aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Elgfaret 30B!
Velkommen til Elgfaret 30B!

KONGSBERG Elgfaret 30B H0103

Lindbojordet - Modernisert og trivelig 2-roms leilighet med praktisk planløsning og vestvendt veranda

 • kr 1 750 000
 • BRA 58 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 1 750 000
 • Omkostningerkr 8 901
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 899 544
 • EierformAndel
 • Byggeår1969
 • Soverom1
 • ArealP-rom 58 m²
 • Andel fellesgjeldkr 140 643
 • Felleskostnaderkr 4 412
 • Tomt7 408 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 750 000 (Prisantydning) 140 643 (Andel av fellesgjeld)   1 890 643 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 901 (Omkostninger totalt)   1 899 544 (Totalpris inkl. omkostninger) Evt. Help Boligkjøperforsikring kommer i tillegg: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
Vestvendt beliggende leilighet i en boligblokk på Lindbojordet med egen veranda og adkomst til felles grøntareal. Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré, stue med utgang til veranda, kjøkken, bad og soverom. Med leiligheten følger det to kjellerboder. Det er i tillegg en felles bod og et felles vaskerom i kjelleren. Lindbojordet er et godt etablert område ca. 2 km nord for sentrum med flotte turområder og idrettsanlegg i form av treningssenter, fotballbaner, hoppanlegg og ikke minst en stor idrettshall hvor det arrangeres messer og andre idretts- og kulturarrangementer. En Kiwi dagligvarebutikk ligger kun noen hundre meter unna, langs Numedalsveien. Barnehager og barneskole også i nærområdet. Godt kollektivtilbud med lokalbusser som passerer i området.
Velkommen inn!

Elgfaret 30B H0103, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leiligheten
  Bruksareal
  1. etasje: 58 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 58 kvm Entré, stue med utgang til veranda, kjøkken, baderom og ett soverom.  Tomt
  7408m²

  Beskrivelse av tomt
  Forholdsvis flat tomt, opparbeidet med grøntarealer, noe busker og naturtomt på deler av eiendommen.

  Beliggenhet
  Vestvendt beliggende leilighet med egen veranda på Lindbojordet, drøye 2 kilometer nord for Kongsberg sentrum. I dette området har du flotte turområder og idrettsanlegg i form av treningssenter, fotballbaner, hoppanlegg og ikke minst en stor idrettshall hvor det arrangeres messer og andre idretts- og kulturarrangementer. En Kiwi dagligvarebutikk ligger kun noen hundre meter unna, langs Numedalsveien. Barnehager og barneskole også i nærområdet. Godt kollektivtilbud med lokalbusser som passerer i området opptil flere ganger i timen.

  Adkomst
  Følg Numedalsveien nordover i drøye 2 kilometer fra Kongsberg sentrum og ta deretter til venstre når du passerer Bademiljø på høyre hånd, inn Elgfaret. Blokken ligger på venstre hånd og leiligheten ligger i 1. etasje på B-oppgangen, merket med salgsplakat.

  Bebyggelse
  Nærområdet består i hovedsak av blokkbebyggelse og annen konsentrert småhusbebyggelse (rekkehus etc.), samt frittliggende eneboliger, hvorav veldig stor andel av boligene på Lindbojordet er organisert som borettslag.

  Byggemåte
  Byggemåte iht. tilstandsrapport: Bygningen har en flat takkonstruksjon. Taket er tekket av papp, av ukjent alder. Det opplyses at det er planlagt utbedringer på tak. Yttervegger er av tre/ mur, og er utvendig kledd med liggende trepanel. Kledningen opplyses å være overflatebehandlet i 2017/2018. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Boligen har inngangsdør av tre. Ukjent alder. Terrassedør av tre med isolerglass, fra 1995. Etasjeskiller er av trebjelkelag.

  Innhold
  Leilighet i 1. etasje som inneholder entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Utgang til vestvendt veranda fra stue. Med leiligheten følger det to kjellerboder. Felles bod og felles vaskerom i kjeller. Biloppstillingsplasser like ved blokken.

  Standard
  Leiligheten ble pusset opp i 2019/2020 med nytt kjøkken og nye gulv- og veggoverflater med unntak av på bad, og fremstår lys og pen med en god standard. Den har en romslig og trivelig veranda med markise og adkomst til et stort, felles grøntareal. Innvendige gulvoverflater består hovedsakelig av laminat. Baderom har fliser. Det er panelplater, malte plater og fliser på veggene, mens tak har malte plater. Kjøkken fra 2019 med innredning fra IKEA med bra skapplass. Det er kjøkkenventilator, integrert komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. Innredningen er med laminert benkeplate, vaskekum i stål og ventilator. Frittstående kjøl/- og fryseskap og mikro medfølger ikke. Flislagt baderom som er utstyrt med gulvvarme, toalett, dusjkabinett, servant og fuktstyrt avtrekksvifte. Felles vaskerom i kjelleren med plass til egen vaskemaskin og evt. tørketrommel. Vedovn montert i stue, hvor man også har utgang til en vestvendt veranda med terrassemarkise og dobbel stikkontakt. Verandaen er bygd ut, delvis takoverbygd og er på ca 21 kvm. Innlagt fiber med kollektiv avtale via borettslaget (TV-pakke og internettforbindelse via Viken Fiber), som individuelt kan oppgraderes etter behov. Soverommet er avdelt med en lettvegg som kan fjernes av ny eier dersom ønskelig. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 (som kan kreve tiltak) og TG 3.   Forhold som har fått TG 2 (kan kreve tiltak): - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. - Kjøkken: Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. For øvrige anmerkninger på TG 2 som ikke krever tiltak vises det til tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgaven. Forhold som har fått TG 3: Ingen.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Kjøl-, og fryseskap samt mikro medfølger ikke. Lampene og hyllene i stuen fjernes, i tillegg til hyller og skap på soverom. Skoskapet i gangen medfølger ikke. Varmelampe i taket på verandaen fjernes før overtagelse.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Viken Fiber. Basispakke og internettforbindelse er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Det er biloppstillingsplasser rett utenfor blokken.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 750 000 (Prisantydning) 140 643 (Andel av fellesgjeld)   1 890 643 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 901 (Omkostninger totalt)   1 899 544 (Totalpris inkl. omkostninger) Evt. Help Boligkjøperforsikring kommer i tillegg: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet og vedfyring. Stue har vedovn. Baderom har gulvvarme.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  617702

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2223727

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med Hjartdalbanken om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  15

  Part.obl.nr.
  953612860

  Felleskostnader pr. mnd.
  4412

  Andel fellesgjeld
  140643

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-06-13T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  85777

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Numedalsveien Borettslag

  Borettslagets org.nr
  953612860

  Om borettslaget
  Numedalsveien borettslag består av 3 lavblokker med adresse Bjørneveien 14 og Elgfaret 24 og 30. Det er totalt 36 enheter.

  Gebyr forkjøpsrett
  7644

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av Kongsberg Boligbyggelag har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten er utlyst på forhånd. Kontakt megler dersom det er behov for ytterligere informasjon. 

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Borettslagets regnskap for 2022 viste et overskudd på kr 335 694,-. Det er budsjettert med et overskudd på kr 83 992,- i 2023.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har ett lån via DNB Bank ASA: Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 14.06.2023: 4.65% pa. Antall terminer til innfrielse: 302 Saldo per 14.06.2023: 4 666 152 Andel av saldo: 140 643 Første termin/første avdrag: 30.08.2018 ( siste termin 30.07.2048 ) Annuitet med 30 års nedbetalingstid (Lån ifm maling av byggene, samt refinansiering av eksisterende lån)

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If... Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561291

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  I regi av styret avholdes det hver vår dugnad der andelseierne samme gjør en felles innsats for å skape et godt bomiljø i fellesareal inne og ute. Ved særskilte andre anledninger kan det også arrangeres dugnad.

  Dyrehold
  Styret kan gi tillatelse til hundehold og andre husdyr når eieren forplikter seg til å påse at dyret ikke er til sjenanse for andre andelseiere eller påfører eiendeler eller personer skade. Dyr skal ikke være alene i leiligheten hvis de lager lyd som er til sjenanse for andre andelseiere. Dyrene skal ikke være til sjenanse for andelseiere på borettslagets fellesarealet. Andelseier skal i hvert enkelt tilfelle søke skriftlig til styret om tillatelse til å anskaffe seg hund eller annet dyr. Dette gjelder også for nye andelseiere som ønsker å bringe med seg dyr som de allerede eier når de flytter inn.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

  Vei, vann og avløp
  OIffentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligformål. Kommuneplaner: Id: KPLAN13 Navn: Kommuneplanens arealdel 2013 - 2025 Plantype: Kommuneplanens arealdel Ikrafttredelse: 12.11.2014 Delareal 7 408 m2 BestemmelseOmradenavn Sone B KPBestemmelseHjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav Delareal 78 m2 KPHensynsonenavn H310 KPFare Ras- og skredfare Reguleringsplaner: Id: 047 Navn: Lindbojordet Plantype: Eldre reguleringsplan Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 16.08.1976 Id 047-3 Navn: Lindbojordet - endr.fra dyrehold til bolig Plantype: Mindre reguleringsendring Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 30.11.1988 Plankart og planbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler eller på kommunens hjemmesider.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 750 000 (Prisantydning) 140 643 (Andel av fellesgjeld)   1 890 643 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 901 (Omkostninger totalt)   1 899 544 (Totalpris inkl. omkostninger) Evt. Help Boligkjøperforsikring kommer i tillegg: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

  Omk. kjøper beløp
  8901

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4900, markedsføringspakke kr 12900,- oppgjørshonorar kr 3000,- og visninger kr 1750, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 34 900,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Birthe Hedvall

Megler

Birthe Hedvall

97 55 49 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev