, velstelt tomt på 2100,8 kvm.
- Sydvendt, overbygd terrasse i 1. et.
- Overbygd, vestvendt og lun uteplass.
- Nordvendt balkong i boligens 2. et.
- Romslig hall med garderobeplass.
- Stue med ildsted og varmepumpe.
- Klassisk kjøkken med spiseplass.
- Et bad, 2 wc-rom og et vaskerom.
- 4 store gode soverom med garderober.
- God lagringsplass i eneboligen.
- Varmtvannsbereder på ca. 300 liter.

Entré
Eneboligens hoveddel har et inntrukket inngangsparti med steinbelagt adkomst, støpt trapp og veggmontert utebelysning. Hallen har lysmalt panel på veggene og grått flislaminat på gulvet. Det er plass til ønsket garderobemøblement, og rommet ligger i tilknytning til et separat wc-rom.

Kjøkken
Kjøkkenet i boligen har et klassisk design med gode benkeflater og oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrinedører og lysegrå laminatbenkeplate med benkebeslag i stål. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin.

Kjøkkenet har lysmalt panel på veggene, fliser over kjøkkenbenken og grått flislaminat på gulvet. Det er plass til spisebord, og rommet har egen utgang til en overbygduteplass med steinbelagt dekke.

Stue
Stuen oppleves som romslig, luftig og innbydende, og den åpne planløsningen gir møbleringsfrihet. Her er det plass til sofagruppe, lenestoler og tv-møblement i ene delen, og spisestuemøbler i den andre delen.

Rommet har en kombinasjon av grå- og hvitmalte vegger og det er gyllen parkett på gulvet. Sentralt i stuen er det en oppmurt peis med innsats, og ved spisestuen er det montert luft-til-luft varmepumpe. Fra stuen er det utgang til en overbygd terrasse med trapp ned til hagen.

Bad
Boligen inneholder et bad, to wc-rom og et vaskerom. Badet ligger i andre etasje, og har hvitmalte vegger og grått belegg på gulv med sluk. I tillegg til et dusjkabinett har badet en enkel, vegghengt servant, glasshylle og et speilskap. Badet har behov for modernisering for å oppnå dagens krav til standard.

Wc-rom 1 og 2
Vegg-i-vegg med badet i andre etasje er det et wc-rom med hvitmalt panel på veggene og grått belegg på gulvet. Rommet er innredet med et gulvmontert toalett og en heldekkende servant på en hvit skapseksjon.

Det andre wc-rommet ligger ved hallen i første etasje. Veggpanelet på wc-rommet er malt i en varm rødtone, og det er lyst belegg på gulvet. I tillegg til et toalett har wc-rommet mekanisk avtrekk, en enkel, vegghengt servant og et speil.

Vaskerom
Vaskerommet ligger i kjelleren, og har malte murvegger og malt betonggulv. Rommet har plassbygget skapinnredning med benk og utslagsvask, og det er opplegg for vaskemaskin.

Soverom og garderobe
Det er fire soverom i boligen og alle ligger samlet i andre etasje. Soverommene er holdt i duse fargetoner og får naturlig lys fra store vindusflater. To av rommene har utgang til en nordvendt luftebalkong med utsyn over nærområdet. Eneboligen har flere plassbygde skap i både første og andre etasje, og lagringsplass finnes på kneloft og i kjellerboder.

Generasjonsdel
I første etasje er det etablert en generasjonsdel med egen inngang, kjøkken, stue, soverom og bad/wc/vaskerom. Inngangspartiet har steinbelagt adkomst, hellelagt trapp og utebelysning, samt plass til et café-sett under overbygget. Inngangsdøren leder rett inn til et kjøkken med spiseplass. Kjøkkeninnredningen har hvite fronter, laminatbenkeplate og kum i stål, samt ventilator og nisje for komfyr.

Stuen og soverommet har lysmalte vegger og store vinduer, og på soverommet er det garderobeskap. Badet har panel på veggene og lyst belegg på gulvet, og innredningen består av en servant på en skapseksjon, et høyskap, to veggskap og speil med belysning. Videre har badet et toalett, et dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

I følge tidligere eier er generasjonsdelen opprinnelig et legekontor. Det finnes ikke tegninger over eiendommen i kommunens arkiv og generasjonsdelen er ikke omtalt i matrikkelrapporten. Det er ikke kjent hva generasjonsdelen opprinnelig er bygget som eller om hva denne delen av boligen er lovlig brukt til. På bakgrunn av tilgjengelig informasjon må det tas utgangspunkt i at generasjonsdelen ikke er godkjent som separat boligdel og utleieenhet.
Mot vest er det en overbygd, steinbelagt uteplass, samt inngangsparti til både generasjonsdelen og boligens kjøkken.

Tuftenveien 2B, Viken

 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.01.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Konstruksjonene har omfattende
  skjevheter. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Fukt/råteskade i sperre ved pipe. Målt 25%fukt i ende-ved på undertak/rupanel. Manglende luftespalte i skråhimlinger og tett gesims i oppløft. Det er blåseisolert med steinull helt mot undertak og i skråhimling. Det ble observert sort belegg i undertak over bad og wc. Ukjent hva dette er. "Knekk" i tak over tilbygget del av stue mot øst. Ukjent årsak. Vurdering av avvik: Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Fukt/råteskade i sperre ved pipe. Målt 25%fukt i ende-ved på undertak/rupanel. Manglende luftespalte i skråhimlinger og tett gesims i oppløft . Det er blåseisolert med steinull helt mot undertak og i skråhimling. Det ble observert sort belegg i undertak over bad og wc. Ukjent hva dette er. *Knekk" i tak over tilbygget del av stue mot øst. Ukjent årsak. Tiltak: Lokal utbedring bør utføres. Lufting/ventilering bør forbedres. Det må foretas nærmere undersøkelser. Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. Råteskadede konstruksjoner må skiftes ut. De påviste skader må utbedres. Det må foretas nærmere undersøkelser av fukt/råteskadet treverk på loft/undertak. Skadede deler av konstruksjon må påregnes skiftet. Det må foretas nærmere undersøkelser av sort belegg i undertak over bad og wc-rom i oppløft. "Knekk" i tak over stue mot øst med ukjent årsak. Må foretas nærmere undersøkelser av dette.

  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Våtrommet må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom fra
  byggeår med malt betonggulv, malt murpuss på vegger og betong i himling. Plassbygget innredning/benk med skyllekar. Opplegg for vaskemaskin. Vaskerom har ingen fuktsikring på gulv og vegger. Det bør påregnes renovering av vaskerom. Vurdering av avvik: Våtrommet må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet bør totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Generell > Bad
  Våtrommet må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad fra byggeår 1952. Bad har oppnådd forventet levealder. Bad i 2.etg. med belegg på gulv, strie med våtromsmaling på vegger. Dusjkabinett og vegghengt servant. Bad fra byggeår 1952. Bad har oppnådd forventet levealder. Må påregnes renovering av bad. Vurdering av avvik: Våtrommet må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad fra byggeår 1952. Bad har oppnådd forventet levealder. Tiltak: Våtrommet bør totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Må påregnes renovering av bad.

  Våtrom > Generell > Bad/vaskerom
  Våtrommet må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bad med belegg på gulv. lakkert trepanel på vegger. Stort servantskap med laminat plate, nedfelt servant. Gulvstående wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Bad ble renovert for 20 år siden med nytt belegg på gulv. Bad fungerer i dag, men med hensyn til alder og utførelse bør det påregnes renovasjon. Vurdering av avvik: Våtrommet må snart oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet bør totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
  Brannslukningsapparater er eldre enn 10 år og må skiftes ut/kontrolleres.
  1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja Brannslukningsapparat fra 2005.
  3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei
  4. Er det skader på røykvarslere? Nei

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag
  Det er påvist skader i beslagløsninger. Mangler liten del av beslag mot vegg på oppløft i tak. Sinkfarget stål takrenner og nedløp. Fotbeslag på forblendet pipe. Vurdering av avvik: Det er påvist skader i beslagløsninger. Mangler liten del av beslag mot vegg på oppløft i tak. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Det bør monteres komplett beslag mot vegg oppløft.

  Utvendig > Vinduer - 2
  Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vindu i spisestue 1.etg. med stor værslitasje og begynnende råteskader i utvendig karm. Kondens på innvendig glass på 2 vinduer i hybel. Vurdering av avvik: Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Vindu i spisestue 1.etg. med stor værslitasje og begynnende råteskader i utvendig karm. Kondens på innvendig glass på 2 vinduer i hybel. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å bedre ventilering av rommet. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Vinduer må justeres. Med hensyn til alder på vinduer, slitasje og begynnende råteskade i vindu bør det påregnes utskifting/overflatebehandling.

  Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger
  Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkong i 2.etg. Utkraget bjelkelag med malt spaltegulv og rekkverk i tre. Balkong med tilgang fra stue 1.etg. Støpt dekke med skifer på gulv. Overbygget med pulttak mot bolig. Rekkverk i tre. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverk er kun 85cm høyt på terrasse ved 1.etg. Det er kun 90cm høyt rekkverk på balkong i 2.etg. Det bør påregnes utbedring av rekkverk til riktig høyde.

  Utvendig > Utvendige trapper
  Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rekkverk har for store åpninger i henhold til dagens krav. Vurdering av avvik: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rekkverk har for store åpninger i henhold til dagens krav. Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Det må beregnes utbedring av rekkverk.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Pipevanger er ikke synlige. En side av pipevange ikke synlig i 2.etg. Dobbel mursteinspipe. Ett løp med stålrørinnsats. Stor peis med brennkammer innsats i stue 1.etg. Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. En side av pipevange ikke synlig i 2.etg. Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Pipevange/side må gjøres synlig. Se rapport fra NRBR datert 22.01.2022.

  Innvendig > Krypkjeller
  Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypkjeller under stue mot øst med tilgang gjennom vindu fra kjeller. Krypkjeller under spisestue mot vest har manglende inspeksjonsmuligheter. Krypkjeller under betongdekke i tilbyggede deler av stue og spisestue. Vurdering av avvik: Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde. Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Krypkjeller under stue mot øst med tilgang gjennom vindu fra kjeller. Krypkjeller under spisestue mot vest har manglende inspeksjonsmuligheter. Tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Utifra tilstanden i de besiktigede områdene er det ikke påvist unormale forhold, men det vil være usikkerhet rundt de mindre tilgjengelige områdene. Det anbefales opprettelse av inspeksjonsluke og nærmere undersøkelser til krypkjeller mot vest. Denne krypkjeller er ikke inspisert av takstmann.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn på trapp til kjeller er for store. Det er også manglende rekkverk. Trapp til andre etasje med for stor åpninger i rekkverk og lavt rekkverk rundt trapp i 2.etg. Rett tett tretrapp fra byggeår. Malte vanger og rekkver, lakkerte trinn. Manglende håndrekke på vegg. Stor avstand i rekkverk 13cm og lavt rekkverk rundt trapp i 2.etg. Rett åpen plassbygget trapp til kjeller. Håndrekke på en side. Manglende rekkverk og stor åpning mellom trinn. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn på trapp til kjeller er for store. Det er også manglende rekkverk. Trapp til andre etasje med for stor åpninger i rekkverk og lavt rekkverk rundt trapp i 2.etg. Tiltak: Åpninger er såpass store at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverket er såpass lavt at det utifra sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper bør monteres på vegg. Trapp til kjeller må påregnes utbedret med rekkverk og krypsikring i trinn. Anbefales og montere håndløper på vegg i trappeløp til 2.etg.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Standar dørterskel på dør til wc-rom. Kun naturlig ventilasjon med ventil i yttervegg. Wc- rom 2.etg: Belegg på gulv, MDF smartplater på vegger. Gulvstående wc, lite servantskap med heldekkende servant. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Standar dørterskel på dør til wc-rom. Kun naturlig ventilasjon med ventil i yttervegg. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det bør etableres tilstrekkelig tilluft i rommet og mekanisk avtrekk.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
  Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Standar dørterskel til wc-rom. Wc- rom 1.etg.: Belegg på gulv, malt panel på vegger. Gulvstående wc og vegghengt servant. Avtrekk via elektrisk vifte. Vurdering av avvik: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Standar dørterskel til wc-rom. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til toalettrom, f.eks. luftespalte ved dør e.l. Bør etableres tilluft løsning til rommet.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Bereder er plassert i rom uten sluk. Oppvarming av tappevann med ca. 300 liters varmtvannstank fra 2021. Plassert i stor bod i kjeller. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Bereder er plassert i rom uten sluk. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller waterguard system e.l. ved varmtvannstank.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Hovedsakelig skjult El-anlegg i boligen. Ukjent alder på anlegg. Deler av anlegg skiftet ut/renovert i ca. 2004. Lagt opp flere kurser og skiftet sikringsskap, samt lagt opp ett nytt skap i kjeller.

  1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport? Nei
  2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2004 Skiftet skap og lagt opp flere kurser i boligen. Samt ekstra sikringsskap i kjeller.
  3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja Fetsund elektro. iht. eier.
  4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Oppdatert sikringsskap og lagt opp flere kurser i 2004.
  5. Når ble det siste gjennomført kontroll/vedlikehold på det elektriske anlegget (av en kvalifisert elektrofaglig fagperson)? Ukjent.
  6. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser? Nei
  7. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
  8. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder. Nei
  9. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Nei
  10. Er det er berøringsfare av spenningsførende deler og/eller fast elektrisk utstyr? Nei
  11. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
  12. Er det noe utstyrsvern, kapslinger eller ledninger som er synlig utilfredsstillende festet i skapet? Nei
  13. Er det tegn på termiske skader, uheldig varmeutvikling eller lukter det svidd eller brent? Nei
  14. Er det mulig å komme i berøring med spenningsførende deler? Nei
  15. Er kabelinnføringer og hull utettet? Nei
  16. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
  17. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja

  Takstmann er ikke godkjent for El-taksering. Det er derfor kun utført enkel besiktigelse av El-anlegg. Det kan alltid forekomme skjulte feil/mangler på et El-anlegg. For nærmere undersøkelser av El-anlegg anbefales det derfor og kontakte El-takstmann. Da det ikke er foretatt El-kontroll i boligen de siste 5 år, anbefales det og gjennomføre utvidet El-kontroll.

  Tomteforhold > Drenering
  Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Drenering hovedsakelig fra byggeår. Drenering lagt om på 2000 tallet på overside av boligen, ved gårdsplass og ned langs adkomstvei for avledning av vann fra plen/tomt. Øvrige vegger med drenering fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er
  overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det bør påregnes redrenering på minimum to av veggene rundt
  boligen.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Taktekking - 2
  Det er påvist bulker i enkelte metallplater på taktekking. Noe bulker og riper i takplater. Tak over terrasse mot vest, tekket med sorte profilerte takplater. Vurdering av avvik: Det er påvist bulker i enkelte metallplater på taktekking. Noe bulker og riper i takplater. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Utvendig > Taktekking
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Yttertak er tekket med rød betongtakstein. Tak er besiktiget fra takfot i stige. Undertak av trebord/rupanel og papp. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er viktig og overvåke tilstanden på taket.

  Innvendig > Overflater - 2
  Det er påvist skader på overflater. Kjellergulv med høy slitasje/ujevnheter i betonggulv. Kjeller, overflater.: Gulv: Betonggulv. Vegger: Malt/umalt betong/puss. Himling: Malt/umalt betong. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater. Kjellergulv med høy slitasje/ujevnheter i betonggulv. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Ingen umiddelbare tiltak. Kjeller fungerer hovedsakelig som lagringsplass i dag.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Målt 20mm høydeforskjell gjennom hele stue/spisestue 1.etg. og i trapperom 2.etg. Etasjeskille: Støpt gulv på mark i kjeller. Støpt dekke mellom kjeller og 1.etg. Trebjelkelag til 2.etg. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Målt 20mm høydeforskjell gjennom hele stue/spisestue 1.etg. og i trapperom 2.etg. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Noe saltutslag i gulv/vegger i vaskerom. Kjeller: Betonggulv. Betong/mur. Hulltaking er ikke fortatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Noe saltutslag i gulv/vegger i vaskerom. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Grunnet antatt manglene fuktsikring i gulv kan forekomme noe kapilærsug av vann gjennom gulv. Det ble målt noe forhøyede fuktverdier i gulv i kjeller.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Samlestokker plassert i himling i bod. Det er ikke sluk i dette rommet. Kobberrør til 2.etg. har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid. Kobberrør åpent føring i himling i kjeller og opp til bad og wc-rom i 2.etg. Rør i rør vannrør til installasjoner i 1.etg. Samlestokker for rør i rør plassert i himling i bod. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Samlestokker plassert i himling i bod. Det er ikke sluk i dette rommet. Kobberrør til 2.etg. har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid. Tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det bør etableres sikker avrenning fra samlestokker eventuelt monteres vannstoppsystem. Ved renovering av bad og wc-rom i 2.etg. må det påregnes utskifting av vannrør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på innvendige soil rør. Avløpsrør av soil opp gjennom kjeller og opp til 2.etg. Alt av avløpsrør innvendig til 1.etg. i plast. Soil rør antatt fra byggeår. Plast avløpsrør med ukjent alder. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet levetid er oppbrukt på innvendige soil rør. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av
  rør. Ved eventuell renovering av bad 2.etg. er det anbefalt og oppgradere/skifte ut avløpsrør.

  Følgende elementer er ikke undersøkt av takstmannen:
  Varmesentral
  Oljefyr plassert i teknisk-rom/fyrrom i kjeller. Radiatorer spredt rundt i boligen. Oljefyr er koblet fra anlegger og er ikke i bruk i dag. Radiatorer er ikke fjernet i boligen.

  Byggegrunn
  Byggegrunn er ikke kjent.

  Følgende er opplyst i selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Høland Rør. Skiftet wc.
  2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasjen/kjellere? Ja. Litt fukt på en vegg kjeller.
  11. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Nytt tak i 2000.
  12. Kjenner du til om det er/har vart utfort arbeid pa el]anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Fetsund Elektro/Fosser Elektro. Nytt anlegg i 2004 byttet varmtvannsbereder 2021.
  12.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei.
  13. Kjenner du til om det utfort kontroll av el]anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon, varmepumpe)? Ja. Varmepumpe service 2019 Slorbak&Thoresen.
  16. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja.
  16.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, for eksempel ved at den nedgravde oljetanken tømmes,
  saneres eller fylles igjen med masser? Nei. Skal utføres før salg.
  19. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l? Ja. Ca 50 kvadrat.
  19.1 Hvis ja, er overfor nevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.
  20. Er det foretatt radonmåling? Nei.
 • Eiendommen ligger i et barnevennlig og sentralt boligområde på Løken i Aurskog-Høland kommune. Høland Idrettsanlegg ligger ca. 550 meter fra boligen, og her finner du flerbrukshall, treningsrom, fritidsklubb, aktivitetsrom og spinningsal. Det er også to naturgress- og én kunstgressbane, lysløype, BMX-bane og gode muligheter for rulleski. Det er svømmebasseng i tilknytning til skolen. Aurskog har 18 hulls golfanlegg, og på snørike vintre er den lille alpinbakken ved Bjørkelangen åpen.

  I nærområdet er det skogsområder med vann og turstier samt skiløyper for rekreasjon og mosjon. Sommerstid er det fint å dra på badetur til Damtjern med badestrand, badebrygge og fiskebrygge. Kommunen har et godt hestemiljø og det er et større hestesenter for trening og konkurranser på Bjørkelangen. Kommunen har også et godt motorsportmiljø i NMK Aurskog-Høland, som holder til på Eksismoa motorpark ca. 2 km utenfor sentrum av Bjørkelangen.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Sistnevnte ligger på Løken senter, hvor du også finner apotek, bank og sportsbutikk med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Bjørkelangen torg og Bliksrud næringsområde en rekke kjedebutikker og fint utvalg. Det er også kort vei til Hemnes, Mysen, Strømmen og Lillestrøm.

  Området har offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste bussholdeplass er Løken som ligger ca. 300 meter fra boligen. Ved å benytte bil fra eiendommen tar det ca. 11 min Bjørkelangen, 28 min til Aursmoen, 30 min til Fetsund, 39 min til Lillestrøm og 60 min til Oslo Lufthavn Gardermoen.

  Fra eiendommen er det kort gangavstand til Løken barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Bråte ungdomsskole. Det er to barnehager på Løken og en på Momoen. Aurskog-Høland har to videregående skoler, begge ligger på Bjørkelangen.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 24.01.22 av Kåre Anders Fossum Orderud. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Nedenfor følger et utdrag av takstrapporten for utvendig byggemåte:

  Yttertak er tekket med rød betongtakstein. Tak er besiktiget fra takfot i stige. Sinkfarget stål takrenner og nedløp. Fotbeslag på forblendet pipe. Bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Yttervegger er kledd med stående bordkledning. Kledning hovedsakelig fra byggeår. En vegg fra ca. 1964. Det er stedvis skiftet noen bord i kledning etter år 2000. Isolerglassvinduer med 2- lags glass. Alle vinduer i 2.etg. skiftet i 2011. 2 stk. dører, 1.etg. med sporfrest utside, slett innside og glassfelt. Ukjent alder. 1 stk. entredør i 1.etg. i tett utførelse med sidefelt i glass. ukjent alder. 1 stk. stor hev/skyvdør til terrasse i 1.etg. Fra 1989. 2 stk. dobbel terrassedører med høy brystning og glassfelt i soverommene i 2.etg. fra 2012. Malte trevinduer med 2-lags glass fra 1989 i 1.etg. ukjent alder på vinduer i hybel. Koblede vinduer fra byggeår i kjeller. Ett vindu i vaskerom kjeller fra 2018, isolerglass. Balkong i 2.etg. Utkraget bjelkelag med malt spaltegulv og rekkverk i tre. Balkong med tilgang fra stue 1.etg. Støpt dekke med skifer på gulv. Overbygget med pulttak mot bolig. Rekkverk i tre.
 • 1.et: 135 kvm Bra
  2.et: 101 kvm Bra
  Kjeller: 113 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Stue, wc, kjøkken 2, soverom, hall m/trapp, bad/vaskerom, kjøkken, stue 2. 2. etg.: 4 soverom, bad, trapperom, wc. Kjeller: Vaskerom, trapperom.

  Lovlighet
  Det foreligger ikke tegninger over eiendommen. Hybel i boligen står ikke oppført i offentlige register. Det er i følge eier tidligere lokale for legepraksis som er omgjort til hybel. Det anbefales og foreta nærmere undersøkelser vedrørende lovlighet av hybel. Antatt manglende brannskille mellom boenheter.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Hovedsakelig skjult El-anlegg i boligen. Ukjent alder på anlegg. Deler av anlegg skiftet ut/renovert i ca. 2004. Lagt opp flere kurser og skiftet sikringsskap, samt lagt opp ett nytt skap i kjeller.

  Det er rekvirert, men ikke mottatt, opplysninger fra Elverket Høland vedrørende eventuelle tilsyn og rapporter etter dette.

  Brannslukningsapparater er eldre enn 10 år og må skiftes ut/kontrolleres.

  Det er naturlig ventilasjon, med unntak av mekanisk avtrekk fra begge kjøkken og et wc-rom. Boligens varmtvannsbereder fra 2021 rommer ca. 300 liter, og er plassert i en stor bod i kjelleren.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med luft-til-luft varmepumpe og panelovner. Dette suppleres med vedfyring i peis med innsats i stuen.

  Det er en oljefyr plassert i teknisk-rom/fyrrom i kjeller og med radiatorer spredt rundt i boligen. Oljefyren er frakoblet anlegget og er ikke i bruk i dag, men radiatorer er ikke fjernet i boligen. Se pkt. 16 i selgers egenerklæring.

  Som en følge av Stortingets klimaforlik fra 2012 er det med virkning fra og med 1. januar 2020 innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin. Kommunen kan i tillegg ha vedtatt lokal forskrift som krever at oljetank/parafintank må graves opp og fjernes, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper oppfordres til selv å avklare med kommunen hvilke krav som gjelder og overtar ansvar, risiko og kostnader i f.t. fjerning eller tømming/spyling/plombering. For mer informasjon og støtteordninger, se www.enova.no

  Følgende opplysninger er registrert hos Nedre Romerike Brann- og Redningsvesen:
  Skorsteinsløp: Teglskorstein. 2 løp. Status siste: 21.07.2020 (feiet).
  Ildsted: Jøtul 180. Ukjent monteringsår. Stue. Siste tilsyn: 20.09.2016.
  Ildsted: Fokus sentralfyr olje. Ukjent monteringsår. Kjeller. Status: F1. Siste tilsyn: 20.09.2016.

  Følgende avvik ble funnet under forrige tilsyn, men kan være utbedret:
  F1: Skorstein av tegl skal ikke dekkes med brennbart materiale. (Brennbart materiale skal ikke komme nærmere vangene enn 100mm). Se også F2.
  F2: Alle fire sider av en tegl-skorstein, og to av sider av en element-skorstein skal ha tilsynsmuligheter i hele sin lengde.

  Vi opplyser om at eventuelle avvik kan være utbedret, men ikke har blitt verifisert på nytt ilsyn av NRBR.
 • Eneboligen ligger fint plassert på en lett skrånende og solrik tomt på ca 2.100 kvm. Tomten er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker, frukttrær, bærbusker og hekk, samt gruslagt gårdsplass og steinbelagte uteplasser. På den vestvendte delen av tomten er det lite stabbur, et uthus og en hundegård.

  Fra stuen i første etasje er det utgang til en overbygd, sydvendt terrasse med god plass til utemøblement. Terrassen har skiferlagt dekke, og det er montert utebelysning på husveggen. Mot vest er det en overbygd, steinbelagt uteplass, samt inngangsparti til både generasjonsdelen og boligens kjøkken. Fra to av soverommene i andre etasje er det utgang til en nordvendt balkong med utsyn over nærområdet.
 • Det er parkering i en integrert enkelgarasje og på en stor, gruslagt gårdsplass.
 • Offentlig.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 405 855 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 5 061 079 per 31.12.21

  Opplysningene om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 20 747 pr. år
  Eiendomsskatt utgjør kr. 4.354,- av de kommunale avgiftene.
 • Strøm, forsikring, oppvarming, kommunale avgifter, eiendomsskatt, nett/tv osv.
 • Etter søk i tilgjengelige arkiver har ikke kommunen funnet at det foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene på eiendommen. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Eiendommen har ikke godkjent separat utleiedel.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord. Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1944/563-2/9. Bestemmelse om veg. 03.06.1944. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 34 Bnr: 8. Bestemmelse om kloakkledning.

  1944/854-1/9. Bestemmelse om veg. 17.08.1944. Vegvesenets betingelser vedtatt.

  Rettigheter på 3026-34/8
  Rettigheter i eiendomsrett
  1944/563-1/9 Rettigheter iflg. skjøte. 03.06.1944. Rettighetshaver: Knr: 3026 Gnr: 34 Bnr: 37. Bestemmelse om kloakkledning

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Uregulert. Tomta er avsatt til boligformål i kommuneplanen.

  Kommuneplanen ligger på kommunens hjemmeside: https://www.ahk.no/innhold/politikk-og-planer/planer/kommunale-planer/overordnende-planer/
 • Gnr. 34 Bnr. 37 i Aurskog-Høland kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kr 2 400,- / 3 100,- i honorar for hver forsikringsavtale som formidles på Boligkjøperforsikring Pluss og kr 1 400,- / 2 100,- i honorar for Boligkjøperforsikring.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørsgebyr kr. 18.900,- og visninger kr. 2.500,- pr stk med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.500,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg og øvrige vederlag i henhold til oppdragsavtale totalt ca kr. 26.000,-. Utleggene og øvrige vederlag omfatter markedsføring og innhenting av opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg samt et vederlag begrenset oppad til kr. 25.000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne-Lise Ottesen
  Vidar Vandås
Kenneth Sverre

Megler

Kenneth Sverre

93 02 96 13

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev