aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Kolbuhagan 21!
Velkommen til Kolbuhagan 21!

KOLBU Kolbuhagan 21

Lys og innbydende selveierleilighet i 1. etasje - 2 soverom - hyggelig uteplass - carport.

 • kr 2 450 000
 • BRA 74 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 450 000
 • Omkostningerkr 74 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 542 690
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2017
 • Soverom2
 • ArealP-rom 70 m²
 • Felleskostnaderkr 1 500
 • Tomt5 127 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 450 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   74 292,- (Omkostninger totalt)   2 524 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.
Plantegning
Koselig selveierleilighet i første etasje i sameiet Kolbuhagan. Leiligheten fremstår i et lyst og nøytralt fargevalg. Kjøkken og stue er i åpen løsning og skaper en luftig og god romfølelse. Kjøkkenet har lys innredning i vinkel, og fin plass til spiseplass. Koselig stue med stemningsfull peisovn som gir god varme på kjølige kvelder. Det er 2 soverom i leiligheten, samt innbydende bad med opplegg for vaskemaskin. Utenfor stue finner man en hyggelig uteplass hvor man kan nyte solrike dager. Garasje/ carport med 1 biloppstillingsplass tilhørende leilighet. Utvendig bod ved carporten. Tomten er flat og slakt skrånende. Opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Leiligheten ligger i et etablert boligområde, med kort veg til turmuligheter og Kolbu sentrum.
Stuen har stemningsfull peisovn.

Kolbuhagan 21, Innlandet

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 74 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
  Primærrom
  1. etasje: 70 kvm P-rom inneholder: Stue/ kjøkken, 2 soverom, bad og entré.  Tomt
  5127m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er flat og slakt skrånende. Opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart. Usikre grenser. Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

  Beliggenhet
  Eiendommen har landlig, men likevel sentral beliggenhet. Det er gangavstand til dagligvarebutikk og legesenter. Kort veg til frisør og skole. Busstopp for Ringruta finner man nær eiendommen. Det er ca. 5 km. til sentrum av Lena. I Lena finner man diverse butikker, kafeer, legesenter, frisør og rådhuset med bibliotek, samt andre servicefunksjoner. Ca. 12 km. til Raufoss hvor man finner shoppingmuligheter, flere dagligvarebutikker, bensinstasjoner og spisesteder. Til Gjøvik sentrum, med alle byfasiliteter, er det ca. 22 km. Fra eiendommen er det kort avstand til store markaområder og gode turmuligheter. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

  Adkomst
  Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

  Bebyggelse
  Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: - Bygningsnr. 300407477 - Andre småhus m/3 boliger el fl - H0101 - BRA 72 m2. Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er boligbebyggelse i området rundt.

  Byggemåte
  Boligen er fra ca. 2017. Normal standard og god planløsning. Støpt ringmur med plate på mark av støpt betong. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Pulttak i trekonstruksjon. Taktekking med asfaltpapp/folie. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Vindskier og toppbord i metall. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vindu på soverom er byttet i 2021, med 3- lags isolerglass. Ytterdør med kikkehull. Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass. Terrasseplatting med betongheller mot sør, adkomst fra stue, ca. 11 m². Fundamentert med ringmur og støpt gulv på grunn. Bygget er opplyst utført med radonsperre. Dette var et krav ihht. gjeldende byggeforskrift ved byggeår. Takstmann har forutsatt at dette er utført. Garasjerekke oppført i trekonstruksjoner. Støpt ringmur. Grusgulv. Iht. tilstandsrapport datert 15.08.2023 av Ola Anders Brænden. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i selgers egenerklæring.

  Innhold
  VELKOMMEN TIL KOLBUHAGAN 21! - en lys og koselig selveierleilighet i første etasje - 2 soverom - carport Leiligheten inneholder: Stue/ kjøkken, 2 soverom, bad og entré, samt teknisk rom. Terrasseplatting mot sør. Garasje/ carport med 1 biloppstillingsplass tilhørende leilighet. I tillegg til medregnet areal er det utvendig bod på ca. 5 m2.

  Standard
  Denne leiligheten i 1. etasje inviterer deg inn med sitt lyse og nøytrale fargevalg som skaper en følelse av ro og harmoni. De store vindusflatene i stuen slipper inn en overflod av naturlig dagslys som fyller rommet med en livgivende energi. I midten av stuen finner du den stemningsfulle peisovnen som er hjertet av leiligheten. Den brennende ilden skaper ikke bare en beroligende atmosfære, men gir også en deilig varme som omfavner deg på kjølige kvelder. Den er det perfekte stedet å samle seg rundt med venner og familie, dele historier og skape minner som varmer sjelen. Med to komfortable soverom tilbyr denne leiligheten god plass for både hvile og arbeid. De er designet med tanke på avslapning og har god plass til oppbevaring slik at du kan holde rommene ryddige og innbydende. Uteplassen som ligger med utgang fra stuen, er en oase av ro og avslapning. Her kan du nyte frisk luft og solskinnet mens du leser en bok, nyter en kopp kaffe eller inviterer venner til en avslappet utendørs sammenkomst. Denne leiligheten har også den praktiske fordelen av en dedikert biloppstillingsplass i et felles carportanlegg. Dette gir deg bekvemmeligheten av å parkere bilen trygt og beskyttet mot vær og vind. KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Overskap med lys oppunder. Plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin, kombiskap kjøl/frys. Waterguatd montert i benkeskap, og komfyrvakt montert. Ikke funksjonstestet. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. BAD/ VASKEROM: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2017. Ingen dokumentasjon. Fliser på gulvet. Baderomsplater på vegger. Himlingsplater. Servant med underskap. Dusjvegger. Gulvmontert wc. Varme i gulv. Opplegg for vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Kjøkkeninnredningen ligger mot våtsonen. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Himlingsplater. Vegger: Panelplater. Gulv: Parkett og fliser på gulv entrè. Formpressede innerdører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av balansert ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak skjult ledningsnett. Sikringsskapet er plassert på teknisk rom. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert på teknisk rom. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra byggeåret er plassert på teknisk rom. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kjøleskap, vaskemaskin, micro følger ikke med i salget.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygget er jevnlig og godt vedlikeholdt. Takstmannen har ikke avdekket forhold som vurderes å være av negativ betydning for denne boligen. Ved kjøp av eiendom kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, vegger, vinduer osv. vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Ingen punkter registrert. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Det er påvist skader på innredning. Svelling av skapdør på servantskap. Lokal utbedring må utføres. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Vifte funker ikke balansert ventilasjon. Feilmelding kommer op i displayet. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Fagmann må sjekke det opp. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Registrert på fliser til venstre for døråpning. Det anbefales ytterligere undersøkelse av fagperson som kan gi en vurdering av om det er tilrådelig å gjøre utbedring av løse fliser/ fliser med bom. Det vil være viktig å vurdere eventuell skade på underliggende membran ved å utbedre/ ikke utbedre avviket. KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

  Parkering
  Garasjeplass tilhørende leilighet i felles carport/ garasjeanlegg.

  Radonmåling
  Eiendommen ligger i et område med moderat til lav aktsomhetsgrad for Radon. Radonmålinger er ikke foretatt.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 450 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   74 292,- (Omkostninger totalt)   2 524 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

 • Oppvarming
  Oppvarming består av vedfyring og strøm. I hovedsak ved hjelp av: Varme i gulv på alle rom. Boligen har isolert stålpipe. Ildsted er montert. Vedovn. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 1/12-2020. Utført. Siste dato for feiing: 29/1-2021. Utført.

  Info strømforbruk
  Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

  Energiklasse
  B

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Energiattest foreligger.

 • Kommunale avgifter
  18335

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er opplyst som et årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, brannsyn/ feiing og eiendomsskatt. Vann kr 4791,- Avløp kr 4842,- Renovasjon kr 2747,- Brannsyn, feiing kr 499,- Eiendomsskatt kr 5456,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller kostnader for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

  Info om eiendomsskatt
  Skattegrunnlag kr 1653400,-.

  Formuesverdi primær
  590561

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2126019

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

  Info vannavgift
  Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Forbruksgebyr for vann og avløp i 2023 er følgende: Forbruk vann kr 28,- per kubikk Forbruk avløp kr 35,- per kubikk Vannmåler: Sist avlest dato: 16.12.2022. Sist avlest målerstand (kubikkmeter): 171 m3.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  1/14

  Felleskostnader pr. mnd
  1500

  Felleskostnader inkluderer
  De månedlige felleskostnadene dekker brøyting, filterskift ventilasjon, forsikring utvendig bygningsmasse, regnskapsfører, nedbetaling lån, etc. Styreleder informerer om at det kan forventes en liten økning i felleskostnader, men ingenting er foreløpig bestemt i sameiet rundt dette.

  Andel fellesgjeld
  18398

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-14T22:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter og husordensregler. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Sameiet har lån i Toten Sparebank. Restgjeld: ca. 260.000,- pr august 2023. Lånevilkår: Låneform: annuitet Nominatt rente: 8,25% Effektiv rente: 9,11% Innfrielsesdato: 31.05.2028

  Forkjøpsrett
  Det kreves ikke forkjøpsrett ved salg.

  Styregodkjennelse
  Styregodkjennelse kreves ikke.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Den enkelte sameier har ansvar for at sameiets vedtekter og disse ordensregler overholdes av husstanden samt besøkende.

  Dyrehold
  Er tillatt dersom det ikke forstyrrer naboer. Styrets samtykke kreves.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/225/47/8: 27.08.1948 - Dokumentnr: 2704 - Best. om adkomstrett Vegvesenets betingelser vedtatt Overført fra: Knr:3442 Gnr:225 Bnr:47 Gjelder denne registerenheten med flere 29.10.2012 - Dokumentnr: 906336 - Bruksrett Rettighetshaver: Kolbu Vel Løpenr: 13471835 Overført fra: Knr:3442 Gnr:225 Bnr:47 Gjelder denne registerenheten med flere 03.04.2014 - Dokumentnr: 273670 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3442 Gnr:225 Bnr:12 Overført fra: Knr:3442 Gnr:225 Bnr:47 Gjelder denne registerenheten med flere 02.06.2014 - Dokumentnr: 439021 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3442 Gnr:225 Bnr:62 Rettighetshaver: Knr:3442 Gnr:225 Bnr:63 Overført fra: Knr:3442 Gnr:225 Bnr:47 Gjelder denne registerenheten med flere 06.06.2014 - Dokumentnr: 461965 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 8 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 1/14 ---------- Reseksjonering Endring av tegninger Gjelder denne registerenheten med flere Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest for boliger Kolbuhagan gnr 225/ bnr 47 datert 24.10.2017. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke. Dersom slike tiltak er utført på eiendommen uten å søke/ melde inn til kommunen vil dette bli kjøpers ansvar. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Vei, vann og avløp
  Tilknyttet offentlig veg, med privat adkomst inn til eiendommen. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er vannmåler installert. Godkjent utslipp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i område som i Kommuneplan (19.6.2019) er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende Gul sone iht. T-1442 Reguleringsplan skal fortsatt gjelde Rød sone iht. T-1442 Gjeldende regulering: Plan ID 3442 20110008 Kolbuhagan (12.4.2012). Formål: Boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse Gang-/sykkelveg Gangveg/gangareal/gågate Gul sone iht. T-1442 Lekeplass Park Parkering Rød sone iht. T-1442 Veg Reguleringsplanen gjelder foran nyere vedtatt kommuneplan. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

  Adgang til utleie
  Fri råderett over egen seksjon.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 450 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,00))   74 292,- (Omkostninger totalt)   2 524 292,- (Totalpris inkl. omkostninger) Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  Omk. kjøper beløp
  74292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,4 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 7.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, forretinngsfører, eierskifte, elektronisk signering, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr. 2.500,- pr time, begrenset oppad til kr. 60.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Anne Mette Skar

Megler

Anne Mette Skar

98 01 56 22

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev