aktiv-eiendomsmegling

Enebolig med oppgraderingsbehov og potensiale på Kirkenær - Solrik og pen tomt - Inntilbygget garasje.

 • 1 500 000
 • BRA 219 m²
 • PRISANTYDNING1 500 000
 • OMKOSTNINGER53 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 553 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 963
 • AREALP-rom 156 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 084 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  53 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 553 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Vi har gleden av å presentere denne hyggelige eiendommen like ved Glomma. Eiendommen består av enebolig og garasje. Boligen er oppført 1963 over to plan med kjeller og har gjennomgående standard fra byggeår. Den inneholder blant annet gang, stor stue med utgang til terrasse, kjøkken, tre soverom og flislagt bad. Her bor man i et familievennlig og etablert boligområde med noe spredt bebyggelse.

Merk deg dette:
• Enebolig med potensiale
• Solrik og fin tomt
• Nærhet til naturen og fine turområder
• Landlig og rolig beliggenhet

Velkommen til en hyggelig visning!


Boligen inneholder:
1.etasje: Vindfang, gang, kjøkken, bad, kjellertrapp, soverom, to stuer og bod.
2.etasje: Trapperom, to soverom og bod.

Gruetjernsvegen 11, Innlandet

 • Velkommen
  Eiendommen har asfaltert innkjøring og gårdsplass. Bilen kan enkelt parkeres i den doble garasjen eller på gårdsplassen. Overbygd inngangsparti med trapp belagt med skifer. Først kommer du inn til entréen som tar deg videre inn til romslig gang med stort, praktisk garderobeskap for yttertøyet.

  Stue
  Stor og møbleringsvennlig stue med fint lysinnslipp. Stuen har stort potensiale med god plass til flere sittegrupper i ulike avdelinger. Det er peis i to hjørner som kan nytes fra flere kanter. Fra den ene stuen er det utgang til terrassen og hagen.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning bestående av over- og underskap med profilerte fronter. Laminert benkeplate med vask i rustfritt stål. Plass for frittstående hvitevarer samt kjøkkenbord.

  Soverom
  Boligen har totalt tre soverom, ett i 1.etasje og to i 2.etasje. Rommene er av god størrelse med plass til det man trenger. Skap på to av rommene.

  Bad
  Flislagt bad med elektriske varmekabler i gulvet. Åpen dusjløsning med glassvegger og gulvmontert toalett. Baderomsinnredning med skap, skuffer, heldekkende servant og speil.

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: parkett, gulvbelegg og teppe.
  Vegger: tynnpanel, strietapet og trepanel.
  Himlinger: trepanel, takessplater og glatte malte flater.
 • Eiendommen ligger fint til i nabolaget langs Glomma, og ligger i nærheten av koselige Skaslien Gjestgiveri. Dette er et familievennlig og etablert boligområde med gangavstand til barnehage, barneskole med idrettsplass og til Kirkenær sentrum med butikker og flere servicetilbud. Grue kino (Bygdekinoen) i rådhuset har iht. kommunens hjemmeside forestilling annenhver uke. Idrettshallen som ligger i kort avstand fra eiendommen har tilknytning til kommunens sentralidrettsanlegg hvor det er mye aktivitet for barn og unge. Det finnes ca. 160 lag og foreninger i kommunen så her er det tilbud til de fleste.

  Det er nærhet til naturen med skog og vann, samt gode muligheter for mange friluftsaktiviteter i kort radius fra hjemmet. Eiendommen ligger nær åker og eng, samt fine turområder som gjør området attraktivt for en aktiv familie. Her kan du ta beina fatt på en løpe- eller rusletur i rolige omgivelser eller ta fram sykkelen og benytte deg av gruslagte vegene i nærområdet. I kort avstand fra boligen ligger også flere småsjøer, samt Glomma med bade- og fiskemuligheter på sommerhalvåret.

  Fra boligen er det kun ca. 30 minutter i bil til Kongsvinger med byfasiliteter, servicetilbud, sjukehus og et stort utvalg av forretninger. I tillegg er det kun ca 20 minutter til Flisa.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Enebolig oppført i 1963 og tilbygd rundt midten av 1970-tallet. Ukjent byggegrunn. Tilbakefylling med stedlige masser fra byggeår. Grunnmur er pusset og malt over terreng. Vegger av bindingsverk. Normal isoleringsmetode på oppføringstidspunktet var mineralull. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Ukjent utførelse av takkonstruksjoner. Taktekking med takplater av metall. Kjellervinduer med enkle glass. Tilbygget del har vinduer med isolerglass, fra byggeår. I opprinnelig del er det vinduer med isolerglass, fra 1989, 2003 og 2013. Noen vinduer med blyglass.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Maling skaler av på overflater.
  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det ligger kjetting rundt pipebeslag, ukjent årsak til
  dette. Stedvis misfarging på overflater. Avskaling på forkantbeslag på bakside av garasje. Flere forkantbeslag har løsnet fra innfesting.
  - Veggkonstruksjon: Deler av fasadene er tildekket av vegetasjon, disse deler er ikke besiktiget. Vegetasjon tett opp mot fasader medfører en økt fare for fuktskader. Oppsprekking i kledningsbord ned mot pipe på tilbygget del. Noe avskaling på maling på vegg mot sør på opprinnelig del. Kan være råte på punkt over sjalusirist. Slitasje og avskaling på overgang mot tak på garasje. Kledning på garasje går tett ned til terreng, medfører økt fare for fuktskader. Avskaling og avvik på overflatestruktur på kledning over garasje mot øst. Kan være råte. Avskalinger på fasader mot sør.
  - Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer med isolerglass i tilbygg og fra 80-tallet er nær sin forventede brukstid og punktering av glass kan forekomme. Avskalling av maling og oppsprekking i kitt på vindu på garasje. Skade på karm på ett kjellervindu. Oppsprekking i kitt på kjellervinduer. Stedvis skader på sjalusifelter. Innvendig slitasje på enkelte vinduer.
  - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Entredør har ikke pakning og tetter ikke helt mellom
  dørblad og karm. Terrassedør mangler håndtak og har ikke pakning.
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse ved entre: Oppsprekking i noen fuger. Bom under stein. Terrasse i hagen: Råte på panel mellom vinduer. Skjevhet på gulvkonstruksjon.
  - Overflater: Boligen har en normal bruksslitasje for alderen, men det finnes enkelte avvik slik som: Folder i teppe, noen glipper i skjøter på parkett. Misfarging på gulvbelegg i gang.
  - Radon.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Begynnende oppsprekking i fuger på pipe.
  - Rom under terreng: Saltutslag i overgang vegg/himling flere steder. Ukjent årsak/kilde til fuktigheten. Kraftig mugglukt i kjeller. Kjelleren har ett fuktig klima. Synlige fuktmerker på trepaneler på vegg og begynnende råte i gulvlist og høyt fuktinnhold. Skjulte skader i veggkonstruksjonen må påregnes.
  Fuktinnhold ble målt til ca. 28 vektprosent. Kraftig saltutslag på vegg i vedskjul. Stedvis avskaling på vegger. Saltutslag og avskaling gulv.
  - Innvendige dører: Vrider på dør til bad henger. Dør mot entre tar i karm. Dør mellom gang og stue, samt mellom kjøkken og stue, har vridd dørblad. Slitasje på overflater enkelte steder.
  - Overflater gulv - Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Løsning for membran er ukjent.
  - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Installasjoner med koblinger og armaturer er nær sine forventede brukstider.
  - Ventilasjon - Bad: Rommet har kun naturlig avtrekk.
  - Avtrekk - Kjøkken: Ventilator mangler en knapp. Halvparten av forventet brukstid er plassert.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør
  system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Ventilasjon: Mangelfull ventilering av kjeller.
  - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  - Andre installasjoner: Varmepumpen er nær sin forventede brukstid.
  - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Oljetank: Fra 1.1.20 ble det forbudt å fyre med fossilt brennstoff i Norge. Forurensing fra nedgravde oljetanker kan medføre store skader både på egen og andres eiendom. Huseier vil være ansvarlig dersom slike forhold inntreffer.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrapp: Det er ikke rekkverk. Det er ikke håndløper på vegg. Åpninger mellom trinn er større enn hva dagens krav tillater. Trapp til 2. etasje: Det mangler håndløper på vegg.
  Elektrisk anlegg: Åpent elektrisk anlegg. Sikringsskap med porselenssikringer og en jordfeilsautomat. Utetthet i sikringsskap medfører iht. standard for tilstandsrapporten at anlegget får TG3, selv om ytterligere avvik ikke er registrert.
  Branntekniske forhold.
  Drenering: Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 219 m² / 156 m².
  1.etasje: Bra / P-rom - 125 m² / 121 m².
  2.etasje: Bra / P-rom - 42 m² / 35 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Vindfang, gang, kjøkken, bad, kjellertrapp, soverom og to stuer.
  2.etasje: Trapperom og to soverom.

  Eiendommen består også av inntilbygget garasje og dukkestue, men dukkestuen følger ikke med i salget.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • I hovedsak ved hjelp av varmepumpe, panelovner og ildsteder.
 • Eiertomt på ca. 1.084 m². Tomten er opparbeidet med plen, prydbusker og diverse beplantning. Innkjørselen og gårdsplassen er asfaltert.

  Det gjøres oppmerksom på at dukkestuen står over tomtegrensen.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I inntilbygget dobbel garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra privat vei. Det er tinglyst avtale om veirett/adkomstrett.

  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 372.618,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 1.341.424,- per 31.12.2020.
 • De årlige kommunale avgiftene for 2021 var pålydende kr. 12.690, og gikk til å dekke renovasjon, branntilsyn, feiing, årlig abonnement fro vann og avløp, eiendomsskatt.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra kommunen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Fasadetegningene i disse synes å stemme overens med dagens bruk.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1994, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes snarlig.

  Feiing ble utført siste gang i 2021. Tilsyn ble sist gang utført i 2018. Ved tilsyn i 2013, ble det registrert følgende avvik: ''Brennbart materiale for nær sotluke'' (kjøkkenovn brukes ikke). Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Selger informerer om at det finnes nedgravd oljetank på eiendommen, men er usikker på innholdet, om noe i det hele tatt, i denne.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om veirett for denne eiendommen og flere over flere eiendommer i Gruetjernsvegen, dbnr. 2493, tgl. 11.9.1995.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Grue kommune 2013-2023, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR), nåværende. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 13 Bnr. 67 i Grue kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Eiendommen selges via fullmektig. Fullmektigen har ikke bebodd eiendommen og har således ikke spesifikk kunnskap om denne. Egenerklæringsskjema er derfor ikke utfylt/besvart og interessenter oppfordres til å foreta nøye undersøkelser av eiendommen, helst med bistand av bygningskyndig, før bud gis.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,2 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Elna Olaug Ivlund
  Mette Ivlund
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev