aktiv-eiendomsmegling
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Osvegen 199B!
AKTIV Laguneparken v/ Fredrik Tøsdal har gleden av å presentere Osvegen 199B!

KALANDSEIDET Osvegen 199B

Flott halvpart av tomannsbolig med nydelig utsikt over Kalandsvannet. Gode solforhold på terrasse og altan. 4 soverom!

 • kr 5 490 000
 • BRA 153 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 5 490 000
 • Omkostningerkr 154 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 644 292
 • ObjektstypeTomannsbolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2014
 • Soverom4
 • ArealP-rom 145 m²
 • Tomt1 020 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   154 292,- (Omkostninger totalt)   5 644 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
1.etasje (hovedetasje) inneholder stue, kjøkken, bad og entrè.
AKTIV Laguneparken v/Fredrik Tøsdal har gleden av å presenterer Osvegen 199B - Dette er en flott halvpart av tomannsbolig med fin beliggenhet på Sandven i Fana. Boligen ligger fint og usjenert på høydedrag, med vakker utsikt utover Kalandsvannet og nærområdet. Fra boligen er det en kort kjøretur til Nesttun sentrum og Lagunen storsenter med alle daglige servicetilbud du måtte trenge. Til barnehage og skole er det kun en kort kjøretur fra boligen. Her kan nevnes Klem barnehage, Kaland skole og Slåtthaug skole. Kort oppsummert: - 4 soverom - 2 bad - Gode sol- og utsiktsforhold - 2 stk parkeringsplasser. Installert elbillader på en av plassene. - Terrasse (53,3 m²) og altan (15,5 m²) Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!
Velkommen inn! Boligen går over to plan.

Osvegen 199B, Vestland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  -1. underetasje: 73 kvm
  1. etasje: 80 kvm
  Primærrom
  -1. underetasje: 70 kvm 4 soverom, bad, vaskerom og trapperom.
  1. etasje: 75 kvm Stue, kjøkken, bad og entré.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 3 kvm Bod.
  1. etasje: 5 kvm Utvendig bod.  Tomt
  1020m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten rundt boligen er opparbeidet med terrasser. Hekk ved nedre terrasse.

  Beliggenhet
  Velkommen til Osvegen 199B, en flott halvpart av tomannsbolig med fin beliggenhet på Sandven i Fana. Boligen ligger fint og usjenert på høydedrag, med vakker utsikt utover Kalandsvannet og nærområdet. Fra boligen er det en kort kjøretur til Nesttun sentrum og Lagunen storsenter med alle daglige servicetilbud du måtte trenge. Nærmeste busstopp finner du i underkant av 5 minutters gange fra boligen. Herfra kan du hoppe på bussen som tar deg til blant annet Nesttun sentrum på ca. 10 minutter. På Nesttun kan man ta bybanen videre til Bergen sentrum, eller sørover mot Bergen Flesland. Til både barnehage og skole er det kun en kort kjøretur fra boligen. Her kan nevnes Klem barnehage, Kaland barneskole og Slåtthaug ungdom- og videregående skole. For den spreke og turglade er det gode turmuligheter i området. Ellers ligger Kalandseid Idrettspark og Høyt & Lavt Klatrepark i nærehten.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Eneboliger, rekkehus og flermannsboliger i området. Vertikaldelt tomannsbolig over to plan. Sameiet består av to seksjoner.

  Byggemåte
  Byggegrunn: Grunnforholdene er på antatt faste masser. Tar en utgangspunkt i rundtliggende terreng er det antatt stabil grunn, det ble ikke påvist unormale deformasjoner på terrenget. Drenering: Drenering er skjult i byggegrunnen og er av naturlige årsaker vanskelig å bedømme. Ellers er det ukjent hvordan bygget er drenert. Drenerende masser svekkes naturlig over tid. Det er ikke påvist bruk av fuktsikring/grunnmursplast mot muren. Grunnmur og fundamenter: Fundamenter er av betong. Grunnmur av betongkonstruksjoner. Bakvegg av betong. Det ble ikke registrert noen riss eller sprekker i grunnmur/såle eller bygningskonstruksjon forøvrig og på bakgrunn av dette vurderes fundamenteringen å være tilfredsstillende. Det understrekes at geotekniske undersøkelser ikke er foretat.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Våren 2023 oppstod det vannlekkasje i wakaflex duk, denne er blitt skiftet ut i juni 2023 og våt isolasjon og gipsplater i tak i yttergang er blitt fjernet og erstattet av nye materialer. - Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Har sett skjeggkre i underetasjens bad fra tid til annen, samt et par ganger på kjøkkenet. Har da vært engangstilfeller med lange intervaller mellom hver gang. - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. For installasjon av El-bil lader ble det lagt til en ekstra kurs i sikringsskapet. Utført av BERGEN ELEKTRO AUTOMASJON AS. - Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. - Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Har fått installert Easee ladeboks på egen stolpe på parkeringsplass, har hatt fagfolk til å utføre installasjonen og fått lagt opp ekstra kurs i sikringsskapet til dette. - Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Opparbeidet uteområdet med plattinger og skillevegger, da utenfor inngangspartiet og utenfor underetasjen på bakkenivå. - Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Som nevnt under tidligere punkt ble wakaflex duk skiftet ut i juni 2023. - Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Fått nabovarsel om at det skal bygges 3 eneboliger som vil ha tomtegrensen sin mot vår felles parkeringsplass. - Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Det ble gitt en muntlig tillatelse av Osvegen 199A til at Osvegen 199B kunne opparbeide uteområdet sitt med plattinger og skillevegger. - Kjenner du til om sameiet/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag? Ja. Etter at Osvegen 199a fikk nye eiere i 2020 har det vært en uenighet om bruk av fellesarealene (inndeling av felles gruset parkeringsplass, felles gruset plass nedenfor parkeringsplass, samt Osvegen 199 a sin bruk av overvåkningskamera). - Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Det er dannet et felles veilag, der hver tilknyttede boenhet betaler et månedlig beløp som i hovedsak skal dekke vintervedlikehold av felles tilkomstvei, dvs. snøbrøyting og salting. Overskytende beløp ift. vintervedlikeholds kostnader vil gå til øvrig vedlikehold av felles tilkomstvei. Pr. i dag (juli 2023) er dette beløpet på kr 1000 pr boenhet.

  Innhold
  AKTIV Laguneparken v/Fredrik Tøsdal har gleden av å presenterer Osvegen 199B! Dette er en flott halvpart av tomannsbolig med nydelig utsikt over Kalandsvannet. Det medfølger to faste parkeringsplasser på felles parkeringsplass. På en av plassene er det montert elbillader. Ved inngangspartiet er det en stor terrasse på hele 53,3 m². Terrassen strekker seg rundt store deler av boligen, så her er det god plass til å innrede med flere sittegrupper. Det er gode sol- og utsiktsforhold på eiendommen. Boligen som ble ferdigstilt i 2014 går over to plan og inneholder: 1.et: Stue, kjøkken, bad og entré. Underetasje: 4 soverom, bad, vaskerom og trapperom. 1.etasje: I boligens stue er det god plass til både sitte- og spisegruppe. Det er godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater i rommet. Her kan man nyte en nydelig utsikt over Kalandsvannet fra egen sofakrok. Til kalde høst- og vinterkvelder varmer ildstedet i stuen godt. Fra stue er det utgang til en hyggelig altan som måler ca. 15,5 m². Det er gode sol- og utsiktsforhold på eiendommen. Det er også utgang til altanen fra kjøkkenet. Kjøkkenet er romslig og her er det plass til en hyggelig spisegruppe. Kjøkkenet inneholder innredning med slette fronter med demper, nedfelt stålvaskebeslag og laminat benkeplate. Av hvitevarer finner vi induksjonsplatetopp, innebygd stekeovn og mikrobølgeovn, samt integrert oppvaskmaskin og kjøleskap. Badet i 1.etasje inneholder dusjbue med foldedører, vegghengt toalett og helstøpt servant. Her er det også baderomsmøbler med slette fronter, samt speilfronter og lys over servant. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. (Strøm er ikke lagt frem). Badet er helfliset og har varme i gulv. I entreen er det god plass til å henge av seg yttertøy og sette fra seg sko. Praktisk skyvedørsgarderobe for oppbevaring. Dersom man har behov for ytterligere oppbevaring har man en innvendig bod i underetasjen, samt en utvendig bod ved inngangsparti i 1.etasje. Underetasje: Samtlige 4 soverom ligger i boligens underetasje. Hovedsoverommet er romslig og har god plass til dobbeltseng og tilhørende møblement som nattbord og kommode. Garderobeskap medfølger handelen. Fra hovedsoverom er det utgang til terrassen ved inngangspartiet. De andre soverommene er også av god størrelse og passer fint til barnerom, gjesterom, hjemmekontor og TV-stue om man har behov for dette. Badet i underetasjen inneholder dusjbue med foldedører, vegghengt toalett og helstøpt servant. Her er det også baderomsmøbler med slette fronter, samt speilfronter og lys over servant. Badet er helfliset og har varme i gulv. Boligen har også et eget vaskerom som inneholder utslagsvask i stål og opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulv. Oppgraderinger/oppussing utført i selgers eiertid: - Alle overflater er blitt behandlet - Terrasser er etablert og utvidet - Montert elbillader - Satt opp skillevegger mot nabo - Oppgradert hvitevarer på kjøkken Velkommen til en hyggelig visning - Husk påmelding hos megler!

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2. Utvendig > Taktekking: Det er noe mose på yttertak. Tiltak: Mose på tak bør fjernast. Mose gror fast og kan trenge inn i takstein, samt at mose på taket ofte gir problem med tette takrenner og avløp. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det mangler musebånd ved utvendig bod. Tiltak: Det bør monteres musebånd også ved utvendig bod. Utvendig > Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Noen vinduer tar litt i karm. Tiltak: Vinduer må justeres. Utvendig > Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er noe merker på dørblad til utvendig bod og på ytterdør til boligen. Det er noen merker på altandørene. Dørene tar litt i karm. Tiltak: Lokal utbedring av avviket. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Alle tre dekkene har slitasje og noe oppsprekk i bordene. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Utvendig > Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler sikring på en side i trappene. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det bør monteres håndlist eller annen sikring mot fall. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Innvendig > Radon: Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Dokumentasjon på radonsperre foreligger ikke. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak: Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Innvendig > Innvendige trapper: Trappen har en del slitasjegrad utover det som er normalt ut ifra alder. Det er noe slitasje på trinn i trappen. Tiltak: Det bør gjøres lokale tiltak. Innvendig > Innvendige dører: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Noen dører har merker på dørblader og lister til dørene. Tiltak: Lokal utbedring må påregnes. Innvendig > Andre innvendige forhold - 2: Observert skjeggkre. Tiltak: Utsetting av limfeller elle andre løsninger. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom: Det er ikke dokumentasjon på at det er påført våtromsmaling på overflater. Tiltak: Våtromsmlaing må påføres vegger og himlinger for å tilfredstille forskrift til våtrom. Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Overflater Gulv > Bad : Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er ikke dokumentasjon på membran om er brukt på gulvet. Tiltak: Innhent dokumentasjon om mulig. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er ikke lagt strøm til området med opplegg for vaskemaskin. Tiltak: Skal det monteres vaskemaskin må det legges strøm til dette området. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Eier opplyser om slaglyder i rør ved bruk av blandebatteri på kjøkken. Det mangler propper i skapet mot stender. Tiltak: For å bli kvitt dette må det gjøres mer undersøkelser rundt dette. Det bør tettes åpninger mot stender for å unngå skader på veggen ved en eventuell lekkasje til skapet. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det medfølger to faste parkeringsplasser på felles parkeringsplass. På en av plassene er det montert elbillader.

  Forsikringsselskap
  DNB

  Polisenummer
  27723540

  Radonmåling
  Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Boligen er del av Sameiet Osvegen 199 som består av to seksjoner. Det er en pågående tvist med nabo vedrørende fellesareal. Konferer megler. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   154 292,- (Omkostninger totalt)   5 644 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Gulvvarme på badene, entré og vaskerom. Vannbåren varme.

  Energiklasse
  B

 • Kommunale avgifter
  11147

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr, søppeltømming og komm.påslag-. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  1419803

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  5111290

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Årlig velavgift
  12000

  Velforening
  Det betales kr 1000,- pr måned til veilag i forbindelse med vedlikehold av privat vei.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/82/253/2: 04.06.2013 - Dokumentnr: 447481 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4601 Gnr:82 Bnr:249 Gjelder også senere utskilt farsell fra bnr. 249 Overført fra: Knr:4601 Gnr:82 Bnr:253 Gjelder denne registerenheten med flere 01.02.2016 - Dokumentnr: 86243 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/2

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen, datert 22.01.2015. Ferdigattesten gjelder nybygg bolig.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Privat vei til eiendommen. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Reguleringsplaner på grunnen: PlanID: 18010000 Plannavn: FANA. GNR 82 BNR 84, 225 MFL., KALANDSVATNET PANORAMA Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 25.10.2010 Dekningsgrad: 0,2 % Reguleringsformål: Felles grøntareal I kommuneplan ligger eiendommen i område avsatt til bebyggelse og anlegg. PlanID: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Angitt hensyn - kulturmiljø i kommuneplanen: Beskrivelse: Kalandsvatnet Dekningsgrad: 100,0 % Hensynssoner Gul støy i kommuneplanen: Beskrivelse: Vei støy - gul sone Dekningsgrad: 100,0 % Planer i nærheten av eiendommen: PlanID: 6845100 Plannavn: FANA. GNR 82, HATLESTAD HAGEBY PlanID: 31900000 Plannavn: FANA. GNR 82 BNR 1, HATLESTAD PlanID: 64210000 Plannavn: FANA. GNR 82 BNR 9 MFL., HATLESTAD PlanID: 6840000 Plannavn: FANA. GNR 49 OG 89, VALLE - HATLESTAD, ETAPPE II PlanID: 31880100 Plannavn: FANA. GNR 82 BNR 3, 4, 6 OG 72 MFL., HAMREVEGEN Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 82/240 Bygningstype: Enebolig Status: Rammetillatelse Dato: 03.02.2023 Dette gjelder oppføring av 3 stk eneboliger på nabotomt. Eiendommene vil ha tomtegrensen sin mot denne boligenes felles parkeringsplass. Det er sendt ut nabovarsel til selger. Konferer megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 490 000,00))   154 292,- (Omkostninger totalt)   5 644 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  154292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag kr 55 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,- oppgjørshonorar kr 6900,- og visninger kr 2900 ,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 12172 ,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon fra kommune. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag og utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Fredrik Tøsdal

Megler

Fredrik Tøsdal

93 02 14 97

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev