aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Elgfaret 24A

KONGSBERG Elgfaret 24A H0202

Flott 2-roms leilighet med pen standard, oppgradert kjøkken (2018) og solrik balkong. Perfekt førstegangskjøp!

 • kr 1 375 000
 • BRA 36 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 375 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 500 362
 • EierformAndel
 • Byggeår1 969
 • Soverom1
 • ArealP-rom 36 m²
 • Andel fellesgjeldkr 107 761
 • Felleskostnaderkr 3 374
 • Tomt10 730 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 375 000 (Prisantydning) 107 761 (Andel av fellesgjeld)   1 482 761 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 500 362 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Elgfaret 24 A Leiligheten ligger fint til på Lindbojordet ca. 3 km fra Kongsberg sentrum. Her har du kort avstand til dagligvarebutikk, treningssenter, Kongsberghallen idrettsanlegg, barnehage og barneskole. Gode bussforbindelser og fine gang og sykkelstier til sentrum, Universitetet i Sørøst- Norge og Fagskolen i Viken. Det er også kort avstand til marka som gjør det enkelt å komme seg ut på tur. Leiligheten er sydvendt noe som gir den gode solforhold på balkongen gjennom dagen. Leiligheten inneholder: Entre, stue, kjøkken, bad, soverom og en takoverbygget balkong. Medfølger og 2 boder i kjeller, tilgang til felles vaskerom og felles bod. Meld deg på til en hyggelig visning!

Elgfaret 24A H0202, Viken

 • Tomt
  10730m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt

  Beliggenhet
  Attraktiv 2-roms leilighet som ligger fint til på Lindbojordet ca. 3 km fra Kongsberg sentrum. Her har du kort avstand til dagligvarebutikk, treningssenter, Kongsberghallen idrettsanlegg, barnehage og barneskole. Gode bussforbindelser og fine gang og sykkelstier til sentrum, Universitetet i Sørøst- Norge og Fagskolen i Viken. Det er også kort avstand til marka som gjør det enkelt å komme seg ut på tur. Leiligheten er sydvendt noe som gir den gode solforhold på balkongen gjennom dagen.

  Adkomst
  Følg Numedalsveien nordover fra Kongsberg sentrum. Fortsett ca. 500 meter forbi Kongsberghallen og ta så til venstre, inn Elgfaret. Elgfaret 24 ligger på venstre hånd etter ca 200 meter. Det vil bli satt opp visningsskilt under fellesvisning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av eneboliger og leiligheter.

  Byggemåte
  Byggemåte slik den er beskrevet i tilstandsrapport gjennomført av Rua Bygg & Takst AS: Bygningen har støpte/murte kjellervegger og støpt kjellergulv. Yttervegger er av tre/ mur, og er utvendig kledd med liggende trepanel. Bygningen har en pulttakkonstruksjon, taket antas å være tekket med papptekking. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør av nyere dato med brannklasse B-30 og malt balkongdør i tre med glassfelt fra 1995. Takoverbygget balkong med utgang fra stue. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Sammendrag av forhold som har fått tilstandsgrad 2 og 3. For nærmere beskrivelse se vedlagt tilstandsrapport. Tilstandsgrad 3 (store eller alvorlige avvik): - Bad > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Membran i kombinasjon med gammelt sluk uten klemring. Membran er smurt ned på sluk. Membranen er synlig, men avslutningen ved sluket er utett. - Avløpsrør > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Utett membranløsning i sluket på bad. Tilstandsgrad 2 (avvik som kan kreve tiltak): - Balkong > Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Etasjeskille > Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Radon > Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Bad > Det er dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (ved vask, dusj, badekar, osv.), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Da badet er under 4 m2 er alle vegger å regne som våtsone. Det er ingen tegn til fuktskader på dør og badet fungerer med dette avviket. Plater må påregnes skiftet ved utbedring av gulv. - Bad > Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Sluket er plassert utenfor dusj, i motsatt hjørne. Det er fall mot dette sluket, men ved dusjing blir hele gulvet vått. Våtrommet fungerer med dette avviket, men det er en uheldig løsning. - Kjøkken > Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. - Vannledninger > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Elektrisk anlegg > Det anbefales el-sjekk da det er mer enn 5 år siden forrige sjekk.

  Innhold
  Leiligheten inneholder: Entre, stue, kjøkken, bad, soverom og en takoverbygget balkong. Medfølger og 2 boder i kjeller, tilgang til felles vaskerom og felles bod.

  Standard
  Leiligheten har en moderne og fin standard som fremstår velholdt i tidsriktige farger. Badet ble oppgradert 2018 av tidligere eier. Det er ikke opplegg til vaskemaskin på bad, men felles vaskerom i kjeller med plass til egen vaskemaskin og tørketrommel. Badet har flislagt gulv med varmekabler. Kjøkkenet har Ikea kjøkkeninnredning fra 2018 med hvite profilerte fronter, laminat benkeplate og nedfelt vask. Det er keramisk platetopp, integrert komfyr og 45 cm oppvaskmaskin. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning som sammen med store vinduer gir god romfølelse til rommene.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Medfølger ikke: Garderobeskap på soverom, reoler i bodene, fastmontert hylle med knagger i gang og fastmontert hylle i stue. Medfølger: Hvitevarer på kjøkken og vin-hylle på kjøkken.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Viken Fiber basispakke + internett.

  Parkering
  Parkeringsmuligheter på felles parkeringsplass.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 375 000 (Prisantydning) 107 761 (Andel av fellesgjeld)   1 482 761 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 500 362 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarming er basert på elektrisitet. Varmekabler på bad, og panelovn i stuen.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 kvm. Det er selgers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for eiendommen, med energiklassifisering på en skala fra A til G.    Dersom selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse fremlegges senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for eiendommen. 

 • Formuesverdi primær
  447855

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1612276

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: Felleskostnader, strøm og innboforsikring.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  11

  Part.obl.nr.
  953612860

  Felleskostnader pr. mnd.
  3374

  Andel fellesgjeld
  107761

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-04T22:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Numedalsveien Borettslag

  Borettslagets org.nr
  953612860

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Kongsberg Boligbyggelag sine medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Forkjøpsrett må meldes til vårt kontor på eget skjema innen annonsert frist. Bud er ikke å regne som melding av forkjøpsrett. Ta kontakt med oppdragsansvarlig eller Kongsberg boligbyggelag dersom du har spørsmål vedrørende forkjøpsretten.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 12136726046, DNB BANK ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 05.05.2023: 4.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 303 Saldo per 05.05.2023: 4 674 923 Andel av saldo: 107 761 Første termin/første avdrag: 30.08.2018 ( siste termin 30.07.2048 ) Annuitet med 30 års nedbetalingstid Maling av byggene, samt refinansiering av eksisterende lån

  Sikringsordning fellesgjeld
  Tilbyder:Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Varighet av avtalen/oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561291

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Styret kan gi tillatelse til hundehold og andre husdyr når eieren forplikter seg til å påse at dyret ikke er til sjenanse for andre andelseiere. Se nærmere bestemmelser om dyrehold i borettslagets husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål. Kommuneplaner: Id: KPLAN13 Navn: Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025 Plantype: Kommuneplanens arealdel Ikrafttredelse: 12.11.2014 Delareal 7 408 m2 BestemmelseOmradenavn Sone B KPBestemmelseHjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Delareal 78 m2 KPHensynsonenavn H310 KPFare Ras- og skredfare Reguleringsplaner: Id: 047 Navn: Lindbojordet Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 16.08.1976 Id 047-3 Navn: Lindbojordet - endr.fra dyrehold til bolig Plantype: Mindre reguleringsendring Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 30.11.1988 Plankart og planbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler eller på kommunens hjemmesider.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 375 000 (Prisantydning) 107 761 (Andel av fellesgjeld)   1 482 761 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   1 500 362 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Harald Elveseter

Megler

Harald Elveseter

97 55 49 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev