aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Sandvegen 8! Presentert av Marthe Brenden for Aktiv Eiendomsmegling Hønefoss

Innholdsrik enebolig på stor solrik utsiktstomt. Nytt bad/kjøkken 2018. Dobbel garasje. Barnevennlig i blindvei.

 • BRA 192 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER105 752
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 805 752
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 973
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 153 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 099 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  172,- (Panteattest kjøper)
  540,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  540,- (Tingl.gebyr skjøte)
  92 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  105 752,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 805 752,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
En innholdsrik enebolig med følgende romfordeling:

1. etasje:
Entré, gang med adkomst til kaldtloft via trappeluke, 3 soverom, bad/wc, kjøkken og stue med utgang til en stor vestvendt terrasse inkludert trapp på til sammen ca 31 m² - hvorav ca 20 m² er overbygget.

Underetasjen som inneholder:
Trapperom, kontor, kinorom, en stor innvendig bod på 16 m², vaskerom med toalett og gang med adkomst til garasjerom på 23 m². Trapperom, kontor og kinorom i underetasjen er på bygningstegningene angitt som bodarealer og ikke byggemeldt/godkjent for varig oppholdsrom.

Utvendig uisolert bod ved inngangspartiet på ca 1 m².

Dobbel frittstående garasje på 38 m².
- Overbygget på terrassen gjør den svært anvendelig -

Sandvegen 8, Viken

 • En svært innholdsrik enebolig på stor solrik utsiktstomt. Boligen er omkranset av en stor hage som er flott opparbeidet med solrike uteplasser og en stor gruset gårdsplass med rikelig med plass til parkering. Dobbel garasje i tillegg til en integrert garasje i huset med direkte adkomst til vaskerommet - som gjør det mulig å gå tørrskodd inn i huset.

  Boligen er betydelig påkostet og oppgradert med blant annet ny drenering rundt hele boligen i 2014 med unntak av tilbygget del og liten del under inngangspartiet. Tak skiftet i 1998 med ny shingel, takrenner og beslag rundt pipe. Takrenner, nedløp og beslag var nytt i ca 2000. I forbindelse med dreneringen ble også store deler av grunnmuren etterisolert utvendig. Bad og kjøkken var totalrenovert i 2018.

  Boligen fremstår som lys og innbydende med en innholdsrik planløsning med alle nødvendigheter inkludert soverom og bad på hovedplanet som tilrettelegger for livsvarig bruk.

  Innbydende overbygd inngangsparti med adkomst til en liten redskapsbod.

  Entré/gang
  Lys og innbydende entré/gang med plass til sko og yttertøy i skyvedørsgarderobe med speilfront.

  Terrasse med takoverbygg fra 2019 med terrassebord av typen Møre Royal med trapp ned til hagen. Utebelysning og levegg mot nord med stående kledningsbord og vinduer med tolags isolerglass.

  Romslig stue
  Lysmalt stue med god plass til både sittegruppe, tv-løsning og spisebord. Peisovn fra 2013 med kleberstein og fliser på gulv. Pipe/brannmur er forblendet med teglskaller. Fra stua er det utgang til en stor vestvendt terrasse med meget gode solforhold og flott utsikt. Deler av terrassen er overbygd - noe som gjør den svært anvendelig.

  Nyoppusset kjøkken 2018
  Meget pent kjøkken som var nyoppusset i 2018. Kjøkkeninnredning fra Epoq med profilerte fronter i heltre og takhøye overskap som gir optimal plassutnyttelse. Benkeplate i avonite (komposittmateriale) med underlimt stålkum og kjøkkenplater på bakvegg over deler av benkeplaten. Velutstyrt innredning med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, Electrolux 80 cm induksjonstopp og Samsung stekeovn og mikrobølgeovn i praktisk arbeidshøyde og frittstående kjøle/fryseskap. Ny stekeovn i 2021. Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen. Legg også merke til den hyggelige frokostplassen foran vinduet.

  Nyoppusset bad 2018
  Pent bad som var nyoppusset i 2018. Badet er utstyrt med dusjkabinett, vegghengt toalett og baderomsinnredning med skuffer og heldekkende servant, speilskap og tilhørende belysning. Baderomsplater på vegger og takplater for himling og gulvbelegg med oppbrett på vegger. Varmekabler. Ventilasjon med elektrisk avtrekksvifte på yttervegg og tilluft under dør.

  Soverom
  Boligen har 3 soverom av god størrelse. Alle soverommene er malt i lyse behagelige farger og alle garderobeskap medfølger i handelen.

  Lakkert tretrapp med rekkverk på én side med adkomst til trapperom som benyttes som treningsrom. Boligens underetasje er i tillegg innredet med et kontor og hjemmekinorom (bodarealer). Det er gulvvarme i trapperommet. Kinorommet har lydddør, mekanisk adskilte vegger og himling - og varmekabler i gulvet. Hjemmekinoanlegg/elektronikk i kinorommet medfølger ikke i handelen, men kan kjøpes utenom om ønskelig.

  Trapperom, kontor og kinorom i underetasjen er på bygningstegningene angitt som bodarealer og ikke byggemeldt/godkjent for varig oppholdsrom.

  Vaskerom med direkte adkomst til garasjen i underetasjen
  Vaskerommet var overflateoppusset i ca 2002. Fliser, malt pusset mur og panel for vegger. Plastsluk i gulv. Vaskerommet er utstyrt med gulvtoalett, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Naturlig ventilasjon med ventil i grunnmur.

  Boligens innvendige overflater består av:
  Gulv: Parkett, laminat og fliser for gulvflater. Teppegulv i kinorom.
  Vegger: Panel, malt strie og MDF-panelplater.
  Tak/himling: Takplater og panel.

  Vedlikehold/påkostninger (opplyst av eier):
  År 2013 Ny peisovn i stue.
  År 2014 Drenert og etterisolert grunnmur utvendig rundt hoveddel av bolig. Utført av E. Brørby og sønn AS.
  År 2014 Montert luft-til-luft varmepumpe.
  År 2015 Bygget kinorom i underetasjen. Malt vegger i gang mellom vaskerom og garasjerom.
  År 2016 Pusset opp kontor i underetasje (nytt gulv, malt vegger). Ny varmtvannsbereder (Venåsen Rørservice AS). Utvidet gårdsplass (planert og fjernet naturtomt). Malt vegger og tak hovedsoverom.
  År 2017 Plantet hekk foran huset mot veien. Malt grunnmur mot dobbeltgarasje og hage bak. Nye utelamper terrasse.
  År 2018 Totalrenovert bad (Hønefoss VVS AS).
  År 2018 Totalrenovert kjøkken (Montera AS). Malt tak i stue. Nye LED-downlights i stue.
  År 2018 Ny ytterdør
  År 2019 Etablert ny terrasse m/takoverbygg.
  År 2019 Malt vegger i gangen hoved- og underetasje, malt taket i gangen hovedetasje (utført av profesjonell maler). Installert ny frostsikker utekran (utført av faglært rørleggervenn).
  År 2019 Nytt skyve/hevedørsfelt til terrasse.
  2020: Ny ytterdør, nye vinduer soverommet ved yttergang, nytt vindu i gang hovedetasje over trapp, ny terrassedør, ny terrasse med tak (Tømrer Martin Lien). Malt vegger stue og nye taklister. Ny skyvedørsgarderobe (Elfa) i yttergang. Malt tak og vegger yttergang. Skiftet noen panelbord rundt vindu soverom ved yttergang og midterste soverom.
  År 2021 Ny stekeovn for kjøkken. Totalrenovert (nye veggplater, lister og gulv, malt tak) midterste soverom. Nytt
  garderobeskap (IKEA) midterste soverom.
  År 2022 Malt vegger, nye lister og nytt elektrisk opplegg soverom ved yttergang (utført av faglært elektrikervenn). Malt vegger i vaskekjeller. Malt gulv i mellombod mellom vaskerom og innvendig garasje. Gravd og lagt singel rundt hus. Isolasjonsmatter under terrasse.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om bygningsdeler som har fått tilstandsgrad 2 (TG2) avvik som kan kreve tiltak og tilstandsgrad 3 (store, eller alvorlige avvik).

  Enebolig - utvendig

  Taktekking, TG2. Taket er tekket med takshingel. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Enkelte løse shingeltunger. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Nedløp og beslag, TG2. Beslag og takrenner/nedløp i metall. Takrenner, nedløp og beslag i tilknytning til taktekking var nytt i ca 2000. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Frostsprengt taknedløp registrert. Malings/folieflass registrert. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Veggkonstruksjon,TG2. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående kledningsbord. Vurdering av avvik: Det er avvik: Begrenset/ingen lufting av kledning. Skade nederst på ett kledningsbord. Endeved er ikke malt. Småsprekker nederst på kledning enkelte steder. Tiltak: Det begynner å nærme seg behov for overflatebehandling av bolig utvendig.

  Takkonstruksjon/loft, TG2. Tak som saltakkonstruksjon i tre med kaldt loft. Adkomst til kaldt loft via trappeluke i himling. Kaldt loft er kun besiktiget fra gangareal med utlagte plater. Vurdering av avvik: Det er fra loft/kryploft påvist indikasjoner på at det er punktering av dampsperre, som medfører svekket effekt av dampsperrefunksjonen. Enkelte fuktmerker for gavlvegg, ikke unormalt for denne type konstruksjoner. Det var tørre verdier på befaring. Noe slitasje for vindskier. Tiltak: andre tiltak: Det bør vurderes å montere diffusjonstette downlightskasser for downlights.

  Vinduer kjeller, TG2. Doble vinduer fra byggeår. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Vinduer har høyt varmetap i forhold til dagens krav. Kittfals er slitt og har løsnet enkelte steder. Det er montert katteluke i ytre ramme for vindu i trappeløp. Vinduer er noe værslitt utvendig og er utsatt for fuktopptrekk fra sålbenk. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Jevnlig vedlikehold må påregnes.

  Delvis overbygget inngangsparti, TG2. Delvis overbygget inngangsparti med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag er innfestet i ringmur/grunnmur og fundamentert på trepæler i grunn. Rekkverk i malt utførelse med topprekke. Metalltrapp til terreng med inntrinn av strekkmetall og rekkverk med håndløper i plast. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkshøyder for terrasse og trapp er målt til 0,84 meter. Dagens krav er 1 meter for terrasse og 0,9 meter for trapp. Slitasje på terrassebord etter piggsko. Noe råte nederst på trepilar i grunn. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Andre tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Videre undersøkelse og eventuelle utbedringer av trepilar(er) i grunn må påregnes.

  Enebolig - innvendig

  Radon, TG2. Det er ikke foretatt radonmålinger. Bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendige trapper, TG2. Lakkert tretrapp med rekkverk på én side. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Enkelte slitasjemerker i trapp, normalt for alder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendige dører, TG2. Malte dører i profilert utførelse og malte finerte dører. Til kino-rom er det lyddør i glatt utførelse. Vurdering av avvik: Det er avvik: dør til wc/vaskerom subber i fliser. Bruksmerker for enkelte dører. Tiltak: Justering av dør til wc/vaskerom må påregnes.

  Våtrom, kjeller wc/vaskerom.

  Overflater vegger og himling, TG2. Fliser, malt pusset mur og panel for vegger. Panelt himling. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ufagmessig utførelse for deler av flislegging. Riss i enkelte fuger for vegg mot terreng. Diverse hull og avflisinger for panel i himling. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Vann på veggflater bør unngås.

  Overflater gulv, TG2. Fliser på gulv. Ingen oppvarming. Vurdering av avvik: Det er avvik: Ufagmessig utførelse for deler av flislegging og silikonering. Stedvis noe motfall på gulv (mot sluse til garasje). Sprekt flis ved dør. Det er ikke flislagt under bereder. Tiltak: Vann på gulvflater bør unngås.

  Sluk, membran og tettesjikt, TG3. Plastsluk i gulv. Membran: Rommet har ingen form for tettesjikt. Vurdering av avvik: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Tiltak: Andre tiltak: Vann på overflater må unngås og vaskerommet må gjennomgå full oppgradering for å tåle dagens krav til bruk. Vaskerom/vaskekjeller uten tettesjikt var allikevel normalt ved byggeår. Rommet kan fortsatt benyttes i dagens stand, men det gjøres oppmerksom på at det er risiko knyttet til dette. Som tiltak kan det vurderes å montere automatisk vannstoppsystem. Kostnadsestimat er gitt for full renovering. Kostnadsestimat: kr 100 000 - 300 000.

  Ventilasjon,TG2. Naturlig ventilasjon med ventil i grunnmur. Vurdering av avvik: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

  Våtrom, 1. etasje bad

  Overflater gulv, TG2. Gulvbelegg med oppbrett på vegger. Oppvarming med elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: det er påvist andre avvik: Enkelte misfarginger på gulv for vinylbelegg under dusjkabinett. Slakt fall mot sluk for deler av gulv. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Sanitærutstyr og innredning,TG2. Utstyrt med servantinnredning m/heldekkende servanttopp, speilskap, speilbelysning, vegghengt klosett og dusjkabinett. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mindre fuktsvellinger for fronter og én sideplate til servantinnredning. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Tekniske installasjoner

  Vannledninger,TG2. Synlig metall hovedvannledning inn til kjeller med stoppekraner, vannmåler og reduksjonsventil. Synlige vannføringer i: Kobber internt på vaskerom. Plast rør-i-rør for bad og kjøkken med åpen forgrening i himling for wc/vaskerom. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Gjelder eldre kobberrør og hovedvannledning. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Avløpsrør, TG2. Synlige avløpsrør i plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Gjelder avløpsrør fra byggeår. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Elektrisk anlegg, TG2. Sikringsskap med 3-fas 63 ampere hovedsikring og automatsikringer for kurser. Strømmåler med fjernavlesning. Skjult og åpent elektrisk anlegg,

  2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent.

  3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I så fall etterspør samsvarserklæring. Svar: Ja. Kommentar: Det foreligger ikke samsvarserklæringer for arbeider utført som vennetjenester av faglært. Se egenerklæringsskjema.

  5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale El tilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Svar: Nei. Kommentar:

  16. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Svar: Ja. Kommentar: Takstmann er ikke el-fagmann og vurdering av det elektriske anlegget er begrenset. På et generelt grunnlag anbefales det gjennomgang av det elektriske anlegget før omsetning av bolig, spesielt siden det ikke foreligger samsvarserklæringer på arbeid utført som vennetjeneste.

  Branntekniske forhold, TG3. Brannvarslere i begge etasjer. Brannslukningsapparat fra 2022. Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.

  19. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Svar: Ja. Kommentar: Dagens krav er at røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning. Røykvarslere i bolig går på batteri. Kostnadsestimat er gitt for trådløse brannvarslere som kommuniserer med sentral, der sentral er tilkoblet fast strøm. Det er ikke krav til utbedring.

  Tomteforhold

  Byggegrunn,TG2. Det er ukjent byggegrunn. Eier opplyser at tomt hovedsakelig består av sand- og leirholdige masser. Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur. Det er registrert skråriss i grunnmur. Eier opplyser at riss har vært der siden byggeår (opplyst i midlertidig brukstillatelse). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Grunnmur og fundamenter,TG2. Grunnmur i Leca for opprinnelig del. Utførelse for fundamenter er ikke kjent. Det er opplyst i tidligere at tilbygget del er oppført med stripefundamenter med antatt kryperom. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er registrert riss/skråriss. Det ble etablert ny drenering rundt hele boligen i 2014 med unntak av tilbygget del og liten del under inngangsparti. Store deler av grunnmur ble i tillegg etterisolert utvendig med 5 cm isopor og sementbaserte plater i grunnmur for bod og for garasje. Det er også registrert riss i grunnmur. Det er ingen adkomst til eventuelt kryperom under tilbygg. Tiltak: Eier opplyser at forhold har vært stabile, men det anbefales allikevel å lage punkter med murpuss e.l i riss for å kartlegge eventuell utvikling. Videre undersøkelser vedrørende eventuelt kryperom under tilbygg må påregnes. Det må i så fall etableres inspeksjonsmulighet.

  Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2. Vannledning av jernrør, tilkoblet offentlig nett. Avløpsledning av plast, tilkoblet offentlig nett. Det antas at vann- og avløpsledninger er fra 1974. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Enebolig - Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk For tilbygget del i 1. etasje er opprinnelig vindfang utvidet og benevnes nå som entré. For opprinnelig del av 1. etasje er bad og wc-rom utvidet og slått sammen. Det er også fjernet ett soverom, samt utvidet trappeløp til kjeller. For kjeller er det etablert kontor i én bod og kinorom for én bod. Én bod er utvidet og vaskerom er delt opp med mellomgang til garasjen. For utvendige fasader er det bygd på stor terrasse som delvis er overbygget.

  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Ny terrasse m/takoverbygg. Renovert våtrom. Renovert kjøkken. Diverse elektriske arbeider.
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate, eller takhøyde? Ja

  Det er ikke godkjent rømningsvei eller dagslysflate for oppholdsrom i kjeller.

  Garasje - Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold.
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

  Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling uti fra dagens byggteknisk forskrift? Nei
  Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en sentral beliggenhet på Samsmoen I på Jevnaker. Huset er omkranset av en stor hage som er flott opparbeidet med gressplen, hekker, beplantinger og en stor vestvendt terrasse med svært gode solforhold med utsikt over nærområdet. Dobbel garasje - i tillegg til integrert garasje i boligen - og en stor gruset gårdsplass med plass til parkering. Boligen har med sin naturskjønne beliggenhet en helt spesiell tilhørighet til naturen og de omkringliggende omgivelsene.

  Barnevennlig og hyggelig nabolag i blindvei uten gjennomgangstrafikk, med lekeplass like bortenfor og gangvei til Bergerbakken skole og barnehage og Jevnaker skole. Naboskapet er hyggelig og det arrangeres årlig St. Hans feiring i gata - til glede for både store og små! Nærmeste barnehager er Samsmoen barnehage under 10 minutter unna og Nesbakken barnehage.

  Her bor du sentralt til med umiddelbar nærhet til turmuligheter og med kort avstand til stadion, barnehage, barne- og ungdomsskole og fritidsaktiviteter. Det er alltid noe å finne på i nærheten - enten på stadion, i Jevnakerhallen eller skogen. Jevnaker stadion har kunstgressbane, en naturgressbane og åpne merkede ballsletter for fotball, samt kunstisbane for hurtigløp på skøyter og curling. Jevnakerhallen er også en del av idrettsparken med utstyr og arenaer for turn, håndball, klatring, fotball og svømming. På skolen finnes også skatepark og tuftepark.

  Området byr på flotte tur- og rekreasjonsmuligheter med uante turmuligheter til Mosmoen og Randselva, innover Veståsen, turløypene på Eggemoen, eller bading i tjernet. Fra Bergerbakken går det grusvei opp til Buttentjern, hvor du kan fiske, bade - eller overnatte i telt/hengekøye! På Fjorda ved Bjoneroa har du et fantastisk kajakk og kano eldorado. Det finnes også en motor cross bane for den motorinteresserte ikke langt unna.

  Det er også kort avstand til Randsfjorden med sine mange badestrender, yrende båtliv og Randsfjorden badepark som er Norges største utendørs badepark. Om du liker vinterbading anbefales en frisk dukkert i Randsfjorden avsluttet med badstue i Flyt Fjordsauna! På andre siden av Randsfjorden går det bomvei opp til Tversjøen i Nordmarka for den som liker fiske, kajakk, telting, langrenn og sykkel. Vinterstid kjøres det opp skiløyper fra Bergerbakken skole inn mot Eggemoen og lysløype, samt innover Veståsen. På Ringkollen som ligger rundt en halvtimes kjøring fra boligen, er det både lysløyper, alpinbakke og hoppbakke.

  Nærmeste dagligvare er Coop Extra, Kiwi og Rema1000 på Nesbakken. Det er kort avstand til Kistefos-muséet med skulpturpark og Hadeland Glassverk som også har kveldsåpen pizzarestaurant. Til Hønefoss med Kuben kjøpesenter og et godt utvalg av handle- og servicetilbud er det rundt 20 minutters kjøring. Nærmeste bussholdeplass Bergergrinda ligger ti minutters gange unna (linje 103, 113, 451 og 452). Til Gardermoen flyplass er det under en times kjøring.
 • Eiendommen ligger i et område med tilsvarende bebyggelse.
 • Fra Hønefoss følger man E16 mot Jevnaker, over Eggemoen og nedoverbakke mot Nybroen. Ta til høyre inn til Samsmoen I og følg Kistefossvegen helt til enden, ta til høyre inn på Sandvegen.

  På finn.no kan du se kartskisse i annonse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Ved fellesvisninger vil det bli skiltet med Aktiv visningsskilt.
 • Enebolig fra 1973, tilbygget i 1983. Opprinnelig del oppført med grunnmur i Leca og støpt gulv på grunn. Tilbygget del antatt oppført på stripemur. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med stående tømmermannspanel. Vinduer for 1. etasje med 2-lags isolerglass. Isolerglass på kjøkken er datert 2013. Isolerglass for stue er datert 2009 og 2006. Isolerglass i trappeløp fra 2019. Isolerglass for soverom fra 1997 og 2019. For ett soverom er det ukjent alder. Isolerglass på bad fra 2017. Doble vinduer fra byggeår for kjeller. Ytterdør i profilert utførelse med 3-lags isolerglass i dørblad fra 2018. Skyve-/hevedørsfelt med 2-lags isolerglass fra 2019. Leddport i tre til garasjerom. Lakkert tretrapp med rekkverk på én side. Malte dører i profilert utførelse og malte finerte dører.
  Til kino-rom er det lyddør. Delvis overbygget inngangsparti med spaltegulv av terrassebord på bjelkelag, der bjelkelag er innfestet i ringmur/grunnmur og fundamentert på trepæler i grunn. Rekkverk i malt utførelse med topprekke. Metalltrapp til terreng med inntrinn av strekkmetall og rekkverk med håndløper i plast. Tak som saltakkonstruksjon i tre, tekket med takshingel og stål takrenner med nedløp og beslag. I kjeller er det garasjerom med adkomst inn til gang ved vaskerom. Etasjeskiller og gulvkonstruksjon for tilbygg i tre.

  Dobbel garasje, byggeår 1989. Garasje oppført på støpt plate på mark med sokkelmur. Yttervegger som bindingsverkskonstruksjon i tre, kledd med
  stående tømmermannspanel. I yttervegg er det to stk malte leddporter i tre m/elektriske garasjeport åpnere og panelt boddør. Vinduer med 2-lags isolerglass. Tak som saltakkonstruksjon i tre, tekket med takshingel og metall takrenner m/nedløp og beslag. Innlagt strøm med stikkontakter og belysning.

  For nærmere beskrivelse av byggemåte og byggeteknisk tilstand henvises til vedlagt tilstandsrapport utført av takstmann.
 • Primærrom: 153 m², Bruksareal: 192 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, gang m/trapp, 3 soverom, bad, kjøkken, stue m/spiseplass. Kjeller: Trapperom, kontor, kinorom, wc/vaskerom, gang m/dør til garasje.
 • Varmepumpe
  Automatsikringer
  Fibernett fra Altibox for tv og internett

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk og fast brensel. Gulvvarme på kjøkken og bad i 1. etasje, kinorom og trapperom i kjeller. Peisovn fra 2013 i stue. Mitsubishi varmepumpe fra 2014 som er plassert i trappeløpet. For øvrig oppvarming med panelovner. Ny panelovn på soverommet ved yttergang i 2018.

  Siste dato for feiing: 05.10.2020.
  Siste dato for tilsyn: 22.03.2013.

  Varmtvannsbereder på ca 200 liter fra ca 2016 er plassert på vaskerommet i underetasjen.
 • Tomten er flott opparbeidet med stor gruslagt gårdsplass, samt belegningsstein i gårdsplass ned mot garasje i kjeller. Stor hage med plen, blomsterbed og diverse beplanting. Flaggstang i hage mot vest.
 • Dobbel frittstående garasje på 38 kvm - i tillegg til integrert garasje på 23 kvm i boligen.
 • Adkomst til eiendommen fra offentlig kommunal vei. Offentlig vann og avløp via private stikkledninger. For private fellesledninger er det normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 721 545 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 405 149 per 31.12.20
 • Eiendomsskatt kr 3 592 årlig.

  Feieavgift kr 545 årlig per pipeløp.

  Renovasjonsgebyr faktureres fra HRA og utgjør kr 3 770 per år.

  Boligen har egen vannmåler. Vann og kloakkavgift faktureres etter forbruk og faktura fordeles på 4 terminer. Pris pr m3 vann/avløp kr 57,03 inkl mva for 2022. I tillegg betales årlig gebyr for vann/avløp og målerleie kr 3 051.
 • I tillegg til kommunale avgifter påløper kostnader til bl.a. strøm, forsikringer, vedlikehold, TV/internett mm.

  Ifølge selger utgjorde boligens strømforbruk i 16253 kWt/år (2020).
 • Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men kommunen har utstedt midlertidig brukstillatelse datert 19.08.1974. Det foreligger ikke ferdigattest på garasjen, men det finnes godkjente bygningstegninger.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. For tilbygget del i 1. etasje er opprinnelig vindfang utvidet og benevnes nå som entré. For opprinnelig del av 1. etasje er bad og wc-rom utvidet og slått sammen. Det er også fjernet ett soverom, samt utvidet trappeløp til kjeller. For kjeller er det etablert kontor i én bod og kinorom for én bod. Én bod er utvidet og vaskerom er delt opp med mellomgang til garasjen. For utvendige fasader er det bygd på stor terrasse som delvis er overbygget. Bygningstegninger og den midlertidige brukstillatelsen følger vedlagt salgsoppgaven.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Boligen kan i sin helhet leies ut til boligformål.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det gjøres oppmerksom på at det er usikkert hvor utvendig hovedstoppekran befinner seg.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen

  Doknr 2811 tinglyst 12.12.1936 Erklæring/avtale. Bestemmelser om at deler av eiendommen/påstående bygninger/tilbehør/rettigheter, er unntatt. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Doknr 2811 tinglyst 12.12.1936 Erklæring/avtale. Bestemmelser om gjerdeplikt. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Doknr 2811 tinglyst 12.12.1936 Erklæring/avtale. Bestemmelser om veg. Gjelder denne registerenheten med flere.

  Doknr 1301 tinglyst 22.06.1939 Rettighet. Rettighetshaver: Jevnaker kommune org.nr: 961.381.363. Leieavtale. Rett til anlegg av vannreservoar og ledning. Opprinnelig gnr 150/1 tomt nr 52. 1998/4088-121/20 ** Transport av rettighet 17.07.1998. Gjelder rettighet 1939/1301-121/20 . Fra: Bergergrina/-Bakken Vannv. Lnr: 1650923 til Jevnaker kommune org.nr: 961.381.363. Avtalen gjelder Jevnaker kommune og Bergergrina & Bergerbakken vannverk. Fra 1. januar 1998 ble vannverket oppløst. Kommunen overtok fra 1. januar 1998 alle rettigheter som på det tidspunktet tilhørte vannverket. Med flere bestemmelser vedrørende installasjoner, vannavgifter mm. Det tinglyste dokumentet kan oversendes på forespørsel.

  Doknr 1187 tinglyst 26.02.1973 Best. om vann/kloakkledn. Elektriske kraftlinjer. Med flere bestemmelser. Kjøperen er forpliktet å la Jevnaker kommune fremføre fornødne vann-og/eller kloakkledninger over tomten uten erstatning, samt elektriske lavspentledninger over tomten. Med flere bestemmelser.

  Doknr 1187 tinglyst 26.02.1973 Elektriske kraftlinjer. Rettighetshaver: Hadelands Energiverk. Med flere bestemmelser.

  Kjøper forplikter seg til å orientere sin bankforbindelse om at ovennevnte heftelser ikke vil bli slettet, men følge eiendommen, og at banken derfor må samtykke til å få prioritet etter ovennevnte heftelser.

  Ingen tinglyste rettigheter på andre eiendommer.
 • Eiendommen er uregulert. Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen vedtatt 25.03.2021 er avsatt til boligbebyggelse - nåværende. Det er mulig planlagt å bygge minigolfanlegg ved Puttemyra. Kontakt Jevnaker kommune for ytterligere informasjon.
 • Gnr. 150 Bnr. 285 i Jevnaker kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Ønsket overtagelse i november, eller etter nærmere avtale med selger. Vennligst presiser ønsket overtagelse ved bud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler. Oppvarmingskarakter gul - Energikarakter E
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Secto taklampe over spisestuen, to vegglamper med hvit skjerm på hovedsoverommet, vaskemaskin, skrustikke i garasjen, elektronikk på kinorommet, planter i bed bak dobbelgarasjen og i plantekassene medfølger ikke i handelen. Hjemmekinoanlegg/elektronikk i kinorommet kan kjøpes utenom om ønskelig.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9 % av salgssum for gjennomføring av salgsoppdraget, minimum kr 66 500. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke
  Tilretteleggingsgebyr kr 13 900
  Markedsføringspakke kr 19 900
  Meglerpakke kr 6 400
  Oppgjørshonorar kr 5 500
  Visninger kr 2 900 pr stk
  Sikkerhetsstillelse kr 2 900
  Vederlag for arbeid med heftelser pr stk kr 500
  Grunnboksutskrift pr stk kr 350
  Servitutter pr stk kr 350
  Pantedokument med urådighet - Statens Kartverk kr 585

  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2 900,- pr. time begrenset oppad til kr. 29 000,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Eva Berglind Molstad
  Ole-Magnus Sæther
Marthe Nickoline Grini Brenden

Megler

Marthe Nickoline Grini Brenden

41 75 00 50

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev