aktiv-eiendomsmegling
Nydelig eiendom på Kolltveit ! Boligen ligger tett på sjøen. Fantastisk flott utsikt og meget gunstige solforhold!
Nydelig eiendom på Kolltveit ! Boligen ligger tett på sjøen. Fantastisk flott utsikt og meget gunstige solforhold!

KOLLTVEIT Gangstøgarden 17

Enebolig på Kolltveit|Sjøutsikt og solrik beliggenhet|Utleieleilighet|Garasje

 • kr 5 990 000
 • BRA 220 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 5 990 000
 • Omkostningerkr 166 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 156 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1984
 • Soverom3
 • ArealP-rom 157 m²
 • Tomt1 300 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   166 792,- (Omkostninger totalt)   6 156 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1.etasje
Roger Glesnes v/Aktiv har gleden av å presentere Gangstøgarden 17! En lekker enebolig med utleieleilighet på 40 m² (ikke godkjent), med sjøutsikt, gode solforhold og kort vei til det meste. Eiendommen har en flott og usjenert beliggenhet på Kolltveit, like ved sjø, golfbane, skog og mark. Her bor du sentralt med alt du trenger i hverdagen rett i nærheten. - Sjøutsikt og meget solrikt - Stor usjenert hage - Nytt tak i 2017 - Fleste parten av vinduer ny i 2022 - Utleiedel (Ikke godkjent) - Peis/ildsted - Garasje - Turterreng like i nærheten - Gangavstand til golfbane og båtmarina - 5 min kjørevei til Sartor Storsenter - Kort kjørevei til Ågotnes og CCB-basen Velkommen til en hyggelig visning - husk påmelding hos megler!
Flott opparbeidet hage på baksiden av huset.

Gangstøgarden 17, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 90 kvm
  2. etasje: 90 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 67 kvm 1. Etasje hoveddel: Entré(2,5m²), gang/trapperom(12,8m²), vaskerom(2,1m²), vaskerom/toalett(2,9m²). 1. Etasje leilighet: Gang(6,1m²), bad(5,8m²), soverom(8,3m²), stue og kjøkken(22,1m²).
  2. etasje: 90 kvm Stue og kjøkken(60,4m²), bad(4,5m²), mellomgang(3,6m²), soverom(6,2m²), soverom(13,3m²).
  Sekundærrom
  1. etasje: 23 kvm 1. Etasje hoveddel: Bod(3,6m²), kott(2,3m²), bod med utvendig inngang(15,6m²). 1. Etasje leilighet: Kott(1m²).

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 40 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 40 kvm  Tomt
  1300m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, biloppstillingsplasser, trapper, murer, stor plen, diverse beplantning og flislagt uteområdet. Skyldskifte viser at tomten er ca. 1300 m². Viktig tilleggsinfo ang KART for gnr 33 bnr 311 i ? Øygarden kommune: Eigedomen er etablert 14.01.1974 etter skylddelingsloven. Når vi søkjer eigedomen opp i kartet, ser vi at eigedomen er teikna inn i matrikkelkartet med som ein sirkelteig. Les skyldskifte med skildringa av grenselpunkta frå 1974. Nøyaktig areal for eigedomen, er samanfallande med kvalitet av grenselinjene som er teikna i matrikkelkartet. Det kan rekvirerast oppmålingsforretning, viss nøyaktig areal og nøyaktige grenselinjer i matrikkelen er ynskjeleg. Viktig tilleggsinfo for Skylddelt eigedom i Øygarden kommune: Skylddelt eigedom er eigedom som er etablert ved Skylddelingsloven. Skylddelingsloven var gjeldande frå 1909 til Delingsloven kom i 1980. Seinare kom Matrikkelloven som har vore gjeldande frå 2010. Alle eigedomar som er etablert etter skylddelingsloven, og som ikkje har vore nyinnmålt ved kartforretning etter Delingsloven eller oppmålingsforretning etter Matrikkelloven, har stort sett unøyaktige posisjoner i kartet. Berekninga av arealet er gjort ut frå dårleg grensekvalitet, som igjen fører til at arealberekninga kan vera svært unøyaktig. Nokre eigedomar kan ha ein eller fleire linjer som er målt inn, og nokre skylddelte eigedomar er teikna inn i kartet med sirkel. Inntil ein Skylddelt eigedom er oppmålt på nytt ved oppmålingsforretning etter Matrikkelloven, er det skylddelingsdokument/skyldskifte med skildring av grensene som gjeld. Skyldskiftet kan tingast hjå: https://www.kartverket.no/eiendom/ eller https://www.arkivverket.no/ Gamle jordskiftekart kan søkjast opp hos kartportalen til Nord- og Midhordland Jordskifterett. Rekvisisjonsskjema for oppmåling av grensene, viss det er av interesse: https://www.kartverket.no/eiendom/skjema/rekvisisjon-av-oppmalingsforretning sendes til postottak@oygarden.kommune.no eventuelt ta kontakt med OppmalingPost@oygarden.kommune.no

  Beliggenhet
  Boligen ligger i landlige og rolige omgivelser like ved sjøen i et attraktivt og populært boligområdet på Kolltveit. Området rundt byr på mange tur- og fritidsmulighter. Det er kort vei til skog og mark, samt gangavstand til Sotra Golfpark og driving- range. Ballbinge - Kolltveit nærmiljøanlegg ligger 10 min gange unna, samt flere fritids tilbud ved Kolltveit skule, en gåtur på 10 min. Det er også kort vei ned til sjøen. Her finner man båthavn, fiskemuligheter fra land, og badeplasser. Fra eiendommen er det kort avstand til skoler og barnehager. Kolltveit skule (1-7 kl.) ligger 1.3 km unna, og Havhesten Fus barnehage (1-5 år) ligger 7 min gange unna. Ytterligere tilbud av barnehager, barne- og ungdomsskoler, samt videregående skoler ligger en kort kjøretur unna. Det er gode kollektive muligheter i nærheten. Det tar 4 minutter å gå til bussholdeplass Kolltveit kai, og derfra går linje 460, 475 og 479. Her går hyppige avganger til eksempelvis Sartor Storsenter med et bredt utvalg servicetilbud og fasiliteter. Her finnes alt man trenger i det daglige, samt kles- og interiør butikker, flere spisesteder, bowling, bingo og kino for å nevne noe. Det er kort kjørevei, ca. 5 min, til en rekke arbeidsplasser ved Straume, og industriarbeidsplasser på Ågotnes og CCB-basen som ligger 10 min kjørevei unna. Til Bergen sentrum tar det ca 20-25 å kjøre.

  Adkomst
  Se vedlagte veikart for kjørebeskrivelse til eiendommen. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde med eneboliger, samt nybygg.

  Byggemåte
  Bolig: Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betong- og murkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med stående trekledning. Vinduer med isolerglass i trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon, taket er tekket med sutak, lekter og takstein. Garasje: Garasjen er oppført med støpt gulv mot grunn, grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med trekledning. Takkonstruksjonen er utført som valmtakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein

  Innhold
  Aktiv v/Roger Glesnes har gleden av å presentere Gangstøgarden 17! En innholdsrik og lekker enebolig på Kolltveit. Det er enkel tilkomst til boligen. Her møtes du av et presentabelt uteområde opparbeidet med beplantning, samt stor garasje. Inngangen til huset er i underetasjen, rett ved garasjen. Det første som møter deg, er en praktisk entré med god plass til å henge fra seg både jakker og sette fra sko. Her er også teknisk rom og WC/vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, samt bod for ytterligere oppbevaring. Fra entre er det trapp opp til 1.etasje, som inneholder stue, kjøkken/spisestue, bad, to soverom og balkong. Kjøkkenet er lyst og moderne, med en-stavs parkett på gulv. Det er takhøy innredning med profilerte hvite fronter, og benkeplaten i laminat. Dette ble montert 2012. Kjøkkenet er godt utstyrt med skap - og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Over benkeplaten er det benyttet kitchenboard, stål oppvaskkum og ventilator. Kjøkkenet innehar følgende integrerte hvitevarer; induksjonsplatetopp, stekeovn, mikrobølgeovn, kjøleskap- og frys, samt oppvaskmaskin. Her er det plass til spisebord hvor man kan nyte frokosten, med flott utsikt! Stuen er av god størrelse, og har store vinduer som gir rikelig med lysinnslipp og behagelig atmosfære. Her er god plass til både sofagruppe og annen møblering. Peisen vil varme godt på kalde dager! Fra stuen er det utgang til koselig åpen vinterhage og uteområde. Her er det forlenget takutstikker med montert spotter i tak (fra 2016) over flislagt platting, og vegg-duk som kan trekkes fra. Her er det plass til sittegruppe, grill, enkel beplantning mm. Terrassen har flotte solforhold, og vil være et herlig uterom man garantert vil ha mye glede av! Rett ved siden av er det en åpen vinterhage med fast konstruksjon, med plass til sittegruppe og bord. Her kan man nyte lange sommerdager med fantastisk sjøutsikt! Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til ønsket innredning - dobbeltseng og nattbord. Soverommet er utstyrt med innholdsrikt garderobeskap. Soverommet har også utgang til terrasse på 4,8m². Soverom nr 2 passer fint til barnerom eller gjesterom/kontor. Det er malt i en mørk, behagelig farge, vinduet sørger for godt med naturlig lysinnslipp! Badet er helfliset med lyse fliser på vegger og mørke på gulv. Det er innredet med vegghengt toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter og dusjkabinett. Innhold utleiedel (ikke godkjent): Entrè, åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom og bad. Utleiedel har egen inngang på fremsiden av huset. I entreen er det praktisk med flislagt gulv, og god plass til oppbevaring av klær og sko. Det er åpen stue- og kjøkkenløsningen, og den er av god størrelse. Det er store vinduer som gir rikelig med lysinnslipp og skaper en behagelig atmosfære. Her er god plass til både sofa gruppe og annet møblement. Kjøkkenet er innredet med profilerte fronter, heltre benkeplate, stål oppvaskkum og ventilator. Over benkeplaten er det benyttet hvite, tidløse fliser. Kjøkkenet er utstyrt med integrert keramisk platetopp, integrert stekeovn og opplegg for oppvaskemaskin. Soverommet er av fin størrelse, og har plass til dobbeltseng, samt nattbord og garderobeskap til oppbevaring av klær. Badet er innredet med toalett, helstøpt servant, skuffer under servant med slette fronter og dusjkabinett. Her er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

  Standard
  Gulv: Entré, gang/trapperom, vaskerom og badene har flislagte gulv, boden har gulvbelegg, soverommet i 1.etasje har teppe, resterende rom har 1-stavs parkettgulv og 3-stavs parkettgulv. Vegger: Badet i 1.etasje har baderomsplater, badet i 2.etasje har fliser, resterende rom har panel, malte flater og tapet. Tak: Panel, malte flater og tak-ess plater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG 2: Byggegrunn, fundamenter, grunnmur, drenering og sikring mot vann og fuktighet: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke benyttet diffusjons tetting mot grunn og fuktsikringen oppfyller ikke krav til sikring etter dagens forskrifter. Dreneringen bør kontrolleres jevnlig der det lar seg gjøre. For utbedring av dreneringen må dreneringen skiftes ut, tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si. Det er ikke foretatt hulltaking mot rom under terreng som følge av at flere av veggene er åpne mot grunnmuren som vender mot terreng. På befarings dagen ble det observert salt utslag enkelte steder. Salt utslag indikerer fukt i murene. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Trekledningen bør jevnlig kontrolleres og kledningsbord bør skiftes ved behov. Vinduer og ytterdører: Glassrutene på altandøren er punkterte. Glassrutene må skiftes. Takkonstruksjon, taktekking og skorstein over tak: Konstruksjonen er fra byggeår, det må derfor påregnes et avvik i forhold til dagens standard. Takkonstruksjonen vil fungere til tross for alder og konstruksjonsmåte. Bad Overflate vegger og himling: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Badet i 1.etasje er noen år eldre enn badet i 2.etasje. Bad Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Badet i 1.etasje er noen år eldre enn badet i 2.etasje. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket. Det anbefales videre bruk av dusjkabinett. Bad Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning/avløpsrør. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må sluk skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. WC og innvendige vann- og avløpsrør: Både vannforsyningsrør (kobberrørene) og sluk/avløpsrør er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på avløpsrør/slukløsning. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. På vegghengttoalett var det ingen synlig drensåpning/spalteåpning hvor en eventuell lekkasje vil kunne oppdages. Dersom toalettet ikke har innebygget drensløsning, bør det etableres drensåpning. Forhold som har fått TG 3: Vaskerom Overflate gulv: Over halve forventete levetid for overflatene er overskredet. Som følge av alder på overflatene bør det påregnes at disse må oppgraderes innen rimelig tid, tidspunkt for når dette blir en nødvendighet er vanskelig å si noe om. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.- Vaskerom Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og tettesjikt/membran. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Som følge av alder må sluk jevnlig kontrolleres og rengjøres. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 25.000. - og 50.000.- Vesentlige endringer etter byggeår - opplysninger fra hjemmelshaver: - Badet, kjøkkeninnredning og overflater i 1.etasje (leilighetsdelen) er fra 2007. - Badet i 2.etasje ble pusset opp i 2009/2010. - Kjøkkenet i 2.etasje ble montert i 2012. - Rør-i-rørsystem på kjøkkenet og badet i 2.etasje er fra 2012. - Varmepumpen og vedovnen i 2.etasje ble installert i 2012. - 1-stavs parkettgulv ble lagt i 2012. - Forlenget takutstikket over flislagt området, samt flislagt og montert spotter i 2016. - Taktekkingen, nedløp og renner ble skiftet i 2017 Fra selgers egenerklæring - Det ble oppdaget en rotte under bytte av kjøkken i 2012. Anticimex ryddet opp, og selger har ikke hatt problemer etter dette. - Har blitt observert skjeggkre på badet

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasje på egen tomt.

  Forsikringsselskap
  Frende

  Polisenummer
  121858

  Diverse
  - Dagens planløsning samsvarer ikke med godkjente bygnings tegninger mottatt fra Øygarden kommune. Dagens stue/kjøkken er i godkjente tegninger betegnet som hobby. Dagens bad er godkjent som soverom, her utgjør også deler av arealet dagens gang. Soverommet i denne etasjen er i godkjente tegninger definert som "Disp". Opprinnelig vaskerom er omgjort til entrè og tekniskrom. Det gjøres oppmerksom på at bruksendring av såkalt p-rom til s-rom er et søknadspliktig tiltak. En eventuell omsøking for godkjenning vil stå for kjøpers regning og risiko. - Det gjøres oppmerksom på at det ikke foreligger noe dokumentasjon som viser at takoverbygg og åpen vinterhage er omsøkt og godkjent.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   166 792,- (Omkostninger totalt)   6 156 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Vedovn og varmepumpe i 2.etasje.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  10854

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, feiing, og renovasjonsgebyr. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

  Formuesverdi primær
  1023522

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3686679

  Formuesverdi sekundær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4626/33/311: 31.10.1974 - Dokumentnr: 9238 - Forkjøpsrett Rettighetshaver: Knr:4626 Gnr:33 Bnr:7
  14.01.1974 - Dokumentnr: 318 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4626 Gnr:33 Bnr:7
  01.01.2020 - Dokumentnr: 943056 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1246 Gnr:33 Bnr:311
  19.05.1982 - Dokumentnr: 4571 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:33 Bnr:371
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  19.05.1982 - Dokumentnr: 4572 - Best. om vann/kloakkledn. Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:33 Bnr:7
  Rettighet hefter i: Knr:4626 Gnr:33 Bnr:683
  Gjelder denne registerenheten med flere


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Midlertidig brukstillatelse gitt 13.01.1984 med følgende pålegg; Det må monteres stålplate ved feieluke, ildsted ikke montert. Kjeller delvis innredet. Resterende puss grunnmur.

  Vei, vann og avløp
  Vei: Eiendommen har tilkomst fra kommunal vei. Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann. Avløp: Privat septikanlegg

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplanens arealdel: Id:124620130020 Navn: 390 KP Kommuneplan for Fjell kommune (2015 - 2026) Status Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse 18.06.2015 Bestemmelser: Delareal: 100m² Arealsbruk: Boligbebyggelse, nåværende Kan nevnes at det er satt av et område for fremtidig bebyggelse nedenfor boligen, over veien.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 149 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 990 000,00))   166 792,- (Omkostninger totalt)   6 156 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  166792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.14.990,- oppgjørshonorar kr.6.900,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 49.900,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 28.475,-. Utleggene omfatter markedspakke, tinglysing av urådighet og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev