aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Lerkelunden 3! En innholdsrik eneboligeiendom i barnevennlig område, med stor og flott hage.

Jessheim Lerkelunden 3

Frittliggende enebolig med stor terrasse, romslig og fin hage, samt uthus - meget barnevennlig beliggenhet!

 • 4 950 000
 • BRA 158 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING4 950 000
 • OMKOSTNINGER139 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER5 089 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 983
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 114 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT982 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 4 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  123 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 950 000,-))
  --------------------------------------------------------
  139 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  5 089 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje 68 kvm p-rom: Vindfang, gang, stue, kjøkken, soverom og bad.
Loftsetasje 28 kvm p-rom: Loftstue og soverom.
Kjeller 18 kvm p-rom: Trapperom.

Sekundære rom: Vaskekjeller, innredede rom i kjeller og uinnredet bod i kjeller.

Det følger også et uthus på eiendommen med gode lagringsmuligheter.
Det er adkomst fra stuen i 1. etasje til en stor terrasse på ca 35 kvm.

Lerkelunden 3, Viken

 • Frittliggende enebolig fra 1983 over to etasjer og kjeller. Boligen holder en normalt god standard.

  Overflater:
  Gulv: Støpt gulv i kjeller. Overflater for øvrig med laminat. Fliser på baderomsgulv.
  Vegger: Malte mdf-plater, malt panel og fliser på bad.
  Himlinger: Hmlingsplater (tak-ess) og malt panel.

  Kjøkken:
  Svært pent kjøkken med rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredning med hvite, glatte fronter og laminat benkeplate. Flislagt på vegg over kjøkkenbenken og ventilator over platetopp. Det er integrerte hvitevarer i kjøkken, herunder stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Hvitevarer i kjøkken medfølger i handelen.

  Bad:
  Pent flislagt bad med gulvvarme. Badet er fra 2012 og er innredet med dusjhjørne, vegghengt toalett, servant i baderomsinnredning og speil med belysning over.

  Vaskekjeller:
  Grovvaskekjeller med støpt gulv med varmekabel og gulvsluk. Innredet med opplegg for vaskemasin og varmtvannsbereder.

  Kort fortalt:
  - Fin og romslig enebolig over to plan og kjeller.
  - Vindfang og gang.
  - Flott kjøkken med mye skap- og benkeplass.
  - Integrerte hvitevarer i kjøkken.
  - Stue med vedovn.
  - Trivelig loftstue.
  - 2 gode soverom.
  - Pent flislagt bad med gulvvarme.
  - Praktisk vaskekjeller.
  - Flere innredede kjellerrom.
  - Stor og flott terrasse på ca 35 kvm.
  - Gode parkeringsmuligheter på egen eiendom.
  - Uthus med lagringsmuligheter.
  - Barnevennlig beliggenhet i attraktivt boligområde på Jessheim.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  - Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk.
  - Innvendig > Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trapp skal ha forsvarlig rekkverk og solid håndlist på begge sider (fra 1967-forskrift).
  - Våtrom > Generell > Vaskekjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

  Følgende punkter har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  - Utvendig > Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Noen vinduer subber i karm og har treg mekanisme.
  - Utvendig > Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Gjelder terrassedøren.
  - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking
  - Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dører i kjeller subber, har skjevheter.
  - Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist skader på innredning.
  - Våtrom > Ventilasjon > Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Automatsikringer i sikringsskap. Innmat i sikringsskapet ble skiftet i 2022. Dels skjult, dels åpent el-anlegg.
  - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Synlig i vaskekjeller. Øvrig grunnmur er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
  - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

  Takstmann har ikke vurdert tilstands på takkonatruksjoner/loft da konstruksjonen er gjennbygget.

  Det foreligger godkjente byggetegninger hos kommunen, men disse stemmer ikke overens med dagen bruk av boligen. Kjelleren er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Deler av p-areal i kjeller ikke tilfredsstiller anbefalte krav til lysforhold jfr. plan og bygningsloven

  For mer utfyllende informasjon om eiendommen se vedlagte tilstandsrapport utført av Hans Petter Lindstad, datert 06.10.2022. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg nøye inn i tilstandsrapporten før visning.
 • Boligen ligger fint til på Svenskestusletta, ca 3 km utenfor Jessheim sentrum og nært LHL sykehuset med legevakt og apotek. Boligfeltet består hovedsaklig av eneboliger og frittliggende småhusbebyggelse.

  Eiendommen hører til Jessheim barneskole og Nordby ungdomsskole som ligger ligger ca 2 km fra boligen, med gang- og sykkelvei til begge skoler.

  På Jessheim finner du alt av servicetilbud bla. på Jessheim Storsenter, et moderne kjøpesenter som for tiden er ett av Norges største med serveringssteder og ca 140 butikker herunder en mengde kjedebutikker, samt spennende nisjebutikker. Jessheim Kommune- og kulturhus byr på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger og 3 kinosaler.

  I Gystadparken er det også flere store næringskjeder som Bohus, Jysk, Jula og Gausdal Lanhandleri og Jesshem bilby med forhandlere som bla. Toyota, Bilia, Sulland, Møller Bil og ikke minst Biltema og Mekonomen.

  Ved UKI Arena/Jessheim stadion med fotballbane, friidrettsbane og Jessheim is- og flerbrukshall som åpnet dørene i 2014. Hallen huser blant annet håndballbaner, innebandybaner, volleyballbaner, løpebaner og styrkerom for å nevne noe.

  Ull/Kisa er Jessheims idrettslag, og de tilbyr bla. fotball, håndball, friidrett og innebandy. Med den voldsomme veksten på Jessheim og i Ullensaker, er hele Ull/Kisa Fotball blant de største fotballklubbene i Norge, med en markant topp og bredde.

  Nye Jessheimbadet åpnet dørene i samme område sommeren 2021, og byr på 25 meters svømmebasseng, stupebasseng, barnebasseng, boblebad, m.m.
  Det er også flere store treningssentre å velge mellom på Jessheim, bla Sats, Evo, Fresh Fitness og Spenst.

  Det er gangavstand til populære Nordbytjernet, som er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turveier for rullestolbrukere og folk med barnevogn. Nordbytjernet har flere badeplasser med strender, volleyballbaner, badebrygger og fiskebrygger. Fra tjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen og videre til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen. Det er også fotballbaner og tennisbane i dette området.

  Jessheim i Ullensaker kommune er en by som opplever en sterk befolkningsvekst. Kommunen vokser med ca 1.000 innbyggere i året og har nå over 40.000 innbyggere. Befolkningsveksten stiller store krav til utvikling for å kunne ivareta gode tjenester også i fremtiden, og det jobbes kontinuerlig med å gjøre kommunen enda mer attraktiv.

  Det er kort gangavstand til nærmeste bussholdeplass "Grønvold", hvor det ofte går buss til/fra Jessheim sentrum, Jessheim stasjon, Eidsvoll og Oslo lufthavn Gardermoen. Fra Nordby og Jessheim stasjon går det ofte tog til/fra Oslo.

  Avstander med bil:
  OSL Gardermoen ca 8 min
  Lillestrøm ca 30 min
  Oslo ca 45 min

  For ytterligere informasjon se www.ullensaker.kommune.no.
 • Fra E6 nordgående: Av på E6 på Jessheim Nord og ta til venstre i rundkjøringen på Fv174 mot Jessheim gjennom. I neste rundkjøring ta rett over og inn på Fv454 (Trondheimsvegen). Følg denne i ca 100 meter og ta av til høyre inn på feltet. Hold til høyre og Lerkelunden vil være den 3. gaten på din venstre hånd. Boligen vil ligge på høyre side og er merket med Aktiv "Til-salgs" skilt.
 • Byggegrunn er ikke kjent. Sandmasser i området. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Drenssystem fornyet Med grunnmursplast og drensrør. Betongdekke i 1. etg, trebjelkelag i etasjeskille. Yttervegger i trekonstruksjon med stående bordkledning. Saltak av tre tekket med stålplater. Malte trevindyer med 2-lags glass. 3 vinduer ble skiftet i 2003.

  Treterrasse ca 35 kvm. på utenfor stue. Spaltegulv på bjelkelag av tre og levegg av tre.

  Uthus på ca. 31 kvm med 3 lagringsrom. Oppført med punktfundament på bakken. Saltak av tre tekket med pappshingel. Yttervegger i trebindingsverk kledd med liggende panel på fasader.

  Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.
 • 1. etg: 68 kvm BRA.
  Loftsetg: 28 kvm BRA.
  Kjeller: 62 kvm BRA.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Lampe over spisestue medfølger ikke i handelen.
 • Boligen varmes opp elektrisk med gulvvarme i bad i 1. etasje og vaskekjeller, samt panelovner for øvrig. Vedovn i stuen for vedfyring.
 • En eller flere grensepunkt er ikke koordinatfestet eller er koordinatfestet med lav nøyaktighet. Se matrikkelbrev for mer informasjon.

  Tomten er relativt flat og opparbeidet med hage med plen og beplantning, samt gruset innkjøring/biloppstillingsplasser.
 • Biloppstillingsmuligheter på egen eiendom. Angående oppføring av garasje på eiendommen, ta kontakt med Ullensaker kommune.
 • Eiendommen ligger til privat vei.
  Tilknyttet offentlig vann og avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 316 185 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 738 265 per 31.12.21
 • Kr. 15 294 pr. år
  Kommunale avgifter vil variere.
 • Eier står selv ansvarlig for kostander tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, vedlikehold, m.m
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eneboligen, datert 18.10.1983.

  Daværende gjenstående arbeider var innredning av 2. etg, pussing av vegger i deler av kjeller, finstøp av kjellergulv, montering av lettvegg i kjeller.
 • Hele boligen kan leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Opplysninger fra selgers egenerklæringsskjema:
  - Bad i pusset opp i 2012. Arbeider utført av Bidtnes flis og Bråthen rør på Jessheim.
  - Huset var ikke drenert rundt da det ble kjøpt. Noe innsig vann i uinnredet rom i kjeller under snøsmelting en sesong på våren. Huset ble drenert ca 13 år siden, og det er helt tørt og ikke kommet inn vann etter drenering,
  - Jessheim elektriske har byttet sikringsskap i 2022. Det foreligger samsvarserklæring.
  - Terrasse bygget ca 13 år siden av snekker. Taket er byttet i 2017. Av bekjent som er taktekker.
  - 3 vinduer er tette, men litt harde å dra håndtak helt ned (kjk, og to tom oppe). Vinduer i 2 etg. er kun åpnet på gløtt siste år. Jeg pusser dem utenifra.
  - Verandadøren har en glippe øverst der det kan settes tetningslist.

  Kommunen opplyser at eiendommen er berørt av veistøy.

  Generell info fra kommunen på alle boliger i Ullensaker:
  Flystøy og byggesaker - restriksjoner og muligheter. Formannskapet vedtok følgende den 6/3-18 (sak nr 42/18):
  1. Midlertidig bygge- og deleforbud vedtas ikke.
  2. De midlertidige støysonekartene legges ikke til grunnved behandling av plan- og byggesaker.
  Det er fortsatt byggerestriksjoner ved OSL Gardermoen, slik det har vært siden flyplassen ble etablert i 1998. Det er begrensning i muligheten for å bygge og fradele boligtomter nær flyplassen der støyen har et for høyt nivå. Formannskapets vedtak innebærer at de nye støykart som viser forventet støybilde med tre rullebaner ikke skal tas hensyn til. Dette fordi disse vurderes som foreløpige og usikre. Dermed legger kommunen til grunn det støybilde som dagens to rullebaner medfører. Det er i praksis ikke mulighet for å bygge/fradele til boligformål (støyfølsomme bruksformål) i rød støysone. I gul støysone kan det være muligheter, med det forutsetter at man kan dokumentere akseptable støynivåer inne og på utearealer. I byggesaker må tiltakshaver/byggherre benytte seg av konsulenter/foretak med støyfaglig kompetanse. Samferdselsdepartementet har i brev 28/3-17 besluttet at mulig 3. rullebane skal planlegges på østsidenav flyplassen. Kommunen er i en planprosess som baserer seg på departementets beslutning. Byggesaksavdelingen kan veilede nærmere i konkrete spørsmål.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1949/3847-3/10 Bestemmelse om gjerde 08.12.1949

  Grunndata
  1949/2994-1/10 Registrering av grunn 21.10.1949
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3033 Gnr:1 Bnr:1

  2020/1454961-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3033-1/1
  Rettigheter i eiendomsrett
  1949/3847-2/10 Bestemmelse om veg 08.12.1949

  Heftelsene omhandler bestemmelse om vei og gjerdeplikt rundt eiendommen.
  Overnevnte heftelser følger eiendommen i salget.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er ikke regulert.

  Avsatt i kommuneplanen til: boligbebyggelse - nåværende. Vedtatt 23.03.2021.
 • Gnr. 1 Bnr. 15 i Ullensaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter avtale med selger. Vennligst oppgi ønsket dato i vedlagte budskjema.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.16.450 -, og visninger kr. 2.000,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 40.000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 7.285,-. Utleggene omfatter foto, kommunale info og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 1.875,- per times arbeid, begrense oppad til kr. 16.450,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Anne Nybakk Søberg
Ann Kristin Hoset

Megler

Ann Kristin Hoset

98 08 56 92

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev