aktiv-eiendomsmegling
Jerpstosæterveien (19).jpg
Jerpstosæterveien (19).jpg

JERPSTAD Jerpstosæterveien 498

Fritidseiendom med svært usjenert beliggenhet. Umiddelbar nærhet til flotte naturopplevelser - både sommer og vinter.

 • kr 650 000
 • BRA-i 60 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 650 000
 • Omkostningerkr 35 492
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 685 492
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1958
 • Soverom2
 • Tomt550 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 650 000 (Prisantydning) Omkostninger 15100 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 16 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 650 000)) 35 492 (Omkostninger totalt) 685 492 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Jerpstosæterveien (25).jpg
Eiendommen ligger usjenert til i naturskjønne omgivelser ved Jerpstosætra, Resdalen. Her er god avstand til nærmeste hyttenabo, og man kan virkelig nyte stillheten. Fra eiendommen kan man gå tursti inn mot Jøldalen. Jøldalshytta er den nordligste turisthytten i Trollheimen. Trollheimen byr på et av Midt-Norgens vakreste turområder. Ved eiendommen har man også jaktmuligheter. Tar man turen i Resdalen kan man bestige Resfjellet (1162 m.o.h). Det er parkering ved Råka. Ca. 200-300 meter gang på sti opp til eiendommen. Eiendommen består av: - Hytte: Gang, kjøkken, spisestue, stue, 2 soverom. Hytta er fra ca. 1958, tilbygget på slutten av 80-tallet og ca. 2006. - Uthus (ca. 1993) med oppholdsrom/soverom, bod og utedo. 12-volts i bygget. Eier har hatt dusjløsning med pumpe her. - Lite uthus
Jerpstosæterveien (9).jpg

Jerpstosæterveien 498, Trøndelag

 • Tomt
  550m²

  Beskrivelse av tomt
  Naturtomt som ligger svært usjenert til. Eiendommen er ikke oppmålt, kun skylddelt. Det tas derfor forbehold om tomtestørrelse og kjøper aksepteres et ev. avvik på tomtestørrelsen ved senere oppmåling. Konferer megler for nærmere opplysninger. I skylddelingen står det at arealet er ca. 550 kvm. Da eiendommen er skylddelt viser kartet fra kommunen ikke riktige grenselinjer. Det er kun inntegnet en 8-kant rundt hytta. Registrering av grunn fra 1957 er vedlagt i salgsoppgaven.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger ved Jerpstosætra. Her er det god avstand mellom hyttene og sætrene. Fine turmuligheter både mot Jøldalen og i Resdalen. Jaktterreng i umiddelbar nærhet.

  Adkomst
  Kjør av på Jerpstad/Å og kjør opp Råka. Parker ved Jerpstosætra (høyre side av veien). Gå opp stil til venstre for veien Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Byggemåte
  Det er mottatt tegninger fra hytta. Dette gjelder tilbygg. Tegningene er datert 1987. Det er også mottatt tegninger fra uthus, som er datert 1993. Det foreligger ikke tegninger fra tilbygg i ca. år 2006. Dette er opplyst av selger. Det er kjøpers risiko at tegninger ikke foreligger og om det ev. kommer pålegg/krav fra kommunen om manglende godkjenning av tilbygg. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er samsvar mellom godkjente tegninger og dagens bruk. Dette gjelder bl.a. at uthuset fra ca. 1993 er inntegnet med redskapsbod og vedbod/wc. Dagens eier benytter delen lengst til venstre i bygget som oppholdsrom/soverom (anneks). Avvik hytte: Tegningene fra 1987 avviker med at det er spisestue i deler av det ene soverommet. Kjøper overtar ev. risiko knyttet til dette. Konferer megler for mer informasjon. Utdrag fra rapport utført av takstmann Egil Indergård (se rapport i salgsoppgaven for nærmere info): «Taktekkingen er av torv og taket er besiktiget fra bakkenivå. Det er lagt trerenner uten nedløp kun på deler av hytta. Etablering av renner og nedløp anbefales. Veggene har tømmerkonstruksjon på opprinnelig del og bindingsverk på tilbygg. Utvendig kledd med liggende villmarkspanel. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass og trevinduer med koblet glass og stedvis enkeltglassvinduer. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasse av trevirke anlagt på pilarer. Utgang fra stue. I tillegg er det treplatting anlagt på bakken ved inngangsparti. Denne har skjevheter.»

  Innhold
  Eiendommen består av: - Hytte: Gang, kjøkken, spisestue, stue, 2 soverom. Det er ikke innlagt strøm, men montert solcellepanel. - Anneks/uthus med oppholdsrom/soverom, bod og utedo. 12-volts i bygget. Det er montert muldo i uthus, samt dusjkabinett med pumpe. - Lite uthus/vedbod.

  Standard
  Hytte: - Gang: Tregulv, panel på vegg og tak. - Stue: Tregulv, tømmervegg og panel i tak. - Spisestue: Tregulv, panel på vegg og tak. - Kjøkken: Kjøkkenet har furugulv og panel på vegger. Det er ikke montert ventilator over stekesone. - Sov 1- 2: Tregulv, panel på vegg og tak. På ene soverommet er det lita dobbelseng. På det andre er det køyeseng og enkeltseng. Eier opplyser at alt inventar og løsøre som forevist på visning medfølger handelen. Hytta overleveres ikke nærmere rengjort og ryddet enn som forevist ved visning. Opplyses av selger at hytta ble vasket i august 2021. Informasjon hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Egil Indergård: Hytta er oppført i 1958. Påbygd soverom i 1988 og stue i 2006. det registreres stedvis råte i utvendig kledning, samt skjevheter i pilarer / etasjeskille. Hytta har enkel standard. Det er ikke innlagt vann eller strøm. Det er muldo og dusjkabinett med pumpe i uthus. Enkelte bygningselementer har nådd forventet brukstid og det må påregnes enkelte oppgraderinger / påkostninger. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. TG3: Utvendig > Nedløp og beslag Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Avtrekk Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold TG2, avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Vinduer Utvendig > Dører Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Overflater Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter TG2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Kjøkken > 1. etasje > Kjøkken > Overflater og innredning

  Innbo og løsøre
  Eier opplyser at alt inventar og løsøre som forevist på visning medfølger handelen. Hytta overleveres ikke nærmere rengjort og ryddet enn som forevist ved visning. Opplyses av selger at hytta ble vasket i august 2021.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Sommer: Dagens eier har parkert ved Jerpstosæterveien. Det er ikke tinglyst rett til parkering. Vinter: Jerpstosæterveien er ikke vinterbrøytet. Mulig parkering kan være der man tar av Resdalsveien mot Jerpstosæterveien. Dagens eier har parkert når man kjører opp ved Råka. Han opplyser at det er kortere vei å gå enn fra Resdalsveien. Han opplyser videre at det tidvis har vært brøytet opp Jerpstosæterveien, men gis ingen garanti for dette. Se kart eller konferer megler for informasjon.

  Diverse
  Byggeår er ikke dokumentert. Eier mener hytta er oppført på slutten av 1950-tallet. Tomten er opprettet i 1957. Skrives derfor byggeår 1958. Ev. avvik aksepteres av kjøper. Selger opplyser om at ny vannvarmer (gass), bensinaggregat 2,1 kw og nytt kjøleskap medfølger i handelen. Disse er ikke montert.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  650 000 (Prisantydning) Omkostninger 15100 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 16 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 650 000)) 35 492 (Omkostninger totalt) 685 492 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på vedfyring. Det ble fra 2021 innført feiing/tilsyn på fritidseiendommer i Orkland. Hytta har eldre ildsted/pipe. Det er utført tilsyn høsten 23. Se vedlagte rapport i salgsoppgaven vedrørende avvik. Kostnad og ansvar for dette vil påløpe ny eier. Konferer megler ved spørsmål.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  745

  Kommunale avgifter år
  2021

  Info kommunale avgifter
  I kommunale gebyrer inngår feiing/tilsyn. Det betales i tillegg kr 1431,- pr år til ReMidt for renovasjon. Opplyst for 2021.

  Formuesverdi sekundær
  111769

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 12.11.1957 - Dokumentnr: 1938 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:5059 Gnr:513 Bnr:6 01.01.2018 - Dokumentnr: 208656 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1636 Gnr:113 Bnr:8 01.01.2020 - Dokumentnr: 673676 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:5023 Gnr:113 Bnr:8

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Råka (veien opp fra Å) er inntegnet som skogsbilvei. Her kan det forventes kostand for brøyting/strøing og vedlikehold. Vann: Ikke innlagt. Avløp: Utedo i anneks/uthus.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Hytta har ikke vært utleid.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  650 000 (Prisantydning) Omkostninger 15100 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 16 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 650 000)) 35 492 (Omkostninger totalt) 685 492 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  35492

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris kr 29 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingshonorar kr 14 900,-, markedsføringspakke kr 13 900,-, visninger kr 1 990,-, samt dekning for alle dokumenterte utlegg. Dersom handel ikke kommer i stand, er det avtalt at oppdragsgiver skal betale alle dokumenterte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.

Anders Skjetne Rygg

Megler

Anders Skjetne Rygg

91 75 88 29

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev