aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Gåsevikveien 12

Kjeller Gåsevikveien 12

Pen 3-roms selveierleil. 68m2 BRA, med garasjeplass, el-lader, gasspeis og innglasset balkong. Rett ved skole og butikk.

 • BRA 68 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER103 762
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 853 762
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 011
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 56 m²
 • FELLESKOST./MND3 355
 • TOMT464 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 3 750 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  91 620,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  103 762,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 853 762,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
- Pen 3-roms selveier i andre etasje.
- Følger med en egen garasjeplass.
- Lader for elbil ved garasjeplassen.
- Innglasset balkong på ca. 8 kvm.
- Vinduene kan skyves til side.
- Sentral og attraktiv beliggenhet.
- Åpen kjøkkenløsning i stuen.
- Godt med skap- og skuffeplass.
- Det er dels integrerte hvitevarer.
- Innbydende stue med gasspeis.
- Stilrent bad med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin.
- To soverom, ett med skap.
- Garderoberom ved hovedsoverom.
- Lagring i bod og to disponible boder.
- Balansert ventilasjon i leiligheten.

Planløsning
2. etasje: Entré, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken, 2 soverom, garderobe og bod.

Annet: Disponerer boder på ca. 4 og 6 kvm.
Det er tilkomst til romslig innglasset balkong fra stuen.

Gåsevikveien 12, Viken

 • Entré
  Leiligheten ligger i andre etasje og har adkomst via en felles trappeoppgang. Entreen er innbydende med parkettgulv og hvitmalte veggflater. Ved inngangsdøren er det montert en dørtelefon, og om ønskelig er det plass til skap eller andre garderobeløsninger. Tilliggende entreen finner man en bod - perfekt for oppbevaring av yttertøy og utstyr.

  Stue
  Stuen er pen og romslig, med en stor vindusflate som slipper inn godt med dagslys. En glassdør fører ut til den innglassede balkongen, en herlig romforlengelse året rundt. På stuegulvet er det parkett, mens veggflatene er malt i hvitt. Det er åpen kjøkkenløsning i rommet - sosialt og arealeffektivt.

  Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen. Lune kvelder sikres av en flott gasspeis, plassert slik at stemningen kan nytes fra både spiseplassen og sofakroken.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Det er godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet. Over benken er det lyse fliser, og over kokesonen er det installert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp og stekeovn. Videre er det opplegg for oppvaskmaskin og en nisje med plass til kjøleskap.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet er stilrent med sorte gulvfliser og hvite veggfliser. Det er gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet har vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare vegger. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap og et speil med belysning.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to delikate soverom med parkettgulv og hvitmalte veggflater. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng. Tilliggende rommet er det et garderoberom med skuffer, hyller og stenger for oppheng. Det står et garderobeskap på det andre soverommet. Ekstra lagringsplass finnes i en bod ved entreen og i to disponible boder.
 • Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt boligområde på Kjeller, like utenfor Lillestrøm sentrum i Lillestrøm kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I gangavstand, eller få minutters bilkjøring unna, ligger det fotballbane, lekeplass, idrettshall, skøytebane, svømmehall, skiløyper, alpinbakke, golfbane, tennisanlegg og treningssenter m.m.

  Det tar ca. 21 min å gå til Åråsen fotballstadion hvor Lillestrøm spiller sine hjemmekamper. Like ved Åråsen ligger det et stort idrettsanlegg, samt Sørum fritidsgård med ridesenter. I tillegg er det kort vei til utallige turområder i Romeriksåsen, hvor blant annet Tæruddalen byr på lysløype, badevann og et mylder av idylliske, merkede stier.

  En kort sykkeltur unna finner du Nebbursvollen Friluftsbad - et populært badested med basseng, vannsklier, grøntområder, kiosk m.m. På veien til Nebbursvollen er det asfalterte gang- og sykkelveier i flotte omgivelser langs Nitelva, med fine kunstverk, koselige benker, flytebrygge med mer.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Kiwi Kjeller, Rema 1000 Åråsen og en stor Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Lillestrøm Torv (kjøpesenter) og de øvrige handlegatene i Lillestrøm sentrum et rikt utvalg. Det er i tillegg kort vei til Strømmen Storsenter, samt Lørenskog med både Metro og Lørenskog Storsenter Triaden.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Nordsnoveien, som ligger ca. 4 min unna. Med bil fra Kjeller tar det ca. 3 min til Lillestrøm sentrum, 7 min til Strømmen, 17 min til Oslo S og 21 min til Oslo lufthavn.

  Leiligheten ligger rett ved Kjeller barne- og ungdomsskole. Det er også kort vei til Skedsmo og Lillestrøm videregående skoler, og området har et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. OsloMet - storbyuniversitetet har avdeling på Kjeller, få min gange fra leiligheten.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.
 • Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur, flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/ Saltakskonstruksjon i tre tekket med takstein.Yttertak er ikke besiktiget. Det er bindingsverk i mellomliggende fasadefelter. Leilighetene har adkomst via felles oppgang. Grunnforhold kan som regel ikke fastslås med sikkerhet ved visuell kontroll. Det er grunn til å
  tro at bygningen er antatt fundamentert på faste og komprimerte masser med betong såler samt grunnmur av betong og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår. Yttervegger over grunnmur som utvendig er forblendet med fasadeplater og panel. Vinduer med 3 lags isoler glass med
  produksjonsår 2011 og 1-lags glass påinnglasset balkong. En B-30 ytterdør. 2 lags isolerglass terrassedør fra 2011.

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3;
  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Kostnadsestimat : Under 10 000

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad IU; ikke undersøkt:
  Innvendig > Radon
  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Tekniske installasjoner > Andre installasjoner
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Anlegg med automatsikringer.
  Tomteforhold > Byggegrunn

  Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2; avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Innvendige dører: Det er avvik: Det er observert noe slitasje på dørblader.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad: Det er avvik: Det er observerte aldersrelaterte forhold i fuger.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er avvik: Det er observerte aldersrelaterte forhold i fuger samt
  sprekt flis som kan indikere oppgraderingsbehov.
  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er påvist riss/sprekker i utstyr på våtrommet. Det er påvist skader på innredning.
  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken/stue: Det er avvik: Kjøkken fremstår med noe slitasje, men vurderes å være i tilfredsstillende funksjonell stand. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner.

  For ytterligere informasjon, se vedlagte tilstandsrapport.
 • Bra/P-rom: 68/56 m²

  Etasje: P-rom består av: Entré, kjøkken/stue, bad, og 2 soverom.

  Sekundær-rom: 12 m². S-rom består av: Garderobe, bod og innglasset balkong.
  Boder er på ca.4 m² og 6 m².
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badet. I tillegg er det en gasspeis i stuen. Det er balansert ventilasjon i leiligheten, og ventilasjonssystemet skal renses i september 2022. En 200 liters varmtvannsbereder er plassert på badet, og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer.
 • Leiligheten ligger i umiddelbar nærhet til både busstopp og dagligvarebutikk. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong på ca. 8 kvm, med fint utsyn over nærliggende bolig- og naturområder. Vinduene kan skyves til side slik at solen og lyset slipper inn. Balkongen er utstyrt med utestikk og belysning.

  Her kan man enkelt nye både rolige stunder og lange, sosiale kvelder. Fellesområdet er opparbeidet med grøntarealer, diverse beplantning, parkeringsplasser og asfalterte internveier. Til barnas store glede er det en lekeplass på fellesarealet, og hele blokka ble malt utvendig i regi av sameiet i 2020.
 • Det følger med egen biloppstillingsplass i et felles garasjeanlegg, og her er det montert en lader for elbil. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Forretningsfører: BORI
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Sameiet Kjeller Park ble stiftet 23.11.2011 og har organisasjonsnummer 997 958 748. Sameiet består av 43 boligseksjoner fordelt på 5 bygninger med adressene: Gåsevikveien 8-10-12-14-16. Eiendommen har gnr 27 bnr 1 i Lillestrøm kommune. -halvpart av 27 /45

  Regnskapet for 2021
  Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr 212 588 og et årsresultat på kr 213 131. Styret foreslår at årsresultatet tillegges opptjent egenkapital. Arbeidskapital, d.v.s. likviditet til disposisjon, utgjorde pr 31.12.2021 kr 805 533. Det har ikke inntrådt vesentlige forhold av økonomiske eller av annen karakter fra
  31.12.2021 og frem til styret årsberetning er avgitt.

  Styrets arbeid
  Siden ordinær generalforsamling onsdag 14.04.2021 har styret avholdt 5 formelle styremøter. I tillegg har det vært mye digital kontakt/kommunikasjon pga utfordringer knyttet til korona.

  Av større saker styret har jobbet med nevnes her følgende:
  Vi besluttet å bytte forsikringleverandør i 2021. Dette fordi vi fikk et meget godt tilbud fra Protector samt at det ble tillagt arealer for kjelleren i hele sameiet. Dette var ikke spesifisert i tidligere avtale.

  Et stort løft for året som er gått er at vi fikk installert infrastruktur for lading av El-bil på samtlige av sameiets parkeringsplasser i kjelleren. Dette var et relativt krevende prosjekt der markedet vrimler av løsninger og tilbydere. Vi valgte her løsningen fra Ohmia. Ohmia Charging eier anlegget og står for
  drift/internkontroll/oppgraderinger osv. Alle i sameiet kan inngå ladeabonnement og ladeboks/installasjonsinnstruks mottas pr post.

  Som nevnt i tidligere informasjon fra styret opprettet vi service avtale med RLS for kontroll/service av sameiets ytterdører.

  Styret har gjennom sommeren og høsten 2021 jobbet i markedet for å finne en forbedret løsning for sameiets behov av primære service ytelser. Dette gjelder renhold/plenklipp/brøyting/strøing/vaktmester mm. Dette har vært et tidkrevende arbeide som pr dato ikke er avsluttet. Vi ser at kvalitet koster og kanskje bør vi dele servicebehovet på flere leverandører. Dette for å unngå fordyrende mellomledd samt bedre kontakt med utførende aktør. Saken overtas av kommende
  styre.

  Av andre større saker kan nevnes:
  Vi i styret føler vi får en stadig større oversikt/kunnskap om sameiets tekniske forhold. Dette være seg bygg, utearealer, tekniske installasjoner mm. Målet er å drifte sameiet på en forutsigbar måte, uten uforutsette tiltak som krever ekstra økonomiske belastninger for oss sameiere. Pr nå har vi dog en uløst sak knyttet til blikkinstallasjoner på takene våre. Her skal vi jobbe frem en varig løsning som krever noe bruk av sameiets oppsparte midler.

  Øvrige forhold:
  Vi har alle de siste par årene måtte etterleve krav og restriksjoner pga korona. Dette har skapt utfordringer også for oss i stryret. Det har tidvis vært utfordrene å kommunisere og sikre fremdrift i prosjekter og løpende arbeide. Dette har vi sikkert kjent på alle sammen. Vi har dessverre ikke kunnet møte hverandre til f.eks. sameiermøte. Det har også vært restriksjoner knyttet til noe så uskyldig som å gjennomføre dugnader. Vi i styret har gjort så godt vi kan og forsøkt å opprettholde kontakt og informasjon ut til sameiere. Vi er særlig glad for alle gode innspill og tilbakemeldinger vi får fra dere som bor her.

  Det er i 2021 gjennomført 2 dugnader med veldig godt engasjement. Styret er ikke i en rettslig tvist som kan medføre økonomisk ansvar for sameiet.

  Kabel-TV og bredbånd
  Telia (tidligere Get). Tjenesten leveres av TELIA, gjennom avtale Bori/Telia. Chat med Telia hverdager mellom kl. 08 - 20, lørdag 09 - 17 eller søndag 10 - 15. Telefon til kundeservice: 924 05 050.

  Parkering og lading av bil
  Sameiet har 50 parkeringsplasser i garasjekjeller. Vi har også gjesteplasser utendørs mot Fetveien. I tillegg er det anledning til å parkere langs sameiet ut mot Gåsevikveien. Det er ikke anledning til å leie ut egen parkeringsplass i kjeller til personer utenfor sameiet. Alle parkeringsplasser i garasjekjeller har infrastruktur for ladeabonnement fra Ohmia.

  Driften av sameiet
  Sameiet har pr i dag avtale med Toma om leveranse om servicetjenester. Dette er i hovedsak snøbrøyting, strøing, gressklipping og noe vaktmestertjeneste. Denne avtalen er under revurdering. Nøkler/rekvisisjon kan fås ved henvendelse til styret, og må betales av den enkelte. Det er utarbeidet egne vedtekter og husordensregler for sameiet.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Tillatt.
 • Protector Forsikring ASA
  Polisenummer: 2507178-1.2
 • Formuesverdi som primærbolig kr 966 526 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 479 495 per 31.12.20
 • 3 355 pr. mnd. kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, kabel-tv, garasje, vaktmester samt genrell drift og vedlikehold av sameiet.


  Årlig service gasspeis, kr 935,- per år. Forfall september hvert år.
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 19 910,- pr. 31.12.21.
 • Sameiet har ingen lån.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Eiendomsskatt, kr 1 812,- for 2022 ifølge Lillestrøm kommune.
 • Felleskostnader, strøm, innboforsikring, årlig service gasspeis, eiendomsskatt og lignende. Listen er ikke uttømmende.
 • Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.11.2011.
  Det foreligger ferdigattest for støyskjerm datert 21.06.2012.
  Det foreligger ferdigattest for nybygg boligblokker datert 08.09.2013.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  1958/102995-1/8 Bestemmelse om vannledn.
  24.06.1958
  Rettighetshaver: Skedsmo private vannverk
  Overført fra: 0231-27/1
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1965/101234-1/8 Skjønn
  26.03.1965
  Bestemmelse om veg
  Overført fra: 0231-27/1
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1982/104566-1/8 Erklæring/avtale
  02.08.1982
  Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
  Overført fra: 0231-27/1
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2011/753511-1/200 Erklæring/avtale
  20.09.2011
  Rettighetshaver:NORSK GASSNETT AS
  Org.nr: 989786490
  Avtale om bygging, drift, vedlikehold og fornyelse av gassanlegg
  Overført fra: 0231-27/1
  Gjelder denne registerenheten med flere.

  2012/33223-1/200 Seksjonering
  12.01.2012
  opprettet seksjoner:
  snr: 31
  formål: Bolig
  tillegsdel: Bygning
  sameiebrøk: 59/2638
 • Området er avsatt i kommuneplanen til nåværende boligbebyggelse. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 27 Bnr. 1 Snr. 24 i Lillestrøm kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Meglers vederlag er avtalt til 1% av salggsum. I tillegg kommer kr 47 800,- og utlegg kr 14 500,-. Dersom eiendommen ikke blir solgt, skal selger betale kr 9 900,- samt påløpte tillegg og utlegg iht. oppdragsavtalen. Alle priser er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Frezghi Tesfamichael
  Helen Hailo Teklu
Kamilla Schau

Megler

Kamilla Schau

41 73 04 27

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev