aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Såvegen 1A!
Velkommen til Såvegen 1A!

JESSHEIM Såvegen 1A

Lys og trivelig 3-roms selveier med to solrike balkonger, fint utsyn og stilig gasspeis. Heisadkomst og garasjeplass.

 • kr 3 800 000
 • BRA 62 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 800 000
 • Omkostningerkr 108 042
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 908 042
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2007
 • Soverom2
 • ArealP-rom 58 m²
 • Felleskostnaderkr 2 354
 • Tomt12 388 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,00))   108 042,- (Omkostninger totalt)   3 908 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning.
Dette er en lys og trivelig 3-roms selveier med god planløsning og en velholdt standard fra byggeåret. Parkettgulv ble slipt og oljet i 2023. Leiligheten ligger i byggets fjerde etasje, og har blant annet stilfull gasspeis i stuen, to solrike balkonger og reservert garasjeplass. Fellesarealene er parkmessig opparbeidet, og en stor lekeplass gjør det ekstra barnevennlig. Beliggenheten er sentral med kort gange til skoler, butikker, sentrum og jernbanestasjonen. Stuen og kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning, og det er plass til et lite spisebord i overgangen mellom sonene. Perfekt til en rolig kaffekopp og alt av hverdagens måltider. Videre er det flislagt bad/vaskerom med gulvvarme, to soverom med garderobeskap og en innvendig lagringsbod. I tillegg er det en disponibel bod i kjelleren.

Såvegen 1A, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 62 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 58 kvm Entré, kjøkken, stue, 2 soverom, bad  Tomt
  12388m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har gode solforhold, og det er parkmessig opparbeidet med romslig plenareal, hekk, trær og frodige beplantninger. Adkomst og interne gangveier er asfalterte. En stor lekeplass med apparater og felles sittebenker lager trivsel for voksne og barn. Leiligheten har to solrike balkonger, hvorav én med adkomst fra stuen og én med adkomst fra det ene soverommet. Dette gjør at man enkelt kan flytte seg etter solen eller finne en sval plass i skyggen. Balkongene har fint utsyn over området, og det er plass for sittegruppe, grilling og sosiale sammenkomster. Balkongen utenfor stuen skjermes med høyreist levegg mot naboer og er delvis overbygget. Dermed kan utvendig hygge også nytes på varme dager med regn i luften. Belysning bidrar til at hyggen kan vedvare til langt inn i sene kveldstimer.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et rolig, barnevennlig og sentralt boligområde på Jessheim i Ullensaker kommune ? ca. 10-12 min gange fra sentrum og Jessheim stasjon. Området rundt bygningene er flott opparbeidet med velstelte friareal, parkområder og asfalterte gangveier. Romsaasparken ligger rett i nærheten med flere aktivitetsområder, store lekeplasser, sittebenker og amfi. Det er kort gange til skolen og dagligvarebutikkene ligger i nabolaget. Skal det shoppes er det ikke mer enn ca. 10 min å gå til Jessheim Storsenter. Er det tid for trening ligger Fresh Fitness i samme område. Ellers er det ca. 12 min på sykkelen til Jessheim stadion og Jessheimbadet. Sistnevnte med et godt tilbud til alle aldersgrupper. Videre har Jessheim et bredt tilbud for de som er glad i kunst og kultur. Jessheim kulturhus byr på konserter, teater, revyer, kunstutstillinger og 3 kinosaler. Ellers har sentrum både kafeer og flere koselige spisesteder, og Jessheim Landhandleri er vel verdt et besøk. Det tar ca. 10 min å sykle til Nordbytjernet ? et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker. Her er det badestrender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger. Fra tjernet går det løyper i skogområdet Vestmoen, og til Olaløkka på Sand og Ringbanen på Gardermoen. Det er også flotte turstier og lysløyper blant annet fra Allergot ungdomsskole, ved Teigen skytebane og ved Fladbyseter. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på Obs Jessheim, Kiwi Meierigården og Joker Jessheim Hageby som alle ligger i nabolaget. Joker holder også søndagsåpent. Ellers kan man finne det meste på Jessheim Storsenter, som har 145 butikker og serveringssteder. Senteret har en mengde små og store kjedebutikker, og flere nisjebutikker. Lillestrøm, Strømmen, Lørenskog og Oslo ligger også godt innenfor rekkevidde.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  For elever på barneskolen er det ca. 20 min gange til Døli skole og for elever på ungdomsskolen er det ca. 15 min gange til både Allergot og Nordby skole ? eller ca. 5-6 min på sykkelen. Jessheim vgs. ligger ca. 12 min gange fra boligen og nærmeste barnehage er Norlandia Romsaas barnehage som ligger i nabolaget.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste bussholdeplass er Soltun bosenter som ligger rundt 100 meter fra boligen. Alternativt tar det ca. 12 min å gå til Jessheim stasjon, hvor toget tar deg til Oslo S på 39 min. Med bil tar det ca. 10 min til Oslo lufthavn, 25 min til Lillestrøm, 26 min til Strømmen og 40 min til Oslo S.

  Byggemåte
  Utvendig: Bygningen er oppført med hovedbæresystem i betong/murverk- og stålkonstruksjoner, innfeldt med isolert stenderverk, utvendig kledd med spekket tegl og trepanel. Saltak i trekonstruksjon. Yttertaket er tekket med takstein. Innvendig: Gulv: Etasjeskiller i betong/betongelementer. Overflatebehandling: Vesentlig parkett, fliser på bad. - Vegger: Innvendige vegger i stålkonstruksjon kledd med gipsplater, lettklinkeryttervegger og vegger mot trapperom og heissjakt hovedsaklig i betong. Overflatebehandling: Vesentlig malte sparklede flater, fliser i bad. - Himlinger: Betongelementer. Overflatebehandling: Malte flater. Senket himling med male sparklede plater i bad. Etasjeskiller er av betongdekke. Tg2 - AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK Utvendig > Vinduer Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Ett vindu i stue er synlig punktert. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Det er påvist at dekke på terrassen har en del sprekker. Består av trefliser. Innvendig > Overflater Det er avvik: Gulv: Mindre fuktskade i parkett nær plass for kjøleskap i kjøkken/stue. Vegger: Sprekk i overgang vegg/himling i soverom. Noe skjolder i malte vegger. Innvendig > Innvendige dører Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Bruksmerker på noen dørblader. Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom Det er påvist sprekker i fliser. Sprekk i veggflis nær dør. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Sprekk i gulvflis nær dør. Fall til sluk kontrollert. Gulvet er tilnærmet flatt med lokalt fall i dusjsonen rundt sluket. Det savnes tilstrekkelig membranoppbrett under dørterskel. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er med krysslaser på tilfeldig sted målt å være <25 mm. bør være >25mm.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Selger har ikke bebodd eiendommen, blitt brukt til utleie.

  Innhold
  Entré Fra inngangspartiet går det felles heis og trappeløp opp til leilighetsplan. Heisen går også ned i garasjeanlegget, slik at man kan ta seg tørrskodd til og fra bilen på dager med dårlig vær. Leiligheten har en lysmalt entré med parkettgulv. Parketten er gjennomgående for øvrige rom, og ble slipt og oljet i 2023. Entreen har åpen knaggrekke og det er kort vei til lagringsbod. Boden gjør at hele adkomsten lett kan holdes ryddig. Ellers har entreen dør til bad, dør til begge soverommene og åpen løsning inn til stuen/kjøkkenet. Stue Stuen og kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning, slik at det hele blir et lyst og trivelig allrom. I kjøkkensonen er det plass til et lite spisebord ved vinduet ? perfekt til en rolig kaffekopp og alt av hverdagens måltider. Stuevinduene gir godt lysinnslipp og det er utgang til balkong hvor sol og utsikt over området kan nytes fullt ut. Stuen har lyst parkettgulv med flytende overgang til kjøkkenet, lysmalte vegger og en dypere fondvegg bak sofaplassen som gir rommet karakter. En stilig gasspeis med bred omramming skaper stemning når kvelden senker seg. Kjøkken Kjøkkenet har en praktisk innredning med hvite, glatte fronter, laminerte benkeplater i grå utførelse og en nedfelt oppvaskkum. Det er integrert ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til hvitevarer. Vegg mellom over- og underskap er malt i samme farge som fondvegg i stuen. Øvrige vegger er lysmalte. Bad/wc/vaskerom Badet har lyse fliser på gulv og vegg, varme i gulvet, innfelte downlights i himlingen og avtrekk via fuktstyrt vifte. Videre er det speil, overlys, samt skapinnredning med benkeplate og en nedfelt servant. Toalettet er vegghengt og det er dusjhjørne med innsvingbare dører. Badet har opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Leiligheten har to gode soverom. Veggene er lysmalte, det er lyst parkettgulv og ett av rommene har utgang til balkong. Dette gir en fin forlengelse av soverommet på svale sommerkvelder. Begge soverommene har garderobeskap, og det er ytterligere oppbevaringsplass i en innvendig bod og i en disponibel kjellerbod, merket med nr. 22.

  Standard
  - Lys, trivelig 3-roms selveierleilighet. - Heisadkomst opp til leilighetsplan. - Reservert plass i garasjeanlegget. - To solrike balkonger med fint utsyn. - Parkmessig eiendom med lekeplass. - Entré med adkomst til lagringsbod. - Kjøkken med plass til spisebord. - Stue med stilig gasspeis. - Flislagt baderom med gulvvarme. - Opplegg for vaskemaskin på badet. - To soverom med garderobeskap. - Lagringsplass i disponibel kjellerbod. - Sikringsskap med automatsikringer. - Parkettgulv ble slipt og oljet i 2023. - Meget sentralt, rett ved sentrum.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Standardpakke tv-/internett fra Telia er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Det er parkering i felles garasjeanlegg og plassen er merket med nr. 22. Det går heis opp til leilighetsplan. Øvrig parkering skjer på gjesteparkering og etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,00))   108 042,- (Omkostninger totalt)   3 908 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med elektrisitet og gass. Det er stedvis panelovner, gulvvarme på badet og en gasspeis i stuen. Luftbehandling skjer via mekanisk ventilasjon. Det er rør-i-rør system, rørskap og en varmtvannsbereder på ca. 120 liter. Sikringsskapet har automatsikringer.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  8481

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  863744

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3109478

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Velforening
  Boligsameiet Jessheim Hageby I er pliktig medlem av stedets velforening og skal dekke sin andel avdennes kostnader.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  62/11995

  Felleskostnader pr. mnd
  2354

  Felleskostnader inkluderer
  Kontroll av gassanlegget, nettleie gass, garasje, byggforsikring, andel felleskostnader etter eierbrøk. Forbruk av gass faktureres den enkelte direkte fra leverandøren som pt er Norsk Gassnett. Ved eierskifter må gassmåler avleses og melding med oppsigelse fra tidligere eier og innmelding av ny eier/abonnent må sendes leverandøren.

  Andel fellesformue
  32536

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonssameiet (heretter Sameiet) består av 198 boligseksjoner og 1 næringsseksjon (i hus 1E)på gnr. 132, bnr. 245 i Ullensaker kommune. Hver seksjon består av én sameieandel tilsvarendesameierbrøken med tilknyttet enerett til bruk av en bestemt bruksenhet. Styret har i perioden gjennomført 5 styremøter. Covid 19 har delvis også hemmet oss i 2022,da Norge ikke opphevet smittervernstiltakene før 12.februar 2022.Dog har styret hatt hyppig kontakt på både telefon og mail om både dagligdagse hendelser og oppfølging av våre samarbeidspartnere. Det har ikke vært gjennomført fellesmøte med Jessheim Hageby 2 i 2022. Styrene i begge sameiene har god dialog med hverandre om blant annet felles vedlikeholdspartnere som benyttes av begge sameiene. Foruten styremøter som arbeidsform foregår mye av styrets arbeid daglig ved e-post og telefon. Boligsameiet Jessheim Hageby 1 er et stort sameie med nær 200 husholdninger. Styret legger stor vekt på å være tilgjengelig for seksjonseiere og beboere. Styret mottar nesten daglig henvendelser fra beboerne om forskjellige ting og saker som vi bestreber oss på å besvare eller løse. Den daglige driften av sameiet er utstrakt og krever en stor andel av styrets ressurser. Det er spesielt mange saker knyttet til spørsmål om drift av bygningsmassen. Styrets har i perioden blant annet besørget følgende arbeider: GENERELLE OPPGAVER: - Oppfølging av HMS- og internkontrollarbeid med FDV-dokumentasjon - Oppfølging av vedtekter og husordensregler inkludert klagesaker - Behandling av henvendelser og søknader fra beboere og sameiere - Oppfølging leverandøravtaler - Oppfølging årskontroller av tekniske installasjoner, inkludert avvik - Oppfølging forsikringssaker / skadesaker - Oppfølging driftsoperatør TOMA vedr. renhold, vedlikehold uteområder og vaktmester - Oppfølging av renovasjonen inkludert sameiets 8 avfallshus - Oppfølging av orden i fellesområder. SPESIELLE OPPGAVER UTFØRT I 2022: - Fortsatt utvalg vedr. krav i forbindelse med gassanlegget (sammen med sameie 2) - Oppfølging for diverse utbedrings- og vedlikeholdsarbeider - Avholdt dugnad med rydding i fellesområder og kasting av søppel i container - Utredet kostnader porter ? og bestilt og montert port Såvegen 1 E - Oppgradert alarmløsning alle 8 heiser - Utført service og brannklokketest på brannanlegg Styret bruker fremdeles store ressurser på håndtering av søppel i sameiet! I To styremedlemmer har som ukentlig oppgave å holde orden i våre 8 søppelhus, i våre mange bodområder, trappeoppganger og garasjer. Innimellom bedrer hensetting av søppel seg, men hver uke hensettes det søppel usortert på forskjellige plasser i våre bygninger. Det er særlig en del hensetting av søppel ifb.med til/fra-flytting dessverre! All søppel som ikke er restavfall, papir eller plast blir ryddet og oppbevart i vaktmesterrommet, for deretter å bli kjørt til ØRAS sitt anlegg på Dal Skog. Dette er en ekstra kostnad for sameiet som igjen vil kunne gå ut over våre fellesutgifter. Vi ser også at mange hensetter mye på garasjeplasser! På garasjeplassene skal det KUN oppbevares bilrelaterte ting så som dekk o.l. Vi opplever fremdeles «unødige» vannlekkasjer hos oss. Noen av vannlekkasjene kommer av at beboere bruker vaskemaskin og oppvaskmaskin mens de ikke er hjemme eller om natten, samt at man ikke stenger kranene etter bruk. De siste vannlekkasjer i sameiet har oppstått pga tilbakeslag pga tette avløp. Styret har bedt om tilbud på gjennomspyling i alle våre 8 blokker.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Generelt Resultatregnskapet for 2021 viser et overskudd på kr 1.164.517,- mot et budsjettert overskudd på kr 161.388,-. Styret foreslår at årets resultat overføres til egenkapitalen. Regnskap og beretning gir en rettvisende oversikt over utviklingen og resultatet av sameiets virksomhet og stilling. Regnskapet er satt opp under forutsetning av fortsatt drift. Økonomi Sameiets økonomi er pr. 31.12.2022 meget god. Forbruket og våre inntekter er i all hovedsak innenfor rammene av budsjettet.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er ikke tillatt iht. sameiets husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3033/132/245/22: 27.08.2001 - Dokumentnr: 10029 - Utbyggingsavtale Rettighetshaver ROMSAAS AS
  Utbyggingsavtale for del av Jessheim vest Romsaas mellom
  Ullensaker kommune
  Overført fra: Knr:3033 Gnr:132 Bnr:245
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.01.2007 - Dokumentnr: 134290 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Elvia AS
  Org.nr: 980 489 698
  Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av lavspennings kabelanlegg og høyspennings kabelanlegg opp til 24 kV (Rett til framføring av kabelanlegg)
  Overført fra: Knr:3033 Gnr:132 Bnr:245
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.01.2007 - Dokumentnr: 134302 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Elvia AS
  Org.nr: 980 489 698
  Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon (prefabrikkert kiosk)
  Overført fra: Knr:3033 Gnr:132 Bnr:245
  Gjelder denne registerenheten med flere
  12.02.2007 - Dokumentnr: 190898 - Erklæring/avtale Bestemmelse om adkomstrett
  Bestemmelse om parkering
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser
  Kan ikke slettes uten samtykke fra sameiestyrer.
  Overført fra: Knr:3033 Gnr:132 Bnr:245
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.05.2007 - Dokumentnr: 433140 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 22
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 62/11995


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen ligger til offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt. All utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører på post@enqvist.no med kontaktinformasjon på leietakere OG styret via skjema på sameiets nettside. Det er ikke tillatt med utleie eller fremleie av parkeringsplass til personer som ikke bor i boligsameiet Jessheim hageby 1.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,00))   108 042,- (Omkostninger totalt)   3 908 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  108042

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjon kr. 25 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 000,- oppgjørshonorar kr. 6 500,- og 1 visning inkludert. Alle beløp er inkl. mva. 

Christer Knudsen

Megler

Christer Knudsen

97 79 04 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev