aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Nils Bergs veg 24! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss
Velkommen til Nils Bergs veg 24! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Hønefoss

JEVNAKER Nils Bergs veg 24

Oppussingsobjekt med stort potensial på solrik utsiktstomt! Tomt på over 1,1 mål med praktfull utsikt over Randsfjorden.

 • kr 2 250 000
 • BRA 170 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 250 000
 • Omkostningerkr 73 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 323 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 965
 • Soverom3
 • ArealP-rom 111 m²
 • Tomt1 173.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  56 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000))

  73 292 (Omkostninger totalt)

  2 323 292 (Totalpris inkl. omkostninger)
- Plantegning loftsetasje -
Frittliggende enebolig på stor solrik tomt med praktfull utsikt over Randsfjorden. Tomta utgjør rett i overkant av 1,1 mål og boligen er omkranset av en stor hage med god boltreplass. Parkering for en bil i garasje som deles med nabo, samt gruset gårdsplass med plass til parkering. Det vil bli etablert ny adkomst til eiendommen fra Nils Bergs veg. Boligen er et oppussingsobjekt der det må påregnes totalrenovering for å møte dagens krav til standard/teknisk. For øvrig har boligen med sin flotte beliggenhet og gjennomgående gode planløsning - et stort potensiale for å skape sitt drømmehjem på en flott utsiktstomt! Her bor du sentralt til med umiddelbar nærhet til turmuligheter og med kort avstand til Jevnaker stadion, skoler, barnehager og fritidsaktiviteter for hele familien. Velkommen!
- Boligen er et oppussingsobjekt der det må påregnes totalrenovering for å møte dagens krav til standard/teknisk -

Nils Bergs veg 24, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 59 kvm
  1. etasje: 66 kvm
  2. etasje: 45 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 66 kvm Entré, bad/vaskerom, gang m/trapp, stue, kjøkken.
  2. etasje: 45 kvm Gang, bad, soverom, soverom, soverom.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 59 kvm Bod, bod, bod, vaskekjeller.  Tomt
  1173.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomta er opparbeidet med gruset gårdsplass, plen og noe beplantninger. Det er planlagt etablering av adkomstvei mot nord fra Nils Bergs vei.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral beliggenhet på Nybygget på Jevnaker. Boligen ligger høyt og fritt med praktfull utsikt over Randsfjorden og sol fra morgen til kveld. Tomta utgjør i overkant av 1,1 mål og boligen er omkranset av en stor hage med god boltreplass. Parkering for en bil i garasje som deles med nabo, samt gruset gårdsplass. Barnevennlig beliggenhet med kort avstand til Toso barneskole og Jevnaker ungdomsskole og flere barnehager. Nærmeste barnehager er Hovsenga barnehage, Nesbakken barnehage og Almgrenda barnehage. Her bor du sentralt til med umiddelbar nærhet til turmuligheter og med kort avstand til Jevnaker stadion, skoler, barnehager og fritidsaktiviteter for hele familien. Jevnaker stadion har kunstgressbane, en naturgressbane og åpne merkede ballsletter for fotball, samt kunstisbane for hurtigløp på skøyter og curling. Jevnakerhallen er også en del av idrettsparken med utstyr og arenaer for turn, håndball, klatring, fotball og svømming. På skolen finnes også skatepark og tuftepark. Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med uante turmuligheter fra Moesmoen innover Moesmarka og videre inn Nordmarka. Det er også kort avstand toø Randselva og Hermannstjernet med mulighet for fiske. Med bil tar det et kvarters tid opp til Svenådalen til Tverrsjøen som er et fantastisk utgangspunkt for tur med merkede stier og skiløyper til blant annet Ringkollen, Mylla, Sandungen og videre innover mot Oslo. Fra Bergerbakken går det grusvei opp til Buttentjern, hvor du kan fiske, bade - eller overnatte i telt/hengekøye! Det finnes også en motorcross bane for den motorinteresserte ikke langt unna. Det er også kort avstand til Randsfjorden med sine mange badestrender, yrende båtliv og Randsfjorden badepark som er Norges største utendørs badepark. Om du liker vinterbading anbefales en frisk dukkert i Randsfjorden avsluttet med badstue i Flyt Fjordsauna! På andre siden av Randsfjorden går det bomvei opp til Tversjøen i Nordmarka for den som liker fiske, kajakk, telting, langrenn og sykkel. Vinterstid kjøres det opp skiløyper fra Bergerbakken skole inn mot Eggemoen og lysløype, samt innover Veståsen. På Ringkollen som ligger rundt en halvtimes kjøring fra boligen, er det både lysløyper og alpinbakke. Nærmeste dagligvare er Coop Extra, Kiwi og Rema1000 på Nesbakken. Det er gangavstand til Kistefos-muséet med skulpturpark og Hadeland Glassverk som også har kveldsåpen pizzarestaurant. Til Hønefoss med Kuben kjøpesenter og et godt utvalg av handle- og servicetilbud er det rundt 20 minutters kjøring. Nærmeste bussholdeplass Melkevegen Grønland ligger under fem minutters gange fra inngangsdøra. Til Gardermoen flyplass er det under en times kjøring.

  Adkomst
  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et område med eneboligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Toso barneskole (1-7 kl) 18 min gangavstand. Jevnaker ungdomsskole (8-10 kl) 5 min kjøreavstand. Hovsenga barnehage 16 min gangavstand. Nesbakken barnehage 21 min gangavstand. Almgrenda Steinerbarnehage 6 min kjøreavstand. Ringerike Videregående skole 17 min kjøreavstand Hønefoss videregående skole 19 min kjøreavstand.

  Skolekrets
  Østsiden.

  Offentlig kommunikasjon
  Bussholdeplass Melkevegen Grønland 4 min gangavstand. Hønefoss togstasjon 16 min kjøreavstand. Gardermoen Lufthavn 47 min kjøreavstand.

  Byggemåte
  Enebolig Enebolig fundamentert på kjeller av mur, med støpt gulv på grunn. Etasjeskillere av trebjelkelag, yttervegger antatt av grovt bindingsverk, isolert og vindtettet, og kledd med stående tømmermannskledning. Takkonstruksjon som salttak med sperrer av tre, kombinert med skrå og flat himling for 2. etasje, samt kaldloft. Bærende undertak av rupanel, antatt oppbygget med takpapp sløyfer og lekter, tekket med betongtakstein. Takrenner, nedløpsrør og øvrige beslag av metall. Vindskier av treverk. Pipe av tegl, heltekket overtak. Garasje Dobbelgarasje oppført midt på eiendomsgrensen mot nabo, hvorav hver eiendom disponerer/eier hver sin halvpart på 17 m². Bygget er fundamentert på pilarer, nedgravd til frostfri grunn. Støpt betongplate og ringmur av betong. Vegger av uisolert bindingsverk kledd med stående tømmermannskledning. En enkel vindusåpning med rute av pleksiglass, innvendig sikret med ramme/nett av metall. Garasjeport av tre med portåpning på 2,31 m x 2,10 m (BxH). Takkonstruksjon som salttak med sperrer av tre. Bærende undertak av rupanel, antatt oppbygget med takpapp sløyfer og lekter, tekket med takplater av metall (omlagt 2017). Takrenner, nedløpsrør og øvrige beslag av metall. Vindskier av treverk. I garasjen er det elektrisk anlegg med opplegg for lys, utelys, elektrisk portåpner og stikkontakter, men garasjen mangler per i dag strømtilførsel. Garasje, uthus o.l. er ikke teknisk vurdert på linje med bolighuset og det er ikke satt tilstandsgrad. For ytterligere byggteknisk beskrivelse av eiendommen, se vedlagte tilstandsrapport avholdt av takstmann Thomas Knutsen.

  Innhold
  Frittliggende enebolig med følgende romfordeling: 1. etasje: Entré, bad/vaskerom, gang, stue og kjøkken. Loftsetasje: Gang, bad og 3 soverom. Adkomst til kaldtloft fra loftsluke i gang. Kjeller: Vaskekjeller og boder. Halvpart av felles garasje som deles med nabo.

  Standard
  Frittliggende enebolig på stor solrik tomt med praktfull utsikt over Randsfjorden. Boligen er oppført i 1965 og ble noe ombygd i 1995. Tomta utgjør rett i overkant av 1,1 mål og boligen er omkranset av en stor hage med god boltreplass. Parkering for en bil i garasje som deles med nabo, samt gruset gårdsplass med plass til parkering. Det vil bli etablert ny adkomst til eiendommen fra Nils Bergs veg. Boligen er et oppussingsobjekt der det må påregnes totalrenovering for å møte dagens krav til standard/teknisk. For øvrig har boligen med sin flotte beliggenhet og gjennomgående gode planløsning - et stort potensiale for å skape sitt drømmehjem på en flott utsiktstomt! Overbygd inngangsparti med plass til utemøblement. Inngangsdøren var ny i 2003. Vindfang med glassdør mot romslig gang med innebygde skap og god plass til sko og yttertøy. Fra gangen er det adkomst til kjelleren med god lagringsplass. Stue Stue med retrotapet, store vindusflater og praktfull utsikt over Randsfjorden. Stua er romslig med god plass til både sittegruppe, tvløsning og spisebord. Det er lettvegg mellom kjøkken og stue - som gir mulighet for å åpne opp og lage åpen løsning mellom rommene. I stua er en vedovn som varmer godt på kjølige- høst og vinterdager, i tillegg til varmepumpe. Den ene varmepumpen er ikke lenger i bruk. Det er originale tregulv under gulvbelegget i stua. Kjøkken Separat kjøkken med plass til spisebord. Norema kjøkkeninnredning fra 1989 med laminerte skrog, og laminert benkeplate med kjøkkenkum og utslagsvask. Flislagt bakvegg over benkeplate. Overskap med belysning under. Kjøkkeninnredningen er beregnet for frittstående hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Komfyr medfølger i handelen. Bad/vaskerom 1. etasje Bad/vaskerom fra 1995 med varmekabler. Det er baderomstapet på vegger, takplater for himling og gulvbelegg med oppbrett på vegg og mot terskel ved dør. Plastsluk. Badet er utstyrt med hvit servantinnredning med heldekkende servanttopp, vegghengte skap og speil med tilhørende belysning, dusjhjørne med vegg i glassutførelse og gulvtoalett. Badet har opplegg for vaskemaskin og vaskemaskinen medfølger i handelen. Mekanisk avtrekk med elektrisk avtrekksvifte. Bad loftsetasje Bad fra byggeår som ble overflateoppusset rundt 1985. Det er baderomsplater på vegger og malte glatte flater for himling. Gulvbelegg med oppbrett på vegger og mot terskel. Støpejernssluk fra byggeår. Badet er utstyrt med hvit baderomsinnredning med heldekkende servanttopp, vegghengte skap og speil med tilhørende belysning, badekar og gulvtoalett. Naturlig avtrekk fra ventil i taket. Soverom Boligen har tre soverom av god størrelse med innebygde garderobeskap i kneveggene. Legg merke til de flotte originale tregulvene som med sliping og olje kan få nytt liv i mange år fremover! Stor kjeller med god lagringsplass og vaskekjeller med Jøtul vedovn. Fryser, ved, hyller/innredning i kjelleren medfølger i handelen. Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Gulvbelegg og lakkert tregulv. Vegger: Panel, tapet. og malte glatte flater. Finerte originale innerdører Himlinger: Panel og malte glatte flater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG3: Utvendige trapper, TG3 Trapp i støpt betong. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Gjelder for trapp ved inngangsparti. Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Kostnadsestimat gitt for montering av rekkverk. Kostnaden antas å ligge i øvre sjiktet av kostnadsestimatet. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG3 Etasjeskiller for 1.og 2. etasje av trebjelkelag. Støpt gulv på grunn for kjeller. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt 35 mm i høydeforskjell i gang 1. etasje og for loftsetasje. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Våtrom loftsetasje Overflater gulv, TG3 Gulvbelegg med oppbrett på vegger og mot terskel. Vurdering av avvik: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Gulvet er todelt og fysisk adskilt fra hverandre med en oppkant. Det er kun den ene siden av gulvet som har sluk. Lekkasjevann fra toalett og servant vil ikke ledes til sluk. Gulvbelegg ser ut til å ha vært reparert tidligere. Usikkert om dette er tett. Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Kostnadsestimat for våtrommet generelt gitt under punktet "sluk, membran og tettesjikt". Sluk, membran og tettesjikt, TG3 Membran av gulvbelegg og baderomsplater. Støpejernssluk fra byggeår. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Det antas å være en lekkasje i sluket, da det ikke blir stående vann i vannlåsen. Tiltak: Andre tiltak: Våtrommet må totalrenoveres før videre bruk da det ikke vil tåle de påkjenninger allminneli bruk av våtrommet medfører. Sanitærutstyr og innredning, TG3 Badet er utstyrt med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning, vegghengte skap, badekar og toalett. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det antas å være en lekkasje i sluket på badet. Avløpsvann fra servant og badekar føres til dette sluket. For å unngå lekkasje kan hverken servant eller badekar benyttes. Tiltak: Sluket må utbedres. Kostnadsestimat for våtrommet generelt gitt under punktet "sluk, membran og tettesjikt". Forhold som har fått TG2: Forhold som har fått TG2: Nedløp og beslag, TG2 Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Snøfangere mangler for inngangsparti/bad. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Veggkonstruksjon, TG2 Yttervegger antatt oppført i grovt bindingsverk, isolert og vindtettet. Kledd med stående tømmermannskledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Antydning til fukt/skade i nedkant av enkelte kledningsbord. Tiltak: Andre tiltak: Lokal utbedring må utføres. Takkonstruksjon/loft, TG2 Tak som saltakkonstruksjon i tre av plassbygde taksperrer med bordtak som bærende undertak. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Adkomst til kaldtloft fra luke. Lufteventiler i gavl. Det er ikke registrert antydning til råte eller fuktighet på loft. Vurdering av avvik: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Isolasjonen langs skråhimling for loftsetasje er lagt helt opp mot bordtaket, uten avsatt luftespalte mot bordtakets underside. Det er heller ikke registrert luftespalte for takkonstruksjonen ved gesims. Tiltak: Lufting/ventilering bør forbedres. Vinduer, TG2 Trevinduer med 2-lags isolerglass som fastkarm og toppsving. Opplyst innsatt i 1965, 1992 og 2008. For kjeller er det mindre kjellervinduer av tre med 1+1 lags glass (doble vinduer) fra 1965. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Vindu montert helt ned på vannbrett uten tilstrekkelig klaring til beslag. - Manglende klaring mellom omramming/kledning og vannbrett for vinduet. - Værslitte karmer for kjellervinduer. Tiltak: Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Innvendig Overflater,TG2 Innvendige overflater hovedsakelig preget av: Gulv: Gulvbelegg og lakkert tregulv (eier opplyser om furugulv under gulvbelegg i stue) Vegger: Panel, tapet. og malte glatte flater. Himlinger: Panel og malte glatte flater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Sprekk i skjøt for gulvbelegg i stue. Avflasset maling på listverk enkelte steder. Oppsprukkede skjøter i himling i loftsetasje. Oppskprukkede skjøter og bruksmerker i tregulv for loftsetasje. På innsiden av trappevegg mot kjeller er det ettermontert dampsperre utenpå panelen, av ukjent årsak. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak, men om kjøper har andre brukskrav eller krav til estetikk på overflater så kreves det utbedring eller utskifting. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Særlig høy aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU. Pipe og ildsted, TG2 Pipe av teglstein. I kjeller, 1. etasje og loftsetasje er det vedovn. Ildfast plate på gulv. Det foreligger ingen pålegg fra feier etter kontroll og tilsyn i 2020 og 2015. Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Sprekker/riss rundt innføring av røykrør for ildsted i loftsetasje. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Rom under terreng, TG2 Synlig grunnmurskonstruksjon mot terreng. Gulvkonstruksjon med støpt betongplate og murte vegger. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Antydning til saltutslag på enkelte kjellervegger. Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendige trapper, TG2 90° svingtrapp av lakkert treverk med mellom etasjene. Rekkverk på én side. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Innvendige dører, TG2 Finerte innerdører. Glassfelt i dør fra entre. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører har skjevheter mellom dørblad og karm. - Slark i enkelte vridere. Tiltak: Enkelte dører må justeres. Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Våtrom loftsetasje Overflater vegger og himling, TG2 Baderomsplater på vegger og malte glatte flater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Levetiden på baderomsplatene er oppbrukt. Samtlige overganger i himling er oppsprukket. Tiltak: Ventilasjon, TG2 Naturlig avtrekk fra ventil i taket. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er påvist fuktskjolder etc rundt ventiler. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Indikasjon på tidligere fuktighet rundt ventil. Tiltak: Påviste skader må utbedres. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Våtrom 1. etasje Overflater vegger og himling, TG2 Baderomstapet på vegger og takplater for himling. Vurdering av avvik: Det er avvik: Baderomstapet løsnet i skjøter og i bunnen. - Uegnet materiale på vegg i dusjsone for innfestning av dusjvegg. - Noe avflasset maling vindu, som følge av høy luftfuktighet. - Mer enn halvparten av forventet levetid på baderomstapeten er oppbrukt. Tiltak: Tapet bør kontrolleres ytterligere og eventuelt utbedres. - Uegnede materialer i våtsonen må fjernes. Lokale utbedringer må påregnes. Overflater gulv, TG2 Gulvbelegg med oppbrett på vegg og mot terskel ved dør. Oppvarming med elektriske varmekabler. Fallforhold på gulv er målt og funnet tilfredstillende etter dagens krav. Vurdering av avvik: Det er avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid for gulvbelegg er oppbrukt. Tiltak: For videre bruk av våtrom bør det monteres dusjkabinett med tett avløp til sluk. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Membran: Synlig gulvbelegg og baderomstapet. Plastsluk. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Utstyrt med servantinnredning med heldekkende servanttopp, speil med tilhørende belysning, vegghengte skap, toalett og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er avvik: Fuktsvelling på servantinnredning. - Riss rundt sluk i servant. - Silikon langs servantinnredning har sluppet fra underlaget og har dermed mistet sin funksjon. Tiltak: Det er ikke behov for strakstiltak siden innredningen fungerer med dagens stand, men ut ifra alder kan utskiftninger påregnes. - Det bør etableres ny fuge langs servant innredning. Ventilasjon, TG2 Mekanisk avtrekk med elektrisk avtrekksvifte. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Kjøkken Overflater og innredning, TG2 Kjøkkeninnredning fra Norema med laminerte skrog, og laminert benkeplate med kjøkkenkum og utslagsvask. Flislagt bakvegg over benkeplate. Overskap med belysning under. Innredning er beregnet for frittstående hvitevarer. Avsatt plass til komfyr og kjøleskap. Vurdering av avvik: Det er avvik: Eldre kjøkken med generell brukslistasje og slitte fronter. - Fuktsvelling i bunnplate og nedkant av fronter under kum. Tiltak: Ingen strakstiltak er nødvendig. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner Vannledninger, TG3 Synlige vannføringer i: Kobber/metall. Synlig metall hovedvannledning med stoppekran og vannmåler lokalisert i vaskekjeller. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stoppekran er ikke lokalisert eller tilgjengelig. Stoppekran er defekt og kan kun betjenes med egnet verktøy. Tiltak: Det må etableres tilgang til stoppekran. Avløpsrør, TG3 Synlige avløpsrør i: Plast og soil/støpejern. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er påvist skader eller utettheter på sluk/avløp. Antatt lekkasje i soilsluk for bad i loftsetasje. Tiltak: Skadet del av sluk/avløpsrør må skiftes. Kostnadsestimat for utbedring av sluk og gjeldende våtrom gitt under punktet "sluk, membran og tettesjikt". Ventilasjon, TG2 Boligen har naturlig ventilasjon med lufteventiler i vinduer og på vegg. Vurdering av avvik: Det er avvik: Samtlige lufteventiler for kjeller tettet igjen. Dette for å opprettholde temperaturen i kjelleren i vinterhalvåret. Manglende ventilasjon kan i værste fall føre til fuktproblemer og muggdannelser. Tiltak: Påse at ventiler i kjeller holdes åpne for tilstrekkelig ventilering, men pass på at temperaturen i kjelleren ikke blir for lav. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannsbereder på ca. 200 liter av ukjent alder. Lokalisert i vaskekjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Elektrisk anlegg, TG2 Inntak med skrusikringer. El-anlegg med skru- og automatsikringer og åpent ledningsnett. Sikringsskapet er lokalisert i gang i loftsetasje. 21. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? Kommentar: Ukjent. 2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent. 3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 14. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 15. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el.fagmann, teknisk vurdering er begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det alltid utvidet el-kontroll før omsetning av bolig. Branntekniske forhold, TG3 Av utstyr for brannsikkerhet er det: Røykvarsler i hver etasje - Brannslukningsapparat. 17. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 18. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Nei. Kommentar: Brannslukningsapparat er ikke merket med dato, så alder er ukjent. Av sikkerhetsmessige årsaker anbefales det å skifte ut apparatet. 19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Ja. Kommentar: Det er montert røykvarsler i hver etasje. Røykvarslere er ikke funksjonstestet. Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Det er ikke krav til utbedring 20. Er det skader på røykvarslere? Ukjent. Tomteforhold Drenering, TG2 Etter opplysning fra eier er drenering fra 1990. Masser ble skiftet ut og grunnmursplast ble montert. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via privat vann- og avløpsledninger. Utvendig vann og avløpsledninger for boligen er ukjent. Opplyses av rekvirent å være skiftet i 1979. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Enebolig. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Originale tegninger datert 21.05.1965 fremvist av rekvirent. Tegninger for omgjøringer i 1995 i forbindelse med etablering av bad i 1. etasje (omgjøring fra tilleggsdel til hoveddel) er ikke fremvist, så omgjøringen antas å ikke være omsøkt og godkjent. Tegningene viser også egen utgang med trapp fra kjeller. Denne eksisterer ikke på befaring og har etter opplysning fra eier aldri blitt bygget. Jf. tegninger er deler av kjelleren byggemeldt og godkjent som P-rom, men fremstår ikke slik på befaring. Hele kjelleren har potensiale for å kunne omgjøres til hoveddel om nødvendige myndighetskrav ivaretas. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja For utfyllende opplysninger vedrørende håndverkertjenester - se opplysninger under Beskrivelse av eiendommen. Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Garasje. Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Eier har fremvist byggemelding med tilhørende situasjonsplan, samt vedtak om godkjent byggesøknad. Plan- og fasadetegninger er ikke fremvist. Garasjen er omsøkt som et felles tiltak med naboeiendommen (gnr. 149, bnr. 117), da garasjen er plassert midt på eiendomsgrensen, slik at hver eiendom disponerer hver sin halvpart. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Alle hvitevarer som står i boligen medfølger i handelen.

  Moderninseringer og påkostninger
  Installert ny varmepumpe 2018 2010 Tak omlagt med ny papp, sløyfer, lekter, betongtakstein, beslag og pipehatter. 2008 Utskifting av fire vinduer i 1. etasje, samt vindu i trapp for 2. etasje. 2003 Montert ny ytterdør. 1996 Etterisolert/blåseisolert etasjeskiller mellom kjeller og 1. etasje. 1995 Bygget nytt bad i 1. etasje. 1992 Nye vinduer på soverom i 2. etasje. 1990 Ny drenering, utskifting av masser og ny grunnmursplast. 1989 Montert ny kjøkkeninnredning. 1985 Oppgradering av overflater for bad i 2. etasje.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er lagt fibernett fra Viken Fiber/Altibox til husveggen.

  Parkering
  1 biloppstillingsplass i felles garasje som deles med nabo. Garasjen er bygd i eiendomsgrensa mellom de to eiendommene der hver bolig disponerer sin halvpart.

  Forsikringsselskap
  Fremtind

  Polisenummer
  2073859/143

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen ligger i et område med særlig høy aktsomhetsgrad jf. det nasjonale aktsomhetskartet for radon fra NGU.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet.Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  56 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000))

  73 292 (Omkostninger totalt)

  2 323 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedfyring. Luft til luft varmepumpe i stue. Varmekabler på bad i 1. etasje og stråleovn på bad i loftsetasjen. Peisovn i stue. Vedovn i loftsetasje og Jøtul vedovn kjeller. For øvrig oppvarming med elektriske panelovner. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter er plassert i kjeller, alder ukjent. Dato for siste kontroll av skorstein/ildsted: 27.05.2020. Dato for siste tilsyn: 19.11.2015. Det har tidligere blitt benyttet parafin som oppvarming, lagret utvendig på tønne i stativ, med innvendig tank for daglig påfylling. Systemet er ute av drift og tanken er fjernet, selv om det for trappegang til kjeller fortsatt henger igjen utstyr fra det ble fyrt med parafin.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  8620

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  ved akonto forbruk vann/avløp 69 kubik. Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 4 691,26 for 2023.

  Formuesverdi primær
  790874

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  3005322

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Det foreligger ikke opplysninger om formuesverdi i Skatteetatens register. Opplyst formuesverdi er hentet fra Skatteetatens kalkulator. Det må påregnes at formuesverdi vil bli satt/innført i forbindelse med eierskifte. Formuesverdien settes da etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av boligeiendom, enten som primærbolig eller sekundærbolig (avhengig av bruken). Skatteetaten beregner en boligverdi (beregnet markedsverdi for bolig) basert på SSBs statistiske opplysninger om omsatte boliger. I beregningen tas det hensyn til boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Formuesverdien er 25 prosent av markedsverdi for primærbolig og 95 prosent for sekundærbolig for inntektsåret 2022 og 100 prosent for inntektsåret 2023. Ytterligere informasjon finnes på skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» påløper kostnader til for eksempel strøm, forsikringer, tv/internett, vedlikehold/brøyting/strøing av felles privat vei mv.

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Boligen har egen vannmåler. Pris vann/avløp kr 60,85 inkl mva pr kubik.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 05.12.1974 - Dokumentnr: 8627 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver: Hadelands Energiverk. Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. Bestemmelse om gjerdeplikt. 06.07.1964 - Dokumentnr: 3106 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3053 Gnr:149 Bnr:1 11.08.1978 - Dokumentnr: 999146 - Sammenslått med denne matrikkelenhet: Gnr. 149 Bnr. 116 Avtale vedrørende rett til adkomst fra Nils Bergs veg med felles vedlikeholdsplikt vil bli tinglyst på eiendommen. Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser. Det er ingen tinglyste rettigheter på andre eiendommer.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger originale bygningstegninger av huset datert 21.05.1965. Tegninger for omgjøringer i 1995 i forbindelse med etablering av bad i 1. etasje (omgjøring fra tilleggsdel til hoveddel) er ikke fremvist, så omgjøringen antas å ikke være omsøkt og godkjent. Tegningene viser også egen utgang med trapp fra kjeller. Denne har etter opplysning fra eier aldri blitt bygget. Jf. tegninger er deler av kjelleren byggemeldt og godkjent som p-rom, men fremstår ikke slik på befaring. Hele kjelleren har potensiale for å kunne omgjøres til hoveddel om nødvendige myndighetskrav ivaretas. Garasje Eier har fremvist byggemelding med tilhørende situasjonsplan, samt vedtak om godkjent byggesøknad. Plan- og fasadetegninger er ikke fremvist. Garasjen er omsøkt som et felles tiltak med naboeiendommen (gnr. 149, bnr. 117), da garasjen er plassert midt på eiendomsgrensen, slik at hver eiendom disponerer hver sin halvpart. I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse, eller ferdigattest på eiendommen - men det er gitt byggetillatelse datert 21.08.1963. Byggetillatelsen og bygningstegninger følger vedlagt salgsoppgaven. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998.

  Vei, vann og avløp
  Nils Bergs vei er en privat vei som eies av Hadeland Glassverk. Eiendommen har i dag ikke etablert adkomstvei. Hadeland Glassverk har gitt tillatelse for denne eiendommen å etablere adkomstvei mot nord fra denne eiendommen. Det forutsettes at eventuelle skader på eksisterende vei som påføres ved opparbeidelsen, tilbakeføres til dagens standard, samt at eventuelle utfordringer med grøft og vannavrenning, ivaretas på en tilfredsstillende måte. Selger bekoster etablering av ny adkomstvei fra Nils Bergs veg og opp til huset (ca 110 m2) i henhold til vedlagt kartbeskrivelse. Opparbeidelse som dekkes av selger omfatter uttrauing og bortkjøring av masser 0,3m tykkelse, legging av fiberduk og levering og innkjøring av 0-100 masse 23cm tykkelse, subbus 0-16 7cm tykkelse med avretting og oppussing. Tillegg utover dette bekostes av kjøper. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 25.03.2019 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, gang/sykkelvei - framtidig, høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler) og bevaring kulturmiljø.

  Adgang til utleie
  Hele, eller deler av boligen kan leies ut til boligformål.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 250 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  56 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 250 000))

  73 292 (Omkostninger totalt)

  2 323 292 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  73292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 54 000 I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke Tilretteleggingsgebyr kr 14 900 Markedsføringspakke kr 21 900 Innhenting av opplysninger kr 6 600 Oppgjørshonorar kr 6 900 Visninger kr 2 900 pr stk Sikkerhetsstillelse kr 2 900 Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500 Grunnboksutskrift pr stk kr 350 Servitutter pr stk kr 350 Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585 Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,- Alle beløp er inkl. mva.

Marthe Brenden

Megler

Marthe Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev