aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Glimmerveien 1!
Velkommen til Glimmerveien 1!

KONGSBERG Glimmerveien 1 H0204

Steglet - Pen 3-roms toppleilighet med terrasse og garasjeplass

 • kr 1 800 000
 • BRA 74 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 800 000
 • Omkostningerkr 8 776
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 521 847
 • EierformAndel
 • Byggeår1975
 • Soverom2
 • ArealP-rom 74 m²
 • Andel fellesgjeldkr 713 071
 • Felleskostnaderkr 8 423
 • Tomt13 255 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 800 000 (Prisantydning) 713 071 (Andel av fellesgjeld)   2 513 071 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 776 (Omkostninger totalt)   2 521 847 (Totalpris inkl. omkostninger) + evt. Help Boligkjøperforsikring Det tilbys HELP Boligkjøperforsikring ved kjøp av eiendommen som koster følgende: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
Pen og lys 3-roms leilighet som ligger i øverste etasje/4. etasje i en boligblokk på Steglet med en delvis overbygd terrasse med pent utsyn. Kun én trapp opp for å komme seg til leiligheten fra hovedinngangen. Baderom ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2012. Leiligheten har en god standard og kan flyttes rett inn i. Den inneholder gang, baderom, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til terrasse. Det følger med 2 boder, i tillegg til en parkeringsplass i felles garasjebygg. Steglet er en bydel som ligger sydvest for Kongsberg sentrum og har blant annet på grunn av sin beliggenhet nær teknologiparkene i byen økt sin attraktivitet parallelt med Kongsberg-industriens utvikling de senere årene. Området kan blant annet tilby barnehager, barneskole, flott

Glimmerveien 1 H0204, Viken

 • Arealbeskrivelse
  BRA/P-ROM
  Bruksareal
  4. etasje: 74 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 74 kvm Entré, bad/vaskerom, stue, kjøkken, 2 soverom.  Tomt
  13255m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med fine plenarealer, asfalterte internveier, beplantning og sitteplasser.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i 4. etasje i en boligblokk på Steglet med delvis overbygd terrasse. Steglet er en bydel som ligger sydvest for Kongsberg sentrum og har blant annet på grunn av sin beliggenhet nær teknologiparkene i byen økt sin attraktivitet parallelt med Kongsberg-industriens utvikling de senere årene. Området kan blant annet tilby barnehager, barneskole, flotte turområder og en større dagligvarebutikk som ligger like ved. Godt kollektivtilbud med hyppige avganger store deler av døgnet fra Sandsværveien til lokalbussens og TIMEkspressens destinasjoner.

  Adkomst
  Følg E134 gjennom sentrum, over brua og kjør mot Notodden. Ca 2,5 kilometer senere, etter å ha passert Meny-butikken på Steglet, tar du til høyre, inn Granittveien. Ta deretter neste avkjøring til venstre, inn Glimmerveien som er en blindvei. Glimmerveien 1 ligger så på venstre side. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Nærområdet består hovedsakelig av konsentrert boligbebyggelse i form av blokker og rekkehus, samt en del frittliggende eneboliger nede langs Sandsværveien.

  Byggemåte
  Byggemåte iht. tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven: Bygget er oppført i betong og mur samt noe tre. Støpt gulv/etasjeskillere og grunnmur/vegger. Utvendig er det kledd med fasadeplater og trepanel. Flatt tak som antatt er tekket med duk/papp. Skillevegger innvendig i lettrklinker. Felles bodarealer i hver etasje som er avdelt med nettingvegger.

  Innhold
  Entré, bad/vaskerom, kjøkken, 2 soverom og stue med utgang til terrasse. Det følger med en bod i 4. etasje på 6 m2, og en bod i kjelleren på 1,6 m2. I tillegg medfølger det en parkeringsplass i felles garasjebygg.

  Standard
  Pen 3-roms leilighet som fremstår generelt modernisert med nyere vegg- og gulvoverflater. Baderom ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2012. Leiligheten har en god standard og kan flyttes rett inn i. Innvendige overflater består av laminat og fliser på gulv, tapet og trepanel på vegger og taket har malt mur. Kjøkkenet har innredning med glatte fronter og benkeplate av laminat. Det er flislagt mellom benk- og overskap. Nyere (2022) AEG oppvaskmaskin medfølger. Øvrige hvitevarer fjernes. Kjøkkenventilator er med avtrekk ut til felles rørkanal i bygget. Flislagt baderom med gulvvarme som er utstyrt med innredning med nedfelt servant med speil og lys over, vegghengt toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin og tørketrommel fjernes før overtagelse. Det er spotter i taket og elektrisk vifte. Varmtvann er felles for bygget og inngår i felleskostnadene. Stuen har utgang til en delvis overbygd terrasse med morgensol. Borettslaget har avtale med Viken Fiber (altibox 200 Flex) som inngår i felleskostnadene. Det er montert utvendige persienner på vinduer i stuer og soverom. Bra med lagringsplass i tilhørende boder, og bra med skapplass inne. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG3 i korte trekk. For utfyllende beskrivelser vises det til tilstandsrapporten.   Forhold som har fått TG2: Vinduer: Lokalt oppsprukket maling på enkelte vinduer. Terrasse: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Bad/Vaskerom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er ingen synlig lekkasjesikring fra innebygget Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.  Forhold som har fått TG3: Ingen

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. - Hvitevarer på kjøkken og bad medfølger ikke, unntatt oppvaskmaskin på kjøkken. - Takvifte med lys på soverom medfølger. - Skoskap i gangen medfølger ikke. - Taklampe over spisebordet medfølger ikke. Veggmonterte lamper i stuen følger heller ikke.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Viken Fiber- Altibox 200 Flex.

  Parkering
  Parkering i felles garasjeanlegg medfølger leiligheten. Øvrig parkering/gjesteparkering i nærheten av boligblokken. Garasjelaget har lagt opp trekkerør med kabler, klart for innstallering av ladeboks for den som ønsker.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 800 000 (Prisantydning) 713 071 (Andel av fellesgjeld)   2 513 071 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 776 (Omkostninger totalt)   2 521 847 (Totalpris inkl. omkostninger) + evt. Help Boligkjøperforsikring Det tilbys HELP Boligkjøperforsikring ved kjøp av eiendommen som koster følgende: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet med varmekabler på bad og panelovn i stue og på soverommene.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  728169

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2621408

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med Hjartdalbanken om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  86

  Part.obl.nr.
  954112705

  Felleskostnader pr. mnd.
  8423

  Andel fellesgjeld
  713071

  Andel fellesgjeld år
  2023

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-02T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  85144

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Utsikten Borettslag

  Borettslagets org.nr
  954112705

  Om borettslaget
  Utsikten II borettslag består av to terrasseblokker og en blokk (Glimmerveien 1, 2 og 3)

  Gebyr forkjøpsrett
  7644

  Forkjøpsrett
  Medlemmer av Kongsberg Boligbyggelag har forkjøpsrettt. Forkjøpsretten blir utlyst på forhånd.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Borettslagets regnskap for 2022 viser et overskudd på kr 807 600,-. Det er budsjettert med et underskudd på kr 2 661 679 i 2023. Underskuddet skyldes vedlikehold. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling. Borettslaget har vedtatt at terrasser/balkonger/verandaer skal glasses inn, arbeidene er igangsatt. Låneopptaket er gjennomført.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har ett lån via DNB BANK ASA: Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 31.05.2023: 4.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 246 Saldo per 31.05.2023: 13 929 640 Andel av saldo: 442 026 Første termin/første avdrag: 30.12.2013 ( siste termin 30.11.2043 ) Annuitet, 30 års nedbetalingtid Refinansiert ifm rehabilitering av tak

  Sikringsordning fellesgjeld
  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. For å sikre seg mot eventuelle tap har borettslaget tegnet avtale om sikringsordning som dekker tap av felleskostnader.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561298

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Utdrag av borettslagets husordensregler: Det er tillatt med dyrehold så fremt naboer ikke blir sjenert eller plaget av allergi. Hunder og katter skal registreres hos styret og borettslagets erklæring skal underskrives. Dersom en ønsker å holde mer enn en hund/katt må dette godkjennes av styret.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger brukstillatelse datert 10.04.1975.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 800 000 (Prisantydning) 713 071 (Andel av fellesgjeld)   2 513 071 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 644 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   8 776 (Omkostninger totalt)   2 521 847 (Totalpris inkl. omkostninger) + evt. Help Boligkjøperforsikring Det tilbys HELP Boligkjøperforsikring ved kjøp av eiendommen som koster følgende: 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))

  Omk. kjøper beløp
  8776

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Birthe Hedvall

Megler

Birthe Hedvall

97 55 49 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev