aktiv-eiendomsmegling
Koselig sofakrok.

KOLBU Vestvegen 564

Landlig beliggende eiendom med koselig enebolig, dobbelgarasje og stor tomt.

  • kr 1 790 000
  • BRA 153 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 1 790 000
  • Omkostningerkr 61 792
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 851 792
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1 951
  • Soverom3
  • ArealP-rom 112 m²
  • Tomt1 816.2 m²
  • Eierform tomtEiertomt
  • 1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   61 792,- (Omkostninger totalt)   1 851 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

Meld deg på visning!

Påmelding
Eldre enebolig over 2 etasjer og kjeller. Eneboligen fremstår som lun og koselig i et moderne fargevalg. Boligen har kjøkken med lys innredning. Spisestue i fin tilknytning til kjøkkenet. Fra spisestuen er det utgang til skjermet terrasse med utsikt utover landlige områder. Stemningsfull peisovn i stuen luner godt på kjølige kvelder. Stuen er romslig med hyggelig plass til sofagruppen. I første etasje finner man også et soverom/ kontor, samt lyst bad med dusjhjørne. I andre etasje har man to gode soverom med skråhimling. Godt med bodplass og oppbevaringsmuligheter i kjeller. Tomten er slakt skrånende, opparbeidet med plen og beplantning. Dobbelgarasje på eiendommen. Gruset gårdsplass.

Vestvegen 564, Innlandet

  • Arealbeskrivelse

    Bruksareal
    1. etasje: 153 kvm Oppgitte arealer er iht vedlagte tilstandsrapport.
    Primærrom
    1. etasje: 112 kvm 1. etasje: Kjøkkem stue, spisestue, soverom, bad og entré. 2. etasje: 2 soverom og gang.    Tomt
    1816.2m²

    Beskrivelse av tomt
    Tomten er slakt skrånende, opparbeidet med plen og beplantning. Gruset gårdsplass. Eiendommen ble etablert: 01.06.1949. Bruksnavn: FREDLY. Tomtestørrelse er oppgitt iht opplysninger gitt av kommunen/ kommunens matrikkelkart med noe usikre grenser. Målebrev foreligger ikke. Arealavvik kan derfor forekomme. Dette vil evt. bli kjøpers ansvar.   Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt kan derfor ikke påberopes.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger ca. 10 minutter kjøring unna kommunesenteret Lena. På Lena finner du forskjellige forretninger, skoler, barnehager, vinmonopol og idrettsarenaer. Kort veg til Lund med butikk, bensinstasjon og Yttern Pub. Nærhet til fine turmuligheter og store markaområder. Se vedlagte nabolagsprofil i prospektet for ytterligere informasjon om nærområdet.

    Adkomst
    Se kart. Det vil bli skiltet med Aktiv visningsskilter ved felles visninger.

    Bebyggelse
    Følgende bygg er registrert på eiendommen i dokumentasjon oversendt fra kommunen: Bygningsnr. 156972959 - Enebolig - 1 boenhet. Bygningsnr. 156972967 - Garasjeuthus anneks til bolig. Dette avviker noe fra nylige oppmålinger i boligen gjort av takstmann iht vedlagte tilstandsrapport. Det er spredt boligbebyggelse i området rundt.

    Byggemåte
    Boligen er fra ca. 1951. Tilbygget i senere tid, ukjent årstall. Normal standard og planløsning Fuktsikringens utførelse og materiale er ikke kjent under terreng. Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden tilbygg. Grunnmur i betong på opprinnelig del. Grunnmur i lettklinkerblokker på tilbygg. Rom under terreng: Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Kjeller er en grovkjeller med synlig grunnmur. Hulltaking er derfor ikke aktuelt. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv på tilbygg mot vest, fundamentering av støpte søyler og ståldrager. Krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv på tilbygg sør, fundamentert med ringmur i lettklinkerblokker og ståldrager. Trapper av treverk mellom etasjene. Grunnmur i betong på opprinnelig del. Ringmur i lettklinkerblokker på tilbygg. Yttervegg i trekonstruksjon. Stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Lukket takkonstruksjon/loft. Taktekking med betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindskier og toppbord i treverk. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1986. Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 2013. Balkongdør 2-fløy i treverk med 2-lags isolerglass fra 2006. Terrasse mot sør med adkomst fra stue på ca. 12 m2. Fundamentert med blokker direkte på grunn. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk. Trapp i treverk til terrasse. Garasje oppført med støpt ringmur, grusgulv, og yttervegger i trekonstruksjoner. Utvendig kledning av stående panel. Liggende panel i gavl. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Taktekking av betongtakstein. Vindskier og toppbord i treverk. Trevinduer i 1-lags glass. Ytterdør i tre. 2. stk vippeporter av treverk. Generelt behov for vedlikehold og oppgraderinger, tiltak må påregnes. Innlagt strøm. Manglende takrenner og nedløp. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen. Lav høyde mellom kledning og terreng. Bygget har enkel standard. Bygningen fremstår i all hovedsak som fra byggeåret. Kun nødvendig vedlikehold. Iht. tilstandsrapport datert 22.05.2023 av Ole Anders Brænden. For ytterligere informasjon vises til vedlagte takstrapport. Oppgitte byggeår er iht. vedlagte tilstandsrapport.

    Sammendrag selgers egenerklæring
    Påpekte punkter i selgers egenerklæring: Pkt 8: Noe skjevhet. Pkt 11: Nytt sikringsskap, utbedring av jordfeil og div annet. Utført av faglært (Bravida) og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 11.1: Kontrollert ved skifte av sikringsskap. Pkt. 16: Ny terrasse. Utført kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Pkt. 24: Delt regning for snøbrøyting av adkomstvei.

    Innhold
    VELKOMMEN TIL VESTVEGEN 564! - enebolig med landlig beliggenhet og stor tomt. Enebolig over 2 plan og kjeller, som inneholder: Kjeller: Boder. Bad i kjeller er vurdert som S-rom med bakgrunn i standard og dagens bruk. 1. etasje: Kjøkken, stue, spisestue, soverom, bad og entré. Terrasse mot øst. 2. etasje: 2 soverom og gang, samt kott. Skråhimling. Garasje med 2 biloppstillingsplasser.

    Standard
    KJØKKEN: Kjøkkeninnredning med laminerte skrog, glatte fronter og laminert benkeplate med kjøkkenkum. Laminatplater over benkeplate. Plass til frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kombiskap kjøl/frys. Kjøkkenavtrekk montert over kokeplate. BAD/ VASKEROM: Bad 1. etasje: Aktuell byggeforskrift er teknisk forskrift 2010. Ingen dokumentasjon. Vurdering av våtrom gjøres opp mot dagens forskriftskrav. Belegg på gulvet. Belegg på vegger. Himlingsplater. Servant med underskap. Speil med tilhørende belysning. Dusj. Gulvmontert wc. Varme i gulv. Mekanisk avtrekk. Tilluft dør. Det er elektrisk styrt vifte. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold. Hulltaking er foretatt i tilliggende konstruksjon fra kjøkken. INNVENDIGE OVERFLATER: Innvendige overflater er i hovedsak preget av: Himlinger: Formpresset panel. Vegger: Malte glatte flater. Panelplater. Gulv: Laminat. Gulvbelegg Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Støpt gulv på grunn i kjeller/underetasje Innvendig har boligen malte fyllingsdører. DIVERSE UTSTYR: Ventilasjon består av naturlig ventilasjon. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i loftetasje. Gammelt el-anlegg i kjelleren fra byggeår. Innvendig hovedstoppekran og vannmåler er plassert i bod kjeller. Varmtvannsbereder på ca. 100 liter fra 1976 er plassert på bad kjeller. Bereder er fasttilkoblet strøm med trinnbryter. Røykvarsler. Brannslukningsapparat.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Medfølger i salget: Kjøleskap og oppvaskmaskin, samt fryser i kjelleren.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Moderninseringer og påkostninger
    Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. 2018 Modernisering Nytt kjøkken installert. Egeninnsats 2014 Modernisering Rehabilitert bad 1. etasje. 2021 Modernisering Innvendige overflater pusset opp. Egeninnsats. 2023 Modernisering Ny innmat i sikringsskap. Utført av firma, Bravida. Dette er et eldre bygg og bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner. Det er foretatt noe oppussing men boligen fremstår i vesentlig grad som fra byggeår utvendig. Bygningen er 72 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i forhold til et nytt bygg. Jeg anbefaler at kjøper setter opp en vedlikeholdsplan for boligen. Det vil si et system for planlegging og gjennomføring av vedlikehold og oppgradering nå og fremover i tid. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert. Gjør oppmerksom på at dagens krav til isolering, tetthet og andre bygningsdeler er/kan være strengere enn da bygget ble oppført. Nevnte tilstandsgrader i prospekt er kun et utdrag fra takstrapporten. For detaljert informasjon om eiendommens tekniske tilstand, utbedringer og tiltak, konsekvenser av TG, samt kostnadsestimat for utbedring rundt de forskjellige punktene henvises det til vedlagte tilstandsrapport Interessenter oppfordres til å sette seg nøye inn i dette. Utbedringer og tiltak vil bli kjøpers ansvar. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 3 ? STORE OG ALVORLIGE TILTAK: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Bjelkelaget kan være underdimensjonert. Endel skjevheter i etasjeskiller er registrert på soverom 1. etasje. Svikt i bjelkelag på soverom. Trolig manglende understøttelse av ståldrager, synlig fra krypkjeller. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Tilstrekkelig understøttelse av ståldrager bør etableres. Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ved bruk av fuktindikator registrerte jeg unormale verdier. Vurdering er basert på at anbefalt brukstid for våtrommet er oppnådd. Høy fuktbelastning fra murvegg/ gulv. Belegg har løsnet. Saltutslag på vegg. Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens forskriftskrav. Denne forskriften har nye krav og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke behov for utbedring av røykvarslingsanlegg. - Røykvarsler - Brannslukningsapparat Røykvarslere skal være tilknyttet strømforsyningen og ha batteri som reserveløsning iht. Tek 17 krav. Dette er ikke et avvik i byggeforskriften for denne boligen, men skal kommenteres da dette er avvik i forskriften " Tryggere bolighandel" til ny Avhendingslov. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? PUNKTER SOM KAN KREVE TILTAK: Utvendig > Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekki Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. ngen. Taktekking og undertak har oppnådd mer enn halvparten av forventet brukstid. Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Takrenner og beslag flasser. Pipebeslag har rust og malingsflass. Takstige har avvik fra feier 2021, ikke fastmontert på taket. Feiing er derfor ikke utført. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav for snøfangere, men det anbefales montert. Takstige må fastmonteres. Utvendig > Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eldre trevegger kan ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Mus som kommer inn bak kledningen, kan være et problem. Lav høyde mellom grunnen og kledning, risiko for skader. Anbefalt høyde mellom terreng og kledning er 30cm. Endeved på utvendig kledning har ikke dryppkant, dette forkorter kledningens levetid. Svertesopp registrert. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Deler av kledning anbefales utskiftet. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må kledning skiftes. Det anbefales at man samtidig vindtetter og etterisolerer konstruksjonen. Utvendig > Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Mer enn halvparten av forventet brukstid på vinduer er oppnådd, eller nært forestående. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Omramming vindu er ført ned på beslag, risiko for fuktopptrekk. Lav høyde mellom terreng og kjellervinduer. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må vinduer skiftes ut. Utvendig > Dører: Balkongdør: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Manglende beslag under dør. Vannbrett over dør fremstår manglende håndverksmessig utført. Dørblad har svellet i nedkant. Oppgraderinger/utskiftninger må påregnes. Det må påregnes noe vedlikeholdsarbeider. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppnådd, eller nært forestående på pipe/ ildsted. Det må foretas lokal utbedring. Det er ikke behov for strakstiltak, siden pipe er opplyst å fungere med dagens bruk. Innvendig > Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Fuktindikasjoner er registrert i vegg mot grunnen, dette øker risikoen for skjulte skader. Saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Da drenering ikke er oppgradert siden byggeåret er det viktig å følge med på konstruksjonene. Kjeller er innredet etter byggeåret, og dette endrer forutsetningene for konstruksjonene. Det er påregnelig med tiltak utvendig i form av drenering/isolering av grunnmur på sikt. For å få tilstandsgrad 1 eller 0 må boligen redreneres. Bad i kjeller anbefales revet ut, jf. Våtrom>kjeller. Innvendig > Krypkjeller: Krypkjeller vest: fremstod som luftig på befaringsdagen. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader. Krypkjeller sør: Kryperom har begrenset lufting, bedre lufting bør etableres. Skjevheter i konstruksjonen som har sin årsak i fundamenteringen ble registrert. Spor av mus registrert. Det er åpninger i stubbeloft, som gjør at skadedyr/mus har tilgang til bjelkelag. I følge eier har ikke dette vært merkbart. Det anbefales å legge plastfolie mot grunnen i tett krypkjeller. Rydd grunnen i kryperommet for alt organisk avfall og avrett om nødvendig med f.eks. sand eller grus. Dekk den deretter med plastfolie som legges ut for å hindre avdunsting/fordamping fra grunnen. Der grunnen i kryperommet ligger under utvendig terreng, bør avrettingen sørge for at det blir fall fra ringmur eller mot en sentralt plassert renne (drensgrøft) hvor vann får avløp/ledet vekk fra bygning. Grunnen må være jevn og fri for bygningsmaterialer/avfall. Legg folien med god overlapp i skjøtene og slik at det ikke kan samle seg vann på oversiden. Danner det seg likevel punkter hvor eventuelt inntrengende vann kan samle seg, må plastfolien perforeres slik at vannet kan dreneres ned. Avslutt folien ca. 0,1 m fra ringmuren slik at ev. kondensvann fra ringmuren eller overflatevann som trenger inn, kan dreneres ned. Se byggforskblad NBI 521.203. Anbefales ytterligere undersøkelser av krypkjeller mot sør. Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det er knirk i trapp. Trappen til kjeller er bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Gulvet er tilnærmet flatt. Fall er ikke tilfredsstillende, men badet fungerer med dette avviket. Ukjent om det er membran oppkant mot terskel. Det kan ikke kontrolleres om membranen har oppkant da membran ikke er synlig bak feielist. Det er ikke spalte i terskel på dusj slik at evt. lekkasjevann vil renne ut av våtrommet i stedet for ned i sluk. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. For å lukke avviket må det lage spalte nederst på dusjvegger, så eventuelt lekkasjevann ledes til sluk. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Hakk i benkeplate. Avhengig av bruksmønster og krav til estetikk av kjøper kan det være påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Eldre metallrør kan være utsatt for rust/groing og gi redusert gjennomstrømning/risiko for lekkasjer. Alder er normalt i seg selv en vurderingskriterier hva angår slitasjegrad. Utvendige vannrør som begynner å bli gamle vil ha en helt naturlig slitasjegrad. For eksempel nevnes at partikler bygger seg opp i rør og reduserer/stenger gjennomstrømmingen, terrengdeformasjoner som forårsaker utettheter og fortettinger. Det er ikke behov for strakstiltak utifra at vannledninger fungerer i dag, men utifra forventet brukstid kan skader plutselig oppstå. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Ved å skifte ut en gammel bereder med en ny, kan du redusere varmetapet med så mye som 50 prosent. En femtedel av strømforbruket i en bolig er knyttet til oppvarming av vann, og ved å skifte ut en gammel bereder kan du spare mye strøm. Kontroller forholdet/ avviket med elektriker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i loftetasje. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering. Gammelt el-anlegg i kjelleren fra byggeår. Kontroll utført av sertifisert ELkontrollør/takstmann anbefales. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Synlig grunnmursplast på tilbygg mot nord. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter; Grunnmuren har sprekkdannelser. Sprekk i grunnmur i overgang opprinnelig del og tilbygg, dette er ikke unormalt fordi konstruksjon med forskjellig fundamentering og byggeår kan bevege seg ulikt. Eldre betong kan ha redusert kvalitet. Malingsflass, avskalling og saltutslag på vegg, dette indikerer fuktvandring i vegger. Lokal utbedring må utføres Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Det er ikke behov for strakstiltak utifra at anlegget fungerer i dag, men utifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Utbedringer og utskiftinger må påregnes. PUNKTER MED TILSTANDSGRAD 2 ? AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK: Ingen punkter registrert pr d.d.

    Parkering
    Dobbelgarasje.

    Forsikringsselskap
    Eika

    Radonmåling
    Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   61 792,- (Omkostninger totalt)   1 851 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

  • Oppvarming
    Oppvarming består av: Strøm. Vedfyring. I hovedsak ved hjelp av: Varme i gulv på bad. Varmepumpe. Ildsted. Panelovner. Pipe i teglstein. Ildsted er montert. Vedovn. Dersom beboelsesrom mangler oppvarming på visning følger det heller ikke med ovner i disse rommene ved overtagelse. Piper og ildsteder: Siste dato for tilsyn: 6/11-2019. Utført. Siste dato for feiing: 27/10-2021. Ikke utført. Kommentar fra kommunen: Avvik datert 27.10.2021: Takstige må være fastmontert på taket. Feiing ikke utført pga. ikke trygg adkomst på taket.

    Info strømforbruk
    Strømforbruk vil variere etter bruk og behov i hver enkelt familie. Strømkostnaden avhenger av hvilken strømavtale du har tegnet, samt hvilken leverandør som leverer strøm til din eiendom. Det må beregnes kostnader til både nettleie og forbruk.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
    15000

    Kommunale avgifter år
    2023

    Info kommunale avgifter
    De kommunale avgiftene er opplyst som er årlig ca. beløp, og dekker vann, avløp, renovasjon, brannsyn/ feiing og eiendomsskatt. Vann kr 6127,- Avløp kr 501,- Renovasjon kr 2747,- Brannsyn, feiing kr 624,- Eiendomsskatt kr 4684,- Slamtømming septik kommer i tillegg. Ihht kommunens hjemmsider opplyses følgende kostnader vedr septik: Årsgebyr med WC (4 kubikk) kr 3047,- Tømming lukkede anlegg - pr. kubikk kr 629,- Ekstratømming pr. kubikk kr 763,- Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av eventuelle kommunale endringer av gebyr/ avgift. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Disse opplysningene sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

    Info om eiendomsskatt
    Skattegrunnlag kr 1419600,-. Eiendomsskatt kr 4684,-.

    Formuesverdi primær
    507092

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    1825532

    Formuesverdi sekundær år
    2021

    Andre utgifter
    Faste løpende kostnader: - kommunale avgifter og eiendomsskatt - strøm - tv/ internett - forsikring - generelle vedlikeholdskostnader - brøyting og vedlikehold av stikkvei inn til eiendommen og gårdsplass Disse kostnadene vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd, etc.

    Info vannavgift
    Det er vannmåler installert, og avgift vil derfor avhenge av forbruk. Forbruk vann kr 28,- per kubikk. Vannmåler sist avlest: 31/12-2022. Ms: 65 m3.

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3442/290/22: 01.06.1949 - Dokumentnr: 2142 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3442 Gnr:290 Bnr:18 01.01.2020 - Dokumentnr: 1511918 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0528 Gnr:290 Bnr:22 Tinglyste dokumenter kan fåes ved henvendelse til megler. Megler oppfordrer interessenter til å lese samtlige tinglyste dokumenter før man eventuelt legger inn bud. Det er legalpant for kommunale avgifter.

    Ferdigattest/brukstillatelse
    Midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger ikke. Ferdigattest er ikke en bekreftelse på byggets tekniske kvalitet, men en bekreftelse på bygningsmyndighetenes avslutning av saken. Komentar fra kommunen: Det foreligger ikke søknader, byggetillatelser eller bygningstegninger i våre arkiver. Selve bolighuset er bygd før 1964, på et tidspunkt plan- og bygningsloven kun gjaldt for tettstedene Lena og Skreia. Det er senere oppført to tilbygg til boligen. Etter flyfoto er tilbygget i vest oppført mellom 1964 og 1987 (jf. flyfoto), tilbygget kan være oppført før plan- og bygningloven gjaldt for området. Tilbygget i nord er oppført mellom 1987 og 2004. Det må søkes om byggetillatelse for dette tilbygget. Ta kontakt med byggesaksbehandler for nærmere informasjon. Byggetegninger foreligger ikke. Ytterligere søknader/ vedtak/ godkjenninger/ bruks- eller fasadeendringer foreligger ikke.

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Det må beregnes kostnader til brøyting av privat stikkveg og gårdsplass. Kostnader ifbm privat adkomstvei deles med nabo pr. dags dato. Eiendommen er tilknyttet offentlige vannledninger. Det er vannmåler på eiendommen. Eiendommen har privat avløp med septiktank. Det er privat septiktank med overløp til grøft og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Eiendom som ikke er tilknyttet offentlig vann og avløp skal ha godkjent separat avløpsanlegg. Det er eiers ansvar at anlegget er riktig dimensjonert og at det fungerer tilfredsstillende. Kjøper oppfordres til å kontrollere anlegget. Eiendommer som ligger i nærheten av offentlig avløpsnett, vil kunne få krav om tilknytning. Dette er hjemlet i plan og bygningsloven. Kommunen har sine ledninger for vann i nærheten av denne eiendommen, og det er derfor tilknytningsplikt. Kommentar fra kommunen: Privat avløpsanlegg må tilfredsstille kravene i forurensningsforskriften. Det er eiers eget ansvar at anlegget er riktig dimensjonert, at det fungerer tilfredsstillende, og overholder dagens rensekrav. Gyldig utslippstillatelse skal til enhver tid foreligge, og skal følge eiendommen ved salg. Rensegrøfter for infiltrasjonsanlegg har en levetid på ca. 20 år. Er grøftene eldre, eller anlegget har andre feil/mangler, må det oppgraderes på eiers eget initiativ. Tiltaket er søknadspliktig og krever registrert foretak med tilstrekkelig kompetanse. I forbindelse med kommunens vedtatte handlingsplan 2018-2030: «Bevaring av vann og vassdrag i Østre Toten kommune - opprydding i utslipp fra private avløpsrenseanlegg», vil alle private avløpsanlegg som ikke oppfyller dagens rensekrav få pålegg om oppgradering. Eiendommen ligger i sone 1. Krav om tilknytning til kommunalt avløpsnett kan bli pålagt dersom dette er etablert/blir etablert i nærområdet. Tidspunkt for dette er ikke avklart.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen ligger i område som i Kommuneplan (19.6.2019) er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende. Gul sone iht. T-1442. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler, evt ta kontakt med kommunen for info.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    1 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 44 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 790 000,00))   61 792,- (Omkostninger totalt)   1 851 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)   Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om endring i gebyrer.

    Omk. kjøper beløp
    61792

    Betalingsbetingelser
    Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen.  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 13.900 ,- oppgjørshonorar kr 6.900 ,- og visninger kr 3.000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 60.000 ,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg/ vederlag i henhold til oppdragsavtale. Disse omfatter grunnbok, tinglyste avtaler, kommunal info, markedsføring og sikring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for utført arbeid med kr 2.500,- pr time, begrenset oppad tik kr. 60.000,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Malin F. Enger

Megler

Malin F. Enger

46 80 18 71

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev