aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Valaberget 19!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Valaberget 19!

KNARREVIK Valaberget 19

Stor og innholdsrik familiebolig med solrike utearealer! Flott sjøutsikt! Stor tomt og loft med utviklingspotensiale!

 • kr 6 990 000
 • BRA 253 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 6 990 000
 • Omkostningerkr 191 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 181 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår2 009
 • Soverom3
 • ArealP-rom 213 m²
 • Tomt2 847.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 6 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,00))   191 792,- (Omkostninger totalt)   7 181 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning.
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en stor familiebolig, i barnevennlige omgivelser med kort vei til skoler, barnehager og dagligvarebutikker. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen og planløsningen må være god. Kanskje nettopp her er den muligheten? Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Valaberget 19! Boligen har en flott beliggenhet i et rolig og etablert område, samtidig som det er sentralt i forhold til hverdagsfasiliteter. Stort loft med potensiale for innredning/utvikling. Eiendommen har flott utsikt over fjorden og gode solforhold. På tunet er det parkeringsplass for flere biler. Velkommen til hyggelig visning - Husk påmelding til megler!
Stuen er stor og åpen med naturlig inndeling av de ulike sonene.

Valaberget 19, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 155 kvm
  2. etasje: 98 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 155 kvm Entré , Stue , Kjøkken , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad , Vaskerom , Gang
  2. etasje: 58 kvm Uinnredet boenhet
  Sekundærrom
  2. etasje: 40 kvm Uinnredet loftsrom  Tomt
  2847.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er delvis opparbeidet med murer og tilkomstvei, forøvrig i stor grad naturtomt.

  Beliggenhet
  Eiendom med landlig beliggenhet i naturskjønt område med storslått sjøutsikt. Det er kort vei til friluftsområder og sjø så vell som servicetilbud på Sartor senter. Til Sartor bruker man kun ca. 10 minutters til fots. Her finner du et utvidet service- og butikktilbud, offentlig kommunikasjon, bowling, kino, dagligvare m.m. Like i nærheten finner man også barne- og ungdomsskole samt barnehage, Sotra Arena og idrettsanlegg. Av flotte turmuligheter kan Liatårnet og Fjell festning nevnes. Det er også kort vei til Sotra Golfklubb.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager Valen (1-5 år) 6 min 92 barn 0.5 km Liljevatnet barnehage (0-5 år) 14 min 88 barn 1.1 km Marihøna barnehage (1-5 år) 6 min 62 barn 3 km

  Skolekrets
  Danielsen barne- og ungdomsskule Sotra... 6 min 399 elever, 30 klasser 3.7 km Hjelteryggen skule (1-7 kl.) 7 min 181 elever, 11 klasser 3.2 km Brattholmen skule (1-7 kl.) 8 min 318 elever, 14 klasser 3.8 km Foldnes skule (1-7 kl.) 7 min 287 elever, 14 klasser 4.3 km Fjell ungdomsskule (8-10 kl.) 10 min 505 elever, 20 klasser 5.6 km Sotra vidaregåande skule 10 min 720 elever 5.7 km Olsvikåsen videregående skole 13 min 430 elever, 26 klasser 8.2 km

  Offentlig kommunikasjon
  Busstoppet Valenskiftet ligger 12 minutter unna til fots. Herfra har linje 441, 442, 445, 448, 449 avgang fra.

  Byggemåte
  Bygget er fundamentert på fjell og faste masser. Opprinnelig drenering fra byggeår. Grunnmur og støpt plate på faste masser av sprengstein fra byggeår. Forstøtningsmur mot terreng vei. Terreng rundt boligen er forholdsvis flatt. Utvendig vann og avløpsledninger er ikke synlige for kontroll. Vurdering basert på alder og avgitte opplysninger.

  Innhold
  Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en stor familiebolig, i barnevennlige omgivelser med kort vei til skoler, barnehager og dagligvarebutikker. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen og planløsningen må være god. Kanskje nettopp her er den muligheten? Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Valaberget 19! Boligen har en flott beliggenhet i et rolig og etablert område, samtidig som det er sentralt i forhold til hverdagsfasiliteter. Eiendommen har flott utsikt over fjorden og gode solforhold. På tunet er det parkeringsplass for flere biler. På innsiden møtes du av en romslig entrè med god til oppbevaring yttertøy og sko. Hovedetasjen inneholder 3 soverom, stue, kjøkken, baderom og vaskerom. Alle soverommene er av god størrelse med plass for ønsket møblering - stor seng, nattbord og garderobeløsning. Stuen er stor og åpen med naturlig inndeling av de ulike sonene. Store vindusflater gir mye naturlig lys og flott utsikt. Dette er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet. Rommet lar seg enkelt møblere med sofagruppe og spisegruppe. Peisovn varmer godt på kalde dager. Fra stuen er det utgang til terrassen hvor sommerdagene kan nytes! Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, laminat benkeplate med nedfelt stålvask og platetopp. Komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap/fry. Her er rikelig med skap - og benkeplass for både matlaging og oppbevaring. Det er god plass til stort kjøkkenbord i rommet. Stort baderom som er utført med fliser på gulv- og veggflater. Det inneholder toalett, benkeskap med nedfelt servant med skap under, dusjdører i klart glass. Badet har varmekabler i gulv. Vaskerommet inneholder benkeplate med utslagsvask, opplegg og plass til vaskemaskin. Fra vaskerom er det praktisk utgang/inngang. I andre etasje er det startet innredning av leilighet. Her er grunnlaget lagt. Eiendommen har flotte, solrike utearealer opparbeidet med terrassedekke og hagegrus.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Nedløp og beslag Renner og nedløp fra byggeår, som fremstår vedlikeholdt. Lekkasje i benn registrert. Nedløp ført til bakken og beslag rundt pipe og luftekanal med tett tildekking og uten synlige skader. Vurdering av avvik: ? Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. ? Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Lekkasje i nedløp registrert Tiltak ? Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. ? Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Lekkasje må tettes. Balkonger, terrasser og rom under balkonger Terrasse i trekonstruksjon med utgang fra stue. Vurdering av avvik: ? Det er avvik: Terrasse montert tett på kledning som medfører økt fare for fuktopptrekk, og da spesielt for endeved i hjørnebord. Tiltak ? Tiltak: Det anbefales etablert større avstand mellom terrasse og vegg. Pipe og ildsted Pusset og malt pipe. Peisovn fra byggeår montert i stue med tilstrekkelig avstand til brennbar konstruksjon. Ildfast plate fremfor, feiluke kontrollert, mangler plate fremfor feieluke. Vurdering av avvik: ? Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. ? Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Tiltak ? Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Overflater Gulv Sluk er plassert i dusjhjørne og ved vegg. Fall til sluk fra øvrige lekkasjepunkt er sjekket med laser med målbart resultat. Overflate er sjekket for riss og bom i fuger/fliser, og det er målt begrenset terskel ved dør. Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak ? Våtrommet fungerer med dette avviket. Overflater Gulv Fall til sluk er sjekket med laser med målbart resultat. Vurdering av avvik: ? Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.  Forhold som har fått TG3: Forstøtningsmurer Forstøtningsmur mot terreng vei. Vurdering av avvik: ? Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Tiltak ? Rekkverk/annen sikring på forstøtningsmur må settes opp/utbedres.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  På egen gårdsplass.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det foreligger ikke tegninger for loftsetasjen i mottatte dokumenter fra kommunen. På tegninger for hovdetasjen er det noen rom som er tegnet inn uten betegnelse for hva rommet er tiltenkt. Soverom bak bad er slått sammen med et rom uten betegnelse.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  6 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,00))   191 792,- (Omkostninger totalt)   7 181 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Varmekabler i gulv på bad. Peisovn i stue.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  20395

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Formuesverdi primær
  1300209

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4680753

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4626/41/223: 09.03.1970 - Dokumentnr: 201329 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:4626 Gnr:41 Bnr:223
  Bestemmelse om adkomstrettt
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  05.01.1981 - Dokumentnr: 46 - Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  27.02.2023 - Dokumentnr: 210633 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Eiendomsmegler 1 Sr-Eiendom AS
  Org.nr: 958 427 700
  Elektronisk innsendt
  14.02.1969 - Dokumentnr: 200911 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4626 Gnr:41 Bnr:8
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1554815 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1246 Gnr:41 Bnr:223
  14.02.1969 - Dokumentnr: 200911 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:41 Bnr:8
  Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:41 Bnr:790
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.03.1970 - Dokumentnr: 201329 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:41 Bnr:8
  Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:41 Bnr:223
  Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:41 Bnr:790
  Bestemmelse om adkomstrettt
  Med flere bestemmelser
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for bustadhus datert 18.07.2008. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: Ferdigattest må rekvirerast når følgjande arbeid er utført: Endeleg plassering, koordinatar, innan 12.02.2010.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vann og avløp.  Privat vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område uten reguleringsplan. I kommuneplan ligger eiendommen i et område avsatt til LNRF. Planid: 124620130020 Plannavn: 390 KP Kommuneplan for Fjell kommune (2015 - 2026) Plantype: Kommuneplanens arealdel Ikrafttrådt: 18.06.2015 Utsnitt av reguleringsplan kan fås ved henvendelse til megler.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  6 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 174 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 990 000,00))   191 792,- (Omkostninger totalt)   7 181 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  191792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990,- oppgjørshonorar kr 6 900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 29 657,-. Utleggene omfatter markedsføring, innhenting av kommuneale opplysninger og servitutter, tinglysingsgebyr. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev