aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Romslig terrasse med plass til flere sittegrupper. Her har en sol til langt på kvelden

JELSA Høyvikdalen 22

Høyvik - Tiltalende helårshytte med gode sol- og utsiktsforhold - 3 soverom + Anneks - Båtplass og naustbod

 • kr 2 650 000
 • BRA 91 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 650 000
 • Omkostningerkr 83 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 733 292
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 000
 • Soverom3
 • ArealP-rom 89 m²
 • Tomt794.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 650 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  66 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000))

  83 292 (Omkostninger totalt)

  2 733 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
Tiltalende helårshytte beliggende på toppen av hyttefeltet. Flott utsikt og romslig terrasse / uteareal. Svært gode solforhold med kveldssol til langt på kveld. Hytta har 3 soverom, i tillegg til anneks som "gjestehytte". Lys og moderne innredet. Påbygd "utsiktsstue" med store vindusflater som gir mye lys og utsikt. Hytta har opplegg for oppvaskmaskin, vaskemaskin, fiber/bredbånd (Altibox) og elbil-lader. Tomten grenser til skog/grøntområde, som gir ekstra boltreplass. Sti ned til båtplass i felles anlegg, der en også har egen bod i naustbygget. Felles grillplass. 1,5 - 2,0 timer fra Haugesund og Stavanger. 40-45 min til Svandalen og Gullingen skitrekk. 10 minutt til Jelsa.

Høyvikdalen 22, Rogaland

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 75 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 73 kvm Entré , Gang , 3 Soverom , Stue/kjøkken , Bad/vaskerom

  Anneks
  Bruksareal
  1. etasje: 16 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 16 kvm Stue  Tomt
  794.7m²

  Beliggenhet
  Hytta har en flott beliggenhet, øverst i feltet i Høyvikdalen. Herfra har en fantastisk utsikt utover fjord og fjell. Gode solforhold fra morgen til kveld. Sjøen er bare få minutters gange nedenfor hytta. Kort båttur over til Vatlandsvåg hvor en har Jokerbutikk, som også har utsalg for båt- og fiskeutstyr. Her er det også drivstoff og gass. Fra Stavanger er det kun 2 timer kjøring før du er fremme på hytta. Fra Haugesund tar det ca 1,5 time. Ellers er det ca. 9 km til Jelsa, og 2 mil til Sand. Sand kan by på bl.a. kino, badeanlegg og sentrum med butikker. Høyvik/Ottøysundet er ca. 10 minutter fra Jelsa sentrum, der en har bl.a. butikk, bensin og hurtigbåtkai. På vinterstid vil man gjerne komme seg opp i et skitrekk. Gullingen ligger bare ca. 40 minutters kjøretur unna med bil. Her finner du også flere mil med fine løyper i storslått natur. Svandalen alpinanlegg ligger ca. 45 minutters kjøring unna hytten. Alpinanlegget består av forskjellige vanskelighetsgrader, og kan derfor tilby utfordringer til både store og små. I Lyngmyr skianlegg som ligger like ved Svandalen finner du flotte opptråkkede langrennsløper, og her er også en populær lysløype. Fra Høyvik har en muligheter for utflukter/aktiviteter hele året - sjø og fjell, med sommer eller vinteraktiviteter er innenfor dagsturavstand.

  Adkomst
  Fra Stavanger: Ca. 2 timer. Det er nå ferjefri forbindelse gjennom Ryfast tunnelen over til Strand kommune som gjør veien betraktelig kortere og mer fleksibel. Ferjene fra Hjelmeland går hvert 15.min og tar ca. 10 min over til Nesvik. Følg deretter Rv 13 til du passerer Erfjord og kommer til Lovraeide. Ta av til venstre og følg Rv 517 langs sjøen til du kommer til Ottøysundet hyttefelt rett etter Israelneset skiltet. Det er skiltet med "til salgs"-skilt opp til hytta. Fra Haugesund: Ca. 1 time 50 min. Følg E134 mot Haukeli og ta av på RV46 mot RV13. Rett etter passering over den nye Sandsbrua, ta av til høyre mot Jelsa. Følg Rv 517 langs sjøen til du kommer til Ottøysundet hyttefelt rett etter Israelneset skiltet. Sauda: ca. 45 minutter. Gullingen: ca. 40 minutter. Sand sentrum: ca 20 minutter. (koselige butikker, kafeer, museum, badeanlegg) Røldal skianlegg: ca. 90 minutter. Hurtigbåt til Jelsa (1 time fra Stavanger) 9 min og 8,8 km kjøreavstand til Høyvik. Joker butikk på Vatlandsvåg (+ drivstoff) og butikk på Jelsa.

  Byggemåte
  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 30.03.23 av Kvala Takst AS teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  Hytte: Gang, bod, bad, 3 soverom, kjøkken og stue. Anneks: Stue/soverom.

  Standard
  Hytta har en gjennomført tidløs innredning. Malt panel på alle vegger og tak. Parkett på gulv Flott stue med ekstra takhøyde som gir veldig god romfølelse, med mye lys og utsikt. Fiber innlagt (Altibox) for tv/Bredbånd. Kjøkken med hvite fronter og laminat benkeplate. Oppvaskmaskin og integrert platetopp/stekeovn. Spiseplass ved kjøkken og direkte utgang til terrassen. Tre soverom som er innredet med dobbeltsenger og køyeseng. Bad har belegg på gulv og våtromsplater i dusjnisje. Bod ved inngang. Svært romslig terrasse som gir muligheter for flere sittegrupper - her er det mye boltreplass for både barn og voksne! Båtplass i felles anlegg for hyttefeltet. Det går sti ned til sjøen like ved hytta. Muligheter for å kjøre ATV ned. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2, AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK: Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Det er avvik: Det er ikke fall til sluk på hele gulvet. Terskel ved døra har ikke tilstrekkelig oppbrett. Kostnadsestimat: Under 10 000 Våtrom > Ventilasjon > Bad/vaskerom Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under 10 000 AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år

  Innbo og løsøre
  Kjøleskap, oppvaskmaskin og fryser medfølger (dersom kjøper ønsker fryser). Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Hytta ble påbygd med stue og anneks i 2015

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox-fiber innlagt

  Parkering
  Parkering langs vei ved hytta

  Diverse
  3D/2D-plantegninger er illustrasjon og kan avvike fra faktiske mål/innredning.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 650 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  66 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000))

  83 292 (Omkostninger totalt)

  2 733 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektriske panelovner.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Ingen kommunale avgifter pr. dags dato. Renovasjonsavgift innkreves av IVAR renovasjon ryfylke og varierer i pris etter hvilken ordning den enkelte velger. Selger opplyser at septikktank tømmes 1-2 ganger/år, avhengig av hvor mye hytta brukes. Selger har tømt 2 ganger pr. år (nylig tømt). Siste halvårs faktura for perioden 01.01-01.07.2023 var kr. 4.428. Dette inkluderer fastdel på kr. 468, hyttecontainer restavfall kr. 667, slamtømming kr. 2.406.

  Formuesverdi primær
  241926

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Det vil påløpe løpende kostnader til forsikring og strøm, samt eventuelle valgfrie abonnement med internett/tv

  Årlig velavgift
  1500

  Velforening
  Velforeningsavgift kr.1.500,- i året. Dugnad en gang i året. Strømkostnad kr 250/år for naustbod.

  Vannavgift
  1000

  Vannavgift år
  2022

  Info vannavgift
  Det påløper strømkostnader for varmekabel i vannledning fra pumpehus. For denne vinteren er det estimert til kr. 1.000/hytte som er koblet til vannledning. Ved behov for bytte av vannpumpe vil kostnad bli fordelt på brukere.

  Tilbud lånefinansiering
  Ønsker du tilbud på finansiering av bolig? Kontakt en av våre rådgivere i Hjelmeland Sparebank for et tilbud på; oBoliglån oLivs- /gjeldsforsikring oForsikring oSparing Telefon: 51 75 44 00 E-post: post@hjelmeland-sparebank.no

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1134/134/51: 27.08.1999 - Dokumentnr: 4425 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:1134 Gnr:134 Bnr:2
  06.07.2012 - Dokumentnr: 553692 - Bestemmelse om båtplass Rettighet hefter i: Knr:1134 Gnr:134 Bnr:2


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på hytta, datert ?22.06.2000 og på anneks/????????påbygg 15.05.2018.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei. Brøyteavtale med lokal bonde ved behov. Privat vann. Tilkoblet felles pumpehus med noen nabohytter. Privat avløp. Septiktank, tømmes hvert år.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til fritid. Reguleringsføresegner for Hytteområder på Gnr. 134 Bnr. 2, 8 m.fl., Høyvik i Suldal kommune. Reguleringsbestemmelser for området ligger vedlagt i salgsoppgaven. Norsk stein har kommet med innspill til kommuneplan for utvidelse av bruddområde. Det nye bruddområdet kan gi noe støy mot hyttefeltet/Høyvik. Støysonerapport foreligger og kan oversendes ved forespørsel.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 650 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  66 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000))

  83 292 (Omkostninger totalt)

  2 733 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  83292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag fastpris kr. 44.900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr og oppgjørshonorar kr 14.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 16.102,-. Utleggene omfatter... Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg begrenset oppad til kr. 10.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Kurt Inge Nybru

Megler

Kurt Inge Nybru

91 52 30 26

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev