aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Peragjerdet 23!

Kleppestø Peragjerdet 23

Juvik - Flott tomannsbolig fra 2004 med 4 soverom og loftsstue.Flotte uteområder. Dobbel garasje med elbil-lader.

 • BRA 141 m²
 • 4 soverom
 • OMKOSTNINGER130 512
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 136 473
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 004
 • SOVEROM4
 • AREALP-rom 131 m²
 • ANDEL FELLESGJELD15 961
 • FELLESKOST./MND750
 • TOMT19 988 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGC
 • 3 990 000,- (Prisantydning)
  15 961,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 005 961,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  114 370,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  130 512,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 136 473,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Aktiv Eiendomsmegling v/Tarek Bergfjord har gleden av å presentere Peragjerdet 23!

Boligen har gjennomgående god standard på innredning og utstyr. Praktisk planløsning med luftige rom og store vindusflater som sikrer godt med lysinnslipp. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Juvik med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Boligen er bygget i 2004 og går over 2 etasjer.

1.etasje:
Det første som møter deg er en flott flislagt entré med varmekabler på gulv. Videre kommer man inn i en åpen stue- kjøkkenløsning. Her er det god plass til sittegruppe og spisebord. Fra stue er det utgang til terrasseplatting på 11,6m². Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, enkelte overskap har glassfronter, heltre benkeplate. Integrert platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin. Varmekabler i underetasjen utenom på vaskerommet og utvendig bod. I tillegg er det vedovn og varmepumpe i etasjen. Helfliset bad innredet med toalett, helstøpt servant og dusjkabinett. Fra bad er det inngang til eget vaskerom. Hovedsoverommet ligger også i 1. etasje. Her er det god plass til dobbeltseng. Praktisk med eget rom for walk-in garderobe. Dette rommet var opprinnelig et soverom, og kan enkelt tilbakeføres.

2. etasje:
Loftsetasjen ble ferdigstilt i 2019 og inneholder to soverom og loftstue. Loftstuen måler 22,2m² og lar seg enkelt møblere med sofa og tv-møbler.
Gode lagringsmuligheter i isolerte kneloft. Loftsetasjen har også et uinnredet bad.

Av uteområder byr boligen på to terrasseplattinger. Den største er over 40m² med plass til flere sittegrupper. Dobbelgarasje og plass til flere biler på tomten. I garasjen er det montert kjøkkeninnredning som gir god lagring i skap og skuffer. I tillegg er det utvendig sportsbod.

Peragjerdet 23, Vestland

 • Gulv: Badet, vaskerommet og gangen har flislagte gulv, resterende rom har laminatgulv.
  Vegger: Badet har fliser, resterende rom har malte flater.
  Tak: Malte flater og tak-ess plater
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:

  Vinduer og ytterdører:
  Et av vinduene i stuen og vinduet på hovedsoverommet er punkterte. Vindusrutene på disse vinduene må skiftes. På hovedsoverommet i 1.etasje har vinduet "seget" slik at håndtaket på vinduet tar nedi karmen. vinduet kan forsøkes justeres, men det anbefales og skifte vinduet.

  Våtrom overflate og himling:
  Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om
  .
  Det ble observert en del hull/skruehull på veggflatene bak hvor dusjkabinett står. Det er usikkert hvorvidt skruehullene har skadet membranen på baksiden. I dusjsonen bør det tas høyde for at membranen kan være skadet.

  Våtrom membran:
  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres.

  Varmtvannsbereder:
  Det er påvist at varmtvannsberederen nærmer seg over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak utifra at tanken fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.
 • Eiendommen har en landlig og idyllisk beliggenhet i barnevennlig område på Juvik - sentralt på Askøy med få minutters kjøretid til Askøybroen. Området byr på flott natur både for stor og små. Gode tur- og bademuligheter i umiddelbar nærhet. Det er kort vei til det meste av fasiliteter. Dagligvarebutikkene Kiwi, Rema 1000, samt treningssenter, barnehage og busstopp er kun noen minutter unna. Ønsker du flere butikkfasiliteter er Askøy Senteret og Kleppestø Senter kun få minutter unna med bil. Fra Kleppestø tar du enkelt hurtigbåten til Bergen sentrum.
 • Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over
  grunnmur er oppført som isolert bindingsverk, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein

  Opplysninger fra hjemmelshaver:
  - Garasjen ble oppført i 2014.
  - Opparbeidet utvendig med belegningsstein i 2016.
  - Terrasseplatting og plantekasse fra 2017.
  - Øverste terrasse ble gravd ut i 2021 og bygget i 2022.
  - Altandøren i 1.etasje er fra 2017.
  - Innvendig trapp fra 2020.
  - Spilevegg med skjult tv-benk i sofa-del fra 2020.
  - 2. etasje ble innredet i 2020 i forbindelse med innredningen ble det montert nye vinduer, gipsplater på vegg og himlingsflater, nye gulv, nye innerdører. På badet i 2.etasje er det lagt sponplater på gulvet og gipset veggene, det er lagt opp opplegg for kloakk og vann.
  - Elbil-lader i garasjen ble montert i 2021.
  - Varmepumpen ble installert i 2022.
  - Skiftet til ny motor på FLEXIT (ventilasjon) i 2022.
 • Boligen går over 2 plan og har følgende areal:

  1.etg: 102 kvm BRA / 97 kvm P-rom

  2.etg: 39 kvm BRA / 34 kvm P-rom

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. Etasje Gang(, vaskerom, bad, soverom, soverom, stue og kjøkken.
  2. Etasje: Trappegang/stue, soverom og soverom.

  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Sentralstøvsuger med uttak i begge etasjer.
 • Varmekabler i underetasjen utenom på vaskerommet og utvendig bod, vedovn og varmepumpe. Panelovner i loftsetasje.
 • Tomtens grunnareal: 19988 kvm. Fellestomt.
 • Parkering i dobbel garasje på 33 m²
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Eiendommen har tilkomst via privat vei.
 • Forretningsfører: Vestbo
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Sameiets vedtekter begrenser ikke adgangen til dyrehold. Vanlige naborettslige regler gjelder.
 • Tryg Forsikring
  Polisenummer: 7997186
 • Formuesverdi som primærbolig kr 871 250 per 31.12.22
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 136 498 per 31.12.22

  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi
 • 750 pr. mnd. Dekker nedbetaling av fellesgjeld, brøyting og sparing.
 • Andel fellesgjeld kr 15 961,- pr. 05.01.2023
  Andel fellesformue kr 4 762,- pr. 31.12.2021
 • Lånenummer: 16366263601, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 05.01.2023: 6.05% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 15
  Saldo per 05.01.2023: 415 010
  Andel av saldo: 15 962
  Første termin/første avdrag: 30.12.2022 ( siste termin 30.09.2026 )
  Annuitet, 4 år flytende rente
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 17 448 pr. år
  Feiing/Tilsyn, vann og avløp.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr 26.448,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader og kommunale avgifter. Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt
 • Det foreligger ferdigattest datert 10.07.2007 for Tomannsbolig.
  Det foreligger ferdigattest datert 23.03.2012 for Dobbel garasje.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
  Korttidsutleie: Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Kjøleskap, frys, lamper over kjøkkenøy og lysekrone over spisestue medfølger ikke.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.


  2019/1494207-1/200 Bestemmelse om gangrett/rett til sti
  Rettighetshaver allmennheten
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2004/9280-2/50 Bestemmelse iflg. skjøte
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om vann/kloakkledning

  2002/16213-3/50 Bestemmelse iflg. skjøte
  best.om vedlikehold av felles veg, vann og kloakk Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2002/16213-2/50 Seksjonering
  opprettet seksjoner:
  snr: 6
  formål: Bolig
  sameiebrøk: 1/26
 • Eiendommen er regulert til Frittliggende småhusbebyggelse ihht. reguleringsplan på grunn.

  Kommuneplaner:
  Plannavn: Kommuneplanens Arealdel 2012-2023
  PlanID: 9001
  Delareal: Boligbebyggelse,Nåværende.

  Kommuneplaner under arbeid:
  Plannavn: Kommuneplanens arealdel 2018-2030
  PlanID: 9002
  Plantype: Kommuneplanens arealdel

  Utsnitt av reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.
 • Gnr. 14 Bnr. 390 Snr. 6 i Askøy kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,35% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 990,-, oppgjørshonorar kr 6 900,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 45.975,-. Utleggene omfatter annonsering, innhenting av kommunal informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler gitt salgsgaranti. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Frank Søderstrøm Grøtte
  Kjersti Søderstrøm Grøtte
Tarek André Bergfjord

Megler

Tarek André Bergfjord

46 63 62 55

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev