aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Bergermotunet 10! Presentert av Kari-Beate Myyhre for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Bergermotunet 10! Presentert av Kari-Beate Myyhre for Aktiv Hønefoss

JEVNAKER Bergermotunet 10

Svært lys og innbydende 3-roms leilighet fra 2018 med solrik terrasse - carport og egen inngang. Flotte turmuligheter.

 • kr 2 750 000
 • BRA 77 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 750 000
 • Omkostningerkr 16 047
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 766 047
 • EierformAndel
 • Byggeår2018
 • Soverom2
 • ArealP-rom 72 m²
 • Andel fellesgjeldkr -
 • Felleskostnaderkr 3 103
 • Tomt6 090.9 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 2 750 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 650 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 215 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 047 (Omkostninger totalt)   2 766 047 (Totalpris inkl. omkostninger) Det presiseres også at gebyret for forhåndsavklart forkjøpsrett faktureres direkte fra Ringbo BBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler og forkjøpsretten er avklart. Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Dersom kjøper benytter seg av forkjøpsrett koster dette kr 6 215 i tillegg til omkostningene nevnt over, men da faller gebyret for forhåndsavklart forkjøpsrett bort.

Meld deg på visning!

Påmelding
- Plantegning -
En svært innbydende 3-roms leilighet i seksmannsbolig som var ny i 2018. Boligen har en flott plassering i byggets 2. etasje med egen inngang. Sørvestvendt terrasse med svært gode solforhold og inngangsparti mot øst med morgensol. Med boligen følger en carport med plass til parkering for en bil og bod på 5 kvm i bakkant. Boligen har en svært attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i borettslaget med gjennomgående god planløsning, lyse fargevalg og innredning som gir et helhetlig uttrykk. - Nybo kjøkken med integerte hvitevarer - Separat bod med opplegg for vaskemaskin - Sentralstøvsuger Flotte fellesarealer med grøntarealer - velegnet for både voksne og barn. Borettslaget har også et flott felleslokale med kjøkken som kan leies. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter!
- Boligen har en svært attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i borettslaget med gjennomgående god planløsning, lyse fargevalg og innredning som gir et helhetlig uttrykk -

Bergermotunet 10, Akershus

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 77 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 72 kvm Entré, gang, soverom, soverom, bad, stue/kjøkken.
  Sekundærrom
  2. etasje: 5 kvm Teknisk rom  Tomt
  6090.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt i borettslaget som er flott opparbeidet med grøntarealer, lekeplass, parkeringsplasser og asfalterte adkomstveier.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet på Bergermotunet på Samsmoen på Jevnaker. Leiligheten har en flott plassering i byggets 2. etasje med egen inngang. Østvendt inngangsparti og sørvestvendt veranda med særdeles gode solforhold. Tilhørende leiligheten er en carport med parkering for en bil med praktisk bod i bakkant. Flotte fellesarealer med grøntarealer - velegnet for både voksne og barn! Borettslaget har også et flott felleslokale med kjøkken som kan leies av borettslagets beboere. Barnevennlig beliggenhet med lekeplass på feltet og trygg skolevei med gangvei til Bergerbakken skole og barnehage, og Jevnaker ungdomsskole. Nærmeste barnehager er Samsmoen barnehage med gangfelt hele veien, og Nesbakken barnehage. Her bor du sentralt til med umiddelbar nærhet til turmuligheter og med kort avstand til Jevnaker stadion, barnehage, barne- og ungdomsskole og fritidsaktiviteter. Jevnaker stadion har kunstgressbane, en naturgressbane og åpne merkede ballsletter for fotball, samt kunstisbane for hurtigløp på skøyter og curling. Jevnakerhallen er også en del av idrettsparken med utstyr og arenaer for turn, håndball, klatring, fotball og svømming. På skolen finnes også skatepark og tuftepark. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter fra Eggemoen med merkede turstier innover skogen, eller innover Moesmoen og Vestårsen. Det er også kort avstand til Randselva og Hermannstjernet med mulighet for fiske. Med bil tar det et kvarters tid opp til Svenådalen til Tverrsjøen som er et fantastisk utgangspunkt for tur med merkede stier og skiløyper til blant annet Ringkollen, Mylla, Sandungen og videre innover mot Oslo. Fra Bergerbakken går det grusvei opp til Buttentjern, hvor du kan fiske, bade - eller overnatte i telt/hengekøye! Det finnes også en motorcross bane for den motorinteresserte ikke langt unna. Her bor du med kort avstand til Randsfjorden med sine mange badestrender, yrende båtliv og Randsfjorden badepark som er Norges største utendørs badepark. Om du liker vinterbading anbefales en frisk dukkert i Randsfjorden avsluttet med badstue i Flyt Fjordsauna! På andre siden av Randsfjorden går det bomvei opp til Tverrsjøen i Nordmarka for den som liker fiske, kajakk, telting, langrenn og sykkel. Vinterstid kjøres det opp skiløyper fra Bergerbakken skole inn mot Eggemoen og lysløype, samt innover Veståsen. På Ringkollen som ligger rundt en halvtimes kjøring fra boligen, er det både lysløyper og alpinbakke. Nærmeste dagligvare er Coop Extra, Kiwi og Rema1000 på Nesbakken. Europris ligger også under ti minutters gangavstand unna. Det er gangavstand til Kistefosmuséet med skulpturpark og Hadeland Glassverk som også har kveldsåpen pizzarestaurant. Til Hønefoss med Kuben kjøpesenter og et godt utvalg av handle- og servicetilbud er det rundt 20 minutters kjøring. Nærmeste bussholdeplass Bergermoen ved Circle K bensinstasjon ligger rundt fem minutters gange fra inngangsdøra (linje 103, 113, 451 og 452) og til Gardermoen flyplass er det under en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten: Bergerbakken skole (1-7 kl.) 5 min kjøreavstand Toso skole (1-7 kl.) 8 min kjøreavstand Jevnaker ungdomsskole (8-10 kl.) 4 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 14 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 16 min kjøreavstand Barnehager i nærheten: Samsmoen barnehage (0-5 år) 7 min gangavstand Nesbakken barnehage (0-5 år) 4 min gangavstand Bergerbakken barnehage (1-5 år) 5 min gangavstand

  Skolekrets
  Vestsiden

  Offentlig kommunikasjon
  Bussholdeplass Bergermoen 4 min gangavstand (linje 103, 113, 451, 452) Hønefoss stasjon 14 min kjøreavstand Gardermoen Lufthavn 49 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Seksmannsbolig Seksmannsbolig bygget på flatt terreng med 1. og 2. etasje. Det er tre leiligheter i hver etasje. Gjeldende leilighet som midtleilighet i 2. etasje. Ringmur som prefabrikerte ringmurskassetter og støpt, isolert gulv på grunn. Vegger av bindingsverk. Etasjeskiller av trebjelkelag. Takkonstruksjon som valmet tak av prefabrikerte takstoler. Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass som fastkarm og toppsving. Fastkarmvinduer på soverommene har lufteglugge. Ytterdør i treverk 2-lags isolerglass i rundt vindu. Terrassedør i treverk med 3-lags isolerglass. Veranda mot vest som trekonstruksjon med adkomst fra stue. Gulvoverflate av impregnerte terrassebord, antatt montert på tilfarere over membrantettesjikt. Rekkverk av impregnert treverk. Utebelysning og dobbel stikkontakt. Carport m/bod Felles carportanlegg for seksmannsboligen, med én biloppstillingsplass og én bod til hver leilighet. Carporten er oppført på ringmur av betong og betongfundamenter for bærende søyler. Støpt betonggulv på grunn for boden. Asfaltert dekke i carporten. Bakvegg, gavlvegger og delevegger av enkelt uisolert bindingsverk, kledd med liggende bordkledning, også innvendig i carporten. Øvrig bærekonstruksjon av limtresøyler og dragere. Takkonstruksjon som valmet tak, tekket med betongtakstein. Beslag, takrenner og nedløp av metall. Enkel ytterdør som boddør. Belysning i bod. Stikkontakt i carport og bod. For ytterligere informasjon se vedlagt tilstandsrapport avholdt 31.07.2023 av takstmann Thomas Knutsen for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Bom i fliser. Fliset på nytt i område ved dør. Arbeid utført av faglært v/Ringerike Bad og Bygg AS.

  Innhold
  Boligen har en flott plassering i byggets 2. etasje med egen inngang og følgende romfordeling: Entré/gang, 2 soverom, bad/wc, teknisk rom/bod og åpen stue/kjøkkenløsning med utgang til sørvestvendt terrasse på 13 kvm. Carport på 15 kvm med en biloppstillingsplass og låsbar bod på ca 5 kvm i bakkant.

  Standard
  En svært innbydende 3-roms leilighet i seksmannsbolig som var ny i 2018. Boligen har en flott plassering i byggets 2. etasje med egen inngang. Sørvestvendt terrasse med svært gode solforhold og inngangsparti med felles svalgang mot øst med fin morgensol. Med boligen følger en carport med plass til parkering for en bil med praktisk bod på 5 kvm i bakkant. Boligen har en svært attraktiv og tilbaketrukket beliggenhet i borettslaget med gjennomgående god planløsning, lyse fargevalg og innredning som gir et helhetlig uttrykk. Veggene i leiligheten er malt i den lyse, behagelige fargen frost som gir et harmonisk preg. Entré/gang Lys og innbydende entré/gang med god plass til sko og yttertøy. I den flislagte delen av entréen er det varmekabler. Stua og kjøkkenet er samlet i en åpen løsning - helt i tråd med dagens interiørtrend. Det er god plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebordet får sin naturlige plassering ved kjøkkenet. Gjennomgående lys og store vindusflater bidrar til at leiligheten oppleves som svært lys og innbydende. Flott rentbrennende peisovn som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager. Fra stua er det utgang til sørvestvendt terrasse på 13 kvm med svært gode solforhold. Kjøkken Meget pent kjøkken med god skapplass og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse. Kjøkkeninnredning fra Nybo med laminerte skrog, hvite profilerte fronter, høyskap og enkelte overskap med glassfelt og belysning under. Laminert benkeplate med kjøkkenkum av stål og kjøkkenplater på bakvegg over benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som mikrobølgeovn og stekeovn i praktisk arbeidshøyde, oppvaskmaskin, induksjonstopp og kombiskap med kjøl/frys. Kjøkkenventilator er montert over platetopp med avtrekk ut. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Bad Delikat helfliset bad med varmekabler. Badet er innredet med hvit servantinnredning med skuffer og heldekkende servant, speil med tilhørende belysning, vegghengt toalett med innebygd sisterne og dushjørne med innfellbare dører i glassutførelse. Avtrekk via balansert ventilasjon. Teknisk rom/bod Separat teknisk rom/bod med opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter og sentralstøvsuger er lokalisert på teknisk rom. Soverom Boligen har to soverom av god størrelse. Begge soverommene er malt i delikate lyse farger. Alle garderobeskap medfølger i handelen. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Fliser og pergo laminatgulv. Vegger: Panelplater. Himlinger: Malte glatte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2: Leilighet i seksmannsbolig Utvendig Dører, TG2 Ytterdør i treverk 2-lags isolerglass i rundt vindu. Terrassedør i treverk med 3-lags isolerglass. Ytterdør henger noe og subber lett i terskel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Kloremerker etter katt på terrassedør. Tiltak: Lokale utbedringer må gjennomføres for å lukke avviket. Opplyses av eier at utbedring er nært forestående. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Fliser på vegger og malte glatte flater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe misfaring av fliser og flisfuger i dusjsone. Tiltak: Forsøk å rengjøre med egnet rengjøringsmidler. Overflater gulv, TG2 Fliser på gulv. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det registreres en del sprang/nivåforskjeller, vridning og ulik fugebredde for gulvflisene. Noe misfarget silikon- og flisfuge i dusjsone. Tiltak: Det må gjennomføres tiltak for å lukke avviket. Elektrisk anlegg, TG2 El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskap lokalisert på teknisk rom. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Nyinstallasjon. 2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. Kommentar: M. Carlsen & Sønn Jevnaker AS. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Kommentar: Det foreligger samsvarserklæring. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: El-anlegg er utenfor takstmannens fagområde og teknisk vurdering er derfor begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Leilighet i seksmannsbolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Nybygg oppført i 2019. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Carport m/bod Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Nybygg oppført i 2019. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Leilighet i seksmannsbolig Standard: Nyere bolig med normalt god standard for byggeår. Vedlikehold: Det er kun nåværende eier som har bodd i leiligheten siden bygget ble oppført. Fremstår forsiktig brukt og godt ivaretatt. Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses igjennom. Carport m/bod Standard: Normalt god standard for bygningen. Vedlikehold: Det gjøres oppmerksom på at borettslaget er ansvarlig for utvendig bygningsmasse. Anbefaler at borettslaget sine vedtekter leses igjennom.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Altibox fiberbredbånd fra Viken Fiber. Se Altibox sine sider for fullstendig prisoversikt.

  Parkering
  Parkering for en bil i carport med tilhørende låsbar bod på 5 kvm i bakkant. For øvrig felles gjesteparkering på nærmere angitte plasser.

  Radonmåling
  Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon i form av ferdigattest foreligger. Særlig høy aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 750 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 650 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 215 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 047 (Omkostninger totalt)   2 766 047 (Totalpris inkl. omkostninger) Det presiseres også at gebyret for forhåndsavklart forkjøpsrett faktureres direkte fra Ringbo BBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler og forkjøpsretten er avklart. Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Dersom kjøper benytter seg av forkjøpsrett koster dette kr 6 215 i tillegg til omkostningene nevnt over, men da faller gebyret for forhåndsavklart forkjøpsrett bort.

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Varmekabler på flislagt del i entré og bad. Vedfyrt lukket peisovn (Curve 100) med glass i stue/kjøkken. Elektriske panelovner på begge soverom. Balansert ventilasjon fra Systemair, aggregat lokalisert på vaskerom. Varmtvannsberederen er plassert på vaskerommet.

  Energiklasse
  C

 • Formuesverdi primær
  826717

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2976179

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, vedlikehold, Altibox abonnement til tv og internett, og årskontingent til Ringbo BBL. Dersom det skal være to eller flere eiere av boligen, må alle være medlemmer i Ringbo. Medlemskap må tegnes hos Ringbo BBL umiddelbart og senest innen meldefristen for forkjøpsretten er gått ut. Medlemskapet er først gyldig når innmeldingsavgiften kr 300 og årskontingent kr 300 er innbetalt. Evt. overføring av medlemskap med dokumentasjon av slektsforhold må være innlevert Ringbo innen meldefristen. Årskontingenten blir dekket inn av felleskostnaden i påfølgende år etter kjøp for hjemmelshaver. Medeier må betale årskontingent.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  5

  Part.obl.nr.
  921970676

  Part.obl.pålydende
  5000

  Felleskostnader pr. mnd.
  3103

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-29T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslaget har ordning med individuell nedbetaling av fellesgjeld, og den enkelte andelseier betjener direkte sin valgte andel i fellesgjeld på IN-lån via sine felleskostnader. Ringbo justerer den delen av felleskostnader som går til betjening av IN-lån kvartalsvis i forhold til rente på lån. Videre avregnes innbetalte felleskostnader mot faktiske lånekostnader 2 ganger årlig, og andelseier krediteres tilgodehavende eller faktureres utestående basert på denne avregningen. Avregninger knyttet til borettslagets IN-lån følger eier av leiligheten på avregningstidspunktet. Andelseier har anledning til å nedbetale på IN-lån i forbindelse med forfall på lånet. Långiver tar et gebyr på kr 1 000,- pr. innbetaling. Kontakt Ringbo BBL for mer informasjon om nedbetaling. Oppgitt fellesgjeld er beregnet med grunnlag i siste innbetaling/nedbetaling på lånet.

  Andel fellesformue
  8284

  Andel fellesformue per dato
  1022-12-30T23:00:00Z

  Innskudd
  1476000

  Kommentar kommunale avgifter
  A-konto vann/avløp er inkludert i fellesutgiftene. Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk.

  Borettslaget
  Bergermotunet 5 Borettslag

  Borettslagets org.nr
  921970676

  Om borettslaget
  Borettslaget består av 24 andeler fordelt mellom tre leilighetsbygg. Borettslaget har også et felleslokale som kan leies av beboerne. Styrets planer for året Det må gjennomføres et arbeid med å innhente tilbud fra malerfirmaer vedrørende gjenstående malearbeid i bygg C og D. Malearbeidet skal ferdigstilles i løpet av 2023. Det bør gjennomføres vedlikehold av platting, gulv i svalgang og balkong i form av beising, der dette tidligere ikke er utført. Selve beisingen kan utføres på dugnad.

  Gebyr forkjøpsrett
  6215

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av boligbygglaget har forkjøpsrett. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd og det er ingen som har meldt sin interesse innen fristens utløp. Dersom aksept av bud skjer mer enn 3 måneder etter at varsel om forhåndsutlysing ble sendt boligbyggelaget, må forkjøpsretten utlyses på nytt. 3 måneders fristen utløper 31.01.2024. Det vil da kunne gå noe lenger tid før forkjøpsretten er avklart. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 22808900940, SpareBank 1 Ringerike Hadeland Serielån, 2 terminer per år. Rentesats per 30.06.2023: 3.94% pa. Antall terminer til innfrielse: 71 Saldo per 30.06.2023: kr 7 226 000 Andel av saldo: kr 0 Første termin: 30.06.2019. Neste avdrag: 30.12.2029. Siste termin 31.12.2058. Opprinnelig innfrielse lån (IN): kr 984 000 Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): kr 984 000

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring BA

  Polisenummer felles forsikring
  88430464

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Solskjerming og markiser Beboere som ønsker solskjerming, i form av markiser eller screens, står fritt til å foreta innkjøp av dette selv. Markiser og screens skal være i en nøytral farge, mørk gråtone / svart. Platting Plattinger skal være en utvidelse av eksisterende platting. Maksimal størrelse er eksisterende bredde og 4 meter ut fra husveggen. Hvis ønskelig kan platting bygges ut til hjørnet på husveggen. Grilling Grilling er tillatt, men på balkonger kun med gass eller elektrisk grill. Den som griller må ta hensyn til brannfaren, og sørge for at naboer ikke sjeneres.

  Dyrehold
  Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer borettslagets regler for dyrehold og signerer erklæring om dyrehold.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Det er ingen tinglyste heftelser, eller tinglyste rettigheter i andelen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Jevnaker kommune har utstedt ferdigattest på eiendommen datert 11.01.2019.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Boligen har egen vannmåler og a-konto vann/avløp er inkludert i felleskostnadene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse i henhold til planid 3053 54 Bergermotunet, del av gnr 15 bnr 6 vedtatt 16.06.2011. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 25.03.2021 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Det gjøres oppmerksom på at Block Watne planlegger et nytt boligfelt lengre inn i skogen. Disse boligene skal bruke veien som går forbi borettslagets eiendom.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 750 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   2 650 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 6 215 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   16 047 (Omkostninger totalt)   2 766 047 (Totalpris inkl. omkostninger) Det presiseres også at gebyret for forhåndsavklart forkjøpsrett faktureres direkte fra Ringbo BBL til kjøper straks bud er akseptert, salgsmelding er mottatt fra megler og forkjøpsretten er avklart. Gebyret blir ikke mellomregnet i megleroppgjøret mellom selger og kjøper. Dersom kjøper benytter seg av forkjøpsrett koster dette kr 6 215 i tillegg til omkostningene nevnt over, men da faller gebyret for forhåndsavklart forkjøpsrett bort.

  Omk. kjøper beløp
  16047

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 50400 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Kommunale opplysninger kr 500 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 440 Innhenting av opplysninger fra Ringbo kr 4 300 Eierskiftegebyr til Ringbo kr 6 215 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Kari-Beate Myhre

Megler

Kari-Beate Myhre

91 62 43 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev