aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Huset ligger fint til på flat og solrik tomt.

Jømna Bækkemovegen 37

Hyggelig eiendom med flere tilleggsbygg. Flat og solrik tomt.

 • BRA 283 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER78 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 778 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 935
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 140 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT2 412 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  62 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  78 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 778 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi har gleden av å presentere denne hyggelige eneboligen med landlig og sjarmerende beliggenhet på Jømna! Boligen er romslig og har en gjennomgående god og familievennlig planløsning på tre etasjer. Dette er et lyst og luftig hjem med gjennomgående lyse overflater og sammenhengende materialvalg. Det er godt med boltreplass på den solrike tomten. Med sin praktiske beliggenhet og nærhet til friareal, er dette et godt utgangspunkt for en aktiv familie.

Merk deg dette:
3 soverom
Dobbelgarasje
Mange muligheter ute og inne
Flat og solrik tomt
Landlig beliggenhet

Boligen inneholder:
1.etg: Entré, gang, bad, vaskerom, kjøkken med utgang til terrasse og hage, stue.
2.etg: Gang med utgang til balkong, 3 soverom, div. kott.
Kjeller: 3 uinnredede rom
Dobbelgarasje med automatisk portåpner og dør på siden.
Uthus med lagring og oppvarmet dyrehus for smådyr.
Anneks med gang og oppholdsrom.
Brønnhus.
Spisestuen er plassert mellom kjøkken og stue.

Bækkemovegen 37, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har adkomst med gruset innkjøring og parkering. Trapp opp til overbygd inngangsparti som tar deg inn til entréen. Her er det belegg på gulv og lysmalte panelvegger. Åpen løsning mot gang med adkomst til bad, vaskerom, kjøkken og stue, samt trapp opp til 2. etasje og ned til kjeller. Gangen har laminatgulv og lysmalte panelvegger.

  ÅPEN STUE OG KJØKKENLØSNING
  Pent, lyst IKEA-kjøkken fra 2017 med rillede fronter på over- og underskap, laminert benkeplate og kitchenboard i benkerygg. Del med glassdører og lys inni. Innredningen har integrert frys, kjøl, stekeovn, micro, oppvaskmaskin og koketopp. Kjøkkenøy med integrert vinskap og plass til barstoler. Kjøkkenet har lakkert tregulv og lysmalte panelvegger, samt godt med innlys fra vinduer og glassdør ut mot terrassen.

  Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken som gjør at du får en god romfølelse. Stua er møbleringsvennlig, og har godt med innlys fra vinduer på flere sider. Det er grått laminatgulv som er gjennomgående i flere rom, samt malte panelvegger. Det er også en vedovn i rommet som gir ekstra varme, i tillegg til varmepumpa.

  Fra kjøkkenet er det utgang til en stor terrasse med god plass for utemøbler og grill. Trapp ned til hagen. Terrassen strekker seg over to sider og har også adkomst fra gang ved inngang

  BAD OG VASKEROM
  Stort, flislagt bad med varmekabler i gulvet. Mørk baderomsinnredning med servant på underskap med speil over. Installasjoner med boblebad, vegghengt toalett og dusjhjørne. Adkomst fra bad til vaskerom med våtromsbelegg på gulv og malt tapet på vegger. Vaskerommet har sluk, innredning og opplegg for vaskemaskin, samt takmontert tørkestativ.

  SOVEROM
  Boligen har tre tilbaketrukne og romslige soverom i 2. etasjen. Det er god plass til stor seng og garderobeskap i alle rom. I 2. etasjen er det også flere kott for oppbevaring.
 • Eiendommen ligger fint til i landlige omgivelser på Jømna. Tomten oppleves som skjermet og har umiddelbar nærhet til fine friområder i skog- og utmark. Det er flotte skogsområder nær boligen, og du kan ta turen opp til Flotsberget hvor den gamle brannvaktshytta og brannvaktstårnet gir fantastisk utsikt over Innlandets skogskledde åser. For deg som er glad i tur og trening finner du stier og grusveier for løping, sykling, tur og langrenn i nærområdet. Du kan også prøve fiskelykken ved Jømnåa som ligger i kort avstand fra eiendommen eller bade på populære Løkenstranda hvor det yrer av liv på sommerstid. En kort kjøretur unna finner du Starmoen fritidspark med 18-hulls golfbane, travpark, flyplass, motorcross, bilcross, go-kart m.m.

  Fra boligen er det kun en kort kjøretur til et flott idrettsanlegg i Heradsbygd, som har en rekke aktiviteter for barn og unge. Jømna/Heradsbygd er kjent for å være et godt drevet idrettslag innenfor med fotball, friidrett, sykkel eller langrenn. Det er ca. 7 km til barneskolen på Lillemoen og til nærbutikken Coop Prix, samt ca. 14 km til Elverum sentrum med ungdomsskole, videregående skole, byfasiliteter, kjøpesentre, sjukehus, kino og alle øvrige servicetilbud. Eiendommen grenser mot jernbanelinje. I dag er det kun godstog som går.
 • Byggegrunn antatt med bresjø-/innsjøavsetning. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn, samt på støpte fundamenter og trepilarer i tilbygget del. Trebjelkelag i etasjeskillere, isolert med flis. Gulvflater med vinylbelegg, tregulv og laminatgulv. Boligyttervegger i bindingsverk, antatt isolert med flis. Yttervegg kledd med liggende panel. Innvendige overflater med malte MDF-veggplater, malt tapet, tapet og malt panel. Himlinger med malt panel, malt MDF takpanel og folierte takessplater. Saltakkonstruksjon. Utbygget med takoppløft i takkonstruksjonen.
  Tretakkonstruksjoner. Takflatene er tekket med betongtakstein.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er påvist andre avvik: Målt høydeforskjell på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m i entré. Ved fuktmåling i etasjeskille over kjeller ble det målt verdier som ligger i grenseland for hva som er skadelig for treverk, kjelleren må holdes tørr og luftig. Tilstanden på gulv over blindkjeller er ikke kjent, uten adkomst eller muligheter for besiktigelse. Blindkjeller er en risikokonstruksjon, må påregne at det kan være skader i trekonstruksjon mot blindkjeller. Små hull og avskalinger i støpt gulv. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
  Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.
  Gulv på bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
  Sluk, membran og tettesjikt: Sluk må rengjøres for inspeksjon.
  Elektrisk anlegg: Elskap med automatsikringer, montert på vegg i 2.etasje. Kursene er merket. Montert strømmåler. Åpent og skjult ledningsnett.
  Grunnmur og fundamenter: Innsiden av grunnmuren har misfarging.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Noe mosegroing på taktekking. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur.
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.
  Takkonstruksjon/loft: Påvist vepsebol og muselort på loft. Undertaksplater er misfarget. Anbefaler ytterligere undersøkelser.
  Overflater: 2.etasje: Knirk i gulv i gang. Våtrommet fungerer med dette avviket.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Det bør gjennomføres radonmålinger.
  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er påvist riss/sprekk i ildstein. Manglende fugemase i flisfuger. Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg.
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde.
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres.
  Overflater vegger og himling på bad: Vindu i våtsonen over badekar. Det må foretas tiltak for å lukke avviket.
  Overflater og innredning på stue/kjøkken/spisestue: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet utifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet utifra alder. Behov for justering av enkelte skapdører.
  Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Gjelder del med kobberrør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.
  Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist.
  Grunnmur og fundamenter: Ikke etablert frostsikring i grunnen. Normalt med noe tele som vil påvirke fundamentene og bjelkelag. Dette gir utslag i skjevheter i konstruksjonen. Skjevheter er beskrevet under frittbærende dekker. Lokal utbedring må utføres.
  Terrengforhold: Ganske flatt terreng inn til boligen, bør være noe fall fra grunnmur/ huset. Anbefalt fall på terreng er 1:50 fra grunnmur. Det bør foretas terrengjusteringer.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverk må monteres for å lukke avviket.
  Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er påvist sprekk i servant. Servanten må skiftes.
  Generelt på vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Skade i våtromsbelegg ved terskel. Rust på skruer i sluk. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 79/P-rom 79 kvm
  2.etg: Bra 62/P-rom 52 kvm
  Kjeller: Bra 40/P-rom 7 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Entré, gang/trapperom, bad, vaskerom, stue/kjøkken/spisestue.
  2.etg: Gang, 3 soverom og 2 kott.
  Kjeller: Trapperom.

  Deler med lav takhøyde uten målbart areal i 2.etasje. Totalt 4 kott i 2.etg. 2 kott har ikke målbart areal.
  Dobbelgarasje på ca. 44 kvm. Anneks/uthus på ca. 18 kvmmed vindfang og lagerrom. Uthus på ca. 40 kvm med vedskjul, 2 lagerboder og dyrerom.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Hvitevarer, foruten vinskap medfølger.
  -Lamper og hyller på vegger medfølger ikke.
  -Sentralstøvsuger med 2 uttak.
  -Påkoblet fibernett.

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med luft-luft varmepumpe, vedfyring og elvarme. Varmekabler på bad.
 • Eiertomt på ca. 2 412 m². Romslig, og pent opparbeidet tomt med gruset innkjøring og parkering. Solrik hage med plen og diverse beplantning, som blant annet epletrær Tomten er inngjerdet med nettinggjerde mot jernbanen og tregjerde mot naboer.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I dobbelgarasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene. Boligen har installert vannmåler. Service på vannmåler skal utføres hvert 5. år. Kommunen har ingen dokumentasjon på at dette er utført.
  Eiendommen har privat avløp via slamavskiller og pumpekum, med overløp til grøft. Slamavskiller tømmes hvert 2. år og ble sist tømt 20.07.2021.
  Brønn på tomten. Brukes kun til utevann.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 568 628 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 047 062 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 8 132,- for 2022. I disse inngår eiendomsskatt, samt vanngebyr. Vann faktureres etter målt forbruk til satser fastsatt av Elverum kommune. Renovasjon og slamtømming utgjør kr 4 730,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunker. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, tv/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen, da dette ikke var normalt på den tiden boligen ble bygd.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2012, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2032.

  Feiing ble utført siste gang i 2015. Tilsyn ble sist gang utført i 2017, uten pålegg om utbedringer. Besøk for feiing i 2017 og 2020 ble ikke utført. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 900251, tinglyst den 02.12.1935. Gjelder "Bestemmelse om veg".

  Det er gjort forsøk på å innhente servitutt fra Digitalarkivet, men det har ikke latt seg gjøre.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Elverum kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde (LNF), hvor landbruk dominerer. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNF-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Det gjøres oppmerksom på at eiendommen grenser mot jernbanen mellom Elverum og Kongsvinger. Denne er kun benyttet til godstrafikk og iht. NSB er det ingen faste rutetider for togtrafikk. Godstogene går på strekningen når de er fullastet og varierer med dager, uker og mnd.
 • Gnr. 71 Bnr. 110 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Renovert kloakkanlegg pga defekt kloakkanlegg ved innflytning. Arbeidet ble gjort av faglærte(Hagen rørlegger og varmeservice as og Svendsgaard installasjon)
  -Byttet ut gamle sikringer og la opp ny kurs.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Andre Brandt
  Karen Tanum Bækkemoen
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev