aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Åråssvingen 10 - en gjennomført og pen 2-roms leilighet med balkong

Kjeller Åråssvingen 10

Nyoppusset romslig 2-roms med balkong. Garasje med lademulighet. IN ordning.

 • BRA 58 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER13 731
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 287 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR2 001
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 58 m²
 • ANDEL FELLESGJELD434 161
 • FELLESKOST./MND7 200
 • TOMT5 020 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 2 840 000,- (Prisantydning)
  434 161,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 274 161,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  172,- (Panteattest kjøper)
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  7 599,- (Forkjøpsrettsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  13 731,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 287 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi har for salg en meget smart og attraktiv 2-roms andelsleilighet i bygg fra 2001. Sentralt rett utenfor bykjernen. Her er alle flater nymalt, gulvet er slipt, og kjøkkenet er fornyet nå før salg. Denne kan det flyttes rett inn i.

Matbutikker, apotek m.m. har man bokstavelig talt rett utenfor døren, og medfølgende parkeringsplass holder bilen tørr og frostfri hele året (klargjort for lader).

Meget god planløsning med god størrelse på alle rom. Pent og flislagt baderom, moderne kjøkken med hvitevarer og godt soverom med garderobeplass. I den lyse stuen er det fin plass til både sofa- og spisegruppe. Herifra er det direkte utgang til fin balkong på ca. 7,5 kvm., samt bod.
Før øvrig kreves det lite strøm for oppvarming og den fremstår som en super leilighet for førstegangskjøpere, pendlere, eller andre som ønsker en pen 2-roms med romslige rom.

De månedlige felleskostnadene er kr 2948,- Da er mye inkludert. Bl.a. Internett, TV-pakke, drift og vedlikehold, trappevask, kommunale avgifter, garasje m. lademulighet, felles forsikring, m.m. Om ny eier velger å innfri fellesgjelden er totale felleskostnader 2948,- . Dagens eier har valg å ikke innbetale sin fellesgjeld. Da faktureres kostnadene til renter (kr 1222), og nedbetaling av eget lån (kr 3030,-) sammen med de ordinære felleskostnadene. Derfor er totalen opplyst som 7200,-
fellesgjeld.

Velkommen til visning

Åråssvingen 10, Viken

 • 2 etasje:

  Entré:
  Malt himling, malte vegger og parkett på gulv.
  Fin, lys og veldig romslig entré med innebygget skyvedørsgarderobe med speildører. Plass til knagger for å henge ytterklær.

  Bad:
  Malt himling, fliser på vegger og gulv.
  Flislagt bad med klosett og dusjnisje med innsvingbare glassdører. Servant med underskap og speil på vegg med lys. Opplegg til vaskesøyle.
  Mekanisk avtrekk. Varme i gulv.

  Kjøkken:
  Malt himling, malte vegger og parkett på gulv.
  Fin kjøkkeninnredning med glatte fronter og fliser på vegg. Godt med skap- og benkeplass. Ny bankeplate, servant og fronter november 2022. Lys under overskap. Oppvaskmaskin og medfølgende komfyr. Ventilator over kokesone. Delvis åpen løsning mot stue.

  Soverom:
  Malt himling, malte vegger og parkett på gulv.
  Romslig soverom med plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. Innebygget skyvedørsgarderobe med god plass til opppbevaring.

  Stue:
  Malt himling med downlights, malte vegger og parkett på gulv.
  Stor og lys stue med store vindusflater som gir godt med lys og en fin romfølelse. Utgang til balkong. Plass til både sofagruppe og spiseplass.

  Balkong - ca. 7,5 kvm.:
  Fin balkong med plass til cafébord og stoler. Fin oppbevaringsplass i utebod. Tregulv.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2:

  1. Balkonger - Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  2. Etasjeskille/gulv mot grunn, etasjeskiller er av betongdekke. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet.
  Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  3. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  4. Overflater vegger og himling - Fliselagte veggoverflater og malte flater i tak. Vurdering av avvik: er enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
  bad/vaskerom. Krakelerte/sprekkdannelser i veggfliser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må bad/vaskerom oppusses/moderniseres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  5. Overflater Gulv - Fliselagte gulvoverflater. Elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Krav til fall (høydeforskjell) er ikke oppfylt, men det er fall til sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på bad/vaskerom.
  Sprekk og hakk/skade i gulvfliser. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må bad/vaskerom oppusses/moderniseres, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.
  6. Sluk, membran og tettesjikt - Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
  7. Vannledninger - Vannledninger i kobberrør. Vurdering av avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  8. Avløpsrør - Det er avløpsrør av plast og soilrør. Vurdering av avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  9. Ventilasjon - Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Noe undertrykk i leiligheten. Lokal utbedring.
  10. Varmtvannstank - Oso varmtvannsbereder i benkeskap på kjøkken 116 l, fra byggeår. Vurdering av avvik: Varmtvannsbereder har oversteget 50 % av antatt levetid. Bereder er tilkoblet stikkontakt og ikke direkte til el-anlegg. Lokal utbedring.
  11. Elektrisk anlegg - Sikringsskap i entre. Automatsikringer. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei
 • Eiendommen ligger sentralt og attraktivt til på Åråsen/Kjeller rett utenfor Lillestrøm sentrum.

  Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til Åråsen Stadion hvor Lillestrøm spiller sine hjemmekamper. Området har ellers nærhet til offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema 1000 eller Meny som ligger i umiddelbar nærhet til leiligheten. Videre finnes Coop Obs Hypermarked og Kiwi i nærheten.

  Skedsmohallen med omkringliggende idrettsanlegg ligger ikke langt unna, samt Sørum fritidsgård med ridesenter. En kort sykkeltur unna finner du Nebbursvollen Friluftsbad, et populært badested med basseng, vannsklier, grøntområder og kiosk. Området har også asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs Nitelva. Tæruddalen byr dessuten på flotte turområder.

  Det er ca. 1,4 km til Lillestrøm sentrum og stasjon. Toget tar deg til Oslo Sentralstasjon på ca. 10 minutter. Nærmeste bussholdeplass, Floraveien , ligger 300 meter fra boligen.

  Høyskolen i Oslo og Akershus ligger ca. 1,8 km unna.
 • Området består hovedsakelig av lavblokker og småhusbebyggelse.
 • Enkel adkomst fra gate.
  Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Ser tilstandsrapport fra takstmann Thomas Haugan.
 • 2.etg. BRA/P-rom: 58/58 kvm.
  Følgende rom inngår i primærareal: Entré, bad, stue, kjøkken, soverom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisk oppvarming, samt varme i gulv på bad.
 • Eiet fellestomt på 5020,5 kvm.
 • Det medfølger bruksrett til 1 parkeringsplass i garasjekjeller under Rema 1000. Borettslaget har i september 2021 koblet opp Ohmia Charging ladeinfrastruktur, med mulighet for tilkobling til lading av el-bil. Ladeinfrastruktur vil betales likt på alle igjennom felleskostnadene. Eget bruk samt tilkobling til ladeboks faktureres den enkelte og avtales direkte med ohmia charching.
 • Vei: Offentlig
  Vann/avløp: Privat stikkledning til offentlig nett.
 • Forretningsfører: USBL
 • Leiligheten tilhører Nordre Svingen Borettslag som består av 96 boliger.

  Nordre Sving Borettslag ligger i Lillestrøm kommune, og har organisasjonsnummer 982983231.

  Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Det foreligger forkjøpsrett i borettslaget. Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Forkjøpsretten blir forhåndsavklart.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Anskaffelse og gjenanskaffelse av husdyr skal godkjennes av styret. Dyr skal ikke gå fritt i gang eller annet sted på borettslagets område.
 • Gjensidige
  Polisenummer: 79608189

  Innboforsikring tegnes på egenhånd.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 869 340 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 129 625 per 31.12.20

  Opplyst fra tidligere prospekt.
 • Fellesutgiftene inneværende måned er kr. 7 200 pr. mnd. Fellesutgifter samlet kr. 2.948,- som dekker internett, kabel-TV, infrastruktur elbillading, forr.fører, felles forsikring, komm. avgifter m.v. Renter og avdrag p.t. kr. 4.252,-. Totalt 7.200,- pr mnd. p.t.
  Felleskostnadene inkluderer: drift og vedlikehold, felles forsikring, trappevask, forretningsførsel, komm. avgifter, nedbet. av fellesgjeld.
  Tilleggsytelser som er inkl. i fellesutgiftene: Homenet, Riks-Tv og El-bil lader.

  Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. En avtale om sikringsordning kan sies opp, være tidsbestemt og beløpsmessig avgrenset.
 • Andel fellesgjeld kr 434 161,- pr. 16.10.22 .
  Andel fellesformue kr 11 308,- pr. 31.12.21 .
 • Borettslaget har 4 lån:

  Lånenummer: 15160106597, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 16.10.2022: 2.94% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 38
  Saldo per 16.10.2022: 5 183 263
  Andel av saldo: 75 981
  Første termin/første avdrag: 31.12.2008 ( siste termin 31.03.2032 )
  IN lån

  Lånenummer: 15160108018, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 16.10.2022: 2.94% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 38
  Saldo per 16.10.2022: 10 895 184
  Andel av saldo: 155 415
  Første termin/første avdrag: 30.12.2010 ( siste termin 30.03.2032 )
  IN lån

  Lånenummer: 12130950939, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 16.10.2022: 2.94% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 46
  Saldo per 16.10.2022: 15 472 475,-
  Andel av saldo: 200 920,-
  Første termin/første avdrag: 31.03.2016 ( siste termin 31.03.2034 )
  IN lån

  Lånenummer: 12138083835, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 16.10.2022: 2.94% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 6
  Saldo per 16.10.2022: 162 966,-
  Andel av saldo: 1 846,-
  Første termin/første avdrag: 30.09.2019 ( siste termin 31.03.2024 )

  Lånenummer 1213.80.83835 er ikke et IN lån, de 3 andre lånene er IN lån.
  Det er vedtatt IN-ordning i borettslaget - gjelder 3 av 4 lån per 30.08.2021. Kapitalkostnadene (renter og evt. avdrag) reguleres hvert kvartal ettersom renten fra banken endres. Det er mulig å betale ned fellesgjeld med flytende rente to ganger i året (medio mars og medio september) minimum
  kr. 100 000,- hver gang. Forretningsfører må kontaktes 1 mnd i forkant.
 • Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Boligsameiet er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en seksjonseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 05.11.2001
 • Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

  Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:
  - andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år, men dette skal
  godkjennes av styret hvert år,
  - andelseieren er en juridisk person
  - andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,
  - et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,
  - det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3, andre ledd,
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Uansett kan staten, en fylkeskommune eller en kommune til sammen eie inntil 10 % av andelene i borettslaget i samsvar med borettslagslovens § 4-2 (1). Det samme gjelder selskap som har til formål å skaffe boliger og som blir ledet og kontrollert av stat, fylkeskommune eller kommune, stiftelse som har til formål å skaffe boliger og som er opprettet av staten, en fylkeskommune eller kommune og selskap, stiftelse
  eller andre som har inngått samarbeidsavtale med stat, fylkeskommune eller kommune om å skaffe boliger til vanskeligstilte.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1999/16059-1/8 Bestemmelse om veg
  18.10.1999
  rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:29 Bnr:1123
  Overført fra: 3030-29/1125
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2002/15972-1/8 Obligasjon
  06.09.2002
  BELØP: NOK 76.565.000
  Panthaver:Sparebankenes Kredittselskap A/S
  Lnr: 1481999

  2016/10608-1/200 ** Nedkvittering
  06.01.2016
  Beløpet er nedkvittert til:
  Beløp: NOK 45.939.000
  Registrert feil beløp
  Rettet etter tingl. §18
  14.08.2019 Arkivref. 17/06687-4

  2003/1102-1/8 Felles pantedok bor.innsk
  21.01.2003
  BELØP: NOK 50.080.180
  Panthaver:Boligbyggelaget Usbl
  Lnr: 6252445

  2003/1102-2/8 ** Prioritetsbestemmelse
  21.01.2003
  Prioritet etter obligasjon til Husbanken

  2015/1164750-1/200 Pantedokument
  11.12.2015
  BELØP: NOK 27.500.000
  Panthaver:DNB BANK ASA
  Org.nr: 984851006

  2019/575342-1/200 Pantedokument
  21.05.2019 21:00
  BELØP: NOK 500.000
  Panthaver:DNB BANK ASA
  Org.nr: 984851006

  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til bolig, forretning, lager, kontor, idrettsformål.

  288/98 Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Åråsen Stadion

  307/(99(06) Reguleringsbestemmelser i tilknytning til reguleringsplan for del av Åråsen, Gnr./ Bnr. 29/ 968, 30/235 m.fl.
 • Andelsnr. 18 Orgnr. 982983231 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1.5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17.990,- , oppgjørshonorar kr. 6.000,- og visninger kr. 3.990, -. Totale utlegg dekkes med kr. 25.500,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Per Jørgen Gram-Hallbert
Thomas Wahl

Megler

Thomas Wahl

40 80 04 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev