aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Blålyngstien 6! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

JEVNAKER Blålyngstien 6

Enebolig i kjede med garasje, hage og solrike uteplasser. Familievennlig beliggenhet i blindvei og lekeplass på feltet.

 • kr 2 700 000
 • BRA 191 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 700 000
 • Omkostningerkr 84 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 784 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 983
 • Soverom3
 • ArealP-rom 149 m²
 • Tomt353.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 700 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  67 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000))

  84 542 (Omkostninger totalt)

  2 784 542 (Totalpris inkl. omkostninger)
Familievennlig enebolig i kjede med hage og solrike uteplasser. Pent opparbeidet tomt med frodig hage med blant annet epletrær, kirsebærtre, plommetre, syriner, peoner og rhododendron. Sørvestvendt terrasse på 21 kvm og overbygd veranda på 13 kvm med svært gode solforhold. Garasje og brosteinsbelagt gårdsplass med plass til parkering. - Alle overflater i 1. etasje var nymalt i 2022 - Sikringsskap med automatsikringer som var nytt i 2023 - Nytt inngangsparti i 2019 - Nytt rekkverk på terrassen i 2019 - Ildsted i stue og kjellerstue - Separat vaskerom - Alle hvitevarer på kjøkken medfølger - Innvendig bod på 9 kvm - Fibernett Det er tegnet dobbeltboligforsikring som dekker inntil kr 15.000/mnd av kjøpers bokostnader i inntil 9 måneder om kjøper ikke får solgt sin bolig før overtakelse.

Blålyngstien 6, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig i kjede
  Bruksareal
  -1. underetasje: 65 kvm
  1. etasje: 69 kvm
  2. etasje: 24 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 56 kvm Gang m/trapp, kjellerstue, soverom, vaskerom.
  1. etasje: 69 kvm Entré, gang m/trapp, kjøkken, stue, bad, soverom.
  2. etasje: 24 kvm Soverom, loftstue.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 9 kvm Bod

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 33 kvm Garasje
  Sekundærrom
  1. etasje: 33 kvm Garasje  Tomt
  353.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomta er opparbeidet med plen, hekker og beplantninger. Brosteinsbelagt gårdsplass og gangbane til inngangsparti.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet på Furumoen på Jevnaker. Pent opparbeidet tomt med frodig hage med blant annet epletrær, kirsebærtre, plommetre, syriner, peoner og rhododendron. Solrike uteplasser med sørvestvendt terrasse på 21 kvm og overbygd veranda på 13 kvm med svært gode solforhold. Garasje og brosteinsbelagt gårdsplass med plass til parkering. Familievennlig nabolag med gode oppvekstvilkår, lekeplass og fotballbane på feltet. Barnevennlig i blindvei uten gjennomgangstrafikk. Fra boligen er det gangavstand til Bergerbakken skole, Jevnaker ungdomsskole og flere barnehager. Nærmeste barnehager er Samsmoen barnehage, Nesbakken barnehage og Bergerbakken barnehage. Her bor du sentralt til med umiddelbar nærhet til turmuligheter og med kort avstand til Jevnaker stadion, skoler, barnehager, aktiv skiforening og fritidsaktiviteter for hele familien. Jevnaker stadion har kunstgressbane, en naturgressbane og åpne merkede ballsletter for fotball, samt kunstisbane for hurtigløp på skøyter og curling. Jevnakerhallen er også en del av idrettsparken med utstyr og arenaer for turn, håndball, klatring, fotball og svømming. På skolen finnes også skatepark og tuftepark. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter fra Eggemoen med merkede turstier innover skogen - til Hønefoss via Hen og den gamle jernbanetraséen. Det er også kort avstand til Randselva og Hermannstjernet med mulighet for fiske. Med bil tar det et kvarters tid opp til Svenådalen til Tverrsjøen som er et fantastisk utgangspunkt for tur med merkede stier og skiløyper til blant annet Ringkollen, Mylla, Sandungen og videre innover mot Oslo. Fra Bergerbakken går det grusvei opp til Buttentjern, hvor du kan fiske, bade - eller overnatte i telt/hengekøye! Det finnes også en motorcross bane for den motorinteresserte ikke langt unna. Det er kort avstand til Randsfjorden med sine mange badestrender, båtliv og Randsfjorden badepark som er Norges største utendørs badepark. Om du liker vinterbading anbefales en frisk dukkert i Randsfjorden avsluttet med badstue i Flyt Fjordsauna! På andre siden av Randsfjorden går det bomvei opp til Tversjøen i Nordmarka for den som liker fiske, kajakk, telting, langrenn og sykkel. Vinterstid kjøres det opp skiløyper fra Bergerbakken skole inn mot Eggemoen og lysløype, samt innover Veståsen. På Ringkollen som ligger rundt en halvtimes kjøring fra boligen, er det både lysløyper og alpinbakke. Nærmeste dagligvare er Coop Extra, Kiwi og Rema1000 på Nesbakken. Det er gangavstand til Kistefos-muséet med skulpturpark og Hadeland Glassverk som også har kveldsåpen pizzarestaurant. Til Hønefoss med Kuben kjøpesenter og et godt utvalg av handle- og servicetilbud er det rundt 20 minutters kjøring. Nærmeste bussholdeplass Bergermoen ligger rundt ti minutters gange fra inngangsdøra. Til Gardermoen flyplass er det under en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område bestående av tilsvarende bebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Skoler i nærheten Bergerbakken barneskole (1-7 kl) 7 min kjøreavstand Toso barneskole (1-7 kl) 10 min kjøreavstand Jevnaker ungdomsskole 5 min kjøreavstand Ringerike videregående skole 15 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 17 min kjøreavstand Barnehager i nærheten Samsmoen barnehage 6 min gangavstand Nesbakken barnehage 6 min kjøreavstand Bergerbakken barnehage 7 min kjøreavstand

  Skolekrets
  Vestsiden.

  Offentlig kommunikasjon
  Bergermoen bussholdeplass 11 min gangavstand Hønefoss togstasjon 15 min kjøreavstand Gardermoen Lufthavn 50 min kjøreavstand

  Byggemåte
  Enebolig i kjede med underetasje, 1. etasje og loftsetasje, med tilbygget garasjedel på hovedplan. Underetasje som murkonstruksjon med støpt gulv på grunn og vegger av mur. Etasjeskillere som trebjelkelag. Yttervegger over terreng som trekonstruksjon. Takkonstruksjon av taksperrer som salttak med bærende undertak. Garasje som tilbygg til boligen, oppført i 1985. Garasjen har støpt betonggulv med ringmur. Vegger av enkelt, uisolert bindingsverk, utvendig kledd med stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon som pulttak av taksperrer med bærende undertak. Tak tekket med asfalttakshingel. Takrenner, nedløp og øvrige beslag av metall. Vindskier og toppbord av treverk. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 11.04.2023 av takstmann Thomas Knutsen med teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Tillegginfo til egenerklæring fra selger: Det er noe maur under brostein ved innkjøring, aldri plaget innendørs. Interessenter oppfordres til grundig besiktigelse av boligen.

  Innhold
  Boligen har en gjennomgående god planløsning og følgende romfordeling: 1. etasje: Entré, gang, soverom, kjøkken, bad og stue med utgang til en delvis overbygd terrasse på 21 kvm mot sørvest med svært gode solforhold. Loftsetasje: Soverom og loftstue (benyttet som soverom) med utgang til overbygd veranda på 13 kvm. Kjelleretasje: Gang, kjellerstue, soverom, vaskerom og bod på ca 9 kvm. Det gjøres oppmerksom på at kjellerstuen og vaskerommet er i strid med byggteknisk forskrift som varig oppholdsrom, grunnet manglende tilgang på dagslys og rømningsvei. Rommene er likevel definert som p-rom begrunnet med bruken av rommet på takstmanns befaringstidspunkt. Garasje på 33 kvm. Takhøyde loftsetasje: Skråhimling. Målt 2,38 meter i møne og 0,61 meter ved knevegg, men vil kunne variere. Takhøyde 1. etasje: Målt 2,39 meter, men vil kunne variere. Takhøyde Underetasje: Målt 2,37 meter, men vil kunne variere.

  Standard
  Familievennlig enebolig i kjede med hage og solrike uteplasser. Garasje og brosteinsbelagt gårdsplass med plass til parkering. Meget innbydende overbygd inngangsparti som var nytt i 2019. Boligen har en fin planløsning med alle nødvendigheter inkludert et av soverommene på boligens hovedplan - noe som tilrettelegger for livsvarig bruk. Entré/gang Lys og innbydende entré/gang med garderobeskap med plass til sko og yttertøy. Sikringsskap med automatsikringer som var nytt i 2023. Ny varmepumpe i 2020 som er montert i trappeløpet. Praktiske innebygde skap i trappeløpet. Stue Lys og romslig stue med god plass til sittegruppe, tv-løsning og spisebord. Vedovn i stue som varmer godt på kjølige høst- og vinterdager. Stua har store vindusflater og utgang til en delvis overbygd terrasse på 21 kvm mot sørvest med meget gode solforhold. Alle overflater i 1. etasje var nymalt i 2022 og nytt rekkverk på terrassen i 2019. Kjøkken Separat kjøkken med trivelig spiseplass ved vindu. Kjøkkeninnredning fra Norema med laminerte skrog, høyskap og overskap med hvite glatte fronter og heltre benkeplate med dobbel kjøkkenkum. Flislagt bakvegg over kjøkkenkum. Kjøkkenet er praktisk og kosmetisk oppgradert de siste årene med nye bøyler, krukker, kurver og kroker for oppheng på vegg og under overskap, knivmagnet, trehyller og bytte av håndtak og benkeplater. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer med avsatt plass til oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Ny sprutplate bak komfyr i herdet glass, og ny kjøkkenhette fra Thermex i rustfritt stål fra 2022 med avtrekk ført over tak. Gorenje kjøleskap av eldre dato, AEG oppvaskmaskin, og frittstående komfyr fra Samsung med induksjonstopp og pyrolysefunksjon. Alle hvitevarer på kjøkkenet og fastmontert spisebord med bord medfølger i handelen. Bad Bad fra byggår innredet med hvit baderomsinnredning med servant, speil med tilhørende belysning, vegghengte skap, dusjkabinett og gulvtoalett. Nytt toalett satt inn i 2008 og dusjkabinett fra 1999. Malte baderomsplater på vegger og malte plater i himling. Malt gulvbelegg med oppbrett på vegger. Plastsluk. Det er naturlig ventilering via ventil i himling med tilluft via spalte i karm over dørblad. Det må påregnes oppgradering av badet. Loftsetasjen er innredet med en stor loftsstue (vært benyttet som soverom) og et soverom med skyvedørsgarderobe. Gardiner med oppheng i loftsstua medfølger i handelen. Fra loftstua er det utgang til sørvestvendt veranda på 13 kvm med overbygg som gjør den svært anvendelig. Boligens underetasje er innredet med en romslig kjellerstue som var nyoppusset i 2022 med nye panelplater, nytt gulv og nymalt himling og brannmur, stort vaskerom, soverom (nylig byggemeldt og godkjent) og en bod på ca 9 kvm med god oppbevaringsplass. Nytt gulv og nymalte overflater i bod i 2022. Vaskerom Stort separat vaskerom med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Rommet har belegg på gulv og malt strie på vegg. Det må påregnes oppgradering av vaskerommet. Soverom Boligen har tre soverom malt i lyse farger. Loftsstuen som har vært benyttet som soverom ble pusset opp med nytt gulv og nymalte overflater i november 2018. Soverommet i loftsetasjen har skyvedørsgarderobe og ble pusset opp med nymalte overflater og nytt gulv rundt 2008. El-anlegg med automatsikringer og digital strømmåler. Åpent og skjult ledningsnett. Nytt sikringsskap installert Mars 2023 av Lys og Kraft Installasjon AS. Innvendige overflater består hovedsakelig av: Gulv: Laminat. Vegger: Tapet, panelplater og panel. Himlinger: Panel og himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG3: Rom under terreng, TG3 Vegger mot grunn med multimur (sandwichelementer med betong). Hulltaking foretatt fra vaskerom mot yttervegg under terreng. Vurdering av avvik: Det er i hulltaking påvist fukt-/råteskader. Tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt årsak og omfanget på eventuelle skader. Kostnadsestimat gitt for ytterligere undersøkelser og kartlegging av skaden. Vaskerom generell, TG3 Enkelt vaskerom / vaskekjeller med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Belegg på gulv og malte plater på vegg. Gulvet har godt fall til sluk, men gulvbelegg har defekter/utettheter slik at rommet ikke må utsettes for vannsøl. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert for slukløsning. Rommet er i dag ikke egnet som et våtrom. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for sikkerhet ved brann er det: - Røykvarsler - Brannslukningsapparat 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Det er ikke krav til utbedring. 20. Er det skader på røykvarslere? Nei. Utvendig Taktekking, TG2 Taket er tekket med asfaltshingel. Besiktiget fra tak. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men overvåk tilstanden jevnlig. Forventet levetid på takshingel er om lag 25 år jf. NBI. Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Enkelte sprekker og skader på vindskier, tross nylig overflatebehandling. Tiltak: Lokale utredninger eller utskiftninger må påregnes. Vinduer, TG2 Vinduer i varierende alder og utførelse. Trevinduer med 2- og 3-lags isolerglass fra 1982 og 1997. Topphengslede kjellervinduer. 2-veis innadslående rømningsvindu på soverom i kjeller. Sidehengslede vinduer med lufteluke og fastkarmvinduer for øvrig. De fleste vinduer er nylig malt innvendig. 2018 i loftsetasje. Utvendig er alle malt i løpet av 2019-2021. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Enkelte sidehegslede vinduer er trange å betjene. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Dører, TG2 Ytterdør i treverk. Terrassedører i treverk med 3-lags isolerglass for 1. etasje og loftsetasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Slarkede vrider for ytterdør. Terrassedør for 1. etasje er trang å betjene. Terrassedør-skade på nederste hengslefeste. Provisorisk reparert. Viktig å sette på krok når dør er åpen. Tiltak: Justering av dører og utbedring av vrider må påregnes. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Delvis overbygget terrasseplatting av impregnert treverk mot sørvest, på om lag 21 m² med utgang fra stue 1. etasje. Levegger og rekkverk av tre. Balkong av impregnert treverk mot sørvest på om lag 13 m², med utgang fra loftsstue. Balkong for loftsetasje fungerer som overbygg over terrasse for 1. etasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverk for balkong er lavere enn dagens forskrifter tilsier. Bjelkelag for balkong fremstår konstruksjonsmessig underdimensjonert. Tiltak: Det er ikke krav om å utbedre rqkkverkshøyde opp til dagens standard. - For å lukke avviket må bjelkelaget avstives eller bygges opp på nytt, tilstrekkelig dimensjonert. Garasje uten port, TG2 Garasje som tilbygg til boligen, oppført og godkjent byggemeldt 18.08.1985. Støpt betonggulv med ringmur. Vegger av enkelt, uisolert bindingsverk, utvendig kledd med stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon som pulttak av taksperrer med bærende undertak. Tak tekket med asfalttakshingel. Takrenner, nedløp og øvrige beslag av metall. Vindskier og toppbord av treverk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Boligens yttervegg mot garasjen mangler kledning. Veggen er kun tettet med vaflex/veggpapp. Tiltak: Kledning anbefales montert. Innvendig Overflater, TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Laminat. Vegger: Tapet, panelplater og panel. Himlinger: Panel og himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Alder på enkelte overflater tilsier at tidspunkt for utskiftning nærmer seg jf. NBI, tross jevnlig vedlikehold. Enkelte gulvoverflater er slitt og bærer preg av noe ufagmessig utførelse. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskiller for 1. etasje og loftsetasje som trekonstruksjon. Støpt gulv på grunn for underetasje. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Særlig høy aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendige trapper, TG2 Lakkerte trapper av treverk mellom etasjene. Rettløpstrapper med repos. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Innvendige dører, TG2 Malte finerte innerdører. Profilerte tredører for underetasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Dør mellom gang og entré er fjernet. - Noe skjevheter mellom dørblad og karm for enkelte dører i underetasje. - Defekt låskasse for dør til soverom i underetasje. Tiltak: Enkelte dører bør justeres. - Utbedre/skifte låsekasse fordør til soverom. Våtrom, bad Overflater vegger og himling, TG2 Malte baderomsplater på vegger og malte plater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Baderomsplater har svellet i skjøtene. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak. Overflater gulv, TG2 Malt gulvbelegg med oppbrett på vegger. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Våtrommet fungerer med dette avviket. Vær oppmerksom ved bruk. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må gulvet bygges om, for å få riktig fall til sluk. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at våtrommet bygges med riktig fall til sluk. Det er installert dusjkabinett med tett avløp til sluk. Dette er en forutsetning for videre bruk av badet. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Synlig belegg på gulv og baderomsplater for vegg. Plastsluk. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak/Andre tiltak: Det er installert dusjkabinett med tett avløp til sluk. Dette er en forutsetning for videre bruk av badet. Overflater på badet må ikke utsettes for direkte vannsprut og/eller vannsøl. Ventilasjon, TG2 Det er naturlig ventilering via ventil i himling. Tilluft via spalte i karm over dørblad. Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning fra med laminerte skrog, glatte fronter og heltre benkeplate med dobbel kjøkkenkum. Høyskap og overskap. Flislagt bakvegg over kjøkkenkum. Sprutplate bak komfyr. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer. Avsatt plass i innredning til oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Eldre kjøkkeninnredning fra byggeår. Anslått levetid for innredning nærmer seg oppbrukt. - Fuktsvelling på skapdør under kjøkkenkum. Enkelte dører slarker / henger. Synlige maskinskruer skrudd gjennom skrog for overskap. Tiltak: Ingen strakstiltak er nødvendig. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG2 Synlige vannføringer i: Kobber/metall. Synlig metall hovedvannledning med stoppekran og vannmåler lokalisert på vaskerom. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsrør, TG2 Synlige avløpsrør i plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Andre VVS-installasjoner, TG2 Varmepumpe fra 2020 lokalisert i trapp mellom 1. etasje og loftsetasje. Vurdering av avvik: Det er avvik: Uegnet håndtering av kondensvann fra utvendig del av varmepumpe. Utvendig del er lokalisert i garasje. For å hindre vannsøl i garasje er vannet ledet i rør tvers over gangbanen til hovedytterdør. Tiltak: Håndtering av kondensvann bør forsøkes håndtert på en mer egnet måte. Varmtvannstank, TG2 Benkebereder på rundt 120 liter, lokalisert i kjøkkenskap. Trolig fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tomteforhold Drenering, TG2 Ukjent utførelse på drenering. Ingen synlig knotteplast som fuktsikring på grunnmur. Vurdering av avvik: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Fuktmåling i rom under terreng indikerer at drenering er mangelfull. Tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Enebolig i kjede. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger ikke tegninger. Av innhentede tegninger fra kommunene foreligger det ikke godkjente og byggemeldte plantegninger for alle plan, men det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 07.11.1984. Hva de ulike rommene i boligen er definert og godkjent som er umulig å si noe om, med unntak av soverom i underetasje som er godkjent omsøkt fra tilleggsdel til hoveddel, datert 27.02.2023. Av tegninger for byggesaken fra byggeår er det vedlagt en midlertidig fundamentplan som viser rominndeling og rombeskrivelse for underetasjen. Tegningen viser at vaskerom, kjellerstue og soverom opprinnelig er omsøkt som boder. Derav er det kun soverom som er godkjent som hoveddel - Ikke vaskerom og kjellerstue. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, og vil kunne kreve tiltak for å bli godkjent, jf. byggesaksforskriften. Jf. takstbransjens retningslinjer for arealmåling av 2014 er det bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet defineres som P-ROM eller S-ROM. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under Beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja Vaskerom og kjellerstue har ikke tilfredsstillende dagslysflate eller rømningsvei Enebolig i kjede Standard: Bygget har normalt enkel standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen fremstår godt vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Benk under vindu på soverom i kjeller medfølger og er fastmontert iht krav til rømningsvei, kjøkkenbord med stoler og to fag gardiner i loftsstue med oppheng medfølger i handelen. Slangetrommel på husvegg med 25 m vil byttes med en like ny 20m trommel. Har mer behov for ekstra lang slange i ny bolig. Belysning i hus utover bad og vaskerom kan medfølge utenom etter nærmere avtale med selger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Nytt sikringsskap 2023 2022 Overflateoppussing av vegger og himling i 1. etasje. 2022 Nytt gulv i bod i kjeller, samt malt vegger, lister og dører. 2022 Montert panelplater og nytt gulv i kjellerstue, samt malt brannmur og tak. 2020 Installering av varmepumpe. 2019 Nytt rekkverk på terrasse. Nytt inngangsparti. 2018 Nytt gulv på soverom i loftsetasje, samt malt. 2008 Montert nytt toalett. 2006 Byttet søyler og fundamenter for takoverbygg. 1999 Montert nytt dusjkabinett.

  TV/Internett/bredbånd
  Internett fra Viken fiber/Altibox og tv signaler med kabel fra Allente.

  Parkering
  Garasje på 33 m² med en biloppstillingsplass, samt brosteinsbelagt gårdsplass med plass til parkering. Portmål for garasje er 2,05 m x 2,10 m.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Polisenummer
  85771062

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Særlig høy aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 700 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  67 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000))

  84 542 (Omkostninger totalt)

  2 784 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Mitshubishi varmepumpe, toppmodell montert i 2020 i trappeløp med spjeld egenet for plassering i trappeløp. Vedovn i stue og i kjellerstue. Nye brennplater i begge vedovner i 2015. For øvrig oppvarming med elektiske panelovner i stue, kjøkken og soverom. Stråleovn på bad. Dato for siste kontroll av skorstein/ildsted: 04.08.2017. Dato for siste tilsyn av skorstein/ildsted: 19.12.2013. Nytt sikringsskap med automatsikringer fra 2023. Varmtvannsbereder fra byggeår plassert i kjøkkenskap.

  Info strømforbruk
  Årsforbruk 2019 10400 kWh Årsforbruk 2020 12700 kWh Årsforbruk 2021 13300 kWh Årsforbruk 2022 5600 kWh Variasjon i forhold til mengden bruk av ved, og antall personer som har oppholdt seg i boligen.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  4908

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  ved beregnet akonto forbruk vann/avløp 8 kubik. Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 691,26 for 2023.

  Formuesverdi primær
  562500

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2025000

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, velforeningskontingent, vedlikehold/strøing/brøyting av felles privat vei, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Velforening
  Det er pliktig medlemsskap i velforeningen, men denne har ifølge selger ikke vært aktiv på mange år.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Pris vann/avløp kr 60,85 inkl mva pr kubik. Boligen har det siste året hatt et lavt forbruk (8 m3) av vann og det må derfor påregnes at vannutgifter ved normalt forbruk blir høyere enn estimatet fra kommunen.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 12.12.1984 - Dokumentnr: 10229 - Erklæring/avtale. Pliktig medlemsskap i velforeningen mv. Med flere bestemmelser. 12.12.1984 - Dokumentnr: 10229 - Erklæring/avtale. Bestemmelser om veg/vann/kloakk/elektriske ledninger mv. Det fremgår av den tinglyste avtalen at vedlikehold av stikkledninger (fra kommunal ledning inkl anboring) og veier påligger de eiendommer som betjener disse. Eieren forplikyer å la nærliggende tomter legge og ha liggende vann-, kloakk og overvannsledninger over tomta frem til hovedledning. Evt skade som forårsakes av dette må erstattes av den som eier ledningen. I de tilfelle hvor det går offentlige ledninger over tomta, plikter kjøper å avgi erklæring til kommunen som gir kommunen rett til å ha ledningene liggende, samt rett til adgang til eiendommen for inspeksjon og vedlikehold. Kjøper er forpliktet å ikke bygge nærmere ledningstraséen enn bygningsmyndighetene gir tillatelse til. Kommunen gir rett til for fremtiden vederlagsfritt å legge og ha liggende offentlige ledninger og kabler over tomta med adgang til vedlikehold av samme. Likeledes har Televerket og Hadelands Elektrisitetsverk vederlagsfritt rett for stolpefeste og legging av kabler og/eller ledninger. 12.12.1984 - Dokumentnr: 10229 - Elektriske kraftlinjer. Med flere bestemmelser. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser. Det er ingen tinglyste rettigheter på andre eiendommer.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreliger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse er gitt 07.12.1984. Det fremgår av den midlertidige brukstillatelsen at ansvarshavende pålegges å utføre følgende arbeider: utvendige trapper, istandsetting av kjeller og stige på taket. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det er gitt byggetillatelse for tilbygg av garasje datert 21.10.1985. Kommunen har utstedt ferdigattest for bruksendring fra kjellerrom til oppholdsrom (soverom) datert 27.02.2023. Av innhentede tegninger fra kommunene foreligger det ikke godkjente og byggemeldte plantegninger for alle plan, men det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 07.11.1984. Hva de ulike rommene i boligen er definert og godkjent som er umulig å si noe om, med unntak av soverom i underetasje som er godkjent omsøkt fra tilleggsdel til hoveddel, datert 27.02.2023. Av tegninger for byggesaken fra byggeår er det vedlagt en midlertidig fundamentplan som viser rominndeling og rombeskrivelse for underetasjen. Tegningen viser at vaskerom, kjellerstue og soverom opprinnelig er omsøkt som boder. Derav er det kun soverom som er godkjent som hoveddel - Ikke vaskerom og kjellerstue. Varig og tidsbestemt bruksendring er søknadspliktig dersom tilleggsdel tas i bruk til hoveddel eller omvendt, og vil kunne kreve tiltak for å bli godkjent, jf. byggesaksforskriften. Midlertidig brukstillatelse følger vedlagt salgsoppgaven.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei frem til offentlig. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et uregulert område. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 25.03.2021 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende (110 - Boligområde).

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 700 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  67 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 700 000))

  84 542 (Omkostninger totalt)

  2 784 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  84542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet og betaler Dobbeltboligforsikring fra Söderberg & Partners. Det er kjøper som er dekket av forsikringen. Den dekker faste bokostnader med inntil kr. 15.000,- pr. måned i inntil 9 måneder, dersom kjøper ikke får solgt sin gamle bolig før overtakelse av ny bolig. Se forsikringsvilkår for mer informasjon.  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Interessenter oppfordres til grundig besiktigelse

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,0% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 54 000 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev