aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Furulia 13! Presentert av Britt Fagerland

Kleppe Furulia 13

Attraktiv enebolig i enden av blindvei - Nydelige uteområder - Tomt ca 1.166 kvm

 • 6 500 000
 • BRA 255 m²
 • 4 soverom
 • PRISANTYDNING6 500 000
 • OMKOSTNINGER178 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 678 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 977
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 251 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 166 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  178 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 678 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kjeller: Gang/all-rom, kjellerstue, bad, vaskerom, hobbyrom, garderobe/bi-inngang matbod.
1. etasje: Entre/gang, wc, bad, omkledningsrom, 2 soverom, kjøkken, stue og hage stue.
2. etasje: Loftstue, 2 soverom, kott.

Garasje med loft. Bod i bakkant.

Redskapsbod.
Corona

Furulia 13, Rogaland

 • Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Vi har fått for salg en flott eiendom i et barnevennlig og populært område. Stor tomt, som er særdeles flott opparbeidet med flere solrike soner og stor plen til lek.

  Boligen er godt utnyttet med rom man ikke finner i alle boliger, som kino-rom, treningsrom med klatrevegg, stor bi-inngang/garderoberom, badstue samt gode boder inne og stor bod i bakkant av garasjen.

  Hagen er lettstelt og på baksiden har eier laget terrasser over flere nivå.

  En spennende bolig som må ses!

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  Ingen forhold som har fått TG3.

  15 forhold som har fått TG2:
  DRENERING
  Totalvurdering:
  Deler av grunnmursplast er ikke synlig avsluttet med klemlist over terreng. Om grunnmursplasten ikke er avsluttet med klemlist i toppen kan dette føre til at regnvann trenger inn mellom grunnmur og grunnmursplast. Fukt transporteres nedover grunnmuren og legger seg på innsiden av grunnmurens nedre del og vises gjerne som saltutslag. Kan forårsake fukt i nedre del av yttervegger i kjeller om disse er påførte og kledd. Større vegetasjon kan vokse ned i eventuelle drens- og avløpsledninger og røtter legger seg inne i røret og reduserer kapasiteten på disse.
  Anbefalte tiltak: Antatt normal slitasje på drens, bør spyles/vedlikeholdes med jevne mellomrom (ca hvert 10 år)

  GRUNN / FUNDAMENT
  Totalvurdering: Grunnmur i betongblokker pusset utvendig. Enkelte riss/sprekker i grunnmur er påregnelig normalt og skyldes i hovedsak tørkesprekker i betongen (svinnriss). Det registreres mindre riss i grunnmur og utvendig puss ved kjellervinduer. Dette er ikke uvanlig og vurderes ikke å ha vesentlig konstruksjonsmessig betydning slik dette fremstår i dag.
  Anbefalte tiltak: Normal levetid for puss/ompussing er 10 til 40 år.

  FORSTØTNINGSMURER
  Totalvurdering: Påregnelig normalt med noe ujevnheter i forstøtningsmurer/gjerde i naturstein. Støttemur kjellervange, mindre riss/sprekk observert, pusset
  mur transporterer noe fukt. Det mangler noe rekkverk i terrenget på eiendommen, det er krav til rekkverk når det er høydeforskjeller høyere enn 50 cm. Utvendige trapp ved hovedinngang mangler gjerde/håndløper.
  Anbefalte tiltak: Tiltak ifbm sikring mot fall (barna sikring) kan vurderes for å utbedre personsikkerhet. For å kartlegge om det er pågående problemer med
  belastning må det foretas observasjon over tid.

  BALKONG/ TERRASSE
  Totalvurdering: Enkelte løse granittfliser på terrasse ved utvendig hagestue. Mindre ujevnheter i terrassegulv, påregnelig normalt når terrassen, som i dette
  tilfellet, er montert direkte på terrenget. Deler av treverket som er i direkte kontakt med terrenget har større fuktbelastning enn treverket ellers. Deler av terrasse i tre trenger overflatebehandling.
  Anbefalte tiltak: Overflatebehandling må påregnes

  VINDUER/DØRER
  Totalvurdering: Vinduer og dører med varierende alder, generelt normal slitasje i overflater, pakninger og beslag. Tegn til kondensering i enkelte vinduskarmer, dette skyldes normalt for liten utskiftning av inneluften. Ytterdører er i hovedsak skiftet i senere tid (2007), generelt normal slitasje i overflater. TG.3 vindusglass3 stk. i tak over terrasse/hagestue (utvendig) er tilsynelatende punktert.
  Anbefalte tiltak: Vedlikehold/ overflatebehandling må påregnes på sikt.

  RENNER OG NEDLØP
  Totalvurdering: Takrenner og nedløp av plast, påregnelig med noe smålekkasjer i skjøter, påregnes lokal oppgradering /vedlikehold. Utettheter ved taknedløp overbygget tak terrasse.
  Anbefalte tiltak: Oppspyling/kontroll av takrenner og nedløp anbefales med jevne mellomrom.

  TAKKONSTRUKSJON
  Totalvurdering: Det er ikke registrert symptom på svekkelser. Vannmerke i sutaket rundt pipe/rørgjennomføringer på kald loft skyldes antatt fra periode før beslag rundt pipe over tak ble montert. Tidligere utettheter kan skyldes at papp oppå sutaket ikke har tilstrekkelig oppbrett rundt gjennomføringen.
  Anbefalte tiltak: Ytterligere undersøkelser akkan vurderes for å kartlegge tilstand.

  TAKTEKKING OG BESLAG
  Totalvurdering: Taket er tekket med glaserte takstein, takstein ligger tilsynelatende fint i rekke, normal slitasje i toppbelegget. Snøfangere mangler. Over halvparten av forventet funksjonstid er nådd. TG 2 settes på grunn av alder.
  Anbefalte tiltak: For å avdekke årsak må det foretas ytterligere undersøkelse. Omfang av utbedring vurderes deretter.

  ETASJESKILLE
  Totalvurdering: Det fleste gulv og overflater er oppgradert i senere tid, og er generelt i god stand. Noe mindre ujevnheter i gulv er påregnelig normalt i trebjelkelag da krymping og nedbøy i trevirke varierer. Tilstandsgrad 2 begrunnes med at det er registret noe knirk i tre lagt gulv enkelte steder.
  Anbefalte tiltak: Knirk i tre gulvet kan vurderes tiltak etter behov.

  ILDSTED
  Totalvurdering: Ildfast plate på gulv foran peis i kjeller stue mangler. Tegn etter tidligere fukt/saltutslag på pipe på kaldt loft.. Erfaringsmessig ser vi at teglsteinspiper ofte har et behov for rehabilitering etter Ca. 50 år.
  Anbefalte tiltak: På generelt grunnlag anbefales det at piper og ildsteder kontrolleres av brann- og feiervesen for å vurdere tilstand og eventuelle behov for tiltak.

  TRAPP
  Totalvurdering: Innvendig trapp er mot kjeller er skiftet ut senere tid, påregnelig normalt med noe knirk. TG.1. Det mangler håndrekke/rekkverk ved trapp mot hage stue innvendig. Mangelfull sikring mot fall ved utvendige trapp håndrekke/rekkverk/ adgangsparti og terrasse Anbefalte tiltak: Tiltak anbefales for å bedre personsikkerhet.

  AVLØPSRØR
  Totalvurdering: Avløpsanlegg som er fra byggeåret har nådd en høy alder og skader / lekkasjer kan oppstå. Avløpsrør fra boligen og ut til offentlig kloakk eller septik ligger under bakken og er ikke vurdert.
  Anbefalte tiltak: Spyling / staking og rens av avløp og vannlås til servanter anbefales, med jevne mellomrom.

  ELEKTRISK
  Totalvurdering: TG-2 er satt pga. manglende dokumentasjon/samsvarserklæring det siste 5 år.
  Anbefalte tiltak: Undertegnede har ikke elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.

  VANNLEDNINGER
  Totalvurdering: Rør opplegg (rør i rør)er i hovedsak oppgradert i senere tid.TG.1 Vannrør i kobber ved stoppekran i vaskerom av eldre dato, har nådd en alder der skader / lekkasjer kan oppstå.
  Anbefalte tiltak: Krever oppfølging med jevnlig ettersyn

  VASKEROM KJELLER
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Membran / tettesjikt bør være avsluttet minimum 25 mm over gulvoverflate rundt rørføringer. Dette er ikke etablert og gulvet kan være utsatt for lekkasjer. Varierende fall på gulvet, lav terskel i dør til bad, anbefalt høydeforskjell fra topp sluk til topp terskel er 2,5 cm. Dette forutsetter at gulvmembran er trukket opp til topp terskel.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: Vinylbelegg/tettesjikt mot dør og rundt rørgjennomføringer i gulvet anbefales utbedret.
 • Svært barnevennlig beliggenhet i enden av gate. Kort og sikker vei til skolene, fotballbaner og Borehallen.

  Kiwi og Rema1000 er de nærmeste butikkene og du får også gangavstand til Jærhagen med alle shoppingmulighetene og Klepp sentrum. Barnehagene Sørhellet og Myrsnipa er de nærmeste barnehagene, samt at det blir oppført ny barnehage like ved.

  På Klepp har vi alt vi trenger i hverdagen, samt mange gode spiseplasser. Nå har det kommet enda flere spisesteder, så du slipper å reise langt. Klepp kan tilby 2 kinarestauranter, Pizzabakeren, McDonalds, BurgerKing, Jordbærpikene, Slakter Håland, Klepp Bistro, Thai mat, Jonas B, Sabi Sushi og Bankers Pizza.

  Ikke langt unna ligger den populære lysløypa i Kleppeloen, som har treningsapparater og griller. For den aktive, kan du trene på Arena treningssenter, Sport 4 Your eller benytte deg av fritidstilbudene til Voll IL.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Enebolig som er oppført med grunnmur.
  Yttervegger med teglstein og lett bindingsverk som utvendig er kledd med trepaneler.
  Trebjelkelag mellom etasjer.
  Saltak i tre som er tekket med glaserte takstein.
  Vinduer og dører med isolerglass.
 • Kjeller: P-rom: 89 kvm, Bra: 92 kvm
  1.etasje: P-rom: 127 kvm, Bra: 127 kvm
  2.etasje: P-rom: 35 kvm, Bra: 35 kvm


  Følgende rom inngår i primærareal:

  Kjeller: Gang/all-rom, kjellerstue, bad, vaskerom, hobbyrom, omkledningsrom(bi-inngang).
  1. etasje: Entre/gang, wc, bad, omkledningsrom, 2 soverom, kjøkken, stue og hage stue.
  2. etasje: Loftstue, 2 soverom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Vedovn og varmepumpe i nedre del av stue, peis i spisestue, varmekabler i gulv i gang, hall, kontor/gjesterom, bi-inngang/garderoberom og begge bad. Varmepumpe og varmekabler i kino-rom.
 • Nydelig opparbeidet tomt! Flere soner med terrasser, både ut fra boligen samt solrik og skjermet i bakkant av tomten. Her er det ofte lunt. Stor plen til lek, bed med blomstrende busker, vintergrønt, hekk, og tre-gjerde.
  Tomten er under oppmåling. Antatt areal vil bli ca. 1.166 kvm.
 • Garasje med automatisk portåpner og carport.
  God lagringsplass på loft, samt i stor bad i bakkant av garasje.
 • Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 100 557,- per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 962 006,- per 31.12.20
 • Kr 16 819,- pr. år
  I dette inngår bl.a. avgift for vann, avløp, renovasjon og feiegebyr. Vil variere etter forbruk. Beløpet er fordelt på 2 terminer. Det er installert vannmåler.
 • Det foreligger tegninger datert 24.06.1975, dobbel carport datert 12.08.1982, påbygg bolig/heving tak 14.10.1987, garasje og bod i bakkant, datert 10.07.2007.
  Det finnes ikke brukstillatelse eller ferdigattest fra byggeår i kommunens arkiv. Det finnes ferdigattest for garasje og bod datert 11.07.2008.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Tilknyttet Klepp bredbånd.

  Lerret og høyttalere i kino-rom medfølger handelen.

  Skap i spisestuen medfølger ikke i handelen.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at planløsning ikke stemmer med godkjente tegninger. Soverommene på loft fremkommer ikke på tegninger, bad i 1. etasje er soverom på tegning, balkong er tatt inn i boligen ved hovedsoverom, redskapsbod er gjort om til kontor. Bruksendringene er ikke godkjent. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  24.09.1975/6810-3/44 Bestemmelse om veg. Gjerdeplikt.
  Rett for komm.til arb.m.veger m.v. og for nabo til fremføring av stikkledn.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål og en del er regulert til Unyansert formål (Kun for eldre planer). Grenser til område som skal utbygges og barnehage. Tilhører reguleringsplan Område på Gruda/Verdalen, datert 07.10.1974 og kommuneplan for perioden 2014-2025. Kommuneplan under arbeid er ute på høring.
 • Gnr. 3 Bnr. 81 i Klepp kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt vederlag kr 50 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9 900,- og oppgjørshonorar
  kr 5 900,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kristian Lundemo
  Liss Bjorland

Megler

Britt Fagerland

95 92 15 85

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev