aktiv-eiendomsmegling

Kirkenær Vestre Solørveg 1285

Holmen Vestre - Sjarmerende og innholdsrikt minibruk med potensiale i flotte omgivelser på Grue vestside

 • 2 800 000
 • BRA 360 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING2 800 000
 • OMKOSTNINGER86 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 886 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 936
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 230 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT4 029 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 800 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-))
  --------------------------------------------------------
  86 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 886 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Drømmer du om det gode liv på landet på Kirkenær i en bolig med masse sjarm? Da bør du ta en titt på dette minibruket. Her bor du i landlige omgivelser kun ca. 4,5 unna Kirkenær sentrum. Eiendommen består av enebolig, låve, vedsjul og garasje. Boligen strekker seg over to plan med kjeller og inneholder blant annet entré, flere stuer, kjøkken, to bad og fire soverom. Det er gjennomgående store og lyse rom med god takhøyde og mye sjarm. Eiendommen har god beliggenhet på Grue vestside, ikke langt fra Kirkenær sentrum og Silvannet hvor det tidligere også var utsikt mot. Her får du landlig beliggenhet og flotte turområder like i nærheten.

Merk deg dette:
•Sjarmerende minibruk
•Glomma i nærheten
•Familievennlig og rolig beliggenhet
•Umiddelbar nærhet til flott natur

Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, kjøkkeninngang, peisstue, spisestue, TV-stue og gamlestua.
2. etasje: Trapperom/gang, bad og fire soverom.
Kjeller: Fem kjellerrom og trappenedgang.

I tillegg består eiendommen av låve, vedsjul og garasje.

Vestre Solørveg 1285, Innlandet

 • Velkommen
  Eiendommen har gruset innkjøring og pent opparbeidet tomt med plenarealer og beplantning. Et delvis overbygd inngangsparti tar deg inn til boligen og dens entré.Innenfor entrèen finner du kjøkkenet.

  Stuer
  Boligen har flere stuer i 1. etasje hvor man kan innrede i flere soner med spisestue, TV-stue og peisstue. Det er ildsteder i alle stuerom i tillegg til ny varmepumpe. Peisestuen er i senere tid tilbygget og har utgang til hyggelig uteplass med takoverbygg. Både i en av stuene og på kjøkkenet er det byttet gulv og malte overflater i senere tid.

  Kjøkken
  Lyst og romslig kjøkken med hvit innredning og ellers malte overflater. Innredningen har glatte fronter og laminert benkeplate med vask i rustfritt stål. Plass for frittstående kjøleskap og komfyr.

  Soverom
  Boligen har fire soverom som alle ligger i 2. etasje. Rommene er romslige med fin takhøyde og gode innredningsmuligheter for soveromsmøbler.

  Bad
  To eldre bad, ett i hver etasje med behov for oppgradering for å tilfredsstille dagens krav til standard. Badet i 1. etasje har baderomsplater på veggene og flislagt gulv. Innredet med åpen dusjløsning, toalett, servantinnredninger, opplegg til vaskemaskin og utslagsvasker. Badet i 2. etasje har belegg på gulvet og malte vegger. Innredning med badekar, toalett og servant.

  I tillegg står det en solid låve, vedskjul og garasje på tomta.
 • Eiendommen har god beliggenhet på Grue vestside, ikke langt fra Kirkenær sentrum. Her får du landlig beliggenhet og flotte turområder like i nærheten. Blant annet kan nevnes at runden Refsethøgda-Opsetåsen ligger like ved eiendommen og du har muligheter for å fortsette runden videre til Opset. Er du glad i fiske og bade er det kort vei til Glomma og Silvannet. Hele Vestmarka i Grue er et ypperlig turområde sommer til fots og på vinterstid med ski på beina.

  Rundt Kirkenær ligger både skogsområder og landlige områder med grusveier, åker og eng som både har fine løpe,-tur eller sykkelområder. En populær tur for både store og små er skogsløypa som går fra Vannverket i Grue og er merket med rosa sløyfer for brystkreftsakens "Rosa sløyfe aksjon". I og rundt Kirkenær er det flere småsjøer, samt Glomma hvor du kan bade eller prøve fiskelykken på sommerhalvåret. I tillegg er det kun en kort kjøretur til Finnskogen med flere småsjøer, vann og naturområder som er ypperlige for rekreasjon og turer i skjønne naturområder.

  Grue kino (Bygdekinoen) i rådhuset har iht. kommunens hjemmeside forestilling annenhver uke. Idrettshallen som ligger i kort avstand fra leiligheten har tilknytning til kommunens sentralidrettsanlegg hvor det er mye aktivitet for barn og unge. Det finnes ca. 160 lag og foreninger i kommunen så her er det tilbud for hele familien.

  Til Kirkenær sentrum er det kun ca. 4,5 km. Her finner du Gruetorget, dagligvarebutikk, sentrumsforretninger, barne- og ungdomsskole, samt enkelte servicekontorer. Det tar også kun ca. 20 minutter med bil til Flisa. Elverum ligger ca. 6 mil fra eiendommen.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad ved Øystein Opås Takstforretning AS.

  Enebolig oppført i 1936. Det er ukjent byggegrunn på eiendommen. Drenering rundt opprinnelig del ble oppgradert for ca. 5 år siden. Det ble lagt harde rør i underkant av gulv på grunn og montert fuktsperre på vegger. Tilbakefylling med pukk innpakket i fiberduk første del og deretter med stedlige masser. Drenering av ukjent utførelse fra byggeår rundt peisestue. Grunnmurer av betong og blokker av lettklinker. Vegger av bindingsverk, isolert med flis. Takkonstruksjoner av stedsbygget sperretak. Kaldt loft som er isolert med flis. Loft er ventilert med ventiler i gavler. Taktekking på opprinnelig del av bygget med takstein fra midten av 90-tallet. Undertak av D-papp. Tak over peisestue er tekket med shingel. Vinduer i opprinnelig del av tre med enkle glass og varerammer. Vinduer med isolerglass i entre og peisestue. Ett vindu med blyglass i peisestue.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  Stedvis noe mosevekst på tekkingen. Råteskaden i takkonstruksjonen på peisestuen antas å ha sin årsak i kombinasjonen av lav takvinkel, ansamlinger av snø og is som smelter og bygger seg oppover samt at det berørte området er i skyggen store deler av dagen.
  - Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Maling skaler av på takrenner og taknedløp. Utløp fra takrenne og nedløp har glidd fra hverandre ved entre. Det er ikke tett beslag under entredør.
  - Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. At kledningen ikke har lufting bak var normal byggeskikk på oppføringstidspunktet. Det er stedvis oppsprekking i nedkant på kledning. Omramming rundt vinduer er stedvis ført helt ned på vannbrett, løsningen medfører økt fare for råteskader. Stedvis mindre avskalinger av maling over vinduer. Noe avvik i overflatestruktur på omramming rundt vindu på loft mot nord, kan være mindre råtesade på kledningen. Noe misfarging og svertesopp på fasade mot nord og vest på peisestue.
  - Takkonstruksjon/Loft: Noe avskaling av maling og misfarging på kledning i gesims på. Råte i taktro på takutstikk på peisestue mot øst. Det er råte i panelen og i overkant på ca. 5 taksperrer. Omfanget av råte i taktroen er tilsynelatende til og med ett bord innenfor veggliv, men totale omfang kan
  ikke fastslås endelig før under utbedringsarbeidene. Takvinkel på tak på peisestue er på ca. 13 grader. Dette er lavere enn hva som er anbefalt for legging av shingel. Det er noe svai på takkonstruksjonen på opprinnelig del.
  - Vinduer: På vinduer med enkle glass og varerammer må det forventes luftlekkasjer. Vinduer har slitasje og stedvis oppsprekking og avskaling av kitt. Sprekk i to glass på vindu på kjøkken. Noe avskaling på vannbrettsbeslag.
  - Utvendig dører: Dører tetter ikke mellom karm og dørblad.
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Noen mindre avskalinger og svinnsprekker i betongen. Noe svertesopp i himling.
  - Utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
  - Andre utvendige forhold: Grunnmur på en side har beveget seg noen cm innover. Noen mindre sprekker i murer. Avskaling av maling på grunnmur og dels på trevegg og i himling.
  - Innvendig overflater: Mye av overflatene fremstår helhetlig med kun lett slitasje, men det finnes også enkelte avvik. Eksempel på avvik er: Misfarging på vegg i peisestue etter tidligere lekkasje. Tapet i himling i gamlestue løsner i ett hjørne. Generelt mer slitasje på tregulv i 2. etasje. Tapet løsner fra vegger på ett soverom. Enkelte riss i slette flater. Tidligere gjennomføring og liten lekkasje i himling på soverom.
  - Radon.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er stedvis noe avskaling og svinnsprekker på brannmurer. Røykrør på kjøkken er provisorisk tettet med mineralull. Noen sprekker i teglfuger på peis. Det er ikke brannplate på gulv under vedovn på soverom.
  - Rom under terreng: Det er tegn etter fuktpåkjenninger i form av avskalinger og misfarginger på vegger, stedvis saltutslag. Kjeller har generelt enkle og grove overflater. Stedvis sprekker og avskaling av murpuss på vegger. Råte på enkelte bein på stedsbyggede hyller. Fuktmåling viser et fuktinnhold i kledning i himling på over 20 vektprosent. Fuktinnhold i treverk påå over 20 vektprosent medfører fare for utvikling av sopp- og råteskader.
  - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Kjellertrapp: Trapp har ikke rekkverk eller håndløper. Trapp til 2. etasje: Åpninger mellom trinn og i spilevegger er større enn hva dagens krav tillater.
  - Innvendige dører: Råte i terskel på kjellerdør. Enkelte dører i 1.- og 2. etasje har slitasje på fronter.
  - Fukt i tilliggende konstruksjoner - Bad: Rommet er modent for renovering.
  - Avtrekk - Kjøkken: Ventilator har passert godt over halvparten av forventet brukstid. Det er ikke ventilasjonsrør fra ventilator og frem til rør i innkassing. Det er opplyst at det er kaiereir i luftekanal som ventilator opprinnelig er tilknyttet.
  - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt. Riss i servant på soverom.
  - Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Det foreligger ikke service på anlegget siste 2 år. Sentralfyr er ikke bygget om for fyring med biodrivstoff.
  - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er flere deformasjoner på tanken.
  - Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt.
  - Elektrisk anlegg: Åpent lagt elektrisk anlegg. Sikringsskap i 2. etasje med automatsikringer og en jordfeilsautomat.
  - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt.
  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Stedvis avskalinger og sprekker på både innvendig og utvendig.
  - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Septiktank: Det er påvist tegn/opplyst om forhold som tyder på svekkelse i konstruksjonen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på septiktank. Det er opplyst at kum tømmes forholdsvis ofte. Normalt tømmes private kloakkanlegg en gang pr. år.
  - Oljetank: Halvparten av forventet brukstid er passert. Det er noe fossilt brennstoff igjen på tanken.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Generell - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Fuktskader på baderomsplater og plater som løsner
  fra innfesting i dusjsonen. Sprekk i fliser og fliser som løsner fra underlag i dusjsonen. Det er ikke membran på gulv. Svelleskader på innredning.
  - Generell - Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Sprekker i plateskjøt i himling. Maling skaler stedvis av på vegger. Gulvbelegg løsner fra underlag. Det er ikke tilslutning mellom sluk og gulvbelegg. Innredninger har passert forventet brukstid.
  - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er registrert utettheter eller vannlekkasjer i røropplegg. innredning er funksjonell , men noen merker og bruksslitasje. Lekkasje fra avløpsrør til vask.
  - Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det drypper fra rørskjøter. Korrosjon og drypplekkasjer flere steder.
  - Terrengforhold: Terreng faller inn mot bygning.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 360 m² / 230 m².
  1. etasje: Bra / P-rom - 138 m² / 138 m².
  2. etasje: Bra / P-rom - 92 m² / 92 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etasje: Entré, bad/vaskerom, kjøkken, kjøkkeninngang, peisstue, spisestue, TV-stue og gamlestua.
  2. etasje: Trapperom/gang, bad og fire soverom.

  I tillegg består eiendommen av låve, vedsjul og garasje.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Luft-til-luft varmepumpe fra 2022 i spisestuen.
  Vedovn i TV-stue og i gamlestua.
  Peis i peisestuen.
  Vedovn på et soverom.
  Radiatorer på sentralfyr med oljetank i kjeller

  Det er oljetank av stål i kjelleren og sentralfyr med spredenett til radiatorer. Fra 01.01.2020 ble det innført forbud mot bruk av fossil fyringsolje og parafin til oppvarming. Overgang til bruk av biofyringsolje krever gjerne rensing av tank og justering/tilpassing av fyringsanlegget. Som eier av eiendom med oljetank, er man ansvarlig for at oljetanken er i forsvarlig stand og ikke lekker. Enkelte kommuner har innført lokal forskrift om nedgravde tanker. Denne forskriften vil da stille krav til tilstandskontroll av nedgravde oljetanker.

  Kommunen/feiervesenet opplyser om ikke godkjent fyrrom: selvlukker på fyrromsdør er avvik.
 • Eiertomt. Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring og gårdsplass, hagearealer med plen og beplantning samt hellelagt område foran entré og terrasse.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 4029 m² og et oppgitt areal på 4000 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass og parkering i dobbeltgarasje.
 • Eiendommen har avkjørsel via privat vei som tilhører denne eiendommen. Det gjøres særlig oppmerksom på muntlig avtale med eier av dyrket mark som grenser til eiendommen fra sør og øst har mulighet til å kjøre over denne eiendommen til den dyrkede marka.

  Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Sandspiss med pumpehus på annenmanns eiendom. Det er ikke kjent med at forholdet er tinglyst og kjøper tar risikoen for dette. Septiktank.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 679 973 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr per 31.12.2020.
 • De årlige kommunale utgiftene utgjør kr. 14.950,- og går til å dekke feiing, slamtømming, renovasjon og eiendomsskatt.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og , påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for noe av bygningsmassen med unntak av tilbygget bolig (denne stemmer overens med dagens bruk som er stue). Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt, men i og med at eiendommen er større enn 2 daa, må kjøper fylle ut egenerklæring om konsesjonsfrihet.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1991, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes snarlig.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Grue kommune 2013, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Eiendommen ligger i nærheten av flomutsatt område mot Glomma og sivvannet.
 • Gnr. 62 Bnr. 111 i Grue kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Bad trenger renovering. Bad i 1. etasje ble oppgradert med nye overflater i 1981 av ufaglært.
  Ny trykktank i 2021 og ny vannpumpe i 2022. Av Weldingh VVS og Amundrud VVS.
  Ny drering i 2016 rundt opprinnelig del.
  Kan være problemer med trekk i peis i peisestue ved dårlig vær.
  Er noe sprekker i grunnmur.
  Kjenner til at det kan være mus i kjeller.
  Ny vv-bereder i 2018 og ny bryter til vannpumpehus av Solør Elektro v/ Furuberg.
  Kontroll av fyringsanlegg
  Lagt gulv stue og kjøkken på egeninnsats.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 2,1 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Arne Jan Bergum
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev