aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen Slalåmveien 5H!

KOLBOTN Slalåmveien 5H

Lys og moderne 3(4)-roms selveierleilighet med kort avstand til alt! Stor vestvendt balkong på 14 m². Garasjeplass.

 • kr 4 850 000
 • BRA 88 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 850 000
 • Omkostningerkr 135 092
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 067 995
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 974
 • Soverom2
 • ArealP-rom 85 m²
 • Felleskostnaderkr 3 551
 • Tomt72 023.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 850 000,- (Prisantydning)
  82 903,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  123 300 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000))

  136 342 (Omkostninger totalt)

  5 069 245 (Totalpris inkl. omkostninger)
Dette er en stor 3(4)-roms selveierleilighet med stor balkong og garasje. Boligen ligger solrikt til i et populært og meget barnevennlig bomiljø på Kantoråsen. Fra boligen er det kort gangavstand til tur- og rekreasjonsområder ved Gjersjøen, Kantoråsen og Kolbotnvannet. Til Kolbotn Torg er det ca. 10 minutters gange. Her finnes flere servicetilbud, togstasjon, Kolbotn Torg med et godt utvalg av forretninger inkl. Coop Mega m/ferskvaredisk, kaféer og restauranter. - Svært god planløsning - Flott utsikt og suverene solforhold - Bad og vaskerom ble totaloppusset desember 2021 - Varmtvannsbereder fra 2021 - Kjøkken fra 2016 - Nytt gulv fra 2023 - Stor og solrik balkong på ca. 14 m² - 2 kjellerboder - Garasjeplass i rekke - Parkeringsmuligheter for beoere og gjester Velkommen til visning!

Slalåmveien 5H, Viken

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  3. etasje: 88 kvm Entré/gang, baderom, vaskerom, 2 soverom, kjøkken, stue.
  Primærrom
  3. etasje: 85 kvm Entré/gang, baderom, vaskerom, 2 soverom, kjøkken, stue.
  Sekundærrom
  3. etasje: 3 kvm Bod.  Tomt
  72023.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen er pent opparbeidet med asfalterte internveier, grøntarealer, beplantning, sittegrupper og lekeapparater. Ellers naturtomt. Det er også biloppstillingsplasser og garasjerekker på eiendommen.

  Beliggenhet
  Meget sentral og attraktiv beliggenhet syd for Kolbotn sentrum. Leiligheten ligger i et rolig og populært boligstrøk ved Ingierkollen slalåmbakke. Kort gange til Kolbotn sentrum med kjøpesenter og de fleste servicetilbud som restauranter, kino, Kolben kulturhus, togstasjon mm. Det er umiddelbar nærhet til Gjersjøen med bade- og fiskemuligheter. Fine grøntarealer i sameiet med sittebenker og beplantning. Fellesarealet er stort og har sosiale samlingsplasser som grendehus, lekeplass, grillområde og forskjellige sittegrupper. Leiligheten ligger solrikt til. Sentrum: Kort gangavstand til Kolbotn sentrum. I Kolbotn sentrum finner du alt av servicetilbud, butikker og Kolbotn Torg med ca 60 forretninger, spisesteder, legesenter og treningssenter. I Kolben kulturhus finnes kino, bibliotek, kulturskole for barn og konserthus. Gamle Tårnhuset restaurant i sentrum er en populær restaurant med gode anmeldelser på Tripadvisor. Fritidsaktiviteter: Perfekt beliggenhet for aktive voksne og barn, med flotte tur, bade- og fiskemuligheter rundt Gjersjøen. Ingierkollen slalåmbakke, tennisbaner og kunstgressbane befinner seg også i nærmiljøet. I tillegg kort avstand til Sørmarka med lysløper, Hvervenbukta, Ingierstrand, 18-hulls golfbane m.m. Kommunen har et aktivt idrettsmiljø og tilbyr alt fra idretter som håndball og fotball, til alpint, tennis, volleyball, svømming, bryting, amerikansk fotball og orientering. Flott skateanlegg («Pyramiden») i Kolbotn sentrum.

  Adkomst
  Se vedlagt kart i annonse. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning. For kollektivtilbud se www.ruter.no.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Offentlig kommunikasjon
  Svært gode kollektivforbindelser. Ca 15 min gange til Kolbotn stasjon som er knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Det er også bussholdeplass med forbindelse til Oslo rett ved boligen. Kolbotn togstasjon: Det tar ca 17 min med lokaltoget som har hyppige avganger. Buss 83 til Jernbanetorget. Det er bussholdeplass med buss til Oslo rett ved boligen. Bussen bruker ca 25 minutter til sentrum. Hyppige avganger med ekspressbuss i rush-tiden. I tillegg går bussen om natten i helgene.

  Byggemåte
  Det benyttes tilstandsgrader for å angi eventuelle byggetekniske tilstandssvekkelser. Forklaring på de ulike tilstandsgradene(TG): TG 0: Ingen avvik TG 1: Mindre avvik TG 2: Vesentlige avvik og mindre avvik som etter NS3600 gir TG2 TG 3: Store eller alvorlige avvik TGIU: Ikke undersøkt/ikke tilgjengelig for undersøkelse Området består i hovedsak av blokker og trehusbebyggelse. Bygning oppført i 1974 i betongkonstruksjoner etter datidens byggeskikk og metoder. Oppsummering av avvik i tilstandsrapporten: - Overflater gulv har TG2. Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Noe begrenset fall til sluk i dusjsonen (vannet renner sakte til sluket). Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært Beskrivelse: Totalmodernisering av bad og vaskerom desember 2021. Arbeid utført av: Nordre Follo Rørleggerbedrift AS. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Totalmodernisert bad og vaskerom. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Lagt opp nytt avløp i forbindelse med oppussing av bad og vaskerom. Lagt opp separat sluk på bad og vaskerom. Før var det felles sluk. Arbeid utført av: Nordre Follo Rørleggerbedrift AS. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Nytt sikringsskap høsten 2021. Varmekabler og belysning bad og vaskerom 2021. Arbeid utført av: Lysglimt Elektro AS.

  Innhold
  Entré: I det du trer over dørstokken møtes du av en lys og innbydende entré. Her har du god plass til å henge fra deg yttertøyet før du beveger deg videre inn i leiligheten. Stue: Lys og romslig stue med god atmosfære. Legg merke til de store vindusflatene, som slipper inn rikelig med naturlig lys. De moderne fargevalgene vil gjøre det enkelt å innrede. Dette er rommet for sosiale sammenkomster i selskap med venner, gode middager og avkobling. Stuen er romslig slik at du enkelt kan innrede etter ønske og behov. Om sommeren er det fint å kunne gå ut til balkongen. Her er alt lagt til rette for å trives! Balkong: Fra stuen er det utgang til en balkong på 14 m². Her er det god plass til å innrede med ønsket utemøblement, og balkongen vil fungere som en forlengelse av stuen. Nyt hyggelig utsikt over nærområdene. Kjøkken: Pent kjøkken som byr på rikelig av skap- og benkeplass. Her ligger alle forholdene til rette for å tilberede ethvert måltid. Kjøkkeninnredningen har glatte, folierte fronter og vitrinedører med frostet glass, samt laminat benkeplate med planlimt kum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer gir kjøkkenet et godt helhetsinntrykk, og består av induksjonsplatetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Aquastop/lekkasjevarsler med sensorer og magnetventil er installert. Soverom I: Boligens hovedsoverom er romslig med god plass til seng og tilhørende nattbord. Rikelig med lagringsplass i garderoben. Her ligger alt til rette for en god natts søvn. Soverom II: Også det andre soverommet er av god størrelse. Begge har plass til å innrede etter ønske og behov. Kan brukes som både gjesterom, barnerom eller kontor, alt etter hva man har behov for. Bad/vaskerom: Leiligheten har et pent flislagt baderom. Det er varmekabler på gulvet, som sørger for ekstra komfort i hverdagen. Baderommet er innredet servantskap og høyskap med glatte, folierte fronter. heldekkende servant, speilskap med lysarmatur, veggmontert toalett og dusjhjørne. Spotter i tak. Vaskerom med opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet har også varmekabler i gulvet. Bad og vaskerom ble totaloppusset desember 2021.

  Standard
  3-roms (opprinnelig 4-roms) leilighet i 3. etasje med vestvendt balkong, beliggende på Kolbotn i Nordre Follo Kommune. Leiligheten holder en generelt god og vedlikeholdt standard. Bad og vaskerom ble totaloppusset i 2021. Ny innmat i sikringsskap fra 2021. Utgang fra stue til balkong på ca. 14, 3 m². Leiligheten disponerer to boder på henholdsvis ca. 2,2 m². og ca. 2,1 m² i kjeller. Kommentar til areal: Alle innvendige sjakter, rørkasser o.l. er medberegnet i boligens areal. Det er bruken av rommet på befaringstidspunktet som avgjør om rommet er definert som P-ROM eller S-ROM i arealoppsettet. Dette betyr at rommet både kan være i strid med Teknisk forskrift (TEK) og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg av romdefinisjon. Dette er i henhold til "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling". Primærrom er skjønnsmessig vurdert på stedet og tilfredsstiller ikke nødvendigvis kravene i Teknisk forskrift for rom til varig opphold mht. rommets størrelse, takhøyde, lysforhold og rømning. Innbygde/plassbygde skap er skjønnsmessig vurdert på stedet og inkludert i primærrom. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Opprinnelig planløsning er noe endret ved at to av soverommene er slått sammen til ett større. Det foreligger ikke søknad om bruksendring/etablering og følgelig heller ikke formell godkjenning av tiltaket. I den grad det skulle komme pålegg fra kommunen i denne forbindelse, vil dette helt og fullt være kjøpers ansvar. Tiltaket kan dog med relativt enkle grep tilbakeføres slik at man får 3 soverom. Opprinnelig dør ut til gang er beholdt.

  Parkering
  Det er opplyst at garasje i rekke følger boligens ved salg. Plass nr. 169, målt til ca. 17 m². Garasjen har vippeport i trevirke. Sameiet har lagt opp infrastruktur som muliggjør etablering av ladepunkt for EL-bil. Montering av ladepunkt bekostes av eier. Gjesteparkering på sameiets eiendom.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 850 000,- (Prisantydning)
  82 903,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  123 300 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000))

  136 342 (Omkostninger totalt)

  5 069 245 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektriske panelovner. Badet og vaskerommet har varmekabler i gulvet.

  Energiklasse
  D

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  7264

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Info om eiendomsskatt
  Det er ikke eiendomsskatt i Nordre Follo per 2023.

  Formuesverdi primær
  1089427

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3921935

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info formuesverdi
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under felleskostnader, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, innboforsikring og innvendig vedlikehold.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1/186

  Felleskostnader pr. mnd
  3551

  Felleskostnader inkluderer
  renter og avdrag fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold osv.

  Andel fellesgjeld
  82903

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-02-28T23:00:00Z

  Rentekostnad fellesgjeld
  17282

  Andel fellesformue
  17282

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet: Sameiets navn er Kantorsletta Selveierforening. Sameiet består av 186 seksjoner. Kantorsletta Selveierforening er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 871257442, og ligger i NORDRE FOLLO kommune med følgende adresse: Slalåmveien 3A-3I Slalåmveien 5A-5I Plogsvingen 5A-5G Styrets arbeid: Siden forrige årsmøte har styret fulgt vedtatte vedlikeholdsplan, der ny granitt kantstein og asfaltering foran Slalåmveien 3 og 5 var det mest omfattende prosjektet, som ble utført på beste vis av Steinar Gjersrud AS. I fjor sommer startet arbeidet med å innhente tilbud på oppussing av oppgangene. En budrunde Alfa malermester «vant». Arbeidet ble startet opp i februar i år, og vil være ferdig mot slutten av mars. I samme slengen ble postkassene byttet ut, og ståldørene inn til kjelleren fjernet. Styret har innhentet tilbud på jobben med å vaske og male frontene, og skifte ut eternitten rundt gesimsen. Her fikk vi inn tre tilbud. Traagstad Sprøytemaling utfører jobben for 4,3 millioner. Det er flere beboere som klager på røyklukt i leiligheten når de selv fyrer i peisen og/eller når andre i oppgangen gjør det, så vi bestilte røykavtrekk til pipeløpene i Slalåmveien 3G. Dette fungerte meget bra, så vi kartla hvilke andre beboere som er plaget av røyklukt. Røykavtrekk ble bestilt, og koblet til strøm, med mindre det har oppstått problemer styret ikke kjente til da denne rapporten ble skrevet (3. mars). Flere har bemerket at lyset i oppgangene ikke er godt nok. Nye lamper ble bestilt av Lysglimt, og installert. Vi har også sørget for at trær som stjal sol fra terrassene, spesielt i Plogsvingen ble tatt ned. Kommentar fra styreleder angående kommende vedlikehold: Vi har pusset opp for sju millioner de siste to årene, og er så å si ferdige. Har ingen planer om å øke felleskostnadene, men vi er i dialog med et firma som legger/selger solcellepanél. Hvis dette blir aktuelt, må vi ta opp store lån, men det ser jeg ikke for meg at skal skje. Større vedlikehold og rehabilitering: 2019: Tilrettelegging av infrastruktur for el-bil lading. 2019: Rehabilitering av øst-fasader. 2018: Nytt brannvarslingsanlegg. Skilt: Forretningsfører bestiller postkasseskilt for eiere da det er ønskelig med helhetlig skilting. På postkasseskiltet skal det stå fullt navn om navnet er kort, ellers kun etternavn. Vennligst send e-post til ariann.holm@obos.no med hvilke etternavn som skal stå på postkasseskiltet. Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Lånenr: OBOS02-98207760625 Type: A Restsaldo: kr. 15.419.073,- Restløpetid: 26 år Terminer: 12 Type rente: 5,55%

  Forkjøpsrett
  Nei

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Økonomi: Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 7 567 889. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 7 671 526. Dette er noe lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader til drift og vedlikehold og andre driftskostnader generelt, videre konsulenthonorar og personalkostnader. Samtidig er det høyere kostnader enn budsjettert til kommunale avgifter og energi/fyring. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 496 219 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 10 119 644. Felleskostnader: Felleskostnadene økte med 5% fra 01.01.2023. Videre påvirkes felleskostnadene (kapitalkostnadene) dersom renten på fellesgjelden endres, dette er utenfor sameiets kontroll. Den enkelte seksjonseier skal forskuddsvis betale et akontobeløp som fastsettes på årsmøtet, eller av styret, for å dekke sin andel av felleskostnadene. Akontobeløpet kan også dekke avsetning av midler til framtidig vedlikehold, påkostninger eller andre fellestiltak på eiendommen dersom årsmøtet har vedtatt slik avsetning. Midlene skal settes på egen bankkonto. Avsetning til vedlikehold er en felleskostnad og innbetalingene skal følge sameiebrøk. De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

  Sikringsordning fellesgjeld
  Sameiet er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Dugnad må påregens.

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3020/247/174/134: 22.09.1966 - Dokumentnr: 3236 - Best. om vann/kloakkledn. Vegvesenets betingelser vedtatt Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 12.05.1971 - Dokumentnr: 2429 - Best. om vann/kloakkledn. VEDTAK AV KOMMUNENS REGLEMENT Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 10.10.1974 - Dokumentnr: 6470 - Erklæring/avtale Bestemmelse om tilfluktsrom RETTIGHETSHAVER:BEBOENE PÅ 47/174 Overført fra gnr.47 og bnr.268 Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 10.10.1974 - Dokumentnr: 6471 - Erklæring/avtale Bestemmelse om tilfluktsrom RETTIGHETSHAVER:BEBOENE PÅ 47/174 Overført fra gnr.47 og bnr.269 Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 20.12.1974 - Dokumentnr: 8252 - Erklæring/avtale Bestemmelse om kloakkledning Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 20.12.1974 - Dokumentnr: 8335 - Erklæring/avtale Pliktig medlemskap i velforening/huseierforening 04.08.1975 - Dokumentnr: 4761 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 09.09.1975 - Dokumentnr: 5480 - Erklæring/avtale AVSTÅELSE AV AREAL TIL VEGGRUNN RETTIGHETSHAVER:OPPEGÅRD KOMMUNE Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 18.04.1977 - Dokumentnr: 2492 - Bestemmelse om vannledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 06.12.1978 - Dokumentnr: 8906 - Erklæring/avtale AVSTÅELSE AV AREAL TIL BYGGING AV GANGVEI. RETTIGHETSHAVER:OPPEGÅRD KOMMUNE Overført fra: Knr:3020 Gnr:247 Bnr:174 Gjelder denne registerenheten med flere 21.08.1984 - Dokumentnr: 7613 - Best om garasje/parkering BRUKSRETT TIL GARASJE NR.69 06.05.1996 - Dokumentnr: 5105 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk Rettighetshaver: Akershus Energiverk Oppegård, org. nr. 971033428 Bestemmelse om adkomstrett for drift/vedlikehold Med flere bestemmelser Gjelder denne registerenheten med flere 06.11.1974 - Dokumentnr: 7109 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 134 Formål: Bolig Sameiebrøk: 1/186 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 186 SEKSJONER

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest fra 18.01.1974 for Slalåmveien 5, boligbygg. Det foreligger ferdigattest for montering av stolheis - fra inngang til 2. etasje fra 19.11.2012. Det cjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/ byggemeldinger som er fra før 1998. Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 850 000,- (Prisantydning)
  82 903,- (Andel av fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  123 300 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 850 000))

  136 342 (Omkostninger totalt)

  5 069 245 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  135092

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,05 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 22 900,- oppgjørshonorar kr 4 990,- og visninger kr 3 490,- pr. stk. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 34.990 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 9 693,-. Utleggene omfatter Tinglysing av pantedokument med urådighet kr 585,-. Utlegg opplysninger forretningsfører 2500 ,-. Eierskiftegebyr til forretningsfører kr 6 215,- Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 3.490,- pr. time inkl. mva begrenset oppad til kr. 34.900,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Helena Holthe

Megler

Helena Holthe

92 41 03 93

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev