aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Furuholsvingen 24 i Knapper!

Småbruk på stor tomt med åpen og solrik beliggenhet *Restaureringsobjekt

 • 990 000
 • BRA 98 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING990 000
 • OMKOSTNINGER40 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 030 892
 • EIENDOMSTYPEAndre
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 875
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 87 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT39 371 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  24 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 990 000,-))
  --------------------------------------------------------
  40 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 030 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Eneboligen inneholder:
1. etg.: Gang, kjøkken, soverom, stue, bad og en bod.
2. etg.: Gang, 2 ganger, soverom, bod og garderobe.
Krypkjeller

I tillegg et takoverbygget inngangsparti på 1,5 kvm.
Kjøkken med god størrelse.

Furuholsvingen 24, Innlandet

 • Enebolig fra antatt 1875 som må sees på som et restaureringsprosjekt. Her må mye oppgraderes, og det må påregnes skjulte feil og skader.

  Eldre innvendig overflater. Påregn oppgradering av de fleste overflater. Gulv med vinylbelegg og malte furugulv. Vegger med malt panel, panel og malte slette vegger. Tak med malte panel, panel og Tak-ess. Malte lister. Svingtrapp med åpne opptrinn. Malt furu vanger, trinn, rekkverk og håndlist. Kun en håndlist. Finerte glatte dører og en nyere formpresset dør.

  Etasjeskiller i trekonstruksjoner, isolert med antatt sagflis/leire. Enløps teglsteinspipe fra byggeår. Pipe over tak er meget slitt, påregn en oppgradering. Pipe er av ukjent kvalitet og må sjekkes.

  Eldre bad med vinylbelegg på gulv, våtromsplater på vegger og tak-ess i tak. Benk med heldekkende porselensvask. Speil og overlys. Frittstående klosett. Dusjhjørne med dusjgarnityr . 200 l varmtvannsbereder. Stråleovn. Vegg ventil og ventil i vindu.

  Gammel kjøkkeninnredning (antatt fra 1985) med malte skrog, malte slette dører og fronter. Benkeplate i laminat og stål med nedfelt dobbel oppvaskkum m/1-greps slitt blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin og oppvaskmaskin. Det er ikke ventilator til
  komfyr.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.

  TG3 - Store eller alvorlige avvik:
  Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.

  Veggkonstruksjon - Det er påvist omfattende skade i fasade. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.

  Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.

  Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Pipe over tak har slitte/ødelagte teglstein foger.

  Krypkjeller - Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller.

  Avtrekk kjøkken - Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Rommet har ingen ventilasjon.

  Elektrisk anlegg - Sikringsskap med porselenssikringer og 63 A hovedsikring. Ny strømmåler. El. anlegget er av eldre type. Det bør påregnes en utvidet el. kontroll av anlegget.

  Branntekniske forhold - Ikke synlig brannvarslere.

  TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
  Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.

  Takkonstruksjon/Loft - Konstruksjonene har skjevheter. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.

  Vinduer - Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass.

  Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Innvendige trapper - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.

  Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen.

  Overflater og innredning kjøkken - Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.

  Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

  Avløpsrør - Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.

  Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

  Drenering - Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

  Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik) eller TG IU (Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse).

  For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Småbruket er beliggende på Furuholsvingen 24 på Knapper i Nord-Odal. Eiendommen ligger inntil et byggefelt. Knapper er ei trivelig bygd med Joker butikk og barnehage. Det er ca. 3,6 km til Mo tettsted, med barnehage, barne- og ungdomsskole, samt butikk. Til Sand som er kommunesenteret er det ca. 12 km.

  Nord-Odal kommune har godt med aktivitetstilbud for liten og stor. Med naturen like utenfor døra finnes mange fine turområder og muligheter for hyggelige gå- og sykkelturer, langrenn, kano, og jakt og fiske. Sand har en koselig handlegate med café og flere forretninger. På Milepelen vertshus serveres god mat, og her er det jevnlig fine arrangementer og konserter. Her er også kino og bibliotek! Rett i nærheten er også Storsjøen med mulighet for fiske- og båtliv!
 • Området består hovedsakelig av småhusbebyggelse og gårdsbruk.
 • Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger
 • Tak tekket med flat betongtakstein. Det er mose på taket. Trestikke undertak. Takrenner og nedløp i galvanisert metall. Takrenner er i en dårlig forfatning. Antatt bindingsverkskonstruksjon i tre. Stående slitt utvendig malt panel. Det er målt fukt og det ersynlig råte i noe panel. Saltak i trekonstruksjoner isolert med antatt 10 cm mineralull. Det er synlig svertesopp i undertak. Loftet er kun kontrollert fra loftluke, da det ikke var tilgjengelig på befaringsdagen. Malte trevinduer fra 1985 med 2-lags isolerglass og ventil i karm. På soverom i 2 etg. er det vindu m-3 lag isolerglass. Vindu er i en meget dårlig forfatning. Nyere malt inngangsdør med glass i dørblad. Drenering fra antatt byggeår. Ringmur av plasstøpt betong fra antatt byggeår. Tilnærmet flatt terreng. Vann og avløpsrør er fra antatt 1990. Avløpsrør er i antatt plast.

  Uthus:
  Gamelt uthus/bod er fundamentert på plasstøpt ringmur og pilarer av betong. Uisolert bindingsverkskonstruksjon. Stående slitt, malt låvepanel. Saltak i trekonstruksjoner, tekket med bølgetakplater. Takrenner i galvanisert stål. To pankedører. Tett skillevegg. Gulv i betong og gulvbord. Utedo. Eldre dyrerom (m/betong dekke) samt en møkkakjeller. Uthuset er i en dårlig forfatning med bla. råte i panel. Påregn oppgradering.
 • 1.etg. 55 kvm Bra
  2.etg: 43 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom med unntak av boder og garderobe.
 • - Eldre vannrør av kobber på hoveddelen av anlegget. Stoppekran på bad. Utevannkran.
  - Soilrør i en bolig av denne alder kan ikke utelukkes.
  - Ventilasjon gjennom ventiler i vinduskarmer og vinduer som kan åpnes. Naturlig avtrekk på bad. Ingen ventilasjon på kjøkken.
  - 200 l varmtvannsbereder, plassert i badet.
  - Sikringsskap med porselenssikringer og 63 A hovedsikring. Ny strømmåler. El. anlegget er av eldre type. Det bør påregnes en utvidet el. kontroll av anlegget.
  - Fiber bredbånd i gata.
  - Brannslukker i huset, ikke synlig brannvarslere.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med panelovner, stråleovn (bad) og vedfyring i vedovn i stue og kjøkken.

  Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

  Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.
 • Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart.

  Småbruket ligger inntil et etablert boligområde. Tomten rundt huset er opparbeidet med plen og div, prydbusker, Gruset innervei og biloppstillingsplass. Gode solforhold. Eiendommen har 23,2 mål med fulldyrket jord, 7,7 mål produktiv skog, 4,7 mål annet markslag og 3,8 mål bebygget areal. Se gårdskart som vedlegg i salgsoppgave.

  Kornåkeren er forpaktet bort og kontrakten går ut i år.
 • På egen gårdsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
  Offentlig vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 303 017 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 090 859 per 31.12.20
 • Kr. 18 189,13 pr. år (prognose for 2022)

  Fordelt på:
  Eiendomsskatt kr 3 393,-
  Feiing kr 567,-
  Renovasjon kr 3 028,75
  Ab. gebyr vann areal kr 2 000,-
  Ab. gebyr avløp areal kr 2 000,-
  Forb.gebyr vann areal 91 m2, (enhetspris kr 44,63) kr 4 060,88
  Forb.gebyr avløp areal 91 m2, (enhetspris kr 34,50) kr 3 139,50
 • Kommunale avgifter, strøm, forsikring.
 • Disse bygningene er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest.
 • Det er tillatt å leie ut hele eller deler av egen eiendom til det formål den er godkjent for.
 • Nord-Odal kommune har 0-grense og "Egenerklæring om konsesjonsfrihet i kommuner med nedsatt konsesjonsgrense" må fylles ut.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Rommene er beskrevet ut i fra dagens bruk, med mindre noe annet er særskilt angitt. Dagens bruk kan avvike fra originale plantegninger og trenger ikke nødvendigvis være godkjent ihht plan- og bygningsloven.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • 1984/2589-1/13 Bestemmelse om vannledn.
  24.05.1984
  Rettighetshaver:Nord Odal kommune.

  1985/1466-1/13 Best. om vann/kloakkledn.
  11.03.1985
  Rettighetshaver:Nord Odal kommune.
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2013/627139-1/200 Best. om vann/kloakkledn.
  26.07.2013
  rettighetshaver:Knr:3414 Gnr:49 Bnr:58
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Med flere bestemmelser

  2020/2922963-1/200 Bestemmelse om veg
  26.08.2020 21:00
  rettighetshaver:Knr:3414 Gnr:49 Bnr:241
 • Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til boliger og LNF-område i kommuneplanen (landbruk, natur, fritid).

  Gjeldender regulering:
  Reguleringsplan Id 19840002 Knapper Øst (Ikrafttredelse 24.09.2008)
  Formål: Privat vei og boliger.

  Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 02.06.22
 • Gnr. 49 Bnr. 12 i Nord-Odal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 9 900, og visninger kr. 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Kjell Kullbråten
  Siri Brænden
Kjetil Bekkevold

Megler

Kjetil Bekkevold

40 47 80 39

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev