aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Galgebakken 7! En innholdsrik eneboligeiendom med stor tomt på over 1,4 mål.
Velkommen til Galgebakken 7! En innholdsrik eneboligeiendom med stor tomt på over 1,4 mål.

KLØFTA Galgebakken 7

Frittliggende enebolig med flere store terrasser, vinterhage, 2 garasjer, 2 kjøkken og 3 soverom - tomt på over 1,4 mål!

 • kr 4 190 000
 • BRA 281 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 190 000
 • Omkostningerkr 121 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 311 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 965
 • Soverom3
 • ArealP-rom 239 m²
 • Tomt1 488.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,00))   121 792,- (Omkostninger totalt)   4 311 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1.etasje.
Velkommen til Galgebakken 7! Dette er en eneboligeiendom med stor tomt på ca. 1488 kvm som bla. er opparbeidet med hage og gårdsplass. Boligen inneholder gang, kjøkken i hver etasje, to gode stuer i 1.etg, bad i begge etasjer, vaskerom, toalettrom, innredet rom og 3 soverom. To garasjer i underetasjen, og for øvrig godt med lagringsplass i boder og kjellerrom. Boligen er omkranset av terrasser på flere sider. Ved inngang og mot syd og vest har du en stor overbygget terrasse med drivhusdel, terrasse på ca. 25 kvm også mot nord med adkomst til trivelig vinterhage på ca. 20 kvm. Landlig og fin beliggenhet på Skibakk på Kløfta, ca. 2 km unna Kløfta sentrum. På Kløfta finner du skoler, dagligvarebutikker, kollektivtilbud og Romerikssenteret med flere spennende butikker og serveringssteder.
Inngangsparti og takoverbygget terrasse på boligens syd side.

Galgebakken 7, Viken

 • Tomt
  1488.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er dels flat, dels skrånende og opparbeidet med hage med plen. Noe av tomten er naturtomt og noe er gruset gårdsplass med biloppstillingsmuligheter. En eller flere grensepunkt er ikke koordinatfestet eller er koordinatfestet med lav nøyaktighet.

  Beliggenhet
  Boligen ligger ved Skibakk på Kløfta, i Ullensaker kommune. Det er umiddelbar adkomst ut på E6, noe som gjør eiendommen perfekt for pendlere. Eiendommen sokner til Åreppen skole, som ligger ca. 3 km unna, og Vesong ungdomsskole som ligger ca. 2,3 km unna. Det er også et godt utvalg barnehager på Kløfta. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet på Hvam, Jessheim, Nannestad, Skedsmo og Lillestrøm. I sentrum av Kløfta finner du blant annet Romerikssenteret som huser det fleste servicetilbud med bla. apotek, vinmonopol, elektronikk, frisør, kafe, klesbutikker og flere dagligvarebutikker. Ønsker du ytterligere servicetilbud tar det ca. 10 min med bil til Jessheim. Der finner du bla. Jessheim storsenter med ca. 140 butikker og serveringssteder, samt Ullensaker kulturhus med bla. kino. Lillestrøm, Strømmen og Lørenskog ligger også godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Kløfta har flere idrettsanlegg og kan by på fotballbaner, Kløftahallen, treningssenter, svømmebasseng, m.m. Nærområdet byr på mye flotte turområder og det er kort vei til Romeriksåsen. Like ved eiendommen ligger Miklagard Golf, en 18-hulls internasjonal mesterskapsbane. Golfbanen har vært rangert som en av de 20 beste i Europa. Med bil tar det ca: 10 min til Jessheim 10 min til OSL Gardermoen 20 min til Lillestrøm 25 min til Oslo For mer info om Kløfta og Ullensaker se www.ullensaker.kommune.no.

  Adkomst
  Fra E6 nordgående: Ta av ved Kløfta og ta så til høyre i den første rundkjøringen, og til venstre i den neste inn på Fv 450. Deretter tar du første vei til venstre inn Bakkelia og til venstre igjen inn Galgebakken.

  Bebyggelse
  Nærområdet består hovedsakelig av frittliggende eneboliger, småbruk, golfbane og bensinstasjon.

  Skolekrets
  Åreppen Skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  Det er kun 300 meters gange til bussholdeplassen "Skibakk", hvor det går buss ca. hver time til Kløfta stasjon. Det er ca 1,9 km fra boligen til Kløfta stasjon hvor det er svært gode kollektivtransporttilbud med tog. Herfra går det ofte tog til bla. Jessheim, Lillestrøm og Oslo. Med tog tar det ca 33 minutter til Oslo S. Det er også gode parkeringsforhold for pendlere på stasjonen.

  Byggemåte
  Det er byggegrunn av leirholdige masser. Drening fra bygging. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Det er antatt stripefundamenter av betong under grunnmur. Yttervegger i trebindingvserk kledd med stående bordkledning. Vinkeltak av tre tekket med betongtakstein. Bygningen har vesentlig malte trevinduer med 2-lags glass og trevinduer med doble glass. Vinduer av varierende alder og type dels eldre, dels nyere. Takoverbygget treterrasse mot syd sammenhengende med terrasse mot syd/vest utenfor stuen. Fundamentert på peler og innfestet til bygningen. Spaltegulv på trebjelkelag og rekkverk av tre. Takoverbygg med polycarbonplater. Vinterhage på ca. 20 kvm anlagt over garasjen på siporeksdekke med skifer. Pulttak av tre tekket med takstein. Vegger av tre kledd med stående panel på fasader. Dels isolert takkonstruksjon med duk som himling. Terrasse over garasje mot nord på ca. 25 kvm med spaltegulv og rekkverk av tre. Tekking under Spaltegulv med eternittplater. Garasje med bod tilbygget boligen i ca. 2003. Grovstøpt gulv og murte yttervegger som er pusset. Dels støpt dekke og delt siporeks. Anlagt terrasse og vinterhage over garasjene. Leddport i tre. Vann og avløp, samt skyllekum i garasje. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Baderom 1e etasje knirk i gulv og dårlig fall ved sluk. Råte i kant under baderomspaneler. Bad siden 1975 ca. - Baderom 1e etasje, hull fra tidligere rørgjennomføring til radiator er tettet med silikon. - Har vart tilbakeslag i kum i kjeller fyringsrom/vaskerom. Er blitt høytrykksvasket og rensket. Egeninnsats. - Høytrykksvasket sluk i kjeller, kun gråvann, ikke kloakk. - Dårlig ventilasjon i vaskerom baderom i kjeller. Mest sannsynlig fukt gått opp i etasjeskiller av siporex / porebetong. Ventilasjon utbedret. - Det har ikke vært utettheter siden takomlegging i 2018. Tidligere utslag rundt pipe, er nå helbeslått. Tak i garasje har merker etter vann fra terrasse over. - Skjeve gulv i noen rom i kjeller, siden byggeår. Noen rom er avrettet. - Råteskade noen steder på østvegg i nedre kant av panel. 3 av 4 vegger har ny panel og musebånd. Det er noe aktivitet på loft og i garasje av mus. - Skiftet sikringsskap, byttet måler, nye kurser til kjøkken, VVB og varmepumper. Arbeider utført av Gardermoen Elektro AS, ELTEL, Elektriker´n Kjell Sæterøy AS. - Sentralfyren ble servet og byttet dyser og ventiler av fagperson, har ikke vart i drift siden våren 2019. Frakoblet. - Generell oppussing over tid fra 2009 - 2022. Skiftet tak i 2018 og terrasse på forsiden. - Generell oppussing fra 2009 - 2022. Fasader, terrasser og tak.

  Innhold
  1. etasje 142 kvm. p-rom: Vindfang, gang, kjøkken, 2 stuer, bad, toalettrom og 3 soverom. U. etasje 97 kvm. p-rom: Trapperom, vaskerom, innredet rom, stue/kjøkken, bad og alkove. Sekundære rom: boder i underetasjen og garderoberom i 1.etasje. Garasje i underetasjen på ca. 58 kvm med bod.

  Standard
  Frittliggende enebolig over to etasjeplan oppført i 1965, og senere ombygget og tilbygget. Overflater: Gulv: Parkett, laminat, mur og vinyl. Vegger: Tapet, malte flater, strietapet, panel og våtromsplater. Himlinger: Malte flater og malt miljøstrie. KJøkken: Fint kjøkken i 1.etajse med mye skap- og benkeplass, samt praktisk bar-løsning. Kjøkkeninnredning med glatte, finerte fronter og laminat benkeplate. Flislagt på vegg over kjøkkenbenken. Det er avsatt plass til frittstående hvitevarer i kjøkken. Kjøkken i u.etg: Kjøkkeninnredning i kjeller med hvite, glatte fronter og laminat benkeplate. Bad i 1.etg: Bad med vinylbelegg på gulv og plater på vegger. Innredet med dusjkabinett, servant i baderomsinnrending og toalett. Bad i u.etg: Bad i underetasjen med vinylbelegg på gulv og plater på vegger. Innredet med toalett, dusjarmatur på vegg og servant. Gulvsluk. Tolaettrom: wc-rom i 1.etasje innredet med toalett og servant i servantskap. Vaskerom: Vaskerom i underetasjen/kjeller. Kort fortalt: - Innholdsrik frittliggende enebolig over to plan. - Gang/entre. - Flott kjøkken med kjøkkenøy og mye skap- og benkeplass. - Stue. - Trivelig stue med innsatspeis. - 3 soverom. - Kjøkken/stue i underetasjen med fin kjøkkeninnredning. - Sovealkove i underetasjen. - Bad i hver etasje. - Vaskerom. - Toalettrom. - Garderobe i 1.etasje. - Boder med god lagringsplass i underetasjen. - To garasjer tilbygget boligen. - Godt med parkeringsmuligheter på egen eiendom. - Flott vinterhage på hele 20 kvm. - Stor nordvent terrasse på ca. 25 kvm med tilkomst fra stuen. - Overbygget terrasse som strekker seg rundt boligen ved hovedinngang, soverom og stue. - Drivhus på del av terrassen. - Hage med plen og beplantning. - Gode solforhold på eiendommen. - Landlig, men likevel sentral beliggenhet på Kløfta med umiddelbar adkomst ut på E6. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Utvendig > Utvendige trapper: Det er ikke montert rekkverk. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. - Innvendig > Overflater: Det er stedvis påvist synlige skader på overflater. Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er avvik: Balkong/terrasse ligger over garasjerom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Observert svikt og sprekker i elementdekke over garasje og i hoveddel. - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. - Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. - Våtrom > Generell > Vaskerom / fyrrom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. - Våtrom > Generell > Bad (hybeldel): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: 230V el-anlegg av varierende alder. Innmat i sikringsskap renovert / skiftet i 2008. El-tilsyn foretatt av Hafslund Nett i 2018. Sluttrapport er fremvist. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Taktekking: Det er påvist bulker i enkelte metallplater på taktekking. - Utvendig > Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Deler av takkonstruksjonen er gjenbygge og ikke tilgjengelig for kontroll (innredet loft). - Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Observert punktert vindu i stue mot nord. Det kan ikke utelukkes ytterligere punkterte vinduer. - Utvendig > Dører: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Gjelder 2-fløyet terrassedør og gammel dør til garasje samt garasjeporter. - Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har skjevheter. - Utvendig > Vinterhage mot nord/vest: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Oppbyggingen av terrasse/balkong øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Konstruksjonene har skjevheter. Sprekker i siporeksdekke under terrassen/vinterhagen. Usikker årsak, kanskje tyngde fra overliggende konstruksjon. Himlingsduk har skader/rift. - Utvendig > Balkong mot nord over garasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. Oppbyggingen av terrasse/balkong øker faren for skjulte skader i konstruksjonene. Det er synlige spor i himling i garasje etter lekkasje. Tørt på befaringsdagen. Tilfarere til terrassegulvet er anlagt direkte på metallplater som er tekking over underliggende garasje. Ikke anbefalt løsning. Synlig nedbøyning i takplatene. - Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Observasjoner er gjort ved fuktsøk med MMS Protimeter på tilgjengelig grunnmur. - Innvendig > Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. - Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. - Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken (hybeldel): Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. - Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Forskjellige overflater, dels noe provisorisk og med åpne hull. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Tekniske installasjoner > Ventilasjon: alder. - Tekniske installasjoner > Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. Ikke i bruk. Deler av røropplegg og radiatorer er fjernet. - Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Det er registrert løs puss på muroverflater. Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. - Tomteforhold > Oljetank: Det er opplyst om at oljetank er sanert, men tilfredsstillende dokumentasjon mangler Kombinasjon av alder og materiale tilsier at denne bør fjernes. - Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken (hybeldel): Ventilator er ute av stilling. Utvendig deksel til utkast er ikke korrekt montert. - Garasje: aldringsslitasje i kjøreport. Gammel gangdør med slitasje og sprekk i støpt dekke. Sport etter lakkasje i himling. Ujevnheter i gulv. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er innredet til hybeldel i kjeller. Det er ikke søkt kommunal godkjenning av denne. Det gjøres oppmerksom på at det gjelder egne regler for godkjenning av slike tilleggsdeler. Boligen lider under under skader, ufagmessigheter i den håndverksmessige utførelsen utvendig og innvendig. Det må påregnes betydelige kostnader i til utbedring av skader og byggefeil og oppgradering av eiendommen. Det må også tas høyde for og budsjetteres med uforutsette kostnader med tanke på skjulte feil og synlige mangler og erfaringsmessig ligge i konstruksjonene. Takstmann har ikke vurdert tilstand på fukt i tilliggende konstruksjoner på vaskerom eller bad i u.etasje og vask/opplegg til vaskemaskin. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport av Hans Petter Lindstad, datert 25.05.2023. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg godt inn i tilstandsrapporten før visning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  1973 - Tilbygget ca. 30 kvm mot nord i 1.etasje. 1975 - Løftet del av takkonstruksjonen mot vest og tilbygget. 2010-2020 - Skiftet panel på 3 av 4 sider. 2018 - Skiftet takstein.

  Parkering
  Parkering i tilhørende garasjer i underetasjen og for øvrig på egen gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Eika forsikring

  Polisenummer
  3712169

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Kommunen opplyser at eiendommen er berørt av veistøy fra E6. Det er oljetank i glassfiber på eiendommen fra 1965. Det er opplyst om at denne er sanert, men det mangler tilfredsstillende dokumentasjon på dette. Tiltak bør gjennomføres av ny eier. Sentralfyr, røropplegg og radiatorer bør fjernes. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,00))   121 792,- (Omkostninger totalt)   4 311 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen varmes opp elektrisk med 2 stk. luft til luft varmepumper og panelovner. Innsatspeis i stuen.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  21302

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter vil variere årlig.

  Info om eiendomsskatt
  Det er pt. ikke eiendomsskatt i Ullensaker kommune.

  Formuesverdi primær
  1850051

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  7030192

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, vedlikehold, vei/snøbrøting, m.m.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3033/29/317: 30.08.1991 - Dokumentnr: 6150 - Erklæring/avtale Rett for Ullensaker kommune til å bygge veg til kloakkpumpestasjon m.v. 26.09.1996 - Dokumentnr: 7670 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Bestemmelse om bebyggelse ikke bygge nærmere ledn. enn 4 m 31.08.1964 - Dokumentnr: 4056 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3033 Gnr:29 Bnr:141 01.01.2020 - Dokumentnr: 1408483 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0235 Gnr:29 Bnr:317 Heftelsene omhandler rett for Ullensaker kommune til å anlegge vann- og avløpsledninger over eiendomen, samt uhindret tilkomst til disse for vedlikehold/drift, bestemmelse om at det ikke kan bygges nærmere disse enn 4 meter uten kommunens samtykke og rett for Ullensaker kommune til å bygge vei over eiendmmen for adkomst til kloakkpumpestasjonen ihht. plassering vist på kart.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger innflyttingsattest for eneboligen, datert 06.05.1966. Daværende gjenstående arbeider var puss av vegger, gulv og pipe, delevegg og puss på vaskerom, selvlukkende dør til fyrrom, ventilasjon, plate på gulv foran peis, takstein, nedløper og takstige. Det foreligger ferdigattest for tilbygg til enebolig, datert 11.05.1973.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen ligger til privat vei. Boligen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til boligformål i reguleringsplan for "RV. 2, Kløfta - Nybakk" med bestemmelser. VEdtatt 25.10.2004. Eiendommen er avsatt i kommuneplanen til nåværende boligbebyggelse. Deler av eiendommen ligger innenfor faresone for høyspenningsanlegg. Vedtatt 23.03.2021. Eiendommen er avsatt i kommunedelplanen for Kløfta til nåværende boligbebyggelse. Deler av eiendommen ligger innenfor faresone for høyspenningsanlegg. Vedtatt 03.09.2012.

  Adgang til utleie
  Hele boligen kan leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,00))   121 792,- (Omkostninger totalt)   4 311 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  121792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.450,- oppgjørshonorar kr 5.950,- og visninger kr 2.500,- per stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr10.000,-. Utleggene omfatter foto og kommunal info. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 1.875,- per times arbeid, begrenset oppad til kr. 16.450,- .  Alle beløp er inkl. mva. 

Tommy Breen

Megler

Tommy Breen

93 22 45 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev