aktiv-eiendomsmegling

Kirkenær Solørvegen 1173

Trivelig enebolig på stor tomt med fin beliggenhet på etablert boligfelt sentralt på Kirkenær - Garasje.

 • 1 500 000
 • BRA 195 m²
 • PRISANTYDNING1 500 000
 • OMKOSTNINGER53 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 553 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 950
 • AREALP-rom 126 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 613 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  53 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 553 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, kjøkken, stue, soverom, bad og bod.
2. etasje: Gang og ett soverom.
Kjeller.

*Se pkt. "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

Eiendommen består også av garasje.

Solørvegen 1173, Innlandet

 • Velkommen
  Gruset innkjøring og gårdsplass. Bilen kan parkeres i garasjen eller på gårdsplassen for øvrig. Delvis overbygd inngangsparti tar deg til entré med plass til yttertøyet.

  Stuen
  Koselig stue med mulighet for å innrede i flere soner med både sofagruppe og spisebord. Vedovn og varmepumpe installert i stuen. Fra stuen er det utgang til den store terrassen.

  Kjøkkenet
  Grå kjøkkeninnredning med laminerte og profilerte fronter. Laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Løsning med avsatt plass til hvitevarer. Oppvaskmaskin fra 2017 og komfyr samt kombikjøl- og fryseskap fra 2016 medfølger.

  Soverom
  Boligens hovedsoverom ligger i 1. etasje og i tillegg er det soverom i 2. etasje.

  Bad
  Flislagt bad med elektriske varmekabler i gulvet. Badet er utstyrt med dusjkabinett, servantinnredning og nytt toalett samt opplegg til vaskemaskin.
 • Eiendommen ligger fint til i nabolaget, og ligger i nærheten av koselige Skaslien Gjestgiveri. Dette er et familievennlig og etablert boligområde med gangavstand til barnehage, barneskole med idrettsplass og til Kirkenær sentrum med butikker og flere servicetilbud. Grue kino (Bygdekinoen) i rådhuset har iht. kommunens hjemmeside forestilling annenhver uke. Idrettshallen som ligger i kort avstand fra eiendommen har tilknytning til kommunens sentralidrettsanlegg hvor det er mye aktivitet for barn og unge. Det finnes ca. 160 lag og foreninger i kommunen så her er det tilbud til de fleste.

  Det er nærhet til naturen med skog og vann, samt gode muligheter for mange friluftsaktiviteter i kort radius fra hjemmet. Eiendommen ligger nær åker og eng, samt fine turområder som gjør området attraktivt for en aktiv familie. Her kan du ta beina fatt på en løpe- eller rusletur i rolige omgivelser eller ta fram sykkelen og benytte deg av gruslagte vegene i nærområdet. I kort avstand fra boligen ligger også flere småsjøer, samt Glomma med bade- og fiskemuligheter på sommerhalvåret.

  Fra boligen er det kun ca. 30 minutter i bil til Kongsvinger med byfasiliteter, servicetilbud, sjukehus og et stort utvalg av forretninger. I tillegg er det kun ca 20 minutter til Flisa.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad ved Øystein Opås Takstforretning AS.

  Enebolig oppført i 1950. Det er ukjent byggegrunn og løsning for drenering. Fundamentering med støpt plate på mark. Grunnmur er pusset og malt over terreng. Mye er skjult av vegetasjon og veranda. Vegger av bindingsverk isolering ut fra byggeår. Normal isoleringsmetode på tidspunkt for opprinnelig del var med flis og på tidspunkt for tilbygget del med mineralull. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Det er bygget lettvegg som brystning utenpå skyvedør til veranda, denne kan demonteres og dør tas i bruk igjen. Boligen har saltakskonstruksjoner. Korer for lagring med ventilering. Opprinnelig del har tekking med takstein og tilbygget del med takplater av metall. Ukjent med undertak. Kjellervinduer av tre med enkle glass og varerammer, noen er dekket av veranda. Vinduer i 1.- og 2. etasje hovedsakelig av tre med isolerglass, to vinduer i 1. etasje med enkle glass og varerammer. Ulike aldre på vinduer.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Aldersbetraktning gjelder for tekking på opprinnelig del. Stedvis lokal mosevekst på takstein.
  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Frostspreng på nedløp på veranda.
  - Veggkonstruksjon: Stedvis svertesopp på fasader. Stedvis avvik i fargebehandlingen på fasader. Oppsprekking i enkelte kledningsbord mot sør.
  Noe avskaling av maling og oppsprekking mot sør på opprinnelig del, over tilbygget del. Omramming rundt vinduer er ført helt ned på vannbrett, løsningen medfører økt fare for råteskader. Generell slitasje og behov for behandling mot øst.
  - Vinduer: Vinduer med enkle glass og varerammer har passert forventet brukstid. Eldste vinduer med isolerglass har passert halvparten av forventet brukstid. Vinduer med enkle glass og varerammer har betydelig slitasje og oppsprekking i kitt. Det er opplyst at utvendig ramme på flere kjellervinduer vil restaureres med ny kitt før salg. Sprekk i glass på ett kjellervindu. Utvendig slitasje på enkelte vinduer med isolerglass.
  - Utvendige dører: Kjellerdør er ikke tett mellom karm og dørblad. Entredør er nær sin forventede brukstid.
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Kraftig svertesopp i himling i takoverbygget del. Noe nedbøyning på drager for takkonstruksjonen. Noe oppsprekking i drager.
  - Radon.
  - Pipe og ildsted: er enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Begynnende oppsmuldring av fuger på pipe på opprinnelig del. Pipe i opprinnelig del har åpent røykrør i kjeller. Pipe i tilbygget del er ikke i drift. Øverste del er revet.
  - Rom under terreng: Det står på luftavfukter i kjeller under befaring. Kjelleren har enkle og grove overflater. Stedvis saltutslag og avskalinger på vegger. Stedvis sprekker i puss i himling. Fuktinnhold i himlinger på opp til 16 prosent. Fuktinnhold i treverk kan være skadelig når det overstiger 20 vektprosent.
  - Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Kjellertrapp: Oppsprekking i trinnbord og noe svikt i trinn. Det er ikke håndløpere på vegger.
  - Innvendige dører: Noe slitasje og merker. Dør i 2. etasje tar i karm.
  - Overflater vegger og himling - Bad: egn til ufagmessig utførelse med varierende bredder på fuger og sprang mellom fliser.
  - Overflater gulv - Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Bom i fliser indikerer at fliser kan løsne over tid.
  - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Sluk er ikke inspisert grunnet mangel på tilkomst.
  - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Armaturer har passert halvparten av forventet brukstid. Det er krakeleringer i overflater på servant.
  - Ventilasjon - Bad: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet får ikke tilluft fra oppvarmet areal.
  - Overflater og innredning - Kjøkken: Stedvis slitasje på overflater og lameller som løsner.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  - Drenering: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Det er enkelte tegn til fuktpåkjenninger i kjelleren.
  - Terrengforhold: Det er ikke helhetlig fall på terreng fra bygget.
  - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

  Det er ikke gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for noen bygningsdeler-/komponenter.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 195 m² / 126 m².
  1. etasje: Bra / P-rom - 98 m² / 93 m².
  2. etasje: Bra / P-rom - 33 m² / 33 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, kjøkken, stue, soverom og bad.
  2. etasje: Gang og ett soverom.*

  *Se pkt. "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Varmepumpe i stuen.
  Varmekabler på bad.
  Vedovn i stuen.
  Panelovner på enkelte rom.
 • Eiertomt på ca. 1 613,6 m². Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring og gårdsplass og hage med beplantning.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger. Eier har selv ansvar for de private stikkledningene.
 • Formuesverdi som primærbolig kr per
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per
 • Kommunale avgifter utgjorde totalt ca. kr 6.541,- for 2021. I disse inngikk eiendomsskatt, feiing og renovasjon. Vann- og avløpsgebyr faktureres direkte fra GIVAS IKS og utgjorde ca. kr 9.100,- for 2021.

  Forbruk vann og avløp beregnes/avregnes etter avlest vannmåler. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen av tilbygg bolig 1. etasje og kjeller i 2020. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger av hovedbygningen. 2. etasje og ikke definerte byggetegninger av kjelleren. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1994, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes snarlig. Det ble utført full el-kontroll i oktober 2022 uten mangler.

  Det er innlagt fiber til eiendommen.

  Alarm fra Verisure kan overføres ny eier.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst erklæring/avtale vedrørende kanalisering til Gruetjernet, Grue prestegård, Skulstad med flere eiendommer og eierne forplikter seg til å holde anlegget ved like, dbnr. 2404, tgl. 22.10.1958.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer, dbnr. 2938, tgl. 15.12.1958.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer over denne eiendommen fra Kirkenær mot Kvisler for Hedmark kraftverk, dbnr. 903502, tgl. 23.1.1961.

  Tinglyst skjønn vedrørende erstatning, dbnr. 330, tgl. 4.2.1961.

  Tinglyst erklæring/avtale vedrørende kanalisering og pumpeanlegg i Byergrenda, dbnr. 744, tgl. 3.4.1967.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer, dbnr. 2551, tgl. 3.9.1971.

  Tinglyst erklæring/avtale vedrørende flomsikring av området, dbnr. 504, tgl. 16.2.1972.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer for Solør kraftlag fra Kirkenær trafostasjon til Skulstadmo, dbnr. 1254, tgl. 29.3.1973.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer, dbnr. 4656, tgl. 12.12.1975.

  Tinglyst bestemmelse om vannledning, dbnr. 5202, tgl. 21.11.1978.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer, dbnr. 3526, tgl. 27.9.1984.

  Tinglyst jordskifte, dbnr. 4024, tgl. 10.12.1986.

  Tinglyst skjønn vedrørende erstatning og skade og ulemper i forbindelse med hedmark energiverks bygging av kraftlinje, dbnr. 1798, tgl. 25.5.1988.

  Tinglyst bestemmelse om elektriske kraftlinjer, dbnr. 3646, tgl. 4.11.1988.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Grue kommune fra 2013, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.

  Eiendommen grenser til riksvei 2 og jernbane og støy må derfor påregnes Eiendommen grenser også til boligbebyggelse og i nærområdet er det friområde og sentrumsformål.
 • Gnr. 15 Bnr. 99 i Grue kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
  Ja. Fukt i kjeller. Fra tilstandsrapport. Det står på luftavfukter i kjeller under befaring. Kjelleren har enkle og grove overflater. Stedvis saltutslag og avskalinger på vegger. Stedvis sprekker i puss i himling. Fuktinnhold i famlinger på opp til 16 prosent. Fuktinnhold i treverk kan være skadelig når det overstiger 20 vektprosent.

  8. Kjenner du til om det er/har vært feks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
  Ja. Skjeve gulv - gammelt hus.

  9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende?
  Ja. Se tilstandsrapport.

  11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner?
  Ja. Kun av faglært. El-kontroll oktober 2022, utbedrende arbeid november 2022 av El-tjenester AS.

  17. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade?
  Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Terrasse bygget, nye plater på garasje og snøfangere sommer 2018.

  18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
  Ja. Tilbygg bygget i 1980.

  18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
  Ja. Så vidt meg kjent godkjent av Grue kommune ved bygging.

  22. Kjenner du til manglende ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse?
  Ja. Se salgsoppgave.

  23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/tilstandvurderinger eller utførte målinger?
  Ja. Se tilstandsrapport.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Nille Jamvold Klaussen
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev