aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Kleppelundvegen 2 D! Kjekk topp og hjørneleilighet med lys og trivelig stue
Velkommen til Kleppelundvegen 2 D! Kjekk topp og hjørneleilighet med lys og trivelig stue

KLEPPE Kleppelundvegen 2D Leil H0405 H0405

Nyoppført hjørneleilighet med lys og romslig stue. 2 soverom og parkering i garasjeanlegg. Sentrumsnær beliggenhet.

 • kr 4 490 000
 • BRA 79 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 490 000
 • Omkostningerkr 21 462
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 511 462
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2023
 • Soverom2
 • ArealP-rom 75 m²
 • Felleskostnaderkr 2 429
 • Tomt996 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 8.420,- (Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi )   21 462,- (Omkostninger totalt)   4 511 462,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planløsning
Velkommen til Kleppelundvegen 2 D, H0405! Innhold: 3. etasje: Entré/gang, bad/vaskerom bod/teknisk rom, 2 soverom og stue/kjøkken. Balkong på ca. 12 kvm. Bod i kjeller på ca. 5 kvm. 1 stk. parkeringsplass i garasjeanlegg. -Helt ny og ubebodd leilighet klar til snarlig overtakelse -En flott leilighet med sentral og attraktiv beliggenhet -Tilkoblet Futurehome -Store vindusflater som gir et lyst og innbydende uttrykk -Stue/kjøkken med plass til både spisebord og sittegruppe -Flislagt bad i delikat utførelse -Balkong ut fra stue -Heis til alle etasjer med parkering i garasjeanlegg -Dagligvarebutikk like i nærheten -Nærhet til flotte turområder Velkommen til visning!
Stue

Kleppelundvegen 2D Leil H0405 H0405, Rogaland

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 79 kvm Entré/gang, bod, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom.
  Primærrom
  4. etasje: 75 kvm Entré/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom.
  Sekundærrom
  4. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  996m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og asfalterte internveger og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Svært sentralt i Klepp sentrum. Her får du kort vei til Kiwi og Europris som ligger i nabobygget, samt Rådhuset og Jærhagen med alle shoppingmulighetene. Like ved ligger også busstoppet som går til Stavanger, Bryne, Sola og til togstoppet på Klepp stasjon. Nå har det kommet enda flere spisesteder, så du slipper å reise langt. Klepp kan tilby 2 kinarestauranter, Pizzabakeren, McDonalds, BurgerKing, Jordbærpikene, Slakter Håland, Klepp Bistro, Thai mat, Jonas B, Sabi Sushi og Bankers Pizza. Ikke langt unna ligger den populære lysløypa i Kleppeloen, som har treningsapparater og griller. For den aktive, kan du trene på Arena treningssenter, Sport 4 Your eller benytte deg av fritidstilbudene til Klepp IL. For flere detaljer og kart se vedlagte nabolagsprofil i salgsoppgaven.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Det er ikke foretatt takstrapport da dette er en nyoppført ubebodd leilighet. Det er foretatt arealoppmåling av takstfirma 10.07.2023. Eiendommen er oppført i tre og betong.

  Innhold
  4. etasje: Entré/gang, bod, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/vaskerom. Balkong på ca. 12 kvm. Bod i garasje på ca. 5 kvm. Fast parkeringsplass i garasjeanlegg.

  Standard
  Ny leilighet som ikke er tatt i bruk med et moderne uttrykk og en gjennomgående høy standard. Entré/gang med plass til etablering av garderobe for oppbevaring av sko og yttertøy. 2 soverom med god plass til seng og garderobeskap. Helfliset bad i en tidløs og delikat utførelse med varme i gulv, vegghengt toalett, vannuttak for vaskemaskin, baderomsinnredning og dusjnisje. Åpen stue- og kjøkkenløsning og utgang til balkong som utgjør 12 m². Kjøkkenet er levert av Sigdal. Kjøkkenet har et moderne uttrykk og er klargjort for montering av integrert oppvaskmaskin, komfyr og koketopp. Alt i alt vil dette være en lettstelt leilighet og sentrumsnær leilighet. Velkommen til visning!

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Hvitevarer er ikke montert.

  TV/Internett/bredbånd
  Det er lagt inn fiber/altibox fra Klepp energi. Kollektiv avtale med Altibox. Må bestilles direkte fra Altibox for eiers regning (inngår ikke i felleskostnader).

  Parkering
  1 stk. parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Felles gjesteparkering i sameiet.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Info fra forretningsfører: -Selger og kjøper må avregne felleskostnader i den måneden overtakelse gjelder. Kjøper får giro fra den 1. i påfølgende måned. -Garasje: Garasjeplass i egen anleggseiendom, betales gjennom felleskostnadene til sameiet (kan endres senere) -Futurehome: Kollektiv avtale med Futurehome -Aksesspunkt: Kollektiv avtale med Altibox. Ikke innhold i avtalen. Må bestilles direkte fra Altibox for eiers regning. -Sameiet har inngått en avtale med Smartly om avregning av energi og vann. Faktureres den enkelte seksjonseiere etter forbruk. For spørsmål om løsningen kontakt Smartly. Ved eierskifte må https://support.smartly.no/support/solutions/articles/7000033733-skjema-for-eierskifte benyttes -Filter: Det kreves inn et beløp månedlig sammen med felleskostnadene for filterbytte.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 8.420,- (Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi )   21 462,- (Omkostninger totalt)   4 511 462,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming av stue/kjøkken skjer med viftekonvektor. Vannbåren gulvvarme i gulv på bad. Varmtvann fra felles berederanlegg. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

  Energiklasse
  unknown

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter faktureres direkte fra kommunen og er ikke inkludert i felleskostnadene. Boligen er nyoppført og derfor ikke fastsatt og ikke fakturert. Kommunale avgifter vil faktureres hvert halvår. Det er felles vannmålere og vil derfor variere etter bruk.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. For mer informasjon se www.skatteetaten.no.

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet felleskostnader og kommunale avgifter, påløper kostnader til strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  78/2928

  Felleskostnader pr. mnd
  2429

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader kr 1 950,-, garasje kr 300,-, filter kr 30,- og futurehome kr 149,-. Totalt kr 2 429,- per mnd. Tv/internett kommer utenom felleskostnader. Det er vedtatt økning i felleskostnader fra 01.01.2024. Økning av felleskostnader med kr 1,25 per m² per måned fra 01.01.24. Garasjeleie økes med kr 25,- per måned fra 01.01.24. totalt ca. kr 124,- per mnd. for denne leiligheten. Felleskostnader vil da utgjøre ca. 2 553,- per mnd.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 1120/1/84/13: 01.03.1932 - Dokumentnr: 900066 - Erklæring/avtale KONTRAKT MED NORSK BRÆNDSELSOLJE AS ANG. ANLEGG OG DRIFT AV
  BENSINSTASJON
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  18.07.1933 - Dokumentnr: 900076 - Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.07.1954 - Dokumentnr: 2326 - Bestemmelse om bebyggelse Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.02.1972 - Dokumentnr: 576 - Erklæring/avtale Vegvesenets betingelser vedtatt
  Best. om overflatevannrør m.v.
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.01.1974 - Dokumentnr: 316 - Best om garasje/parkering Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  10.01.2013 - Dokumentnr: 24456 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:26
  Bestemmelse om bebyggelse
  Med flere bestemmelser
  Rettet etter tingl. § 18, jf vedtak av 26.05.2014. LSL.
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.03.2015 - Dokumentnr: 203213 - Bestemmelse om parkering Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:15
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:16
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:17
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:18
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:19
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:20
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:21
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:22
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:23
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:24
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:25
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:26
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:27
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:28
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:29
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2159 Snr:30
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:15
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:16
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:17
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:18
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:19
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:20
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:21
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:22
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:23
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:24
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:25
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:26
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:27
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:28
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:29
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:30
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:31
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:32
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:33
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2160 Snr:34
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:1
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:2
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:3
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:4
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:5
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:6
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:7
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:8
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:9
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:10
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:11
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:12
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:13
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:14
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:15
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:16
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:17
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:18
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:19
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:20
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:21
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:22
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:23
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:24
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:25
  Rettighetshaver: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2161 Snr:26
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  30.10.2019 - Dokumentnr: 1290491 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Aktiv Eiendomsmegling Jæren AS
  Org.nr: 834 001 942
  Overført fra: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:84
  Gjelder denne registerenheten med flere
  07.09.2022 - Dokumentnr: 994293 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Eiendomsmegler Vest AS
  Org.nr: 940 434 254
  Gjelder denne registerenheten med flere
  25.05.2022 - Dokumentnr: 562469 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 13
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 78/2928
  14.06.2022 - Dokumentnr: 637023 - Bruksrett Rettighet hefter i: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2273
  Gjelder bruks- og adkomstrett til 1 stk. parkeringsplass
  14.06.2022 - Dokumentnr: 637023 - Bruksrett Rettighet hefter i: Knr:1120 Gnr:1 Bnr:2273
  Gjelder bruks- og adkomstrett til 1 stk. bod


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 31.08.2023.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til bolig. Eiendommen ligger i et området som også er regulert til forretning/kontor m.m. Prosjektet ligger innenfor reguleringsplan Heradshuset felt B datert 21.06.2013 Plan ID 1493 datert 02.08.2013(plankart). Kopi av reguleringsplan med tilhørende bestemmelser kan fås utlevert hos megler, og vil også være vedlegg til kontrakt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Utleie er tillatt iht. vedtekter/husordensregler. Leietaker plikter å følge vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen selges etter avhendingsloven som nyoppført og ikke tatt i bruk, jf. avhendingsloven § 1-2 (2).   Boligen ble ifølge selger ferdigstilt 26.06.2023. Garanti etter bustadoppføringsloven § 12 skal stilles dersom selger gjør avtalen som ledd i næringsvirksomhet og avtalen inngås innen seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhendingsloven § 2-11. Garantien skal tilsvare minst 3 % av kjøpesum frem til overtakelse og minst 5 % i fem år etter overtakelse.   Det gjøres spesielt oppmerksom på kjøpers rett til å gjøre mangel gjeldene mot selgers tidligere avtaleparter iht. avhendingsloven § 4 - 16, jf. bustadoppføringsloven § 37. Forutsetningen for å gå direkte på selgers avtaleparter er at kjøper har et mangelskrav mot selger. Kjøper må gjøres spesielt oppmerksom på reglene som ligger til grunn for dette, herunder reklamasjonsfristene.   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis.   Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.   En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen som den er, og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, (1), 2. punktum. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 8.420,- (Dokumentavgift 2,5% av tomteverdi )   21 462,- (Omkostninger totalt)   4 511 462,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  21462

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Det er ikke utarbeidet egenerklæringsskjema i forbindelse med salget.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr  47.500,- for gjennomføring av salgsoppdraget. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle sine kostnader med oppdraget. Alle beløp er inkl. mva. 

Andreas Rage

Megler

Andreas Rage

93 49 41 15

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev