aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Nervegen 55!
Velkommen til Nervegen 55!

KNAPPER Nervegen 55

Innholdsrik enebolig på stor og usjenert eiendom! Grenser til Juråa. * Oppgraderingsbehov.

  • kr 1 150 000
  • BRA 183 m²
  • 2 soverom
  • Prisantydningkr 1 150 000
  • Omkostningerkr 45 792
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 195 792
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1947
  • Soverom2
  • ArealP-rom 109 m²
  • Tomt7 052.3 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 1 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 28 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 150 000,00))   45 792,- (Omkostninger totalt)   1 195 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Eldre enebolig med landlig beliggenhet i Knapper! Her bor man usjenert i rolige omgivelser, med nærhet til Juråa og fine naturområder. Stor eiendom på ca 7 daa, som består av tre teiger. I tillegg til eneboligen, er det flere eldre og mindre uthus på eiendommen. Boligen inneholder bla. 3 stuer, kjøkken, 2 soverom, bad, vaskekjeller og bodrom i kjeller. Overbygget terrasse med peis, og enkel carport. Eneboligen har i hovedsak eldre standard, og det er behov for vedlikehold og oppgraderinger. Utvendig fikk huset nytt panel i 2020, og det er nyere ytterdører. Til bygdas trivelige dagligvarebutikk, Joker Bakketun, er det ca 800 m. Det er ca 6,5 km til Mo med dagligvareforretning med post i butikk, vinmonopol, barnehage, barne-/ungdomsskole, treningssenter og idrettshall.
Gang

Nervegen 55, Innlandet

  • Tomt
    7052.3m²

    Beskrivelse av tomt
    Gnr. 48, bnr. 71 - 2 742,8 m2 Gnr. 47, bnr. 34 - 1 577,1 m2 (ubebygd) Gnr. 48, bnr. 101 - 2 732,4 m2 Tomten er delt inn i tre teiger hvorav en søndre teig er skogbevokst uten bebyggelse, nordre teig er bebygget med tre små uthus, midtre teig er bebygd med bolighuset og uthus ved elven samt et stolpehus. Tomten er opparbeidet med gress rundt huset, steingjerder og trappearrangement i syd (trinn forvitret/sprukne). Gruset gårdsplass/parkering på nordsiden av huset. Ellers stedlig vegetasjon. Oppgitt areal er omtrentlig. Oppmålte grenser er usikre. Se vedlagt grunnkart. Vedlagt er også gårdskart på de tre tomtene.

    Beliggenhet
    Eiendommen har en landlig og usjenert beliggenhet i Knapper. Til bygdas trivelige dagligvarebutikk, Joker Bakketun, er det ca 800 m. Det er ca 6,5 km til Mo med dagligvareforretning med post i butikk, vinmonopol, barnehage, barne-/ungdomsskole, treningssenter og idrettshall. Gode muligheter for et rikt friluftsliv med nærhet til flotte turområder og kort vei til Storsjøen med båthavn og gode bade-/fiskemuligheter. Storsjøen egner seg utmerket for kanopadling, fisking, og er et attraktivt badevann, ansett som Odalens perle. Vinterstid har kommunen milevis med preparerte skiløyper som innbyr til friske turer. Tettstedene Gardvik og Knapper har et aktivt grendemiljø med mange typer idretts-/fritidsaktiviteter. Nord-Odal kommune har et rikt og mangfoldig lag-/foreningsliv med aktiviteter innenfor sang og dans, trim og idrett, jakt og fiske, båtforeninger, amatørteater og mye mer.

    Adkomst
    Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

    Bebyggelse
    Eiendommen som består av tre teiger har tre små uthus på nordre teig, og midtre teig er bebygd med bolighuset og uthus ved elven samt et stolpehus. Søndre teig er ubebygd. Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

    Barnehage/skole/fritid
    Nord-Odal kommune har fire barnehager. Barnehagene er lokalisert på Sand, i Mo og Knapper. Nærmeste barnehage er Mo barnehage, ca 6 km. Eiendommen sokner til Garvik skole (1.-7.trinn) og Nord-Odal ungdomsskole (8.-10.trinn). Avstanden dit er ca 7 km. Nord-Odal kommune har godt med aktivitetstilbud for liten og stor. Med naturen like utenfor døra finnes mange fine turområder og muligheter for hyggelige gå- og sykkelturer, langrenn, kano, og jakt og fiske. Sand har en koselig handlegate med café og flere forretninger. På Milepelen vertshus serveres god mat, og her er det jevnlig fine arrangementer og konserter. Her er også kino og bibliotek! I Storsjøen er det mulighet for fiske- og båtliv!

    Offentlig kommunikasjon
    Det er ca 700 m til bussholdeplass.

    Byggemåte
    Enebolig bygget i 1947, som er tilbygget (ukjent årstall). Takkonstruksjonen har valmet sperrekonstruksjon. Taktro av opprinnelig stikketak som ser ut å være lagt sutaksplater over. Etterisolert med mineralull/sydde matter over sponisolering. Tilbygget del har sperretak m/rupanel taktro og mineralullisolering- meget lavt og kun mulig å inspisere fra luke. Taktekkingen er av taksteinsformede stål/aluminiumsplater. Lakkerte metall beslag, renner og nedløp. Heldekkende pipebeslag i metall på hoveddel, ellers pipefotbeslag på piper. Takstige. Snøfangere ved inngangsparti. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har nyere liggende utlektet dobbelfals panel. Malte trevinduer med 2-lags glass samt eldre trevinduer med koblet glass i kjeller. 2 malte hovedytterdører m/glass og 2 kjellerdører uten glass av nyere type. Takoverbygget uteplass ca 17m2 med terrengulv belagt av natursteinsfliser. Enkelt sperretak m/plastplater over stokker som søyler i fremkant og panelte levegger over mur i bakkant. I hjørnet av uteplassen er en teglstein åpen peis og pipe samt fasade mot stue forblendet i teglstein. Terrassemarkise i forkant. Bygget er videre forlenget i bakkant av sperretak kledd m/stålplater over vegg på pilarer som danner en åpen carport ca 18m2. I tillegg er den uteplass m/natursteinsflis og overbygg på motsatt side av entretrapp ved entre på 5,5m2. Betongtrapper til entredører. Tre rekkverk av formskårede bord på metallkonstruksjon for hvovedtrappen. Det er ukjent byggegrunn. Trolig en form for løsmasser. Boligen er fundamentert på kjeller av sparesteinsbetong på opprinnelig del (en del steder inv. påforet m/tegl). Tilbygget del har ringmur av sparesteinsbetong m/kryperom. Entreutbygg fundamentert på tidligere påstøpt betongtrapp og en pilar. Stolpehuset og de tre små uthus er svært dårlig forfatning mtp. deformasjoner og råte (har ingen verdi). Uthuset var avlåst og kun utv. besiktiget; bindingsverksbygg på betongmur m/tømmermannspanel og stålplater på tak, bordet dør og koblede vinduer. Utenifra sett en alminnelig elde/værslitasje samt noe råte i nedkant vegg. Bygningen er ca 20m2 BRA (utv. målt).

    Innhold
    1. etasje: 114 kvm BRA/ 109 kvm p-rom som inneholder entré, stue 1, stue 2, spisestue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom og trapperom. Kjeller 69 kvm BRA / 69 kvm s-rom som inneholder trapperom, gang og tidligere peisestue, vaskekjeller og to boder. Følgende rom inngår i primærareal: entré, stue 1, stue 2, spisestue, kjøkken, gang, bad og 2 soverom. Rom i kjeller vurdert som s-rom da gulv er fjernet (tidl. trapperom, gang og peisestue er ca 36m2). Det er 2 rom på loft med gulv og kledning med et BRA ca 12m2 (gulvflate. a 15m2), men ikke adkomst (kun adkomst via loftsluke m/trapp)

    Standard
    Enebolig med varierende standard, noe behov for vedlikehold og oppgraderinger. Utvendig fikk huset nytt panel i 2020, og det er nyere ytterdører, men en del vinduer bør byttes. I tillegg bør bla. grunnmur, drenering og tilbygget terrasse og carport utbedres. Innvendig er det eldre overflater og innredninger, og våtrommene må oppgraderes. Overflater: Innvendig er det gulv av parkett i en stue, ellers heltregulv samt vinylbelegg i entre. Vegger og himlinger har trepanel. Kjeller har åpne betonggulv og en del åpne kjellermurer samt noe kledning m/trepanel. Himling har trepaneler. Det er totalt 2 piper inv. i huset. Elementpipe i yttervegg på tilbygg, mursteinspipe for hoveddel. 3 vedovner hovedplan. Åpen peis i kjeller. Lakkert vinkel tretrapp til kjeller. Innvendige finèrdører samt en heltre speildør i 1.etg. Malte tre-speildører i kjeller og en paneldør til bod. Kjøkken: Kjøkkenet har innredning med glatte trefinerte fronter og folierte skrog. Benkeplaten er av laminat samt rustfri plate m/doble kummer. Det er en frittstående oppvaskmaskin (stoppekran under benk) og plass for komfyr og kjøleskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Bad: Eldre bad med linoleumsflis på gulv, baderomstapet på vegger og malt platehimling. Inneholder servant, speil og lys, gulvstående toalett (nyere) og emaljertbadekar med dusjgarnityr og forheng. Baderomsvifte i vegg. Vaskekjeller: Grovkjeller med betonggulv og et støpjernssluk/rør i gulv. Malte murvegger og trepanel himling. En gammel kjøkkenbenk m/2 kummer, kran og trakt for vaskemaskin. Tekniske installasjoner: Innvendige vannledninger er av kobber. 194liters VV-bereder i vaskekjeller. Det er avløpsrør av støpejern. Plastrør fra gren i kjeller til kjøkken. Naturlig ventilasjon via veggventiler/spalteventiler. Sikringsskap m/automatsikringer. Hovedsakelig åpent el-anlegg. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. TG3 - Store eller alvorlige avvik: Kjellervinduer - Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Svært slitte med råte og flere sprekte glass og manglende innervindu. Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Det er lekkasje i taket som har forårsaket mye malingsflass og skade på lekt/sperre. Det er et skråriss i teglforblending/fuger fra peis mot stuevinduets hjørne. Det er litt rennestripe ved pipegjennomføring samt et riss i bunn/under sotluke bakside. Natursteinsfliser er noe sunket/ujevne med en del sprekkdannelser. Taket er «spinkelt bygget» av sperrer som kun er 2x4" på 3,9m spenn på carport som kun lask-skjøtet med noen skruer/spik på sperreende, samt terrassetaket er også av for liten dimmensjon iht. sperretabell (2x5" på 3,5m spenn). Pilarfundamentene til carport har sunket og er "underskolet" i ettertid. Markisen har slitt/hullete duk. Etasjeskille/gulv mot grunn - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Merkbare større helninger samt påvist noe glipping under fotlister. Kjellerens betonggulv er stedvis sprukken/skadet (mest tidl. kjellerstue, men også vaskekjeller). Pipe og ildsted - Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Ildfast stein har sprekker. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Pipevanger er ikke synlige. Vedovn i spisestue har kun 27cm ildfast plate foran innlegg (krav 30cm). Slitt/sprukken ildfast stein i vedovn stue. Pipen er innbygget på side mot stue og kjøkken. Det er en del skjolder samt høye fuktmålinger i bunn av pipe kjeller som symptom på fukt ned pipa. Noe riss ved sotluke påvist. Skjolder ved pipe mot himling i tilbyggde stue. Rom Under Terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig Råte i nedkant vegg/lekt påvist i peisestue. Det er påvist plast i vegg mot terreng (var vanlig tidligere, men ansees feil idag hvor vegg er mer enn 50% nedgravd mot terreng). Mtp. byggeår er det sannsynlig ikke fuktsperre under såle/gulv og itillegg til fuktvandring i muren kan dette også skyldes kapilæroppsug fra grunn. Innvendige trapper - Det er ikke montert rekkverk. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Bad - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet er meget gammelt/«utgått» og det er påvist betydelige utetheter med sprekker i gulv og veggflater samt bekreftet fuktskade i gulv ved innspeksjon underifra (se pkt. tilliggende konstruksjoner). Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad - Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Det er påvist råteskader, sopp og høye fuktverdier i gulv ved innspeksjon av underside baderomsgulv fra bodrom. Også påvist forhøyning ved fuktsøk ovenifra mot sluket. Vaskekjeller - Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ingen tettesjikt, kun naturlig ventilering via ventil og sluket er meget gammelt/rustent samt var påmontert lokk på rør (så ukjent om er fungerende). Elektrisk anlegg - Det er påvist en del løse/uferdige ledninger både utv. og inv. Anlegget mangler dokumentasjon og har heller ikke noen dokumentert nyere el-kontroll. Det anbefales derfor el-kontroll på generelt grunnlag da dette ikke er bygningsakkyndig sitt kompetanseområde. Estimat er satt for sikring av løse kabler og elkontroll (evt. avvik som fremkommer ved kontroll er ikke estimert). Branntekniske forhold - Kun røykvarsler i 1.etg. Ukjent alder på brannslokningsapparat. Ikke merket med årstall Grunnmur og fundamenter - Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er en del sprekker i muren; en større over kjellervindu, ved tidligere påstøpt trapp og kjellerdør samt inn i innerhjørne mot tilbygg (fuget m/byggskum). Tilbygget er bedre, men påvist en reparert sprekk også her (synlig innefra krypkjeller. Det er påvist betydlig skjevhet i gulvene (spesielt i tilbygg). Pilar på midtbæring i tilbyggets krypkjeller har sunket/ligger ikke oppunder. TG2 - Avvik som kan kreve tiltak: Taktekking - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Påvist lakkslitasje/avflassing. Nedløp og beslag - Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er litt lakkflass på pipebeslaget. Det er bortledningsrør på nedløp ved overside, men ikke på nedside det er undergraving av muren ved dette. Punktlekkasje ved endelokk mot pipe på tilbygg (puss har avskallet). Påvist litt frostspreng i nedløpsrør. Takkonstruksjon/Loft - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er ikke spesiell ventilering ved raft på tilbygg og påvist noe sverte på yttre del av taktro her, ellers ventilering på hovedtak. Det er rennestriper på tegl branntavle bak vedovn i tilbygget stue, men ikke målt unormal fukt befaringsdagen. Imidlertid mye skjolder rundt teglpipen på hovedloft og i et område på nedside pipestokk er det målt fuktig. Det ser ut å ha vært en fuktskade under takvindu på loftsrommet, men ikke målt fuktig her (vindu ser ut å være byttet, men ikke utbedret kledning rundt- litt kondensskjolder i karm til takvindu) Vinduer - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Utvendig noe værslitasje i karmer samt litt sverte/kondensmerker på inv. hjørner/karmer. Mangler lister inv. i et hjørne stuevindu. Vindu på bad og fastkarm stue har ikke vannbrett utv. i bunn (mindre betydning på bad da det er takoverbygget). Dører - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Dører mangler omramming både innside og ytterside i kjeller samt stuedøren hovedplan mangler på innside. Det er ikke beslag i bunn (mindre betydning for hovedplanet da disse er overbygget/lite belastet i bunn). Ene døren til peisestue i kjeller tar litt i karmen. Utvendige trapper - Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Avvik er gjelder for hovedtrappen som også har sprekker/skader i betong. Det mangler rekkverk ellers, men her er trinn utenfor vegg under 0,5m høyde fra bakkeplan (ikke vurdert avvik). Overflater - Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Gulvene har generellt en del slitasjegrad. Gang og soverom har større oppsprekk i skjøter. Belegget i entre er svært sprukket og pløsete (dette er på del med pilar, men ikke målt unormal fukt) . Parkett i stue har sprekker imellom staver, men ikke målt uvanlig fukt på overflaten befaringsdagen (mulig en eldre fuktskade). I kjeller er gulvene fjernet. Radon - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Krypkjeller - Det er begrenset ventilering/luftgjennomstrømning i krypkjeller. Kun en ventil. Fuktmålinger i panelhimling er i risikoområde, men ikke hva som vurderes direkte fuktig treverk. Innvendige dører - Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dør til rom m/peis i kjeller går tungt i karm og har plate på innside som er fuktskadet. Dører er ellers i fin tilstand 1.etg. Kjøkken - Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Det er symtom etter en del museaktivitet i kjøkkenbenk (ekskrement). Noe løsning av laminat på benkeplate og litt skjevhet i fronter. Påpeker at eiendommen ble befart uten trykksatt vann (ikke kunnet kontrollere for rørlekkasjer). Vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Avløpsrør - Det er påvist at avløpsrør av jern har rustskader. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Varmtvannstank - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tilkoplet via stikk-kontakt (dagens krav er fast tilkopling, men tidligere ikke krav- ikke tilbakevirkende kraft). Drenering - Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Fuktsperren som kan synes har ikke topplist. Terrengforhold - Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Det er nokså bratt på nedsiden kort utfra huset og det bør vurderes om setningssprekker kan stamme fra masseutglidninger (se pkt. grunnmur og fundament) Utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det foreligger ingen dokumentasjon på vannkvaliteten på brønnvannet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Septiktank - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. TGIU - Ikke undersøkt: Tilliggende konstruksjoner våtrom - Vaskekjeller - Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Oljetank - Ikke kjent/påvist eller opplyst om oljetank. Boligens øvrige bestanddeler har fått TG1 (Mindre eller moderate avvik). For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Parkering på egen gårdsplass. Carport i mindre god stand.

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 28 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 150 000,00))   45 792,- (Omkostninger totalt)   1 195 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Boligen varmes opp med panelovner og vedfyring. Det er 3 vedovner på hovedplan og åpen peis i kjeller. Det gjøres oppmerksom på at enkelte beboelsesrom kan mangle oppvarmingskilde, og kjøper overtar boligen slik den fremstår på visning.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk varierer fra husstand til husstand etter ulike forbruksmønster.

    Energiklasse
    G

  • Kommunale avgifter
    14590

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    Fordelt på: Eiendomsskatt kr 4 763,- Feiing kr 1 215,- Renovasjon kr 3 587,50 Slam 4 837,50 Kontroll gebyr avløp kr 187,50 Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

    Formuesverdi primær
    425483

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    1531739

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Kommunale avgifter, forsikring, strøm m.m. Listen er ikke uttømmende.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3414/48/100: 12.06.1961 - Dokumentnr: 1565 - Bestemmelse om gjerde 3414/47/34: 12.03.1968 - Dokumentnr: 1087 - Best. om adkomstrett 08.09.1987 - Dokumentnr: 5102 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:3414 Gnr:48 Bnr:85

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det foreligger verken ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på bygningene. Disse bygningene er oppført før 1965, før plan- og bygningsloven kom. Det var derav ikke søknadsplikt for byggetiltak på oppføringstidspunktet og derav ingen krav til ferdigattest. Følgende bygninger på eiendommen er registrert tatt i bruk hos kommunen: Enebolig Garasjeuthus anneks til bolig Det er ikke mottatt byggetegninger. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via privat veg. Privat vann. Eiendommen har vannforsyning fra egen brønn. Eiendommen har avløp via privat septiktank. Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg ulovlige og grunnvannstand og øvrige forhold kan medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke gitt opplysninger om at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommuner kan foreta kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære fremtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg eller påkobling til offentlig anlegg. Kjøper overtar risiko og ansvar for nevnte forhold, herunder også for videre bruk.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen er avsatt til LNF område (Landbruks-, natur, og friluftsområde). I LNF-områder er det ikke tillatt med annen bygge- og anleggsvirksomhet enn den som har tilknytning til stedbunden næring, natur- eller friluftstiltak for allmennheten. Området er ikke regulert. Det foreligger ikke planforslag som berører/inkluderer eiendommen pr. 11.09.23 Kopi av planbestemmelser og retningslinjer til kommuneplanens arealdel kan sees hos megler.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen ligger i en kommune med 0-konsesjon. Det er derfor boplikt på eiendommen. Det må fylles ut egenerklæring om konsesjonsfrihet ved kjøp der kjøper bekrefter at eiendommen skal benyttes til helårsbolig.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 150 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 28 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 150 000,00))   45 792,- (Omkostninger totalt)   1 195 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    45792

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,70 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 9900,- og visninger kr 2000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 950,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Marcus Møllhaug Buringrud

Megler

Marcus Møllhaug Buringrud

40 61 52 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev