aktiv-eiendomsmegling

KOLBU Bjørkegutua 132 og 134

Minibruk med horisontaldelt tomannsbolig - landlig beliggenhet - nærhet til gode turmuligheter.

 • kr 2 650 000
 • BRA 207 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 2 650 000
 • Omkostningerkr 83 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 733 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1910
 • Soverom5
 • ArealP-rom 174 m²
 • Tomt7 105 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,00))   83 292,- (Omkostninger totalt)   2 733 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 2. etasje.
Drømmer du om å dyrke dine egne grønnsaker eller småskala produksjon etc? Her har du muligheten til å oppfylle drømmen og du kan til og med kjøpe eiendommen sammen et vennepar. Bo rimelig - selvhushold. Boligen er betydelig renovert og modernisert de siste 5 årene og har fungert som en generasjonsbolig. Eiendommen deles av Bjørkegutua, så på nedsiden av vegen har du boligen, stor hage og dobbel garasje. På oversiden av vegen er det relativt flatt jorde og oppført et uthus med gode lagringsmuligheter. Pent opparbeidet gårdsplass med brostein og belysning integrert i steinmuren. Boligdelene er renovert med bla. nye vedlikeholdsfrie vinduer, flislagt bad og de fleste overflater er modernisert.
Lysmalte flater.

Bjørkegutua 132 og 134, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 207 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 174 kvm P-rom inneholder: 2. etasje: Kjøkken, stue, 3 soverom, bad og gang. 1. etasje: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad, trappehall, trapperom, vindfang og entré.  Tomt
  7105m²

  Beskrivelse av tomt
  Flat eiet tomt. Området rundt boligen er opparbeidet med gressplen og beplantning. Gruset adkomst og gårdsplass og belegningsstein i inngang til boligen. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes. Eiendommen 263/ 11 ble etablert: 01.08.1907. Eiendommen 263/ 17 ble etablert: 15.12.1922. Bruksnavn: 263/11: BJERKEHAGEN 263/17: BIRKEHAGEN ØVRE

  Beliggenhet
  Eiendommen har en landlig beliggenhet med god tomt, kun fem minutter fra Lena sentrum. I Lena finner man flere dagligvarebutikker, diverse forretninger, apotek, vinmonopol, bank, spisesteder og bensinstasjon. Videregående skoler og idrettshall i Lena sentrum. Området består av spredt boligbebyggelse og landbrukseiendommer. Fine turmuligheter i området med nærhet til store markaområder. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 157082620 - Tomannsbolig, horisontaldelt - 2 boenheter - Bygningsnr. 7625790 - Garasjeuthus anneks til bolig - Bra 49 m2 - Bygningsnr. 157082639 - Garasjeuthus anneks til bolig Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Den opprinnelige boligen er oppført i ca. 1910, og ble i 1977 ombygget og tilbygget til en horisontaltdelt tomannsbolig over to etasjer. Oppført i trekonstruksjoner på kjeller i betong og krypkjeller i murt naturstein. Yttervegger over terreng er utvendig kledd med panel. Vinduer i tre med isolerglass, isolert inngangsdør i tre og dør til terrasse og balkong med isolerglass og samme utseende som vinduene. Mønet tak er tekket med plater i metall. Taktekkingen er av stål/aluminiumsplater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner og nedløp i lakkert metall. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Veggene har tømmerkonstruksjoner på den opprinelige delen og forøvrig bindingsverkskonstruksjon fra påbyggingsåret. Fasade/kledning har stående bordkledning. Ny kledning i 1978. Utvendige overflater er sist malt i 2019, og vegg mot hage i 2023. Bygningen har malt hovedytterdør, malt balkongdør i tre og skyvebalkongdør i aluminium. Nye inngangsdører i 2021 of ny skyvedør i andre etasje i 2022. Terrasse og balkonger i trekonstruksjoner. Ny balkong i andre etasje i 2022 og utvidelse av terrasse i første etasje i 2018. Det er ukjent byggegrunn. Dreneringen er fra 1977. Bygningen har grunnmur i betongstein på tilbygget del og naturstein på opprinnelig del. Pent opparbeidet tomt med gressplen og beplantniger. Asfaltert gårdsplass og belegningstein foran huset. Ny belegningstein og mur mot veg i 2021. Frittstående dobbel garasje oppført i uisolerte trekonstruksjoner med stående utvendig ledning. Bygningen er fundamentert på støpt plate på mark. Mønet tak med lofttakstoler er tekket med pappshingel. To vippeporter med portåpner og en gangdør. Det er innlagt strøm. Normal standard på bygget ut ifra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. 2016 Modernisering Trapp til loft og gulv på loft. Uthus. Bygningen er oppført i trekonstruksjoner på enkel fundamentering. Yttervegger er utvendig kledd med panel, og mønet tak er tekket med plater av metall. Bygget har gjennomgående lav standard. Bygget er gammelt og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Iht. tilstandsrapport datert 05.09.2023 av Trond Hagen. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt. 2: Varmekabel og installasjoner. Gulvstøp og membran. Flislegging som egeninnsats. Utført av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Hveem Elektro og RT Bygg AS. Pkt. 2.1: RT Bygg la nye rør, sluk og ny membran. Pkt. 3: Avløpsvann kom opp i sluk i vaskekjeller under "Hans". Pkt. 11: Varmekabel og installasjoner på bad. Utført av faglært. Hveem Elektro AS. Pkt. 16: Ny balkong i 2.etg. Utført av faglært. RT Bygg AS. Pkt. 17: Boligen består av to leiligheter. Pkt. 17.1: Ombygging er byggemeldt i 1977.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL BJØRKEGUTUA 132! - en landlig beliggende bolig med stor tomt. Boligen inneholder: 2. etasje: Kjøkken, stue, 3 soverom, bad og gang. 1. etasje: Kjøkken, stue, 2 soverom, bad, trappehall, trapperom, vindfang og entré. Kjeller: Kjellertrapp leilighet 1 og 2, boder leilighet 1 og 2, og vaskekjeller leilighet 2 og vaskerom leilighet 1. Dobbel garasje Uthus med to disponible rom

  Standard
  I den rolige landlige omgivelsen, omgitt av spredt boligbebyggelse og med umiddelbar nærhet til store, vakre markaområder, finner du denne boligen med en stor tomt. Dette er virkelig et sted for naturelskere og de som setter pris på roen og skjønnheten i det norske landskapet. Boligen er tegnet som en generasjonsbolig, med to separate leiligheter fordelt på hver etasje. Nylig registrert i kommunen som en horisontaldelt tomannsbolig med to boenheter. Dette gjør det til en ideell løsning for utleie eller personer som ønsker å bo sammen, men samtidig ha sin egen uavhengighet og privatliv. Den øverste leiligheten gir en fantastisk utsikt over det naturskjønne området rundt, mens den nedre leiligheten gir enkel tilgang til den store hagen. Tomten er en drøm for alle med grønne fingre eller de som elsker utendørsaktiviteter. Den store hagen er perfekt for sommerens grillfester, lek og avslapping under solen. En dobbelgarasje gir god plass til bilene, og et eldre uthus gir muligheter for lagring eller kreative prosjekter. Dette er et sted hvor du virkelig kan nyte det beste av både landsbylivet og naturen rundt. Med enkel tilgang til flotte turmuligheter, frisk luft og det vakre landskapet, vil dette hjemmet gi deg muligheten til å oppleve det beste av det landlige Norge har å tilby. Boligdel 1. etg. Egen inngang, vindfang, gang, 2 soverom, wc/dusj, kjøkken og stue med utgang til terrasse. Boligdel 2. etg. Inngangsparti, trapperom med utgang til lufte balkong, 3 soverom, dusj/wc, kjøkken og stue med utgang til romslig balkong. Begge boenhetene har egen kjeller med vaskerom og disponible rom. Boligdel 1 sitt vaskerom har fliser på gulv og vegg, samt boblebadekar. KJØKKEN: Kjøkkenet i første etasje har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Dører til innredning er lakkert i verksted i 2018, ny benkeplate samme år. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Kjøkkenet i andre etasje har innredning med lakkert profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er plass til kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Dører til innredning er lakkert i verksted i 2016, ny benkeplate samme år. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Bad i første etasje med fliser på gulv og vegger. Baderomsromsinnredning med servant, gulvmontert toalett og dusjnisje med glassvegger. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Våtrom bygget før 1997 vil automatisk få TG3 selv om rommet er i daglig bruk. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende tømmervegger. Bad i andre etasje er pusset opp i 2019. Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2017. Dokumentasjon: faktura. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 25. Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett og dusjvegger/hjørne. Det er mekanisk avtrekk. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt ved/i soverom bak dusjnisje. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 8,3 Vaskekjeller leilighet 2. Tradisjonell vaskekjeller fra 1977 med betong gulv og malte vegger er ikke bygget opp etter dagens standard og krav. Våtrom bygget før 1997 vil automatisk få TG3 selv om rommet er i daglig bruk. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner/betongvegger. Vaskerom leilighet 1. Tradisjonell vaskekjeller med gulvvarme og fliser på gulv er pusset opp i 2017. Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Veggene har fliser. Taket er malt. Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 25. Det er eldre soilsluk og ukjent tettesjikt/membran. Rommet har badekar og opplegg for vaskemaskin. Det er naturlig ventilering. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner/betongvegger. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er hovedsakelig preget av: Gulv: laminat, fliser og belegg. Vegger: malt tapet og malte plater. Innvendige tak: malte plater og malte himlingsplater. Overflater er nye eller fornyet/malt i perioden 2015- 2023. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har malte og lakkerte tretrapper. Innvendig har boligen malte lettdører. Nye innvendige dører i første etasje i 2016 og i andre etasje i 2018. Kjeller: Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv på den opprinnelige delen. DIVERSE UTSTYR: Boligen har naturlig ventilasjon. Mekanisk avtrekk på bad og kjøkken. Felles varmtvannstanken er på ca 200 liter. Åpent elektrisk anlegg. Felles sikringsskap med skrusikringer og kursfortegnelse. Plassert i gang andre etasje. Røykvarslere og brannslukker apparater er montert.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Boligen har en normal god standard og er godt vedlikeholdt. Bygget er jevnlig vedlikeholdt. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. 1977 Tilbygg Tilbygg i henhold til byggesak. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Våtrom > Generell > Vaskekjeller leilighet 2: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Vinduer - 1.etg: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom leilighet 1: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Åpent elektrisk anlegg. Felles sikringsskap med skrusikringer og kursfortegnelse. Kontroll av det elektriske anlegget anbefales. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det anbefales å montere ildfast plate under luker på pipe. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom leilighet 1: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Innvendig > Krypkjeller: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskekjeller leilighet 2: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner/betongvegger. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom leilighet 1: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner/betongvegger. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Tilstøtende tømmervegger.

  TV/Internett/bredbånd
  Selger opplyser om at det er planlagt utbygging av fiber i område. Forventet ferdigstillelse iløpet av 2023. Det er alltid noe usikkerhet med prosjekter mtp ferdigstillelses dato.

  Parkering
  Dobbel garasje, samt gode parkeringsmuligheter på gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Eika

  Polisenummer
  5199304

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område med særlig høy radon-aktsomhet. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,00))   83 292,- (Omkostninger totalt)   2 733 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming med strøm, ved og varmepumpe luft til luft. Boligen har mursteinspipe og peis med innsats i hver etasje. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 6/9-2019. Utført. Siste dato for feiing: 22/10-2021. Ikke utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  18000

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, brennsyn/ feing og eiendomsskatt. Vann kr 7826,- Avløp kr 501,- Renovasjon kr 2747,- Brannsyn, feiing kr 499,- Eiendomsskatt kr 6012,- Tømming av septik betales i tillegg til opplyste kommunale avgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Pga endring i matrikkelen i kommunen til en horisontaldelt tomannsbolig vil det komme endringer/ økning i de kommmunale avgiftene: Fra 01.01.2024 er det årsgebyr for fastavgift per boenhet. I 2024 innebærer det at eier vil bli belastet for et fullt årsgebyr for fastavgift vann for boenhet nr. 1 og bli belastet 25 % av fullt årsgebyr for fastavgift vann på boenhet nr. 2. Når begge boenhetene er bebodd, vil det bli belastet renovasjonsgebyr per boenhet. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Skattegrunnlag kr 1822100,-.

  Formuesverdi primær
  650963

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2343465

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Info vannavgift
  Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Forbruksgebyr for vann i 2023 er følgende: Forbruk vann kr 28,- per kubikk. Vannmåler: - Sist avlest dato: 20/11-2022. - Sist avlest målerstand (kubikkmeter): 2460 m2.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/263/11: 27.04.1957 - Dokumentnr: 1328 - Bestemmelse om veg Bjerkom - Slåtthagen Gjelder denne registerenheten med flere 19.05.2015 - Dokumentnr: 436079 - Jordskifte Jordskiftesak 0500-2014-0040 Bjørkegutua Gjelder denne registerenheten med flere 01.08.1907 - Dokumentnr: 900079 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:263 Bnr:5 01.01.2020 - Dokumentnr: 1671066 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:263 Bnr:11 3442/263/17: 19.05.2015 - Dokumentnr: 436079 - Jordskifte Jordskiftesak 0500-2014-0040 Bjørkegutua Gjelder denne registerenheten med flere 15.12.1922 - Dokumentnr: 900228 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:263 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 1772787 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:263 Bnr:17 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger brukstillatelse på gnr 263/ bnr 11 datert 11.03.1977. Kommentar fra kommunen: Det er gitt brukstillatelse til ombygging av bolig fra 1976. Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Tomannsbolig ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Tegninger er hentet fra kommunens byggesak arkiv. Det foreligger ikke byggesøknad på veranda i 2. etasje, dette vil evt. bli kjøpers ansvar. Garasje ? Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Uthus ? Det foreligger ikke tegninger. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Det er privat veg til eiendommen, og kjøper må derfor beregne kostnader til brøyting og vedlikehold av veg. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Eiendommen har vannmåler. Avløp: Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig nett. Det er septiktank på eiendommen med overløp til grøft. Kommentar fra kommunen: Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskriften. Det er eiers eget ansvar at anlegget er riktig dimensjonert, at det fungerer tilfredsstillende, og overholder dagens rensekrav. Avløpsanlegget består av en slamavskiller u/wc på 2 m3 for gråvann, og en tett tank på 3 m3 for svartvann. Lokal forskrift om utslipp av avløpsvann fra mindre avløpsanlegg § 7 sier at tankvolum skal være minimum 6 m3. Gyldig utslippstillatelse skal til enhver tid foreligge, og skal følge eiendommen ved salg. Rensegrøfter for infiltrasjonsanlegg har en levetid på ca. 20 år. Er grøftene eldre, eller anlegget har andre feil/mangler, må det oppgraderes på eiers eget initiativ. Tiltaket er søknadspliktig og krever registrert foretak med tilstrekkelig kompetanse. I forbindelse med kommunens vedtatte handlingsplan 2018-2030: «Bevaring av vann og vassdrag i Østre Toten kommune - opprydding i utslipp fra private avløpsrenseanlegg», vil alle private avløpsanlegg som ikke oppfyller dagens rensekrav få pålegg om oppgradering. Eiendommen ligger i sone 3. Krav om tilknytning til kommunalt avløpsnett kan bli pålagt dersom dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er ikke avklart.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i Kommuneplan (19.6.2019) er avsatt til: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er driveplikt på jordbruksareal med fulldyrka jord, overflatedyrka jord og innmarksbeite. Hvis en eiendom har slikt areal, er det driveplikt på den, uansett hvor stort arealet er. Driveplikten gjelder ikke skog.

  Kommentar konsesjon
  Kjøper må undertegne på egenerklæring om konsesjonsfrihet da eiendommen er på over to mål.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 650 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 66 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 650 000,00))   83 292,- (Omkostninger totalt)   2 733 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  83292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, elektronisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr 2.500 ,- per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr 60.000 ,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Ole André Heen-Olsen

Megler

Ole André Heen-Olsen

40 02 44 44

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev