aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Knut Hamsuns vei 13B!
Velkommen til Knut Hamsuns vei 13B!

KONGSBERG Knut Hamsuns vei 13B 23

Tislegård - Sentrumsnær rekkehusleilighet med solrik og vestvendt terrasse - Renoveringsbehov av bad - Garasje i rekke

 • kr 1 800 000
 • BRA 91 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 800 000
 • Omkostningerkr 9 832
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 870 144
 • EierformAndel
 • Byggeår1 963
 • Soverom2
 • ArealP-rom 76 m²
 • Andel fellesgjeldkr 60 312
 • Felleskostnaderkr 3 421
 • Tomt8 984 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 800 000 (Prisantydning) 60 312 (Andel av fellesgjeld)   1 860 312 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 870 144 (Totalpris inkl. omkostninger)
Knut Hamsuns vei 13B - 2D - 1. etasje - Letterhead
Rekkehusleilighet over to plan med følgende innhold: 1. etg.: Vindfang, gang, ett soverom, bad/vaskerom og boder 2. etg.: Stue, kjøkken og ett soverom. Utgang til en vestvendt og solrik uteplass fra stuen. Garasje medfølger. Utvendig er bygningen løpende vedlikeholdt. Innvendig har boligen behov for totalrenovering av badet grunnet vannlekkasje som har medført fukt og råteskader. Boligen fremstår ellers som en trivelig bolig med lyse overflater og har et Norema kjøkken fra 2008. Det er gode lagringsmuligheter i en stor bod. Attraktiv beliggenhet på Tislegård med nærhet til det allermeste.
Knut Hamsuns vei 13B - 2D - 2. etasje - Letterhead

Knut Hamsuns vei 13B 23, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Boligen
  Bruksareal
  1. etasje: 46 kvm
  2. etasje: 45 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 31 kvm P-Rom består av følgende rom: Vindfang, gang, bad/vaskerom, soverom.
  2. etasje: 45 kvm P-Rom består av følgende rom: Kjøkken, stue, soverom.  Tomt
  8984m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er opparbeidet med plen- og grøntarealer med diverse beplantninger, asfaltert vei og parkeringplasser, og garasjebygg. Tomten er felles for borettslaget, men hver bolig disponerer egen hage.

  Beliggenhet
  Leiligheten har vestvendt, solrik og meget sentral beliggenhet på Tislegård, med kort vei til alle sentrumsfasiliteter og få minutters gangavstand til Teknologiparken som ligger rett på andre siden av Numedalslågen. Barnehage og ungdomsskole er like i nærheten, og på Vestsiden har du dagligvareforretning, restauranter og caféer, ulike nisjebutikker og Krona som samler blant annet høyskolen, Kongsberg kino og biblioteket under samme tak.

  Adkomst
  Det er for tiden omkjøring grunnet gravearbeider. Følg skilting mot "Ulefos". Det er videre skiltet mot Knut Hamsuns vei. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Tovsrud borettslag består av både firemannsboliger og rekkehusbebyggelse, beliggende i henholdsvis Knut Hamsuns vei og Ryes gate. Ellers på Tislegård finner man hovedsakelig frittliggende eneboliger, men også en blanding av både eldre og nyere konsentrert boligbebyggelse, samt enkelte næringsbygg.

  Byggemåte
  Byggemåte iht. tilstandsrapport: Generell bygningsmessig beskrivelse av bygg: Bygget er fundamentert med støpt plate på grunn. Vegger i mur og bindingsverk. Det er montert isoporplater innvendig under terreng/underetasjen. Utvendig er det montert liggende og stående trepanel. Overbygget inngangsparti og trapp i strekkmetall. Skråtak (pulttak) med sperrer i tre. Taket er tekket med papp. Etasjeskiller er av trebjelkelag mellom etasjene. Utvendig fremstår boligen som løpende vedlikeholdt.

  Innhold
  Rekkehusleilighet over to plan som i 1. etasje inneholder vindfang, gang, ett soverom, bad/vaskerom og boder. Boligens 2. etasje har stue, kjøkken og ett soverom. Utgang til en vestvendt og solrik uteplass fra stuen. Garasje medfølger.

  Standard
  Bygningen ble oppført i 1963 og er utvendig løpende vedlikeholdt. Vinduer og utvendige dører er nylig utskiftet i regi av borettslaget. Innvendig har boligen behov for totalrenovering av badet grunnet vannlekkasje som har medført fukt og råteskader. Boligen fremstår ellers som trivelig med lyse overflater og en god arealutnyttelse. Kjøkkenet er fra 2008 og inneholder Norema kjøkkeninnredning med innredning med glatte fronter, laminert benkeplate og integrert kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, induksjonstopp og stekeovn. Induksjonstopp fungerer ikke og må skiftes ut. Det er kjøkkenventilator med kullfilter Innvendige overflater består av parkett, laminat, furu og betong på gulvene. Veggene har trepanel og malte plater samt pusset mur/isopor i bodrom. Innvendige tak har malte plater og trepanel. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG2 og TG3 i korte trekk. For utfyllende beskrivelse henvises det til tilstandsrapporten.   Forhold som har fått TG2: - Utvendig dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Dørlås er skadet. - Innvendige overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Kjøkken: Induksjonstopp fungerer ikke og må skiftes. Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Elektrisk anlegg: Sikringsskap er plassert i gang i 1 etg. Automatsikringer.   Forhold som har fått TG3: - Bad/vaskerom: Rommet må totalrenoveres. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stoppekran er påvist, men den fungerer ikke tilfredsstillende. - Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er påvist avvik ifm understøttelsen av tanken. Det er opplyst om at varmtvannstank er defekt. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Garderobeskapene på soverommene følger med. Kommoden i gangen kan medfølge, i tillegg er det mulighet for å overta noen seksjoner.

  TV/Internett/bredbånd
  Viken Fiber, internett og TV-pakke er inkludert i felleskostnadene.

  Parkering
  Parkering i egen garasje. Øvrig parkering på borettslagets gårdsplass.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 800 000 (Prisantydning) 60 312 (Andel av fellesgjeld)   1 860 312 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 870 144 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på strøm og vedfyring.

  Energiklasse
  unknown

 • Formuesverdi primær
  700949

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2523416

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med Hjartdalbanken om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  23

  Part.obl.nr.
  963016824

  Felleskostnader pr. mnd.
  3421

  Andel fellesgjeld
  60312

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-15T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  89211

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Tovsrud Borettslag

  Borettslagets org.nr
  963016824

  Om borettslaget
  Tovsrud Borettslag er frittstående borettslag og består av 3 lavblokker og 5 rekkehus.

  Forkjøpsrett
  Kun de øvrige andelseierne i dette borettslaget har forkjøpsrett ved salg, og forkjøpsretten utlyses etter at boligen er solgt.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Borettslagets regnskap viste et underskudd på kr 657 338,- i 2022. I 2023 er det budsjettert med et underskudd på kr 1 342 145,-. Underskuddet ser ut til å skyldes vedlikeholdsutgifter. Følgende iht. borettslagets protokoll fra sist generalforsamling 03.05.23: Styret skal undersøke mulighet å forbedre garasjene i 2023. Vedtak: "Vi har fått mange melding om dårlig tilstand på garasjene hos alle 3 bolig områder. Styret skal undersøke og vurdere hvis det er mulig å forbedre dette. Hvis det er praktisk mulig skal styret kalle inn en generalforsamling i høsten 2023 for presentasjon og stemmingen. " Saken ble tatt til orientering. Styret har begynt å sjekke priser, og skal ta en vurdering på fremdrift i saken til neste generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Borettslaget har ett lån via DNB BANK ASA: Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 16.05.2023: 4.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 287 Saldo per 16.05.2023: 2 155 966,- Første termin/første avdrag: 30.04.2017 ( siste termin 31.03.2047 ) Refinansiering ifm skifte av vinduer

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  If... Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561309

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Følgende iht. husordenreglene: - Det feltet utenfor husene som er tildelt hver leilighet plikter enhver andelshaver å holde i stand med grøntanlegg, evt. Beplantning. Enn videre anmodes samtlige andelshavere å holde lagets eiendom ryddig, opparbeidet og beplantet, slik at det blir en pryd for oss selv og tilliggende eiendommer. Andelshavere skal være representert ved dugnader etc. arrangert i regi av borettslaget. Forfall skal meddeles styret i god tid. Beboerne oppfordres til å holde det rent og ryddig på borettslagets eiendom, inklusive fellesarealene. - Enhver andelshaver plikter å holde vei åpen helt frem til offentlig ryddet vei. Snøen ryddes av taket når det er påkrevet

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse. Plannavn: Gomsrudveien 37 - 59. Ikrafttredelse: 06.11.1981

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 800 000 (Prisantydning) 60 312 (Andel av fellesgjeld)   1 860 312 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte)   9 832 (Omkostninger totalt)   1 870 144 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  9832

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 4900,-, markedsføringspakke kr 12 900,- oppgjørshonorar kr 3000,- og elektronisk grunnbok kr 250,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 34 900,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Dokumenter

Birthe Hedvall

Megler

Birthe Hedvall

97 55 49 05

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev