aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Tjuravegen 167!
Velkommen til Tjuravegen 167!

KIRKENÆR Tjuravegen 167

BUD INNE! Innholdsrik enebolig med hybel og utsikt over Gardsjøen! Perfekt som generasjonsbolig!

 • kr 1 500 000
 • BRA 374 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 1 500 000
 • Omkostningerkr 59 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 559 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1955
 • Soverom3
 • ArealP-rom 195 m²
 • Tomt3 942.4 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 37 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000)) 54 542 (Omkostninger totalt) 1 554 542 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etg
En stor, innholdsrik enebolig med hybel på Tjura i Grue kommune! Eiendommen ligger fint til med gode solforhold og fin utsikt over Gardsjøen! Det opprinnelige huset er fra midten av 50-tallet, og er senere tilbygget en romslig hybeldel. Perfekt som generasjonsbolig! Planløsningen er romslig og innholdsrik, hvor hoveddelen består av to stuer, kjøkken, soverom og bad. Hybelen har stor stue m/utgang til terrasse, kjøkken, to soverom og bad. Stor kjeller med tilsammen 8 boder, gang og et enkelt bad. Gode parkeringsmuligheter i både garasje og på gårdsplass. Huset har delvis eldre standard, og det er behov for vedlikehold og modernisering. Fin mulighet for den som ønsker å bo i stille og fredelige omgivelser. Det er ca. 3,5 km til Kirkenær med butikker, skoler, barnehage mm.
Tilbygget del (hybel) inneholder bla. stue, kjøkken, bad og 2 soverom.

Tjuravegen 167, Innlandet

 • Tomt
  3942.4m²

  Beskrivelse av tomt
  Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart. Tomten har gruset innkjøring og biloppstillingsplass. Det er noe hage med plen. Store deler av tomten er naturtomt i bratt skrånede terreng. En liten del av tomten v/vannkanten (69 m2) ligger i et område som er vernet etter Naturmangfoldloven.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i landlige omgivelser på Tjura, i ett område bestående av i hovedsak av landbruksarealer og spredt bebyggelse. Eiendommen ligger fint til ved Gardsjøen, som er et fredet naturreservat. Til Kirkenær, som er kommunesentrum, er det ca. 3,5 km. Kirkenær har en koselig hovedgate med flere forretninger, kjøpesenter samt flere sjarmerende lokale forretninger som "Øss kæra med damer" og " Litt tå hært". Man finner også legekontor, spisesteder og kino m.m. På Kirkenær finnes også gode matopplevelser på Skaslien Gjestgiveri og Evensens bakeri & konditori. Fra Kirkenær er det også kort veg til gode tur- jakt og fiskemuligheter på eventyrlige Finnskogen. Fra Kirkenær er det ca. 11 mil til Gardermoen, ca. 13 mil til Oslo, og ca. 7 mil til Sverige.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Enebolig bygget i ca. 1955, som er tilbygget i ca. 1966 og ca. 1984. Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Grue kommune har 4 barnehager, både offentlig og privat. Barne- og ungdomsskole på Kirkenær. Det er godt med tilbud for videregående opplæring både i Kongsvinger, Våler og Elverum. Grue kommune har godt med aktivitetstilbud. Her finnes Grue folkebibliotek og egen bygdekino. Det finnes kulturskole med blant annet undervisning i flere instrumenter, teater og bildekunst. Grue har gode muligheter for både idrett og friluftsliv. Det finnes mange flotte turområder, og et stort løypenett for ski. Flere steder er det maskinkjørte skiløyper. Noen turløyper kan brukes til sykling og ridning. Elver og mange sjøer gir mulighet for bading, fisking, kanopadling og båtliv. Kommunen har gode forhold for jakt. Det finnes også fine anlegg for ballek, skilek, travløp, ballbinge og lysløyper. Idrettshall og stadion med kunstgressbane og hall for voltige og ridning ligger sentralt plassert på Kirkenær.

  Skolekrets
  Eiendommen sokner til Grue barne- og ungdomsskole på Kirkenær (1.-10.trinn). Det er godt med tilbud for videregående opplæring både i Kongsvinger, Åsnes, Våler og Elverum.

  Byggemåte
  Enebolig bygget i ca. 1955, som er tilbygget i ca. 1966 og ca. 1984. Taktekking med shingel. Eksakt alder er ikke kjent. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Piper har overgangsbeslag. Vegger av bindingsverk med isolering fra de respektive byggeår. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Kledning er luftet bak overligger og tettet med lusing på kontrollpunkt, normal løsning for byggeår. Opprinnelig del har takkonstruksjon av stedsbygget sperretak. Kaldt loft som er isolert med flis. Det er gangbart gulv på deler av loftet. Ventilering av loft med ventiler i en gavlvegg. Kjellervinduer med enkle glass og varerammer. Vinduer i 1. etasje hovedsakelig av tre med isolerglass, ett vindu med enkle glass og varerammer i 1. etasje i opprinnelig del. Vindu i 2. etasje av tre med enkle glass og varerammer. Vinduer med isolerglass er fra 1984, 1990 og 2004 ut fra merking i glass. Entredør til del mot sør av tre med isolerglass. Entredør til del mot nord av tre med to lag enkle glass. Tett sekundærdør av tre i del mot nord. Verandadør på tilbygget del av tre med isolerglass. Veranda mot øst: Punktfundamentert med pilarer av tre ned i terreng og bygget av trekonstruksjoner med tregulv. Tresøyler bærer takkonstruksjon. Veranda mot vest: Punktfundamentert med pilarer av tre ned i bakken og bygget av trekonstruksjoner. Trapp av tre for adkomst til midtre dør. Det er ukjent byggegrunn. Det kan stedvis ses fuktsperre på grunnmur på tilbygget del. Ukjent løsning for øvrig. Fundamentering med støpt plate på mark. Grunnmur i opprinnelig del av betong med innvendig pusset tresonitt. Grunnmur på tilbyggede deler av blokker av lettklinker. Det er stedvis fall på terreng mot bygget. Mye vann i bakken langs østsiden. Eksakt alder og materiale for stikkledninger er ikke kjent. Garasje: Opprinnelig del fundamentert med ringmur av betong. Tilbygget del punktfundamentert med pilarer av tre ned i bakken. Vegger av bindingsverk og takkonstruksjon av sperretak. Innvendig er det grusbakke og åpne konstruksjoner. Stedsbygget dør av tre. Vippeport av tre. En åpning har ikke port. Fasader er kledd med tømmermannskledning og tak er tekket med shingel. Takrenner av plast. Bygget har innlagt strøm. Det er skjevheter på bygget. Etterslep på vedlikehold. Stabbur: Byget er punktfundamentert med pilarer av betong og tre. Vegger av laftet rundtømmer og tak av sperrer. Tak er tekket med tegltakstein. Det er ikke takrenner, beslag etc. Dør av tre. Innvendig er det lakkert tregulv og trepanel med synlige åser i himling. Etterslep på vedlikehold. Råte på lekter og vindski bord.

  Innhold
  Enebolig med/hybel. 1. etasje 195 kvm BRA / 195 kvm p-rom: Eldre del (mot nord): Entré, mellomgang, trapperom, soverom, stue 1, stue 2, bad og kjøkken Hybel (mot sør): Trapperom, 2 soverom, stue, bad og kjøkken Kjeller 179 kvm BRA/ 179 kvm s-rom: Bad, gang, 8 boder. Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av boder og gang i kjeller Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Standard
  Huset har delvis eldre standard, og det er behov for vedlikehold og modernisering. Eldre del: Overflater med lakkert tregulv, gulvbelegg og laminat på gulv, trepanel og slette malte flater på vegger og trepanel og takessplater i himlinger. Gulvbelegg dekker stedvis ikke inn under gulvlister. Dører med malte slette fronter. Skyvedør til kjøkken. Kjellertrapp av tre med rekkverk mot rommet. Kjøkken med kjøkkeninnredning av heltre med speilfronter, laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Løsning med avsatt plass til hvitevarer. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad med fliser på gulv, vegger med fliser og noe trepanel øverst. Trepanel i himling. Rommet er innredet med åpen dusjløsning med skyvedører, toalett og servantinnredning. Varmekabler i gulv. Mekanisk avtrekk fra rommet. Sluk av plast, det kanikek ses tegn til bruk av membran ved inspeksjon i sluk. Hybel (tilbygget del): Overflater i tilbygget del med laminat på gulv og trepanel på vegger og i himlinger. Normal bruksslitasje, stedvis glipper i skjøter på laminatgulv. Dører hovedsakelig av tre med profilerte speilfronter i malt utførelse, dør med slett finerfront til kjellertrapp. Kjellertrapp av tre. Kjøkken med kjøkkeninnredning av heltre med speilfronter, laminert benkeplate og vask i rustfritt stål. Integrert platetopp og stekeovn. Avsatt plass til oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad fra byggeår med fliser på gulv, trepanel på vegger og trepanel i himling. Innredet med dusjkabinett, toalett og servantinnredning. Naturlig ventilering fra rommet. Varmekabler i gulv. Flatt gulv med lokale ujevnheter. Sluk av plast, det kan ikke ses tegn til bruk av membran. Kjeller: Kjeller har enkle og grove overflater med betonggulv, murvegger og trepanel i himlinger. Det er bygget ett eget rom at tre inne i kjelleren. Rom i kjeller er innredet som bad. Malt betong og fliser på gulv, malte murvegger og trepanel i himling. Oppvarming med elektrisk panelovn på vegg. Innredet med toalett, servant og åpen dusjløsning. Tekniske installasjoner: Vanninntak med måler og stoppekran i kjeller på opprinnelig del. Vannrør av kobber. Avløpsrør hovedsakelig av plast, men noe av soil/jern. Det er stakepunkt i kjeller. Naturlig ventilering med vegg- og vindusventiler. I tilbygget del mot sør er det forhøyet gulv med sluk, det er utslagsvask og kran på vegg. Ett rom i opprinnelig del har ett rom med sluk i gulv og vannkraner på vegg. Opprinnelig del har eldre varmtvannsbereder med kapasitet på ca.120 liter. Koblet til strøm med stikkontakt. Tilbygget del har varmtvannsbereder med kapasitet på ca. 160 liter fra 2019. Koblet til strøm med fast punkt. Mitsubishi luft til luft varmepumpe fra 2010. Åpent lagt elektrisk anlegg. Sikringsskap i tilbygget del med hovedbryter og jordfeilsautomater på kjøkken. Sikringer i opprinnelig del er skrusikringer montert åpent på vegg ved kjellernedgang. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG3: Bad i hybel (sør): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er synlig slitasje på trepanel på vegger ved servant og dusj. Stedvis større områder med bom i gulvfliser. Det er stedvis oppsprekking i mykfuger langs gulv. Bad i eldre del (nord) - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er skjevhet på vegg og oppsprekking i flere veggfliser under vindu. Det er sprekker i flere fliser på gulv. Oppsprekking i fuge mellom gulv og vegg. Det er ikke dusjhode i dusj. Det er oppsprekking i hardfuger i dusj, er stedvis erstattet med silikon. Bom i fliser. Bad i kjeller - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Avskaling av maling på gulv og vegger. Bom i fliser. Elektrisk anlegg - Åpent lagt elektrisk anlegg. Sikringsskap i tilbygget del med hovedbryter og jordfeilsautomater på kjøkken. Sikringer i opprinnelig del er skrusikringer montert åpent på vegg ved kjellernedgang. Lampe i kjeller har løsnet fra innfesting og henger i kabel. Terrengforhold - Terreng faller inn mot bygning. Forhold som har fått TG2: Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Noe bølger på underlaget. Stedvis noe mosevekst. Takflate på baksiden er ikke befart, kan ikke ses fra bakken. Nedløp og beslag - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Misfarging på takrenner. Lekkasje fra brønn over veranda ved entre. Opprinnelig del har ikke takrenne på baksiden. Tilbygget bad har ikke takrenne. Frostspreng på flere taknedløp. Veggkonstruksjon - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Kledning går nært ned til terreng, dette øker faren for at råteskader oppstår. Punkt med råte på fasade ved entre. Fasade mot nord er blass og har stedvis oppsprekking nederst på kledningsbord, lokal råte kan finnes. Slitasje og punktvise reparasjoner på kledning på baksiden på opprinnelig del. Takkonstruksjon/Loft - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Loft på tilbygget del er ikke befart grunnet mangel på adkomst med stige. Det er svertesopp på kledning på takutstikk. Stedvis mosevekst på isbord. Noen fuktmerker ved pipe på opprinnelig del, men måles tørt på befaring. Vinduer - Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Vinduer med isolerglass har passert halvparten av forventet brukstid. Vinduer har generelt falming og slitasje på overflater. Vinduer med enkle glass og varerammer har kraftig slitasje og oppsprekking i kitt. Det er sprekk i glass på ett kjellervindu. Ett kjellervindu er tildekket med knotteplast. Det er symptom på punktert glass i vindu på stort soverom i tilbygget del. Dører - Entredør sør: Falming og slitasje på overflater. Dørblad tar i karm. Entredør nord: Slitasje på overflater. Luftlekkasjer må forventes fra denne type dører. Sekundærdør nord: Dørblad tar i tak over veranda. Luftlekkasjer må forventes fra denne type dører. Verandadør: Kraftig utvendig slitasje. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Veranda øst: Svertesopp og avskaling av maling i himling. Slitasje og råte på forkantbord på takkonstruksjonen. Taktekking er ikke inspisert. Det er ikke rekkverk. Veranda vest: Generelt kraftig slitasje, mosevekst og skjevheter. Det kan finnes lokal råte. Høyde på rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater. Kraftig skjevhet på ene trapp. Utvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Slitasje på overflater. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Pipe og ildsted - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Vedovner i kjeller og opprinnelig del er nær forventet brukstid. Pipe (nord) er ikke helhetlig pusset på loft, dette kan medføre avvik ved en evnetuell brannkontroll. Rom Under Terreng - Det vann på gulv i rom lengst mot nord. Stedvis misfarging etter fukt og saltutslag på vegger. Kjeller er kun egnet for enkel lagring av gjenstander som tåler et fuktig klima. Det måles generelt ett fuktinnhold i treverk i kjeller på rett under 20 vektprosent, i rom lengst mot nord måles det et fuktinnhold i himlingskledning på over 20 vektprosent. Fuktinnhold i treverk på over 20 vektprosent medfører fare for at sopp- og råte oppstår. Innvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Nord: Det er ikke håndløper i trapp. Høyde på rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk og mellom trinn er større enn hva dagens krav tillater. Fuktinnhold i trappevange på over 20 vektprosent. Sør: Det er ikke rekkverk eller håndløper i trapp. Åpninger mellom trinn er større enn hva dagens krav tillater. Innvendige dører - Nord: Slitasje på overflater på skyvedør. Sør: Dørblad til bad er vridd. Det er slitasje på skyvedør og dørblad tetter ikke helt mot karm. Kjøkken > Avtrekk > Nord: Halvparten av forventet brukstid er passert. Kjøkken > Avtrekk > Sør: Halvparten av forventet brukstid er passert. Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kraftig korrosjon enkelte steder. Avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Andre VVS-installasjoner - Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS installasjoner er oppbrukt. Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Slitasje og noe rust på overflater. Andre installasjoner - Halvparten av forventet brukstid er passert. Drenering- Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Grunnmur og fundamenter - Grunnmuren har sprekkdannelser. Grunnmur mot nord har avskalinger. Riss og noen sprekker i grunnmur på baksiden på opprinnelig del. Vertikal sprekk i grunnmur på tilbygget bad. Riss i overflater på grunnmur på bakside på tilbygget del. Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Septiktank - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. Forhold som har fått TGIU: Bad i hybel (sør): Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Bad i eldre del (nord): Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Bad i kjeller: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik). For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Dobbel garasje. En åpning har ikke port.

  Diverse
  Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven. Eiendommen vil ikke bli ytterligere rengjort og ryddet av selger før overtakelse. Megler har innhentet opplysninger om det elektriske anlegget, og det foreligger ingen pålegg om utbedring av det elektriske anlegget. Siste kontroll ble utført: 22.09.2005. Kontrollene er stikkprøvebasert og medfører ingen godkjenning. Det er ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler, eller tilpasset dagens bruksmønster. Vi anbefaler at det utføres privat elkontroll ved eiendomsoverdragelser.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 37 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000)) 54 542 (Omkostninger totalt) 1 554 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp med panelovner, varmekabler, Mitsubishi luft til luft varmepumpe fra 2010 og vedfyring. Eldre vedovn i eldre del (nord). Nyere vedovn i tilbygget del. Eldre vedovn i ett kjellerrom. Boligen har to stk. piper av tegl med sotluker i kjeller. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  14528

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Eiendomsskatt (2022) 4 846, - Feiing 975,- Renovasjon 3 981,- Kontrollgebyr septikk 438,- Ab.Gebyr vann kr 2 000,- Septikktømming kr 1 975,- Målerleie kr 313,- I tillegg kommer forbruk vann per m3 kr 29,50 Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  474384

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1707782

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader; Kommunale avgifter, forsikring, strøm m.m. Listen er ikke uttømmende.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3417/38/28: 21.07.1955 - Dokumentnr: 1662 - Bestemmelse om veg 25.02.1982 - Dokumentnr: 621 - Fredningsvedtak GARDSJØEN NATURRESERVAT Gjelder denne registerenheten med flere 05.11.1954 - Dokumentnr: 3037 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3417 Gnr:38 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1493869 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0423 Gnr:38 Bnr:28

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest i kommunens arkiver. Opprinnelig bygning er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998 jf. pbl.§21-10. Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen: Enebolig m/hybel/sokkelleil. - Tatt i bruk (TB) Tilbygg - Tatt i bruk (TB) 14.01.1985 Garasjeuthus anneks til bolig - Tatt i bruk (TB) Garasjeuthus anneks til bolig - Bygningsnummer utgått (BU) Det er mottatt godkjente byggetegninger fra kommunen. Tilbygg datert 04.08.1966 Tilbygg og ombygging garasje datert 27.03.1984

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Privat septikk. Privat vei, med adkomst fra offentlige Tjuravegen.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til Delareal 69 m Arealbruk: Naturområde, Nåværende Delareal 69 m KPHensynsonenavn H720_2 KPBåndlegging Båndlegging etter lov om naturvern (§ 6.3 Hensynssone for båndlegging etter naturmangfoldloven, jf Pbl § 11-8 pkt d I eksisterende områder vernet etter Naturmangfoldloven er det ikke tillatt med tiltak som er i strid med vernebestemmelsene eller kommuneplanens arealformål og bestemmelser.) Delareal 3 873 m Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 13.04.23 Kopi av kommuneplan og kart kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 37 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000)) 54 542 (Omkostninger totalt) 1 554 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  59542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. Eiendommen vil ikke bli ytterligere rengjort og ryddet av selger før overtakelse.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris på 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900 ,- og visninger kr 2 000, - Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale.  Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket for utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Nicolai Bratås

Megler

Nicolai Bratås

97 53 07 16

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev