aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Hølo 8!

Stor familiebolig med fantastiske sol - og utsiktsforhold | Flotte utearealer | Kort vei til alle hverdagsfasiliteter!

 • 4 390 000
 • BRA 171 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING4 390 000
 • OMKOSTNINGER125 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 515 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR2 006
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 134 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 084 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 390 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  109 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 390 000,-))
  --------------------------------------------------------
  125 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 515 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Kanskje skal din boligdrøm gå i oppfyllelse akkurat her! Mange drømmer om å bo i en unik bolig, i barnevennlige omgivelser med kort vei til skoler, barnehager og dagligvarebutikker. Boligen må ha den riktige atmosfæren, størrelsen skal være god og planløsningen perfekt. Kanskje nettopp her er den muligheten?

Aktiv Eiendomsmegling v/ Roger Glesnes har gleden av å presentere Hølo 8!

Boligen er på et plan og er moderne med gjennomgående høy standard på innredning og utstyr. Praktisk planløsning med luftige rom og store vindusflater mot den nydelige sjøutsikten. Eiendommen har en sentral og attraktiv beliggenhet på Lie med kort vei til alle hverdagsfasiliteter.

Du møtes av en velstelt eiendom med store utearealer. Luftige rom og meget praktisk planløsning. Flott utsikt over sjøen og gode solforhold. På tunet er det parkeringsplass for flere biler. Inngangspartiet er lekkert utført med store glassflater og består av en herlig vinterhage på ca. 27,2 kvm som har god plass til ønsket møblering. Fra vinterhagen er det videre inngang til boligen, samt inngang til en praktisk bod på 7,2 kvm.

På innsiden møtes du av en luftig og romslig hall hvor du har god plass til yttertøy og sko i et stort garderoberom/bod. Det er også adkomst til et separat vaskerom og toalettrom. Det er gulvvarme i alle rom foruten om bod.

Videre fra gangen finner du de viktigste oppholdsrommene hvor familien kan samles - stue, spisestue og kjøkken. Rommet er stort og åpent med naturlig inndeling. Store vindusflater med masse lysinnslipp og nydelig utsikt er med på å underbygge den gode atmosfæren i rommet.

Kjøkkeninnredningen har slette fronter med benkeplate av laminat og nedfelt vask. Det er rikelig med skap - og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Kjøkkenet er har integrerte hvitevarer som stekeovn og induksjon platetopp.

Spisestuen finner sin naturlige plass mellom stue og kjøkken. Her er det rom for stort spisebord hvor det kan dekkes til hverdag og fest. Fra spisestuen er det utgang til terrassen som strekker seg rundt nesten hele boligen.

I stuen er det god plass til innredning med sofagruppe og TV-møbel. Fantastisk atmosfære. Fra stuen er det også utgang til den solrike terrassen.

Eiendommen har en fantastisk hage opparbeidet med store terrassearealer. Her er det gode sol - og utsiktsforhold. Terrassen strekker seg rundt nesten hele boligen og lar seg enkelt møblere med flere sittegrupper, solsenger, gassgrill og parasoll.

Boligen har tre romslige soverom på 7,9 kvm, 9 kvm og 12,3 kvm som enkelt lar seg innrede med stor seng, nattbord og garderobeskap. Med enkle grep kan man lage til 2 ekstra soverom i boligen. Hovedsoverommet ligger tilknyttet baderommet, og har utgang til en terrasse på ca. 62 kvm.

Badet er lekkert helfliset med gulvvarme og inneholder benkeskap med servant, dusjhjørne og vegghengttoalett.

Toalettrommet i entrèen inneholder servant og vegghengt toalett.

Vaskerommet er utført med fliser på gulv og inneholder en praktisk innredning med benkeplate og hyller og utslagsvask.
Nngangspartiet er lekkert utført med store glassflater og består av en herlig vinterhage på ca. 27,2 kvm.

Hølo 8, Vestland

 • Gulv: Fliser på bad, toalettrom, bad og entré. Ellers parkett.
  Vegg: Fliser på bad og toalettrom. Ellers malte slette flater.
  Tak: Slette himlinger.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.

  Forhold som har fått TG2:
  Yttervegger:
  Totalvurdering: Selve kledninger fremstår i normalt god stand. Se ellers overnevnte. Selve veggkonstruksjonen ble ikke inspisert da det er en lukket
  konstruksjon. For inspeksjon kreves destruktive åpninger, noe som ikke ble foretatt på befaringsdagen. Det ble ikke registrert tegn til sopp-
  eller råteskader ved innvendig og utvendig besiktigelse. TG 2 pga stedvis utilstrekkelig ventilering av kledning i bunn samt manglende
  musetetting (se kommentarer vedrørende loft)
  Anbefalte tiltak:Anbefaler å demontere innerste terrassebord mot ytterkledning for kontroll av lufting og musetetting. Ved manglende musetetting kan det benyttes «musebørste» til bruk for ettermontering av tetting.

  Toalettrom:
  Totalvurdering: Innredning og utstyr fremstår i normalt god stand. TG 2 pga manglende tilstrekkelig ventilering.
  Anbefalte tiltak:TG 2 pga manglende tilstrekkelig ventilering: Anbefaler montering av avtrekk fra toalettrommet.

  Elektrisk:
  Totalvurdering: Det foreligger ingen dokumentasjon for anlegget i sin helhet, og får derfor TG 2.
  Anbefalte tiltak: Undertegnede har ikke elektro kompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert. Det anbefales på generelt grunnlag å rekvirere en el-takstmann/elektriker dersom korrekt tilstand for det elektriske anlegget ønskes.

  Bad:
  Totalvurdering membran, tettesjikt og sluk: Ikke funnet avvik basert på visuell kontroll i sluk. TG 2 pga alder.
  Anbefalte tiltak membran, tettesjikt og sluk: TG 2 pga alder: Fungerer med dagens tilstand.

  Vaskerom:
  Totalvurdering: Fremstår i normalt god stand. TG 2 pga alder (over 10 år).
  Anbefalte tiltak: TG 2 pga alder: Fungerer fint med dagens tilstand og bruk. Ikke funnet behov for tiltak
 • Hølo 8 har en fin beliggenhet i et rolig og barnevennlig nabolag. Her bor du i kort avstand til dagligvarebutikker, skoler og barnehager. Bunnpris ligger kun et par minutters kjøretur unna boligen. Kort kjøretur unna ligger også Kiwi og Rema 1000. For et utvidet butikk - og servicetilbud ligger sund senter også en liten kjøretur unna. Her finner du blomsterbutikk, klesbutikk, og apotek m.m.

  Det er kort vei til skoler og barnehager:
  - Kolltveit skule (1-7 kl.)
  - Foldnes skule (1-7 kl.)
  - Fjell ungdomsskule (8-10 kl.)
  - Sotra vidaregåande skule
  - Olsvikåsen videregående skole

  På Liaskjæret som ligger ca. 3 minutter med bil unna boligen, finner man treningssenter, barnehage og båthavn med båtplass til leie.

  For den som liker å trene utendørs finnes flotte turterreng og toppturer ved Liatårnet og Haganesfjellet/Indrafjellet, samt pyttane er like ved boligen. For den som liker å trene innendørs er det kort vei til Sprek og Blid.

  Det er ca. 25-30 minutter med bil til Bergen sentrum.
 • Området består av tilsvarende boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Fundament av betong. Yttervegger oppført som isolerte trekonstruksjoner med trekledning i fasade. Saltakskonstruksjon tekket med betongtakstein.

  ENDRINGER ETTER BYGGEÅR (Kilde: Eier)
  2022: Ny varmepumpe.
  2020: Lagt nytt gulv i stue/kjøkken.

  Takstmann har gitt 17 punkter TG1 i sin Rapport. 5 punkter er gitt TG2 og 1 punkt er gitt TG0.
 • 1.etg: P-rom 134 m² / BRA 171 m²
  Totalt: P-rom134 m²/ BRA 171 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, toalettrom (2,5 m²), vaskerom (8,2 m²), gang, bad (6,8 m²), soverom 1 (9,0 m²), soverom 2 (12,3 m²), soverom 3 (7,9 m²), stue/kjøkken (59,5 m²).

  Følgende rom inngår i sekundærareal:
  - Vinterhage (27,2 m²), bod (7,2 m²), garderrobe (2,2 m²).

  Areal er hentet fra eierskifterapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Kun integrerte hvitevarer medfølger med mindre annet er avtalt.
 • Varmepumpe. Ellers elektrisk oppvarming med gulvvarme i alle rom med unntak av bod.
 • Tomten består av grøntarealer og terrasse.
 • Parkering på egen tomt.
 • Eiendommen er ikke tilkoblet offentlig vann og avløp.
  Eiendommen har tilkomst via kommunal vei og videre inn på privat vei.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 888 331 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 197 992 per 31.12.20
  Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.
 • Kr. 724,60 pr. kvartal
  Inkluderer tømming av boss.
 • Antatt løpende kostnader beløper seg til anslagsvis kr.7698,- for denne boligen pr. år. Kostnadene er fordelt på felleskostnader til Hølo Vel, og renovasjon. Merk at utgifter knyttet til strøm, vann, avløp og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest for nytt bygg - boligformål - over 70 kvm / Enebolig, datert 18.10.2006
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det betales kr. 400 pr. måned til Hølo Vel for snømåking, strøm felles pumpehus for borehull vann.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende heftelser er tinglyst i eiendommen:
  2005/7897-2/50 Bestemmelse om bebyggelse
  08.06.2005

  Følgende grunndata er tinglyst i eiendommen:
  2005/4123-1/50 Registrering av grunn
  29.03.2005
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:4626 Gnr:48 Bnr:6

  2020/221868-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00
 • Kommuneplaner
  Plannavn: 390 KP Arealdelen til kommuneplanen (2015 - 2026)
  Planid: 124620130020

  Delareal: 1085 kvm
  KP Hensynsonenavn: H900_36
  KP Detaljering: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

  Delareal: 1 085 kvm.
  Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende

  Delareal: 1 085 kvm
  KP Hensynsonenavn: H190_10
  KP Sikring: Andre sikringssoner

  Reguleringsplaner
  Plannavn: 148 UP Hola på Li (48-6)
  Planid: 124620030001

  Delareal: 1082 kvm.
  Formål: Frittliggende småhusbebyggelse

  Delareal 3 kvm.
  Formål: Konsentrert Småhusbebyggelse
 • Gnr. 48 Bnr. 202 i Øygarden kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragstaker i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragstaker en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 990 -, oppgjørshonorar kr 4 375 ,- og visninger kr 2000 , -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900 ,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 22 850 ,-. Utleggene omfatter annonsering, pantedokument med urådighetserklæring og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Marita O R Sekkingstad
  Reid Arnhold Sekkingstad
Roger Glesnes

Megler

Roger Glesnes

91 66 15 34

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev