aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Enggata 10!
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å presentere Enggata 10!

JEVNAKER Enggata 10

Lys og innbydende 3-roms leilighet i 2.etasje med sentral beliggenhet. 2 trivelige uteplasser. Parkeringsplass.

 • kr 2 790 000
 • BRA 79 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 790 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 801 473
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2002
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Felleskostnaderkr 1 942
 • Tomt1 354.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 790 000,- (Prisantydning) 11 473,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 037,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,00))   83 079,- (Omkostninger totalt)   2 884 552,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Enggata 10 er en innbydende 3-roms selveierleilighet med sentral beliggenhet midt på Nesbakken. Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og har trappeadkomst. Inngangspartiet er overbygd og du har plass til et hyggelig cafésett dersom du ønsker å ta morgenkaffen her. Videre byr leiligheten på en romslig entré med god plass til garderobe, et pent kjøkken med plass til spisestue, stue med store vindusflater og utgang til østvendt balkong, 2 soverom samt et flislagt bad. Det er en innvendig bod og en sportsbod for lagring. Sameiets felles tomt er pent opparbeidet med asfalterte veier, grøntområder og diverse beplantning. Parkeringsplass medfølger leiligheten. Fra eiendommen er det kort vei til barnehage, skole, dagligvarehandel, kollektiv transport og fine turområder. Vel møtt til visning.
Plantegning.

Enggata 10, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 79 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 75 kvm Entré, kjøkken, stue, 2 soverom, bad.  Tomt
  1354.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Sameiets fellestomt er opparbeidet med boligmasse, boder, avfallsbeholdere, asfaltert bakgård med parkeringsplasser, noe plen og beplantning.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger midt på Nesbakken med sentral beliggenhet i nærheten av dagligvare, butikker, spisesteder, skole og barnehager. Bussforbindelse til Hønefoss og derfra videre til Oslo ligger en liten gåtur unna. Her kan du leve det gode og rolige livet med enkel tilgang til sentrum. Videre er det gangavstand til Hadeland Glassverk med bl.a. pizzarestaurant, bakeri, vaffelhus, restaurant Låven etc. Glassverket tilbyr i tillegg til alle butikkene, utstillinger i galleriet, teaterforestillinger og konserter. I Jevnaker har man mange fine kulturtilbud i kort avstand, som Hadeland Glassverk og Kistefos Museet for å nevne noe. Av aktiviteter finnes det idrettshall, idrettsplass, populært skøytebane og aktivt hestemiljø. Skogområdene rundt Jevnaker, bl.a. Mosmoen, Nordmarka og Veståsen er et unike områder med flott natur og oppkjørte skiløyper og lysløyper. Randsfjorden som ligger et stenkast fra boligen kan benyttes til bading, fisking og annen vannsport.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  2 etasje bygg i trekonstruksjoner med taksteintekket, valmet tak. Bygget er delt opp i 10 eierseksjoner. Boligseksjoner i 1-etasje med adkomst fra bakkeplan og boligseksjoner i 2 etasje med adkomst via metalltrapp og svalgang. Takoverbygget østvendt balkong på ca 10m² i trekonstruksjon med tett rekkverk i malt trepanel, impregnert terrassegulv. Leilighetene er utstyrt med Nordanvinduer med 2 lag glass og 2 veis innadslående funksjon. Tilhørende uteboder montert i rekke med støpt betongplate på mark. Uisolerte bindingsverksvegger i tre, utvendig kledd med malt liggende trepanel. Gipsplater i delevegger. Takstoler i tre med ensidig fall, utvendig tekket med dobbeltkrum betong takstein.

  Innhold
  Entré: Inngangspartiet til leiligheten er overbygd og det er plass til en hyggelig sittegruppe. Vel inne i boligen har man en romslig entré med god plass til garderobe eller annet oppbevaringsmøblement. Det er montert knaggrekke for jakker. Fra entré har du tilkomst til et soverom, bad, bod og stue. Kjøkken: Kjøkkenet er i separat rom med skyvedør mot stue. Kjøkkeninnredningen er utvidet og lakkert i 2019 og er i praktisk L-form, noe som gir godt med benk- og skapplass. Innredningen består av profilerte fronter, benkeplate i laminat og dekorfliser mellom benk og skap. Det er avsatt plass til frittstående hvitevarer samt at det er integrert micro. Kjøkkenet har plass til en hyggelig spisegruppe. Stue: Leiligheten har en luftig stue med store vindusflater for rikelig med naturlig dagslys. Stuen er malt i tidsriktige farger og har laminat på gulv. Det er montert peisovn for varme på kaldere dager. Stuen byr på flere møbleringsmuligheter og har utgang til en østvendt balkong. Balkongen er overbygd, noe som gir en lun og trivelig stemning. Her er det god plass til sittegruppe og grill dersom det er ønskelig. Soverom: De 2 soverommene i leiligheten er av god størrelse og har fine fargevalg. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng med tilhørende møblement og en stor skyvedørsgarderobe. Soverom 2 kan fint benyttes som barnerom, gjesterom eller kontor. Bad: Leiligheten har et flislagt bad med varmekabler i gulv. Innredningen består av servant på underskap, speil med belysning samt skap. Videre er det gulvmontert toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Lagring gjøres i innvendig bod og loft. Det medfølger en utvendig sportsbod.

  Standard
  Tg2: Bad/wc/vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk Teknisk rom Overflate vegger og himling Teknisk rom Membran, tettesjiktet og sluk Kjøkken Vinduer og ytterdører Balkonger, verandaer og lignende WC og innvendige vann- og avløpsrør Se vedlagt tilstandsrapport for ytterligere teknisk beskrivelse.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Standardpakke kabel-tv er inkludert i felleskostnadene. Internett kan bestilles via Telenor som leverer tv, (T-we).

  Parkering
  Det medfølger en fast parkeringsplass. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 790 000,- (Prisantydning) 11 473,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 037,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,00))   83 079,- (Omkostninger totalt)   2 884 552,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektriske panelovner. Gulvvarme bad. Peisovn i stue.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  12313

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter akonto vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, eiendomsskatt, samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten er oppgitt til kr. 3 886,- i 2023. Eiendomsskatten er medberegnet i punktet "kommunale avgifter". Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  638799

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2299675

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «Felleskostnader», påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  78/696

  Felleskostnader pr. mnd
  1942

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnadene dekker blant annet bygningsforsikring, vedlikehold, grunnpakke kabel-tv, strøm på/i fellesareal samt honorar til styret, forretningsfører og revisor.

  Andel fellesgjeld
  11473

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-13T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  33656

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet Enggaten 10 ligger i Jevnaker kommune og har orgnr 993525928. Det er 10 seksjoner i sameiet. Fra årsmeldingen 2022 fremgår følgende: Styret holder seg løpende oppdatert om selskapets økonomi. Inntekter og kostnader er i store trekk som forventet. Det har ikke inntrådt forhold etter regnskapsårets slutt som påvirker resultat eller selskapets stilling. For øvrig vises til regnskap med noter. Styrets arbeid i perioden ? styret har avholdt 2 styremøter, 2 sameiermøter, 1 dugnad før 17.mai, samt 1 årsmøte. ? styret har engasjert firmaet MT-klima for tilsyn og vedlikehold av ventilasjonsanlegg. Tilsynet viste noen mangler, som nå er utbedret. Alle anlegg virker tilfredsstillende. ? På dugnaden ble vegger, gulv og tak spylt rene. ? Brannøvelse utført. ?Vernerunde/ HMS utført i alle leiligheter. Resultatet er tilfredsstillende. I den forbindelse ble det utlevert instruks for komfyrvakt og brannvarslingssystem til alle beboere. Styrets planer for året ? 17.maidugnad, plante i kasser, rak og rydd. ? vernerunder utføres x 2 ? avholde årsmøte, 2 sameiermøter og 3 styremøter lage instruks for sommer og vinterhalvår for gartner- og snørydding/ nødvendig strøing.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenummer: 22808943623, Sparebank 1 Ringerike Hadeland. Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 14.08.2023: 5.64% pa. Antall terminer til innfrielse: 13 Saldo per 14.08.2023: 102 376 Andel av saldo: 11 473 Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.12.2029 )

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Husdyr er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for naboene.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3053/148/41/10: 09.11.1934 - Dokumentnr: 900209 - Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:41 Gjelder denne registerenheten med flere 23.12.1949 - Dokumentnr: 4005 - Bestemmelse om gjerde Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:41 Gjelder denne registerenheten med flere 04.07.2002 - Dokumentnr: 4692 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 10 Formål: Bolig Sameiebrøk: 78/696 05.07.2002 - Dokumentnr: 4695 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:1 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:2 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:3 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:4 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:5 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:6 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:7 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:8 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:9 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:10 Rettighet hefter i: Knr:3053 Gnr:148 Bnr:40 Snr:11 Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest datert 09.09.02.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtektene.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 790 000,- (Prisantydning) 11 473,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 037,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 790 000,00))   83 079,- (Omkostninger totalt)   2 884 552,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr. 49 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 000,- oppgjørshonorar kr. 6 500,- og visninger kr. 3 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Iris Therese Asak

Megler

Iris Therese Asak

97 59 80 15

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev