aktiv-eiendomsmegling
Fasade Trinn 2
Fasade Trinn 2

KONGSBERG Almandinveien 1-9

Nytt liv på Kongsberg med ny bolig i skogkanten? - IN ordning - Vannbåren varme i gulv - Bergvarme - Grønt boliglån

  • kr 1 300 000 - 3 894 000
  • Priser fra og tilkr 1 300 000 - 3 894 000
  • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 1 596 000 - 2 596 000
  • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 3 250 000 - 6 490 000
  • Omkostninger fra og tilkr 6 240 - 6 240
  • Total inkl omkostninger fra og tilkr 0 - 6 496 240
  • Felleskostnader per måned fra tilkr 9 389 - 15 749
  • Areal primærareal - fra og til76.2 - 110.4 m²
  • Areal bruksareal - fra og til81.2 - 115.4 m²
  • Tomt42 157 m²
  • EierformAndel
  • MatrikkelGNR. 7387 BNR. 76
  • Informasjon om meglerforetaketViken Eiendomsmegling AS avdeling Kongsberg Christian Augusts gate 4 3611 Kongsberg
  • OppdragsansvarligHenning M. Sørensen
  • Oppdragsnummer1305235001
  • Omkostninger 5 000 (Andelskapital til Borettslaget) 240 (Panteattest kjøper) 500 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 500 (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)

Meld deg på visning!

Påmelding
Penthouse-tak
Kongsberg terrasse, trinn 1 og 2

Almandinveien 1-9, Buskerud

  • Om prosjektet
    Kongsberg Terrasse er et utbyggingsområde som skal utbygges over flere trinn. Salgstrinn 1 med 28 leiligheter er solgt. Trinn 2 vil bestå av 30 leiligheter- Salget har startet. Leilighetene leveres nøkkelferdig - Smart planløsning - Energimerke A* som kvalifiserer til grønt boliglån. Trinn 2 organiseres i et eget borettslag som gir deg som kjøper mer fleksibilitet og trygghet. Hva kan du forvente av din nye bolig? * Energieffektiv bolig - A - Gul. * Vannbåren varme i gulv - Bergvarme * IN ordning. * Parkeringsplass følger uten kostnader. * Fantastisk utsikt. * 2 eller 3 private uteplasser. * Turområde rett utenfor døren. * Sportsbod

    Priser fra og til
    kr 1300000 - 3894000

    Omkostninger fra og til
    kr 6240 - 6240

    Fellesareal i bygg
    Det blir satt av område i underetasjen i trinn 2 til fellesområde for Kongsberg Terrasse

    Garasje/parkering
    Det følger 1 plass i fellesgarasje under bygg, heis til gateplan ( 2. etasje )

    Boder
    Sportsbod / teknisk rom i garasjeanlegg

    Fremdriftsplan og ferdigstillelse
    Eiendommen er forventet ferdigstilt 2. kvartal 2025 basert på tidspunkt på forventet oppstart Eiendommen skal dog være ferdigstilt senest 15 måneder etter at selgers forbehold er frafalt.         Dersom selger fullfører eiendommen i god tid før ovennevnte frist, kan selger kreve overtakelse inntil fire måneder før den avtalte fristen for overtakelse. Selger skal skriftlig varsle kjøper om dette minimum to måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 dagers skriftlig varsel. Kopi av varsel om overtakelse skal selger sende megler.   Overtakelse skjer straks boligen er ferdigstilt og bør skje etter at ferdigattest foreligger, dog vil overtakelse skje ved midlertidig brukstillatelse dersom kommunen utsteder slik midlertidig brukstillatelse. Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør uten at ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger.    Eiendommen skal overtas ved overtakelsesforretning hvor begge parter deltar. Kjøper skal varsle om ev. forhold som påberopes som mangel ved eiendommen. Det påpekes at dette gjelder alle forhold kjøper avdekker eller med rimelighet burde avdekket ved gjennomgangen. Ev. reklamasjoner og selgers standpunkt til disse skal protokolleres og overtakelsesprotokollen skal signeres av begge parter.   Selger skal overlevere eiendommen i byggrengjort stand, og fellesarealer i ryddet stand.   Kjøper aksepterer at alle utbedringer, overtakelser og ettårsbefaringer avholdes innfor normal kontortid.   Kjøper kan nekte overtakelse dersom eiendommen på overtakelsestidspunktet har feil og/eller mangler som gir rimelig grunn for nektelsen. Selger forplikter seg da til innen rimelig tid å utbedre alle feil og/eller mangler som blir protokollert under befaringen.   Risikoen for eiendommen går over på kjøper når kjøper har overtatt eiendommen. Hvis eiendommen ikke overtas til avtalt tid, og årsaken ligger hos kjøper, har kjøper risikoen fra det tidspunkt eiendommen kunne vært overtatt. Når risikoen for eiendommen er gått over på kjøper, faller ikke kjøpers plikt til å betale kjøpesummen bort ved at eiendommen blir ødelagt eller skadet som følge av en hendelse som selger ikke svarer for.

    Forsikringsselskap
    Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Etter overtakelse skal borettslaget tegne egen forsikring for bygningene som inngår i borettslaget.

    Tomteareal
    42157m²

    Fellesareal/utomhus/infrastruktur
    Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av eventuelle gangstier, lekeplasser og grøntareal.  Prosjekttomten er fradelt med eget gårds- og bruksnummer fra gnr 7387, bnr 29, som er på totalt 42157 kvm. Tomten har fått gnr 7387, bnr 76 og er 3131 kvm Tomtearealet etter fradeling vil først foreligge etter endelig oppmåling utført av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at oppgitt tomteareal er å anse som cirkaareal, og at tomten både kan bli større og mindre enn oppgitt/beregnet. Partene har derfor intet krav mot hverandre dersom tomten i fremtiden skulle bli mindre/større enn oppgitt.

  • Kjøkken
    Som standard leveres kjøkken fra Arens kjøkken. Dette er estisk produsert kjøkken av god kvalitet og med stort utvalg, som gir mulighet for personlig kundetilpasning om ønskelig. Standard kjøkkeninnredning er hvitmalt, med håndtak i rustfritt stål. Alle leilighetene utstyres med hvitevarer fra en anerkjent produsent og inkluderer integrert oppvaskmaskin, induksjonstopp, ventilator og stekeovn. Integrert kjøl/frys. Blandebatteri er av god kvalitet. Ventilator med kullfilter. Komfyrvakt er inkludert. Innenfor visse rammer vil det bli mulighet for tilvalg og oppgradering, dette vil normalt medføre priskonsekvens for kjøper.

    Bad
    Som standard i alle baderom leveres keramiske flislagte gulv og vegger, med varme i gulv. Det vil være romslig dusjsone (ca. 90 x 90 cm, enkelte avvik kan forekomme) med faste eller svingbare dusjvegger i herdet glass. Det levers med dusjgarnityr montert på vegg i dusjsone. Det vil være skjult røropplegg frem til påkoblingspunkter for garnityr. Samtlige bad har vegghengte toaletter med soft close sete. Baderomsinnredning vil bestå av 600 mm servantskap med vask og ett greps blandebatteri, og speil over. Det vil være avsatt avløp for slange fra vaskemaskin og dobbelt stikkontakt for tilkobling og plassering av vaskemaskin og tørketrommel. Vaskemaskin og tørketrommel er ikke inkludert i standard leveranse. Løsning er basert på bruk av kondenstørketrommel.

    Andre oppholdsrom
    GULV I LEILIGHET Leilighetsgulv vil bestå av tre-stavs parkett, med heltre slitsjikt i eik. Sliteskiktet er mattlakkert med underliggende vannbåren gulvvarme i oppholdsrom (referer også til beskrivelse av oppvarmingssystemet). I vindfang og på bad blir det lagt keramiske fliser med elektriske varmekabler. INNERVEGGER Innervegger vil ha overflater i gipsvegger eller lignende, som er i sparklet og malt utførelse. Farge kode vil være i NCS 0502Y. Utbygger forbeholder seg retten til å endre farge for optimalisering av leilighetens interiørmessige inntrykk. Vegger på bad vil være flislagte, disse er fuget i overganger i hjørner og ned mot gulv. HIMLINGER/ INNVENDIGE TAK Samtlige himlinger vil være malte flater som er sparklet og malt til full dekk. Overganger tak og vegg vil være listefrie og fuget. Som standard vil fargen ha fargekode NCS 0502Y. Utbygger forbeholder seg retten til å endre fargekode for optimalisering av leilighetens interiørmessige inntrykk. Maling i våtrom vil være malt med våtromsbestandig maling. På baderom, gang og kjøkkenområde vil det som hovedregel medfølge innfelte downlights med LED basert lyskilde. Enkelte himlinger vil være nedforet/senket for å gi plass for overliggende teknisk anlegg. I enkelte leiligheter vil det også kunne installeres hvitmalte tekniske luker i stål for inspeksjon og service adkomst.

    Garderobe-fasiliteter
    Det leveres ikke garderobeskap, men det fremgår av plantegninger hvor garderobeskap kan plasseres ved stiplete linjer. Det vil være mulighet for å velge kundetilpasset løsninger for garderobeskap fra Arens, dette vil medføre en priskonsekvens.

    Konstruksjon
    Modulbygg , med felles garasjeanlegg under bygg.

    Fasade
    Utvendig panel, steinflater på endevegger

    Yttertak
    Flat tak, og takterrasser

    Balkonger/terrasser/uteplasser
    Det er 2 uteplasser til alle leiligheter, i tillegg har Penthouse takterrasse

    Trapper
    Utvendig trapp delvis overbygg

    Heiser
    Heis fra garasje til parkeringsområde nivå 2

    Ventilasjon
    Som standard leveres balansert ventilasjon med varmeveksler

    Kabel-tv/bredbånd
    Det leveres opplegg for TV- og Internett

  • Info om eiendomsskatt
    Inkludert i felleskostnader.

    Info om formuesverdi
    Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".   Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette.

    Info om vannavgift
    Inkludert i felleskostnader.

    Organisasjonsform
    Boligene selges som andeler, og vil bli organisert som et borettslag. Borettslaget er planlagt å bestå av totalt 30 andeler. Selger tar forbehold om antall andeler i borettslaget. Selger står fritt til når som helst å stifte borettslaget, for så å overføre andelene til kjøperne ved overtakelse. Kjøperne blir innkalt til stiftelsesmøte eller ekstraordinær generalforsamling. Her velges nytt styre for borettslaget. På stiftelsesmøte (som kan gjennomføres av selger) vedtas vedtekter og husordensregler. Lokalleie i forbindelse med stiftelsesmøte/ekstraordinær generalforsamling og gebyr for registrering i Brønnøysund faktureres borettslaget etter overtakelse eller trekkes fra etableringskostnaden. Forslag til driftsbudsjett for første driftsår vil også bli presentert.

    Lånebetingelser fellesgjeld
    Renter er beregnet ut i fra annuitetslån i Sparebank 1 med nominell flytende rente på pt. 5,64 % og 45 års nedbetalingstid.

    Avdragsfri periode
    Det er avtalt 10 års avdragsfrihet på fellesgjelden.

    Felleskostnader etter avdragsfri periode
    Etter 10 år antas felleskostnadene å øke med ca. kr. 1 163- for 3-roms og kr 1 891,- for 5-roms

    Vedtekter/husordensregler
    Utkast til budsjett og vedtekter for borettslaget følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, stiftelse av borettslaget.

  • Tinglyste heftelser/rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3006/7387/29: 02.04.1993 - Dokumentnr: 2159 - Elektriske kraftlinjer Rettighetshaver: Kongsberg Energi as Gjelder denne registerenheten med flere 28.11.2005 - Dokumentnr: 7440 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Best. om adkomstrett Bestemmelse om adkomstrett til felles vei Felles gangvei Bestemmelse om parkering Med flere bestemmelser 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Bestemmelse om bebyggelse 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Erklæring/avtale Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Erklæring/avtale Rett til å bruke lekeplass og oppholdsarealer 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Best. om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Bestemmelse om adkomstrett til felles vei Felles gangvei Bestemmelse om parkering Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighetshaver: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Rett til bruk av lekeplass og oppholdsarealer Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 24.01.2022 - Dokumentnr: 90741 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Viken Eiendomsmegling AS Org.nr: 987 548 177 Elektronisk innsendt ---------- Prioritetsbestemmelse Veket for: Pantedokument 2022/287332-1/200 ---------- Prioritetsbestemmelse Veket for Beløp: NOK 30 000 000 Panthaver: Intrum Capital AS Org.nr: 958 422 830 10.09.2022 - Dokumentnr: 1009111 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Viken Eiendomsmegling AS Org.nr: 987 548 177 Elektronisk innsendt 02.02.1977 - Dokumentnr: 541 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:1 28.09.1998 - Dokumentnr: 4466 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:51 28.09.1998 - Dokumentnr: 4467 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:52 28.09.1998 - Dokumentnr: 4468 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:53 29.03.1999 - Dokumentnr: 1599 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:54 04.06.1999 - Dokumentnr: 2665 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:55 12.10.1999 - Dokumentnr: 4782 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:57 12.10.1999 - Dokumentnr: 4783 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:58 03.12.1999 - Dokumentnr: 5893 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:59 03.12.1999 - Dokumentnr: 5894 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:60 03.12.1999 - Dokumentnr: 5895 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:61 17.12.1999 - Dokumentnr: 6229 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:62 29.02.2000 - Dokumentnr: 935 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:63 29.02.2000 - Dokumentnr: 936 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:64 29.02.2000 - Dokumentnr: 937 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:65 29.02.2000 - Dokumentnr: 938 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:66 23.06.2000 - Dokumentnr: 2935 - Grensejustering 10.10.2005 - Dokumentnr: 6033 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:72 10.10.2005 - Dokumentnr: 6036 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 01.04.2009 - Dokumentnr: 233179 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:64 30.06.2015 - Dokumentnr: 592946 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 12.12.2017 - Dokumentnr: 1392597 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 01.01.2020 - Dokumentnr: 1001721 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:29 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Bestemmelse om adkomstrett til felles vei Felles gangvei Bestemmelse om parkering Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Bestemmelse om bebyggelse Rettighet hefter i: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 30.06.2015 - Dokumentnr: 593409 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3006 Gnr:7387 Bnr:29 Rett til bruk av lekeplass og oppholdsarealer Overført fra: Knr:0604 Gnr:7387 Bnr:75 Ved overføring vil en del av heftelser bli slettet, og det vil bli etablert nye som står i forhold til området.

    Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
    Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, og selger plikter å fremlegge minimum midlertidig brukstillatelse til kjøper og megler før overtakelse.  Selger skal sørge for ferdigattest. Dersom kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse kan kjøper overta og bebo boligen. Gjenstående arbeider skal ferdigstilles av selger innen den frist som er satt av kommunen. Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, kan kommunen gi selger pålegg om å ferdigstille, ev. gi tvangsmulkt og/eller forelegg.    Dersom overtakelse skjer ved midlertidig brukstillatelse, oppfordres kjøper til å sette seg inn i hva som gjenstår for at ferdigattest skal bli stilt. Kjøper har rett til å holde tilbake et beløp av oppgjøret på meglerforetakets klientkonto, som sikkerhet for utstedelse av ferdigattest. Beløpet kan frigis på bakgrunn av garanti etter bustadoppføringslova § 47, eller ved utstedelse av ferdigattest.

    Adgang til utleie
    Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

    Vann, vei og avløp
    Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett, via private stikkledninger.

    Reguleringsplan og rammetillatelse
    Reguleringsbestemmelser for 164R-9 SvartåsSyd feltene B5, B6-1, B6-2 Reguleringplan er godkjent av kommunen. Overordnet gjelder kommuneplan.   Plankart med tilhørende reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. 

    Legalpant
    Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  • Lovanvendelse
    Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringsloven). Bustadoppføringsloven bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene. Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger og arbeidene er ferdigstilt, vil handelen reguleres av avhendingsloven. Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.

    Salgsbetingelser og kjøpetilbud
    Alle bud/kjøpsbekreftelser skal inngis skriftlig til megler. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste enhver kjøpsbekreftelse. Ved aksept av bud anses bindende avtale om kjøp som inngått. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgave med vedlegg og eventuelle forbehold i bud. Salgsoppgave med vedlegg og akseptbrev fungerer som midlertidig kontrakt inntil kjøpekontrakt er utarbeidet og signert.

    Betalingsbetingelser
    Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova. Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Ved salg til forbruker selges boligene iht. bustadoppføringslova. Innbetaling av 10% av innskudsbeløpet ved kontraktsinngåelse, kjøpers betalingsplikt inntrer ikke før det er stilt garanti etter bustadoppføringslova § 12. Restbeløpet inklusiv eventuelle tilvalg før overtagelse.

    Salg av kontraktsposisjoner
    Ved salg av kontraktsposisjon belastes det kr 37 500,-

    Avbestilling
    Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på 5% av total kontraktssum. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

    Viktig informasjon
    Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.
    Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger. (jf. buofl. § 10).
    Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.
    Selger har rett til tilleggsfrist uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bustadoppføringslova § 11. Forhold som gjelder her er:
    ? Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
    ? Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
    ? Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

    Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

    Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
    1. dagmulkt
    2. heve avtalen
    3. kreve erstatning
    4. tilbakeholde deler av kjøpesum

    Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.
    Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved ev. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

    Hvitvaskingsloven
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Kjøpekontrakt
    Utkast til kjøpekontrakt følger som vedlegg til salgsoppgave. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt.

    Vedlegg til kjøpekontrakt
    Salgsoppgaven og vedtekter.

Henning M. Sørensen

Megler

Henning M. Sørensen

90 70 66 28

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev