aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av presentere en tomt i et populært og attraktivt boligområde på Hjelteryggen.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av presentere en tomt i et populært og attraktivt boligområde på Hjelteryggen.

KNARREVIK Nedre Knappen

Sjelden mulighet!!|Nydelig og sentral utsiktstomt på Hjelteryggen, like ved sjøen|Storslått utsikt og gode solforhold.

 • kr 3 490 000
 • Prisantydningkr 3 490 000
 • Omkostningerkr 106 390
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 596 390
 • ObjektstypeTomt
 • EierformSelveier
 • Tomt1 006 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   106 390,- (Omkostninger totalt)   3 596 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Drømmer du om å bygge ditt eget hjem i naturskjønne omgivelser med kort vei til alt du trenger i hverdagen? Da har du en unik mulighet nå! Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av presentere en tomt i et populært og attraktivt boligområde på Hjelteryggen. Det er sjeldent at det dukker opp tomter her, og kanskje dette er siste mulighet for å bygge nytt på Hjelteryggen. Tomten har en nydelig plassering like ved sjøen, noe som gjør den til en mangelvare i dagens marked. Den ligger i et område som tilbyr det beste av både praktisk beliggenhet, natur og et fint lokalsamfunn, samt gode kollektive transportforbindelser, flotte turmuligheter og nærhet til butikker, sentre og aktivitetstilbud. Velkommen til hyggelig visning - husk påmelding hos megler!
Tomten er på over ett mål (1006 m²).

Nedre Knappen, Vestland

 • Tomt
  1006m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten har en nydelig plassering like ved sjøen på Hjelteryggen noe som gjør den til mangelvare i dagens marked. Her har du storslått sjøutsikt over innseilingen til Bergen sentrum. Tomten fremstår som en råtomt og er noe skrående i utformingen.

  Beliggenhet
  Tomten ligger med den beste beliggenhet på Hjelteryggen, i det tidligere hyttefeltet på Nedre Knappen. Dette er det perfekte valget for deg som ønsker å bo i rolige omgivelser, tett på flott natur, men likevel sentralt. Området er et svært populært og sentralt boligfelt på Sotra, omgitt av sjø, flotte turområder, samt et hyggelig og rolig nabolag. En kort kjøretur unna finner du alt du trenger i hverdagen. Sartor senter tilbyr et stort utvalg butikker, vinmonopol, serveringssteder og aktiviteter/underholdning. Bussholdeplass ved Hjelteryggen snuplass ligger 8 min gange unna tomten, noe som gjør det enkelt å utforske nærliggende områder eller pendle til arbeid. Til Bergen sentrum tar det 20 min med bil. Av barnehager og skoler i nærheten: Marihøna barnehage (1-5 år) - 12 min gange Liljevatnet barnehage (0-5 år) - 3.4 km Valen (1-5 år) - 3.9 km Hjelteryggen skule (1-7 kl.) - 8 min gange Fjell ungdomsskule (8-10 kl.) - 6.9 km Sotra vidaregåande skule - 7 km Olsvikåsen videregående skole - 9.6 km Det er kort vei til en rekke aktivitetstilbud. Det er aktivitetshall ved Hjelteryggen skule bare 9 minutter gåtur unna, samt ballbinge ved Liljevatnet. Sotra arena - idrettens storstue med et mangfold av idretter, men brukes også til konserter og andre arrangementer. Ved Sartor storsenter finner du Odeon Kino, bibliotek, og ellers tilbys et stort og variert tilbud av opplevelser gjennom hele året for store og små. Er du på jakt etter en mer actionfylt opplevelse, kan du ta turen til Bergen Gokart i Kystbygarasjen. Kan også nevne Sotra golfklubb, terapibadet på Straume, og populære padel tennis - Just Padel Sotra. Det er heller ikke langt til Vestkanten senter som tilbyr en rekke shopping muligheter, samt badeland (Vannkanten), ishall, og bowlinghall. Tomten grenser til Liltlesotras største uberørte naturområde. For den turglade er det derfor mange flotte turområder i nærheten, bl.a den populære lysløypen Kyrkjevegen. Det er og mulig å gå i terreng til idylliske Saltskohamn, og RAN seilforening. For innendørstrening finner du eksempelvis Nr1 Fitness Sotra, eller SKY Fitness Drotningsvik. Tomten ligger i umiddelbar nærhet til sjøen. Ypperlig for å stresse ned i en ellers travel hverdag! Her sovner og våkner man til lyden av bølgeskvulp, omringet av vakker norsk natur og rikelig med frisk havluft! Nå har du en sjelden sjanse til å skape ditt drømmehjem akkurat her!

  Adkomst
  Se vedlagte veikart for kjørebeskrivelse til eiendommen. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Eiendommen ligger i et etablert boligområde med samme type bebyggelse. Eneboliger og tomannsboliger.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Kjøper har en selvstendig undersøkelsesplikt. Vi anbefaler derfor en grundig gjennomgang av tomten, gjerne sammen med en bygningskyndig person. Tomten selges i forevist stand. Ta kontakt med Øygarden kommune for detaljer rundt utbygging i området.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   106 390,- (Omkostninger totalt)   3 596 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. Ved påkobling til offentlig vann- og avløpsledninger vil det påløpe kommunale avgifter knyttet til dette. Ved oppføring av bolig vil det påløpe kommunale avgifter knyttet til renovasjon, feiing/tilsyn m.m.

  Info om eiendomsskatt
  Det praktiseres pt. ikke eiendomsskatt i Øygarden Kommune.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi for tomten er oppgitt å være kr. 1.520.000,- pr. inntektsåret 2022.

  Andre utgifter
  Det må forventes kostnader til kommunale søknader og tillatelser i byggeperioden. Det vil tilkomme ytterligere faste løpende kostnader når tomten er bebygd. Normalt sett vil faste løpende kostnader være kommunale avgifter, byggforsikring, forsikring innbo og løsøre og strøm. Listen er ikke uttømmende.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4626/38/217: 02.05.2012 - Dokumentnr: 339675 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4626 Gnr:38 Bnr:103 01.01.2020 - Dokumentnr: 1293162 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1246 Gnr:38 Bnr:217

  Vei, vann og avløp
  Adkomst via privat vei. Eiendommen er ikke tilkoblet vann og avløp. Det påløper gebyr for å koble seg til offentlig vann og avløp. Ta kontakt med ØyVar for mer detaljert informasjon om priser på tilknyting og forbruk.

  Regulerings- og arealplanner
  PlanID: 19910008 Plannavn: Nordre Knappen Plannr.:49 Det er regulert til - Byggjeområde; bustader og frisiktsone - Fellesområde: felles køyreveg, felles parkeing, felles - naus, båtfeste/-opplag, leik og rekreasjon. Det foreligger godkjenning for ny bygning på eiendom med gnr/bnr: 38/103. Det foreligger godkjenning for ny bygning på eiendom med gnr/bnr: 38/92 og 38/206. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i gjeldende planer og bestemmelser for området. Evt. oppføring av bolig må søkes og godkjennes av kommunen for ny eiers regning og risiko. Reguleringsplan og kommunedelplan regulerer hva som kan bygges på tomten. Kjøper er selv ansvarlig for å påse at byggeplaner er i henhold til gjeldende reguleringsplan(er). Reguleringsplan og kommunedelplan med kart og bestemmelser kan sees hos megler eller sendes på forespørsel.

  Offentligrettslige pålegg
  Megler er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslig pålegg.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Tomten er ubebygd, ligger i et område som i kommuneplanens arealdel eller reguleringsplan etter plan- og bygningsloven er utlagt til bebyggelse og anlegg, og der tomteinndeling er foretatt eller godkjent av bygningsmyndighetene. Kjøper er kjent med at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med vedlegg og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. Dersom eiendommen har et mindre areal enn kjøperen har regnet med, utgjør dette likevel ikke en mangel med mindre arealet er vesentlig mindre enn det som er opplyst av selgeren eller selgers medhjelpere, eller disse har opptrådt særlig klanderverdig, jf. avhendingsloven § 3-3 (1). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (1) fravikes, og hvorvidt et arealavvik karakteriseres som en mangel, vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   106 390,- (Omkostninger totalt)   3 596 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  106390

  Betalingsbetingelser
  Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Dokumenter

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev