aktiv-eiendomsmegling
Solgt

Hyggelig og ivaretatt bolig kun ca. 3 km fra Kirkenær sentrum - Flott utsikt mot Glomma - Nyere bad

 • BRA 187 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER57 392
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 657 392
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 971
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 134 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 010 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  41 250,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  57 392,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 657 392,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Boligen inneholder:

1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue, wc-rom og bad
Kjeller: Trapperom/gang, kjellerstue og bad/vaskerom. I tillegg til tre kjellerrom.

Med eiendommen følger også garasje med carport.

Sandstadvegen 5, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Her møter du en gruslagt parkering med et takoverbygget inngangsparti. Inn gjennom døren møter du et koselig vindfang og videre en gang som leder deg videre til alle boligens rom.

  STUE
  Stuen i boligen er romslig og det er fint å møblere med soner, som feks. spisestue, tv-stue og dagligstue. I stuen er det satt inn varmepumpe som i tillegg til vedovnen varmer opp boligen godt på de kaldere kvelder og dager. Fra stuen er det utgang til terrasse hvor du kan nyte utsikt mot Glomma og sentrum for øvrig.

  KJØKKEN
  Kjøkkenet er lyst og du finner det ved siden av stuen og gangen. Her har du en vinklet innredning med laminerte og profilerte fronter og plass til frittstående hvitevarer. Innredningen er fornyet med nye fronter i senere tid. Det er satt opp kitchenboard i benkeryggen. Fra kjøkkenbenken kan du nyte den flotte utsikten mot Glomma.

  BAD
  Badet er fra 2017 og har varme i gulvet. Gulvet er flislagt og det er baderomsplater på veggene. Baderomsinnredning med servant, høyskap og dusj med glassdører mot rommet. Rommet ble hovedsakelig pusset opp av en tidligere eier selv og røropplegget ble gjort av fagkyndig. I tillegg er det separat wc-rom med toalett og servant i gangen. I kjelleren er det vaskerom med belegg på gulv, en sommerdusj og utslagsvask.

  SOVEROM
  Boligen har to soverom

  Eksempler på materialvalg i boligen:
  Gulv: Parkett, laminat, tregulv, terraflex vinylbelegg og fliser
  Vegger: Brystningspanel, maltpuss, malte plater og trepanel
  Himlinger: Takessplater og trepanel

  I tillegg er det garasje og vedskjul på tomta.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har god beliggenhet på Grue vestside, ikke langt fra Kirkenær sentrum. Her får du landlig beliggenhet og flotte turområder like i nærheten. Blant annet kan nevnes at runden Refsethøgda-Opsetåsen ligger like ovenfor eiendommen og du har muligheter for å fortsette runden videre til Opset. Er du glad i fiske og bade finner du Glomma, som det også er utsikt mot på vårparten, på andre siden av hovedveien.

  Rundt Kirkenær ligger både skogsområder og landlige områder med grusveier, åker og eng som både har fine løpe,-tur eller sykkelområder. En populær tur for både store og små er skogsløypa som går fra Vannverket i Grue. I og rundt Kirkenær er det flere småsjøer, samt Glomma hvor du kan bade eller prøve fiskelykken på sommerhalvåret. I tillegg er det kun en kort kjøretur til Finnskogen med flere småsjøer, vann og naturområder som er ypperlige for rekreasjon og turer i skjønne naturområder.

  Grue kino (Bygdekinoen) i rådhuset har per kommunens hjemmeside forestilling annenhver uke. Idrettshallen som ligger i kort avstand fra leiligheten har tilknytning til kommunens sentralidrettsanlegg hvor det er mye aktivitet for barn og unge. Det finnes ca. 160 lag og foreninger i kommunen så her er det tilbud for hele familien.

  Til Kirkenær sentrum, hvor du kun trenger å kjøre Bruvegen over Sandstadbrua er det kun ca.3 km. Her finner du Gruetorget, dagligvarebutikk, sentrumsforretninger, barne- og ungdomsskole, samt enkelte servicekontorer. Det tar også kun ca. 20 minutter med bil til Flisa. Bussen mellom Kongsvinger og Elverum har stoppested på andre siden av veien fra Gruetorget. Til Kongsvinger med Kongssenteret samt gode bussforbindelser er det 35 km. Elverum ligger 6 mil fra eiendommen.
 • Enebolig, garasje og vedskjul.
 • Se kartskisse.
 • Enebolig fra 1971. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel og liggende panel i gavlveggene. Kledningen er sist overflatebehandlet i 2022 med to strøk. Trevinduer med koblet glass i kjeller. Vindu med 2 lags isolerglass fra 2014. Vinduer med 2 lags glass. Malt ytterdør med glassfelt fra 2014. Terrassedør med 2 lags isolerglass. Terrasse bygget med støpte fundamenter. Imregnerte gulvkonstruksjoner. Platting ved inngang med impregnerte gulvkonstruksjoner. Salet takkonstruksjon. Takflater er tekket med betongtakstein av ukjent alder. Takflatene er tekket med pappshingel på overbygget takkonstruksjon med ukjent alder. Pipe med fotbeslag og topplate. Beslått luftehatt for avtrekkskanaler. Ståltakrenner og nedløp. Beslag i gradrenner. Isbordbeslag. Vannbrettbeslag på vinduer. Takstige.

  Garasje med ukjent byggeår. Yttervegg kledd med tømmermannspanel og liggende panel i gavlveggene. Salet takkonstruksjon Tak tekket med takpannerl Lakkerte ståltakrenner og nedløp. Isbordbeslag. Gruset gulv

  Vedskjul med ukjent byggeår. Oppført i uisolert bindingsverk. Yttervegger kledd med stående panel og liggende panel i gavlveggene. Salet takkonstruksjon tekket med profilerte metallplater. Plassbyggede ytterdører.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Erik Sørlie.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Innvendig/pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Noe saltutslag på pipe over yttertak.
  - Innvendig/rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner. Steder med saltutslag på kjelleryttervegger, etter fuktgjennomgang i veggene. Saltutslag dannes når fuktighet trenger gjennom murkonstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Når vannet fordamper blir det krystalliserte saltet liggende igjen på overflaten av murverket eller betongen. Trematerialer - konstruksjoner i kontakt med støpte flater er spesielt utsatt for fuktopptrekk.
  - Innvendig/innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er betydelig knirk i trapp. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  - Våtrom/overflater gulv/bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Deler av baderomsgulvet er tilnærmet flatt. Tett sokkel rundt dusjsone hindrer avrenning mot sluk fra baderommets restarealer, skal være et åpent felt. Evnetuelt lekkasjevann utenfor sluksonen vil ikke renne fritt til sluk. Ujevne fuger. Trapping i flis.
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brusktid er oppbrukt på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  - Utvendig/nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Rust på takrenner, fotbeslag og takrenner.
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft: Skjevheter i takkonstruksjon over inngang til bolig. Svertesopp i undertak over terrasse.
  - Utvendig/vinduer: Påvist sprekker i vinduglass i kjellervindu.
  - Utvendig/balkonger, terrasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har skjevheter.
  - Innvendig/overflater: Knirk i gulv på kjøkken og kjellerstue.
  - Innvendig/etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 20 mm i stue.
  - Innvendig/radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE radon aktsomhetskart er definert med høy eller særlig høy aktsomhetsgrad.
  - Innvendig/innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Mangler vrider/låsekasse på enkelte dører i kjeller.
  - Våtrom/overflater vegger og himling/bad: Vindu i våtsonen, glassdører hindrer direkte vannsprut på vindu.
  - Spesialrom/overflater og konstruksjon/wc: Toalettrom mangler styrt tilluftsventilering. Tolaettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG0/1. Avskaling nederste flis på vegg. Manglende fugemasse i flisfuger.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning for varmtvannstank.
  - Tekniske installasjoner/el-anlegg: Elskap med automatsikringer montert på vegg i vindfang. Kursene er merket. Åpent ledningsnett. Montert strømmåler. Hovedsikring 50A.
  - Tomteforhold/drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er ut fra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  - Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Det er registrert sprekker/deformasjon som gir grunn til å overvåke konstruksjonen.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Cåtrom/generelt/bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Utett forbindelse mellom sluk og våtromsbelegg. Skader i våtromsbelegg.
  - Våtrom/ventilasjon/bad: Avtrekksvifte er defekt. Ikke etablert tilluftspalte under innerdør. Ny elvifte blir montert før salg.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning. Se bilde.

  Det er gitt tgiu (ikke undersøkt) på følgende komponenter:
  - Utvendig/takkonstruksjon/loft
  - Våtrom/fukt i tilliggende konstruksjoner/Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etg.: BRA: 97 m² / P-rom: 97 m²
  Kjeller: BRA: 90 m² / P-rom: 37 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Vindfang, gang, stue/spisestue, kjøkken, wc, bad og to soverom
  Kjeller: Trapperom/gang, kjellerstue, bad/vaskerom

  Garasje på 25 kvm BRA
  Vedskjul på 6 kvm BRA

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Oppvarming består av vedfyring og strøm.

  I hovedsak ved hjelp av varmepumpe og vedovn.
 • Eiertomt på ca. 1.010,8 m². Tomten er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Uthus står på tomtegrensa.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig/kommunal vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 338 182 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 217 453 per 31.12.20
 • For 2022 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.):
  Abonnementsgebyr vann og avløp: Kr 4.565.
  Forbruk vann: Kr 21,38 per kubikk.
  Forbruk kloakk: Kr 47,25 per kubikk.
  Målerleie: Kr 250,-.
  Renovasjon: Kr 5.200,-.
  Feie- og tilsynsgebyr: Kr 650,-.
  Eiendomsskatt(prognose): kr 3.670,-.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt ferdigattest for nybygg, boligbygg i 1971.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme greit overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Det er ikke kjent med at det hviler odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2020, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2040.

  Feiing ble utført siste gang i 2021. Tilsyn ble sist gang utført i 2020, uten pålegg om utbedringer. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om vannledning for denne eiendommen og inn på tomten fra ledning som ligger på hovedbruket på gnr. 80, bnr. 1, dbnr. 1150, tgl. 26.4.1971.

  Tinglyst erklæring/avtale for denne eiendommen til plassering av bolighus ved riksveg 210, dbnr. 1768, tgl. 2.6.1975.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplanens arealdel for Grue kommune 2013-2023, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse og Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Eiendommen grenser til LNFR område, boligbebyggelse og i nærheten ligger Skolen treningssenter med treningssenter og Padel i gymsalen.

  Plan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 80 Bnr. 37 i Grue kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  ''Fuktutslag på vegg''.
  ''Sprekker på vegg''.
  ''Skade på grunmur ute..''.
  ''Byttet ut gammelt sikringskap. Utført av Arneberg & Lund Elektro AS''.
  ''Beiset hus og vinduer og vannskibrett, samt terrasse. Egeninnsats''.
  ''Sprekk i linoliumet på gulv...''.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,6 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Monica Irene Runar
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev