aktiv-eiendomsmegling
FjoRea
FjoRea

ISDALSTØ Kvassnesvegen 59

FjoRea - Lekre solrike leiligheter i hjertet av Knarvik. De fleste får nydelig sjøutsikt. Garasje er inkludert!

 • kr 3 900 000 - 8 990 000
 • Priser fra og tilkr 3 900 000 - 8 990 000
 • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
 • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 3 900 000 - 8 990 000
 • Omkostninger fra og tilkr 14 501 - 27 763
 • Total inkl omkostninger fra og tilkr 3 914 734 - 9 017 763
 • Felleskostnader per måned fra tilkr 0 - 0
 • Areal primærareal - fra og til0 - 0 m²
 • Areal bruksareal - fra og til61.5 - 119.2 m²
 • Tomt3 251 m²
 • EierformEierseksjon
 • MatrikkelGNR. 188 BNR. 701
 • Informasjon om meglerforetaketAktiv Prosjektmegling Vestland AS Strandgaten 53 5004 BERGEN
 • OppdragsansvarligLena Leikvoll
 • Oppdragsnummer1508245006
 • Ved kjøp av ny bolig skal det kun betales dokumentavgift av tomteverdien. Dokumentavgiften utgjør 2,5 % av tomtens salgsverdi på tinglysingstidspunktet for den enkelte seksjon, se forøvrig prislisten for detaljert informasjon. P.t. er tomteverdien antatt å være kr 17 046 980,-. Tomteverdien fordeler på den enkelte bolig etter sameiebrøk. Det tas forbehold om endring i tomteverdien og dokumentavgiften på tinglysingstidspunktet. Tinglysingsgebyr for skjøte er for tiden kr. 500,-, tinglysingsgebyr for eventuelle pantedokument er for tiden kr. 740,- inkl. Pantattest. Det tas forbehold om endring av gebyrsatsene og beregningsgrunnlaget for disse. Dersom tomteverdi blir nedjustert, og kjøper har betalt inn for mye i dokumentavgift, vil megler tilbakebetale overskytende beløp til kjøper. Oppstartkapital Alle kjøpere må i forbindelse med overtakelse av boligen og innbetaling av rest kjøpesum og omkostninger, også betale inn sin del av sameiets oppstartkapital. Oppstartkapitalen vil inngå i driften av sameiet og vil ikke bli refundert. Størrelsen på den enkelte andel blir beregnet på bakgrunn av boligens interne bruksareal (BRA-i). Oppstartkapitalen tilsvarer kr 60,- per BRA-i.

Meld deg på visning!

Påmelding
FjoRea

Kvassnesvegen 59, Vestland

 • Om prosjektet
  I hjertet av Knarvik skal Erstad og Lekven nå bygge nydelige leiligheter i ulike størrelser. Alle leilighetene får gode solforhold på egen uteplass. Sameiets fellesarealer blir pent opparbeidet med ulike sosiale møteplasser.

  Priser fra og til
  kr 3900000 - 8990000

  Omkostninger fra og til
  kr 14501 - 27763

  Generell orientering
  I Kvassnesvegen, på eiendom gnr. 188, bnr. 701 i Alver kommune, skal det bygges et nytt boligbygg med 31 leiligheter. Leilighetene vil variere i størrelse fra ca. 56 ? 114 m2. Bygget får en oppdelt bygningsstruktur med varierende etasjeantall fra 2 plan i sørvest til 5 plan i nordøst. Under leilighetsbygget blir det en egen stor parkeringsetasje. Tilkomst til leilighetene er via 2 oppganger, hver med separat trapp- og heistilkomst til alle leilighetene. Enkelte leiligheter har i tillegg tilkomst via svalgang. I felles uteareal blir det opparbeidet et innbydende utemiljø for lek og rekreasjon.

  Fellesareal i bygg
  Sportsboder. Felles, innvendig sykkelparkering på anviste plasser i garasjeanlegget, samt noen plasser i fellesanlegget på plan 1.

  Garasje/parkering
  Det bygges et felles garasjeanlegg under bygningen. Gulvet i garasjeanlegget asfalteres. Parkeringsplass er inkludert i leilighetsprisen. I anlegget er det avsatt gjesteparkering / HC-parkering i henhold til reguleringsbestemmelsene. Garasjeplasser blir opparbeidet med ladestasjon. Det tas forbehold om at ladning av el-bil kan bli levert som et fleksibelt ladesystem som fordeler tilgjengelig effekt mellom flere brukere. Strømforbruk og kostnader for ladning av el-bil betales av den enkelte seksjonseier. Selger tar forbehold om at ladning av el-bil kan bli levert og administrert av ekstern leverandør. Det innebærer at den enkelte betaler for eget forbruk pluss et administrasjonspåslag. Kostnader for bruk er ikke fastsatt på salgstidspunkt. Selger tar forbehold om å fordele parkeringsplasser. Selger vil beholde eiendomsretten til fritt å kunne disponere over eventuelle usolgte parkeringsplasser. Det er prosjektert 41 p-plasser i anlegget. Det medfølger 1 stk parkeringsplass inkludert i leilighetsprisen. Ledige parkeringsplasser selges fortløpende for kr 290 000,- etter prinsippet ?første mann til møllen?.

  Boder
  Alle leiligheter får sin egen sportsbod på minimum 5 m2. Noen få sportsboder er plassert i garasjeplan og de resterende er plassert i plan 1 og 2. Skillevegger mellom sportsboder som ligger inntil hverandre vil bygges som nettingvegg (type Troax el.lign.) Tilkomst til hver bod i plan 1 og 2 er fra korridor. Fellesareal inkl. sportsboder vil bli ventilert i henhold til forskriftskrav.

  Fremdriftsplan og ferdigstillelse
  Forventet ferdigstillelse er 3.kvartal 2026, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt. Estimatet er basert på en byggetid på 22-24 mnd. med byggestart 4. kvartal 2024. Estimert byggetid er ikke bindende da det kan oppstå forhold som forlenger byggetiden. Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen, se punktet om "Særlige forbehold" skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Senest 8 uker før ferdigstillelse av boligen skal selger gi kjøper skriftlig melding om endelig overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden. Det gjøres oppmerksom på at det etter overtakelse kan fortsatt kan foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, næringsareal, fellesarealer, tekniske installasjoner og utenomhusarbeider. Kjøper aksepterer at det vil være støy fra byggearbeider, behov for anleggstrafikk og anleggsinstallasjoner for å ferdigstille prosjektet.  

  Tomteareal
  3251m²

  Fellesareal/utomhus/infrastruktur
  I felles uteoppholdsareal vil det anlegges gangveger, uteplasser og trapper i samsvar med situasjonsplan. Sikringsgjerder monteres etter gjeldende forskrifter. Beplantning, såing av plen og utstyr tilpasses gjeldende bestemmelser i reguleringsplan og skal bidra til et sosialt og inkluderende bomiljø.

 • Kjøkken
  Kjøkkeninnredning er planlagt med innredning fra anerkjent leverandør. ? Det er lagt inn standard kjøkken med slette fronter. Det gis anledning til å velge kjøkkenfronter i 4 valgfrie standard farger uten tillegg i pris. ? Alle skuffer og skapdører leveres med dempere. ? Håndtak leveres i stål utførelse. ? Benkeplater leveres i laminat. Benkeplatene kan leveres i flere valgfrie standard farger uten tillegg i pris. ? 1 stk. bestikkinnlegg i skuffeseksjon leveres. ? Hvitevarer av merke Siemens eller andre (anerkjente merker) som følger med leveransen, er: Innebygd oppvaskmaskin 60 cm Innebygd stekeovn 60 cm Platetopp 60 cm med induksjon nedfelt i benkeplate Kombinert kjøle- og fryseskap 60 cm Ventilator med lys og komfyrvakt fra Røros hetta eller tilsvarende Nedfelt underlimt vask, rustfri utførelse, i benkeplate med 1 stor kum som utstyres med ettgreps kjøkkenbatteri Plantegningene presentert i prospektet er ikke detaljplanlagt med kjøkkenleverandør. Det vil i noen tilfeller være avvik på kjøkken mellom plantegning og kjøkkentegning. Andre løsninger både for kjøkken og hvitevarer kan skaffes, endringer avtales og gjøres opp direkte med vår kjøkkenleverandør. Kjøper forplikter seg til å benytte prosjektets kjøkkenleverandør til alt som har med kjøkken og hvitevarer å gjøre. Det vil ikke bli tillatt at kjøperne trekker inn individuelle leverandører for sin leilighet.

  Bad
  Vi leverer flislagte prefabrikkerte bad med fast størrelse og utforming. De som kjøper/velger før badene produseres vil få muligheter for noen tilvalg i henhold til en tilvalgsliste for bad. Badene leveres med gulvarme. Badene er foreløpig planlagt utstyrt som følger: Gulvflis 600x600 mm. Veggflis 600x600 mm. Fugemørtel Mapei 110 eller tilsvarende. Vegghengt WC med innkasset sisterne. Servantarmatur. Dusjarmatur. Dusjvegger. Lysarmaturer, downlights (montert i hvitt ståltak) inkl. dimmer og trafo. Avtrekksventil i tak. Baderomsmøbler med heldekkende vask. Speil over vask med LED, utenpåliggende med fliser bak. Stålkroker på vegger. Stål toalettpapirholder. 1 dobbelt stikk ved vask for hårtørker, barbermaskiner etc. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Utstyr i bad nummer 2 (det framgår av tegning hvilke leiligheter som har 2 bad) blir justert for tilpasning til størrelsen.

  Garderobe-fasiliteter
  På salgstegningene er det tegnet inn mulig posisjon for garderobeinnredning, men det er ikke en del av leveransen. Leveranse av garderobeløsninger kan, om ønskelig, bestilles som tilvalg. Dette vil kunne gjøres med vår kjøkkenleverandør. Dette må da gjøres parallelt med frister for endring av kjøkkenløsninger.

  Konstruksjon
  Bygningens hovedbæresystem (råbygget) blir oppført med armert, plasstøpt betong i kombinasjon med stål og eventuelt betongelementer. Bygningen fundamenteres på fjell/sprengsteinsfylling.

  Fasade
  Ytterveggene blir bygget som isolerte, gipskledde stenderverksvegger med varierende utvendig kledning. (På noen yttervegger monteres det stendere som utforing på bærende betongvegger).

  Yttertak
  Bygget består av 3 hovedbygg med saltak konstruksjon bundet sammen av mellombygg med flate kompakte tak. Det monteres taktekking på disse og da med forskriftsmessig fall til renne og sluk på de flate takene. For å lede bort vann fra flatene monteres det tilstrekkelig med sluk, utvendige takrenner og utvendige taknedløp. Nødvendige beslag av stål med colorcoat tilføres også. Alle fargevalg er definert og defineres av arkitekt. På taket av den delen av bygget med 2 etasjer leveres det ?grønt tak? med lyng/sedum. Skrå takflater (saltak) bygges opp av sperr med smalt limtre (eller annet med tilsvarende styrke for bæring). Det isoleres med mineralull i taket og dette dimensjoneres i henhold til energiberegninger.

  Balkonger/terrasser/uteplasser
  Alle leilighetene i plan 1 får terrasse på terreng. Enkelte uteplasser i plan 2 og plan 3 får også dette. Private uteareal på terreng blir belagt med beleggstein. På private takterrasser og balkonger vil det monteres impregnerte terrassebord. Altaner og balkonger over terreng sikres i hovedsak med rekkverk i stål og glass. Takterrasser får rekkverk mot takflater langs den private terrassen.

  Trapper
  Trapperom og innvendige ganger får malt utførelse. I trapperom monteres håndløper på vegg og i tillegg vil det i noen soner monteres stålrekkverk (ev. med glass) med håndløper.

  Heiser
  Bygningen får moderne heiser. Det leveres en heis per oppgang. Heiskupeene får god størrelse.

  Ventilasjon
  Alle leiligheter leveres med balansert ventilasjon og varmegjenvinning. Dette betyr spart energi og renere inneluft. Det leveres separate aggregater for hver leilighet som plasseres slik det er vist på salgstegning.

  Brannsikring
  Bygningene leveres sprinklet i samsvar med krav i TEK17. Det blir synlige sprinklerhoder i leilighetene samt i fellesareal som heis, trappehus, korridorer, sportsboder, garasje, svalganger og balkonger. Det leveres røykvarslere og godkjent brannslokkingsutstyr iht. brannkrav, dvs. 1 stk. 6 kg apparat og seriekoblede røykvarslere i hver boenhet. Felles brannvarslingsanlegg leveres og kobles opp mot et vaktselskap.

  Dører og vinduer
  Innvendige dører leveres som slette hvite dører med vrider og skilt. Inngangsdør til leilighet vil leveres i massiv dør med forskriftsmessig brann og lydkrav. Prosjektet leveres med ferdig overflatebehandlede vinduer og balkongdører/terrassedører (aluminium utvendig og malt treverk innvendig). Vinduene får energiglass med u-verdi +/- 0,8 W/m2K. I henhold til brannkrav vil noen vinduer kun være mulig å sette i luftestilling.

  Overflater og kledning
  Innvendig takflate øverste plan blir malte gipsplater. (Det presiseres at det ikke vil bli tillatt å ta hull i innvendig gipset takflate i skråtak for å legge inn f.eks. spotlights fordi dette kan føre til at dampsperre i takkonstruksjonen blir utett og kan da føre til kondensering og dermed fuktskader. (I tidlig fase vil det kunne være mulig å legge til rette for dette ved å senke taket ned med en ekstra nedlekting og gipsplate for å gi rom for slik installasjon i himling/takflate). Etasjeskiller i leilighetene leveres i betongkonstruksjoner. Ferdig overflate på undersiden av skillet vil variere. I deler av etasjeskillet vil det være sparklet og malt betongoverflate og i andre deler, hvor det er nødvendig å skjule tekniske føringer, vil det være en nedsenket himling i gips som sparkles og males. Vi leverer et gulvsystem som gir gode lydisoleringsegenskaper både for luftog trinnlyd. Undergulvet i dette gulvsystemet består av 22mm gulvsponplater. Det meste av tekniske føringer som vann- og avløpsrør samt trekkerør elektro legges skjult i dette gulvet. Gulv i bod/vask/teknisk rom vil få belegg av god kvalitet. Gulv i baderom leveres med fliser (ikke oppforet gulv på bad). Ferdig overflate på øvrige gulv innvendig i leilighet vil være 1 stavs parkett eller laminat i eik utførelse. Tilvalg kan gjøres tidlig i byggefasen. Skillevegger mot naboleilighet vil være i betong eller alternativt i trevirke med gips som tilfredsstiller brann- og lydkrav. Innvendige lettvegger leveres uisolerte med tre/stålstendere i ulike tykkelser avhengig av tekniske installasjoner inni/utenpå. Vegger rundt baderom leveres isolert. Sjakter eller vertikale/horisontale kasser bygges i ulike tykkelser avhengig av plassbehov til tekniske installasjoner. Planløsninger kan til en viss grad bli påvirket av dette ved nærmere detaljprosjektering. Innvendige vegger sparkles og males. Det vil bli valgt ut 3-4 standard farger i samråd med arkitekt som kjøper kan velge ut fra uten pristillegg. I nyoppførte bygninger vil det normalt bli små riss i overgang mellom tak og vegger samt mellom gipsvegger og betongvegger. Dette følger av forventet svinn og krymping av materialer. Slike forhold er ikke grunnlag for reklamasjoner og anses ikke som mangel ved levert ytelse.

  Bodløsning
  Alle leiligheter får sin egen sportsbod på minimum 5 m2. Noen få sportsboder er plassert i garasjeplan og de resterende er plassert i plan 1 og 2. Skillevegger mellom sportsboder som ligger inntil hverandre vil bygges som nettingvegg (type Troax el.lign.) Tilkomst til hver bod i plan 1 og 2 er fra korridor. Fellesareal inkl. sportsboder vil bli ventilert i henhold til forskriftskrav.

  Kabel-tv/bredbånd
  Det er innhentet et fellestilbud for prosjektet fra Telenor for å sikre at TV og bredbånd kan være i drift til innflytting. Avtalen innebærer at Sameiet er bundet til denne leverandøren i 5 år mot en fastsatt kostnad. Det leveres 1 stk. punkt til internett(fiber)/tv i stue, klargjort for bredbånd / kabel tv. Leveransen innbefatter også trådløst nett i garasje.

  El-anlegg
  El installasjoner utføres etter TEK 17 og NEK 400 Bolig:2019. Leilighetene leveres med skjult el-anlegg og med normalt godt antall elektropunkter minimum etter gjeldende krav i NEK 400. Det vil bli utarbeidet detaljerte elinstallasjons-tegninger med symbol-liste. Det kan komme noe synlige ledningsinstallasjoner ved brann- eller lydklassifiserte vegger samt i tekniske rom og sportsboder. For stikkontakter ved gulv vil det ved lydskillevegger leveres utenpåliggende med oppstikk fra oppforet gulv, dette gjøres av lydtekniske årsaker. Også ved brannvegger kan det forekomme utenpåliggende stikk. Lysbrytere, stikkontakter o.l. leveres i farge hvit. Sikringsskap: Hver leilighet får eget sikringsskap med hovedsikring, jordfeilbryter og automatsikringer. Sikringsskap plasseres primært i teknisk bod, men kan sekundert bli plassert i gang eller annet egnet sted. Belysningspunkt: I oppholdsrom avsettes dcl lampepunkt ved tak for takbelysning. Det leveres med lamper (LED downlights) i tak på bad. Det leveres taklampe i vask/teknisk/bod. Det leveres 1 stk. led stripe eller annen egnet belysning tilpasset innredning på kjøkken ved vaskekum. Det leveres utelampe på vegg ved ytterdør for leiligheter med inngang ute. Det leveres med vegglampe på balkong / terrasse. Utbygger kan i visse rom (der det er teknisk mulig) levere spot, innfelt i himling, mot tillegg i pris. I yttertak må det bygges en ekstra himling under skråtak for innfelling av spot for å unngå punktering av diffusjonssperre. En regner med å bygge slik himling på deler av taket for å få plass til sprinkleranlegget, det vil da være mulighet for få lagt inn opplegg for spot så lenge det ikke monteres lamper med for stor høyde. Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Elektro installasjon kjøkken: I kjøkken leveres stikk for komfyr, for avtrekksvifte, for kjøleskap og for oppvaskmaskin i tillegg til kontakter over benkeplate til annet elektrisk utstyr. Oppvarming: Baderom leveres med elektrisk gulvvarme. Elektro installasjon fellesareal: I fellesareal leveres: Belysning i korridorer, ganger og trappehus, type LED. Utebelysning på inngangssiden av huset, ved overbygde deler og langs garasjeadkomst, type LED. Utebelysning på balkonger og terrasser leveres i type LED.

 • Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. 

  Info om formuesverdi
  Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".   Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette.

  Organisasjonsform
  Prosjektet er planlagt oppdelt i et eierseksjonssameie i samsvar med eierseksjonsloven. Sameiet vil da bestå av 31 boligseksjoner, 1 næringsseksjon (garasjeanlegget), tilleggsdeler tilhørende den enkelte seksjon og fellesarealer. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Selger står fritt til å bestemme seksjonsnummer. Det tas forbehold om eventuelle endringer av antall eierseksjoner i prosjektet. Som seksjonseier i et eierseksjonssameie vil kjøper bli sameier i eiendommen med tilhørende enerett til bruk av sin boenhet. Eksklusive uteområde/tilhørende hageparsell, balkong/terrasser er planlagt seksjonert som tilleggsdel til hver enkelt seksjon. Garasjeanlegget er planlagt seksjonert som en egen næringsseksjon i sameiet, og organisert som et tingsrettslig sameie, hvor hver enkelt parkeringsplass vil utgjøre en ideell eierandel av den respektive næringsseksjonen. Seksjonseiere blir sameiere gjennom et realsameie hvor den eierandelen i sameiet knyttes opp mot boligseksjonen som tilbehør til denne jf. avhendingslovens § 3-4 annet ledd bokstav d. Det må påregnes at vedtekter vil kunne regulere utleie og videresalg. Garasjeplassen kan, dersom den ikke skal følge boligseksjonen ved videresalg, kun overdras/selges til andre eiere av boligseksjoner i Sameiet. Den kan videre kun leies ut sammen med boligseksjonen eller til andre eiere av boligseksjoner i Sameiet. Selger tar forbehold om annen organisering av garasjeanlegget, dersom dette er formålstjenlig. Selger vil beholde retten til å fritt kunne disponere over eventuelle usolgte parkeringsplasser. Selger tar forbehold om å fordele parkeringsplasser og boder. Selger forbeholder seg imidlertid retten til å organisere slike eneretter annerledes enn det som er oppgitt ovenfor, eksempelvis ved bruksretter eller gjennom vedtektene. Seksjonseierne får felles bruksrett til sameiets øvrige fellesareal og installasjoner. Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne. Styret vil bli valgt i forbindelse med et konstituerende sameiermøte som utbygger vil arrangere i forbindelse med ferdigstillelse. Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer enn to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven §23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Sameiet er ikke opprettet. Dette vil bli opprettet av utbygger i forbindelse med overtakelse. Sameiets formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne, som å sørge for drift og vedlikehold av felles infrastruktur og installasjoner. Dette kan være vedlikehold av felles veier, adkomstarealer og andre fellesarealer. Videre å sørge for brøyting, renovasjon, strøm til fellesarealer, drift av fjernvarmeanlegg og garasjeanlegg. Sørge for tilstrekkelig forretningsførsel og at eiendommenes bygningsmasse er tilstrekkelig forsikret. Kostnader til dette, kommunale avgifter og andre relevante kostnader for fellesarealer, installasjoner og drift, vil fordeles på bakgrunn av eierbrøk. Kostnader knyttet til den enkelte eierseksjon slik som f.eks. vedlikehold, strøm, varmtvann, oppvarming, kommunale avgifter og eiendomsskatt, må dekkes av seksjonseier. Selger vil engasjere forretningsfører for første driftsår.

  Vedtekter/husordensregler
  Det er utarbeidet utkast til felles vedtekter for sameiet, og garasjesameiet. Vedtektene er et utkast, og det gjøres oppmerksom på at endringer kan forekomme. Gjennom årsmøte i sameiet kan vedtektene endres om vilkårene for dette er oppfylt. Det er noen forhold som er regulert i vedtektene som kan være av interesse for flere kjøpere og derfor trekkes frem.: Det kan ikke plasseres parabolantenne el lign på den enkelte seksjon. Markiser, glassoverbygg på terrasse og andre elementer som kan endre bygningens karakter skal kun settes opp ifølge felles regler vedtatt på årsmøte (etter at byggets arkitekt har uttalt seg og kommet med forslag til løsning).

 • Tinglyste heftelser/rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4631/188/701: 23.09.1996 - Dokumentnr: 6456 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4631 Gnr:188 Bnr:116 04.04.2002 - Dokumentnr: 2565 - Grensejustering Grensejustering mellom bnr. 642 og 701 Gjelder denne registerenheten med flere 04.04.2002 - Dokumentnr: 2567 - Målebrev 04.04.2002 - Dokumentnr: 2567 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2020 - Dokumentnr: 606042 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1263 Gnr:188 Bnr:701 Foruten disse særskilte nevnte heftelser må kjøper også akseptere at det på eiendommen tinglyses ytterligere servitutter/erklæringer for å sikre privatrettslige eller offentligrettslige interesser. Slike servitutter/erklæringer kan være erklæringer som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder og installasjoner, drift og vedlikehold av energi/nettverk, vann- og avløpsnett e.l. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for tinglysninger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende sameie, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene knyttet til gjennomføringen av prosjektet innenfor reguleringsplanen for prosjektet. Kjøpers bank vil få prioritet etter heftelsene som er og evt. blir tinglyst før overtakelse.

  Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
  Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted. Megler vil se til at det foreligger brukstillatelse ved overtakelse. Det er selgers ansvar å besørge at ferdigattest blir utstedt. Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefales det at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovlig å ta boligen i bruk. Å bebo/ta boligen i bruk uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og evt. bøter fra kommunen. Av erfaring vil det kun bli utstedt midlertidig brukstillatelse ved overtakelsen. Ferdigattest vil først foreligge når hele prosjektet er ferdigstilt. Kjøper plikter å overta mot midlertidig brukstillatelse og har rett til å holde tilbake en forholdsmessig andel av vederlaget til sikkerhet for at ferdigattest blir gitt. Megler vil følge opp og ivareta at det holdes tilbake midler som sikkerhet for gjenstående arbeider i samråd med utbygger, den enkelte kjøper og evt. tiltrådt styre i sameiet. Alternativt kan selger stille vanlig selvskyldnergaranti som sikkerhet for denne muligheten. Selger tar forbehold om å kunne stille slik garanti. Overtakelse mot midlertidig brukstillatelse medfører at man har tatt over eiendommen og ikke har krav på dagmulkt etter overtakelse. Ved overtakelse vil kjøper få tildelt FDV dokumentasjon som viser hvilket materiale, produkt og fargevalg som er benyttet, og i tillegg adresselister med oversikt over kontaktpersoner/firmaer som er ansvarlig for de forskjellige arbeider og vedlikehold. Kjøper må påregne at det kan bli noe byggearbeid etter innflytting i anledning ferdigstillelse av utomhusanlegg.

  Adgang til utleie
  Boligene har bare én boenhet og ingen separat utleiedel. Med unntak av de begrensninger som følger av sameiets vedtekter har seksjonseierne full rettslig rådighet over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge eller leie ut sine seksjoner.Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Normalt vil det være et krav at et hvert salg eller bortleie av seksjoner skal meddeles skriftlig til sameiets forretningsfører/styre med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3.

  Vann, vei og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig ledningsnett for vei (via privat vei), vann og avløp. Vann og avløp er tilknyttet ledningsnettet via (felles) stikkledninger som vedlikeholdes for sameiets regning frem til påkoblingspunkt. Særskilt avtale/erklæring er/vil kunne bli tinglyst på eiendommen. Eiendommen har adkomst til offentlig vei via privat vei. Tilknytningsavgifter bekostes av utbygger.

  Reguleringsplan og rammetillatelse
  Det er vedtatt en egen reguleringsplan for tomten og prosjektet: Kvassnesbakken 1263-201904 Reguleringsformål: Bustad. Blokker. Rammesøknad er sendt inn.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Boligene selges til forbrukere i henhold til Bustadoppføringslova. Dersom kjøper ikke er forbruker kommer i utgangspunktet ikke bustadoppføringslovens regler til anvendelse. Partene er dog enige om at bustadoppføringsloven kommer til anvendelse med unntak av følgende paragrafer som således ikke kan påberopes: -§§8, 12, 16, 18, 24, 31, 47, 49 og 51-54. Dersom andre paragrafer i bustadoppføringsloven inneholder bestemmelser om at de ovennevnte paragrafer kan påberopes, vil også slike bestemmelser ikke være gjeldende mellom partene. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter Avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende.

  Salgsbetingelser og kjøpetilbud
  Salgsprospekt og prosjektbeskrivelsen er utarbeidet for å orientere om prosjektets generelle bestanddeler, funksjoner og planlagte organisering, og er således ikke en komplett beskrivelse av leveransen. Det vises for øvrig til kundetegninger og kjøpekontrakt med vedlegg. Alle illustrasjoner, 3D animasjoner, boligvelger, skisser, "møblerte" plantegninger m.m. er kun ment å danne et inntrykk av den ferdige bebyggelsen, og kan ikke anses som endelig?leveranse. Inntegnet utstyr/inventar medfølger ikke, og det kan derfor fremkomme elementer i presentasjonsmaterialet som ikke inngår i leveransen. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle leiligheter. Kjøper oppfordres derfor særskilt til å vurdere solforhold, utsikt, beliggenhet i forhold terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse mm. før et eventuelt bud inngis. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger og tegninger som er presentert i prospektet, og den endelige leveransen. Slike avvik utgjør ingen mangel ved selgers leveranse som gir kjøper rett til prisavslag eller erstatning. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt / internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Det tas forbehold om trykkfeil i prospektet. Sjakter, innkassinger o.l. og VVS føringer er ikke endelig tegnet inn. Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert. Forstøtningsmurer, fallsikringer, belysning, fordeler-skap, lekeapparat, benker m.m., kummer og lignende vil bli plassert slik det finnes hensiktsmessig i forhold til terrenget. Selger har rett til å foreta endringer i prosjektet som ikke vesentlig forringer prosjektets kvalitet eller standard, herunder arkitektoniske endringer, materialvalg, mindre endringer i konstruksjon, rørgjennomføringer og/eller tomtetilpasninger. Slike endringer er ikke å anse som mangler ved ytelsen. Det samme gjelder de endringer som må gjøres som følge av kommunens byggesaksbehandling og krav i ramme- og igangsettingstillatelser, samt andre offentlige tillatelser. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper, samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper

  Betalingsbetingelser
  Når selger frafaller sine forbehold og varsler at prosjektet igangsettes, forfaller kr 100 000,- til betaling. Omkostninger og oppstartsmidler sameie omfattes ikke. For kjøpsavtaler som inngås etter at det er vedtatt igangsetting, skal det innbetales kr 100 000,- ved kontraktsinngåelse. Forskuddene må være fri egenkapital. Det vil si at det ikke kan være knyttet noen vilkår eller forbehold til innbetalingen av pengene utover de vilkår som fremgår av nåværende kontrakt. Egenkapital kan være oppstarte midler eller lån som sikres med pant i eiendom man eier i dag og som kan belånes. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger en 1/2 R. Innbetaling av forskudd forutsetter at selger har stilt enntreprenørgaranti etter bustadoppføringslova § 12. Megler oversender denne senest ved påkrav av forskudd. Restbeløp av kjøpesum samt omkostninger betales etter regning før overtagelse. Kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtakelse. Det kreves fremlagt finansieringsbevis eller på annen måte bekreftet finansiering før kontraktsinngåelse. Alle bud må inneholde informasjon om hvordan kjøpet er tiltenkt finansiert. Dersom kjøper har klart et finansieringsbevis, bes det om at dette sendes til megler. Megler har rett til å innhente kredittopplysninger i offentlige registre om kjøperne. Slike undersøkelser vil i så fall bli gjennomført før inngåelse av ordinær kjøpekontrakt. Selger/megler kan på grunnlag av opplysninger fra disse undersøkelsene bestemme at det ikke skal gjennomføres salg av bolig, herunder at ordinær kjøpekontrakt ikke blir inngått. Innbetalinger skal skje fra godkjent norsk finansinstitusjon til meglers klientkonto. Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. bustadoppføringslova § 47. Kjøpere er ansvarlig for å formidle avtalens forutsetninger som har betydning for overtagelse og oppgjør til sin bankforbindelse, og påse at banken tilrettelegger sine forutsetninger til dette. Ta kontakt med selger ved spørsmål rundt garantier/ oppgjør.

  Salg av kontraktsposisjoner
  Hjemmel til den enkelte eiereksjoner blir ved overtakelse overført til den som er kjøper. Overføring til andre krever endringsavtale og samtykke fra selger. Selger kan nekte slike endringer. Kostnader for merarbeid ved endringer som selger aksepterer, må dekkes av kjøper. Transport (overføring eller videresalg) av kjøpekontrakt, herunder begrenset til ideelle eierandeler, krever også samtykke fra selger. Selger kan nekte overdragelse på fritt grunnlag. Dette gjelder også for overføring til nære relasjoner som familie etc. Transportgebyret/gebyr for å akseptere direkte overskjøting til 3. mann, fastsettes i det enkelte tilfelle, men utgjør normalt i dette prosjektet kr.100 000,- og betales av opprinnelig kjøper. Utgifter til eventuell bruk av megler kommer i tillegg. Selger vil normalt kreve at opprinnelig kjøper (kjøper 1) vil være solidarisk ansvarlig for at ny kjøper (kjøper 2) gjør opp ved ferdigstillelse/overtakelse. En eventuell transport skal være grundig dokumentert. Det skal opprettes en transportavtale mellom kjøper 1 og kjøper 2 som blant annet gjør rede for betalingsbetingelser. Herunder total kjøpesum, merverdi, refusjon av forskudd, ansvar for betaling av tilvalg og andre betingelser som selger eventuelt setter for å samtykke. Det gjøres oppmerksom på at det kun er svært begrenset gruppe kjøpere som kan transportere en kjøpekontrakt (selge videre kontraktsposisjonen) uten å måtte påta seg et fullt leveringsansvar etter bustadoppføringsloven eller avhendingsloven. Hvem dette er beror på en konkret helhetsvurdering hvor formålet med kjøpet og hvor hyppig en omsetter eiendom, vil være vesentlige elementer i vurdering om en opptrer i næring.

  Avbestilling
  Kjøper kan avbestille i henhold til reglene i bustadoppføringslova §§ 52 og 53 frem til overtakelse har funnet sted. Lovens utgangspunkt er at utbygger skal holdes skadesløs ved avbestilling. Det vil si at den som avbestiller må dekke alle tap som måtte oppstå på selgers hånd. Selger kan alternativt velge å fremsette et tilbud om et fast avbestillingsgebyr jfr. bustadoppføringslovens § 54. Dersom det aksepteres av kjøper, vil det utgjøre grunnlaget for et endelig oppgjør mellom partene. Størrelsen på avbestillingsgebyret vil i tilfelle bli beregnet i det enkelte tilfelle.

  Hvitvaskingsloven
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Kjøpekontrakt
  Etter avtaleinngåelse vil kjøper få tilsendt akseptbrev. Utkast til kjøpekontrakt blir oversendt samtidig eller i etterkant Kjøpekontrakten er formalisering av allerede inngått avtale på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først om gjennomføring kan bli avklart i kjøpekontrakt.

Dokumenter

Lena Leikvoll

Megler

Lena Leikvoll

48 08 13 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev