aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kleppelundvegen 2D, H402! Eiendommen presenteres av Aktiv eiendomsmegling Jæren
Velkommen til Kleppelundvegen 2D, H402! Eiendommen presenteres av Aktiv eiendomsmegling Jæren

KLEPPE Kleppelundvegen 2D Leil H0402

Nyoppført leilighet med 2 soverom, 2 bad og romslig stue/kjøkken! Sentral beliggenhet. Parkering i garasjeanlegg

 • kr 5 490 000
 • BRA 99 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 5 490 000
 • Omkostningerkr 11 812
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 501 812
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2023
 • Soverom2
 • ArealP-rom 95 m²
 • Felleskostnaderkr 2 929
 • Tomt996 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 10 470,- (Dokumentavgift)   11 812,- (Omkostninger totalt)   5 501 812,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Kleppelundvegen_2d_402_FP.jpg
Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å kunne presentere Kleppelundvegen 2D, leil. H0402 for salg. Eiendommen har flere kvaliteter som blant annet: - En flott leilighet med sentral og attraktiv beliggenhet - Store vindusflater som gir et lyst og innbydende uttrykk - Stilrent kjøkken fra Norema - Stue/kjøkken med plass til både spisebord og sittegruppe - Flislagt bad i delikat utførelse - Separat vaskerom kombinert bad nr. 2 - Romslig terrasse - Heis til alle etasjer med parkering i garasjeanlegg - Dagligvarebutikk like i nærheten - Nærhet til flotte turområder - Mulighet for rask overtakelse Innhold: 4. etasje: Entré/gang, bod, 2 soverom, bad, bad/vaskerom og stue/kjøkken. Parkering og sportsbod i lukket garasjeanlegg i kjeller.
Fasade

Kleppelundvegen 2D Leil H0402, Rogaland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 99 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 95 kvm Entré/gang, 2 soverom, bad, bad/vaskerom og stue/kjøkken.
  Sekundærrom
  4. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  996m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Svært sentralt i Klepp sentrum. Her får du kort vei til Kiwi og Europris som ligger i nabobygget, samt Rådhuset og Jærhagen med alle shoppingmulighetene. Like ved ligger også busstoppet som går til Stavanger, Bryne, Sola og til togstoppet på Klepp stasjon. Nå har det kommet enda flere spisesteder, så du slipper å reise langt. Klepp kan tilby 2 kinarestauranter, Pizzabakeren, McDonalds, BurgerKing, Jordbærpikene, Slakter Håland, Klepp Bistro, Thai mat, Jonas B, Sabi Sushi og Bankers Pizza. Ikke langt unna ligger den populære lysløypa i Kleppeloen, som har treningsapparater og griller. For den aktive, kan du trene på Arena treningssenter, Sport 4 Your eller benytte deg av fritidstilbudene til Klepp IL. For flere detaljer og kart se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.

  Adkomst
  Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved fellesvisninger ellers kontakt megler for ytterligere veibeskrivelse. Leiligheten er merket med Aktiv sin "Til Salgs" plakat.

  Bebyggelse
  Sentrumsbebyggelse med leiligheter og forretninger.

  Byggemåte
  Det er ikke foretatt takstrapport da dette er en nyoppført ubebodd leilighet. Det er foretatt arealoppmåling av takstfirma 10.07.2023. Eiendommen er oppført i tre og betong.

  Innhold
  4. etasje: Entré/gang, bod, 2 soverom, bad, bad/vaskerom og stue/kjøkken. Fast parkeringsplass i garasjeanlegg Balkong på ca. 12 kvm. Bod i garasjeanlegg på ca. 7 kvm.

  Standard
  Aktiv Eiendomsmegling har gleden av å kunne presentere Kleppelundvegen 2D, leil. H0402 for salg. Eiendommen har flere kvaliteter som blant annet: - En flott leilighet med sentral og attraktiv beliggenhet - Store vindusflater som gir et lyst og innbydende uttrykk - Stilrent kjøkken fra Norema - Stue/kjøkken med plass til både spisebord og sittegruppe - Flislagt bad i delikat utførelse - Separat vaskerom kombinert bad nr. 2 - Romslig terrasse - Heis til alle etasjer med parkering i garasjeanlegg - Dagligvarebutikk like i nærheten - Nærhet til flotte turområder

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Fast parkering i lukket garasjeanlegg. Felles gjesteparkering i garasjeanlegg.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra vedlagt rapport fra Duo Takst AS, arealmåling datert 10.07.2023. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Plantegningene vedlagt i denne salgsoppgaven er ment som illustrasjon og kan avvike fra de faktiske forhold. Fasiliteter: - Selger og kjøper må avregne felleskostnader i den måneden overtakelse gjelder. Kjøper får giro fra den 1. i påfølgende måned. - Garasje: Garasjeplass i egen anleggseiendom, betales gjennom felleskostnadene til sameiet (kan endres senere) - Futurehome: Kollektiv avtale med Futurehome - Aksesspunkt: Kollektiv avtale med Altibox. Ikke innhold i avtalen. Må bestilles direkte fra Altibox for eiers regning. - Sameiet har inngått en avtale med Smartly om avregning av energi og vann. Faktureres den enkelte seksjonseiere etter forbruk. For spørsmål om løsningen kontakt Smartly. Ved eierskifte må https://support.smartly.no/support/solutions/articles/7000033733-skjema-for-eierskifte benyttes - Filter: Det kreves inn et beløp månedlig sammen med felleskostnadene for filterbytte. Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 10 470,- (Dokumentavgift)   11 812,- (Omkostninger totalt)   5 501 812,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming av leiligheten skjer gjennom varmepumpe luft-til-vann med viftekonvektor. Vannbåren gulvvarme i gulv på våtrom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Er det rom uten fastmonterte varmekilder på visning medfølger det heller ikke i handelen.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter faktureres direkte fra kommunen og er ikke inkludert i felleskostnadene. Boligen er nyoppført og derfor ikke fastsatt og ikke fakturert. Kommunale avgifter vil faktureres hvert halvår. Det er felles vannmålere og vil derfor variere etter bruk.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. For mer informasjon se www.skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Megler er, foruten om ovennevnte kostnader, ikke kjent med andre løpende kostnader for energiforbruk, TV/internett og aktuelle forsikringer.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  98/2928

  Felleskostnader pr. mnd
  2929

  Felleskostnader inkluderer
  Fellesutgiftene inkluderer blant annet: Forsikring av bygningen, forretningsførsel, kollektiv avtale med Altibox og Futurehome, drift og vedlikehold av fellesarealer/garasje m.m. Kostnadene er fordelt som følger: Felleskostnader kr 2 450,- Garasje kr 300,- Filter kr 30,- Futurehome kr 149,- Felleskostnadene er opplyst av forretningsfører. Sameiet står fritt til å fremforhandle andre avtaler og drift av sameiet til enhver tid.

  Sameiets forsikringsselskap
  TRYG FORSIKRING

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

  Dyrehold
  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Ved dyrehold plikter eier å følge sameiets bestemmelser ift. vedtekter/husordensregler. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1120/1/84/17: 01.03.1932 - Dokumentnr: 900066 - Erklæring/avtale KONTRAKT MED NORSK BRÆNDSELSOLJE AS ANG. ANLEGG OG DRIFT AV
  BENSINSTASJON
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.07.1933 - Dokumentnr: 900076 - Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.07.1954 - Dokumentnr: 2326 - Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.02.1972 - Dokumentnr: 576 - Erklæring/avtale Vegvesenets betingelser vedtatt
  Best. om overflatevannrør m.v.
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.01.1974 - Dokumentnr: 316 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.01.2013 - Dokumentnr: 24456 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:26
  Bestemmelse om bebyggelse
  Med flere bestemmelser
  Rettet etter tingl. § 18, jf vedtak av 26.05.2014. LSL.
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.03.2015 - Dokumentnr: 203213 - Bestemmelse om parkering Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:15
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:16
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:17
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:18
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:19
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:20
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:21
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:22
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:23
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:24
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:25
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:26
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:27
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:28
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:29
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:30
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:15
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:16
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:17
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:18
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:19
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:20
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:21
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:22
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:23
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:24
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:25
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:26
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:27
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:28
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:29
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:30
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:31
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:32
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:33
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:34
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:15
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:16
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:17
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:18
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:19
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:20
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:21
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:22
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:23
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:24
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:25
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:26
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.09.2022 - Dokumentnr: 994293 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Eiendomsmegler Vest AS
  Org.nr: 940 434 254
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.05.2022 - Dokumentnr: 562469 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 17
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 98/2928
  14.06.2022 - Dokumentnr: 637023 - Bruksrett Rettighet hefter i: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2273
  Gjelder bruks- og adkomstrett til 1 stk. parkeringsplass
  14.06.2022 - Dokumentnr: 637023 - Bruksrett Rettighet hefter i: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2273
  Gjelder bruks- og adkomstrett til 1 stk. bod


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 26.06.2023. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. Kopi av tinglyste avtaler vil bli utlevert ved henvendelse til megler.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig. Eiendommen ligger i et område som også er regulert til forretning/ kontor m.m. Gjeldende reguleringsplan Heradshuset felt B datert 16.09.2013, Plan ID 1493 datert 02.08.2013(plankart). Kopi av reguleringsplan med tilhørende bestemmelser kan fås utlevert hos megler, og vil også være vedlegg til kontrakt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie er tillatt iht. vedtekter/husordensregler. Leietager plikter å følge vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk, jf. avhendingsloven § 1-2 (2).   Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 26.06.2023. Garanti etter bustadoppføringsloven § 12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhendingsloven § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.   Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16, jf. bustadoppføringsloven § 37. Forutsetningen for å gå direkte på selgers avtaleparter er at kjøper har et mangelskrav mot selger. Kjøper må gjøres spesielt oppmerksom på reglene som ligger til grunn for dette, herunder reklamasjonsfristene.   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.   Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.   En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, (1), 2. punktum. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 10 470,- (Dokumentavgift)   11 812,- (Omkostninger totalt)   5 501 812,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  11812

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Det er ikke utarbeidet egenerklæringsskjema i forbindelse med salget.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Andreas Rage

Megler

Andreas Rage

93 49 41 15

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev