aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Møllergata 10D
Velkommen til Møllergata 10D

KONGSBERG Møllergata 10D

Prisregulert leilighet på vestsiden i et koselig borettslag - Godt vedlikeholdt

 • kr 578 785
 • BRA 58 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 578 785
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 837 621
 • EierformAndel
 • Byggeår1992
 • Soverom1
 • ArealP-rom 51 m²
 • Andel fellesgjeldkr 241 235
 • Felleskostnaderkr 5 438
 • Tomt712 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 578 785 (Prisantydning) 241 235 (Andel av fellesgjeld)   820 020 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   837 621 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Velkommen til Møllergata 10 D Flott leilighet med en meget sentral beliggenhet i et rolig og koselig borettslag på Vestsiden. En rekke ulike forretninger, restauranter og kaféer i umiddelbar nærhet, og man har gangavstand til Teknologiparken (ca. 900 meter) og til kunnskaps- og kulturhuset Krona (ca 200 meter), med universitet, kino, musikkteater og bibliotek samlet under ett tak. Nyere treningssenter i Bussedalen kun få minutter fra leiligheten. Gågate, kjøpesenter og Kongsberg knutepunkt med gode buss- og togforbindelser, ligger rett på andre siden av Numedalslågen. NB: Dette er en prisregulert bolig som vil si at prisen er utregnet iht. vedtektene og begrenset oppad til den oppførte prisen. Se salgsoppgaven for nærmere informasjon. Meld deg på til en hyggelig visning.

Møllergata 10D, Viken

 • Tomt
  712m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger meget sentralt til i et rolig og koselig borettslag på Vestsiden. En rekke ulike forretninger, restauranter og kaféer i umiddelbar nærhet, og man har gangavstand til Teknologiparken (ca. 900 meter) og til kunnskaps- og kulturhuset Krona (ca 200 meter), med universitet, kino, musikkteater og bibliotek samlet under ett tak. Nyere treningssenter i Bussedalen kun få minutter fra leiligheten. Gågate, kjøpesenter og Kongsberg knutepunkt med gode buss- og togforbindelser, ligger rett på andre siden av Numedalslågen (ca. 7-900 meter).

  Adkomst
  Se kartskisse. Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Byggemåte
  Byggemåte slik den er beskrevet i tilstandsrapport gjennomført av Reiersrud eiendom AS: Den besiktigede eiendommen er bestående av en andelsleilighet, oppført i 1992. Taktekkingen er av betongtakstein. Renner og nedløp er av plastbelagt stål fra byggeår, og takvannet ledes til rør i grunn/terreng. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Lett undertak. Adkomst til loft via luke i himling på bod. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Boligen har inngangsdør av tre med isolerglass, fra byggeår. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Sammendrag av forhold som har fått tilstandsgrad 2 og 3. For nærmere beskrivelse se vedlagt tilstandsrapport. Tilstandsgrad 2 (Avvik som kan kreve tiltak): - Utvendig dører - Radon > Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Kjøkkeninnredning > Det er ikke montert komfyrvakt i kjøkkenet som er krav på dette kjøkkenet ut ifra alder. Noe svelling på benkeplaten. - Elektrisk anlegg > anbefales el-sjekk. Tilstandsgrad 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): - Vinduer > Mer enn halvparten av forventet brukstid oppbrukt. - Etasjeskille > Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Innvendige dører > Noe slitasje på karmer og dører. - Gulv på bad > Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Våtrom > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Våtrom > Noe overflate slitasje på innredning. - Våtrom > Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Rommet har kun naturlig ventilasjon. - Vannledninger og avløpsrør > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger og avløpsrør. - Utvendige vann- og avløpsledninger > Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert.

  Innhold
  Leiligheten inneholder stue, kjøkken, soverom, bad, entre og bod.

  Standard
  Leiligheten fremstår godt vedlikeholdt alder tatt i betraktning. Lyse og fine innvendige overflater med gulv av fliser og belegg, veggene har malt strie og fliser, og taket har himlingsplater. Flislagt bad fra 2006 med varmekabler i gulv. Rommet har innredning med nedfelt servant, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Kjøkkenet ble pusset opp i 2012 og har innredning med lyse profilerte fronter, laminert benkeplate, vaskekum i stål, nedfelt komfyrtopp, ventilator, stekeovn, micro, oppvaskmaskin og kjøl/frys.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Medfølger: Hvitevarene på kjøkken og vaskemaskin på bad medfølger.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med Get = TV kollektiv start.

  Parkering
  Borettslaget har noen parkeringsplasser som tildeles av styret. Selger opplyser om at det pt. er flere ledige plasser.

  Diverse
  Leilighetene er prisregulerte iht. nedbetalt fellesgjeld og endringer i konsumprisindeksen jf. vedtektene 2-3 (6). Annen vesentlig verdiheving (påkostning) eller vesentlig verdireduksjon (stor slitasje) kan påvirke prisen ved salg av leiligheten. Etter befaring av teknisk ansvarlig i KBBL er det registrert dokumenterte påkostninger som utgjør kr. 54 790,-. Disse påkostningene er er hensyntatt i prisutregningen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  578 785 (Prisantydning) 241 235 (Andel av fellesgjeld)   820 020 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   837 621 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Det foreligger ikke energiattest og det må legges til grunn at leiligheten har energikarrakter G og oppvarmingskarrakter rød.

 • Formuesverdi primær
  41330

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  148788

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste løpende kostnader: felleskostnader, strøm og innboforsikring.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  8

  Part.obl.nr.
  963004559

  Felleskostnader pr. mnd.
  5438

  Andel fellesgjeld
  241235

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-08-30T22:00:00Z

  Andel fellesformue
  170615

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Møllergata Borettslag

  Borettslagets org.nr
  963004559

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i KBBL har forkjøpsrett ved salg av leiligheten. Forkjøpsrett må meldes til vårt kontor på eget skjema innen annonsert frist. Bud er ikke å regne som melding av forkjøpsrett. Ta kontakt med oppdragsansvarlig eller Kongsberg boligbyggelag dersom du har spørsmål vedrørende forkjøpsretten.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 12124536284, DNB BANK ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 31.08.2023: 5.15% pa. Antall terminer til innfrielse: 231 Saldo per 31.08.2023: 2 189 075 Andel av saldo: 241 235 Første termin/første avdrag: 05.12.2012 ( siste termin 05.11.2042 ) Annuitet, 30 år

  Sikringsordning fellesgjeld
  Tilbyder: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Varighet av avtalen/oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

  Borettslagets forsikringsselskap
  If Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561320

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Styret kan gi tillatelse til hold av hund eller annet husdyr når eieren forplikter seg til å påse at dyret ikke blir årsak til skade eller sjenanse. Hund skal ikke overlates alene i leiligheten og skal alltid være ledsaget av ansvarlig person utendørs. Styret kan forøvrig fastsette utfyllende regler om dyrehold.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Det foreligger ingen tinglyste heftelser eller rettigheter på andelen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 01.10.1992. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.  Det er innhentet godkjente byggetegninger fra kommunen som kan fås ved henvendelse til megler.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse. Komuneplan: Id: KPLAN2020 Navn: Kommuneplanens arealdel 2022 - 2030 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 22.06.2022 Reguleringsplaner: Id: 380R Navn: Sentrumsplanen Plantype: Områderegulering Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 23.03.2011 Planbestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  578 785 (Prisantydning) 241 235 (Andel av fellesgjeld)   820 020 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   837 621 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris stor kr. 34 900,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 4900,- oppgjørshonorar kr. 3000,- og visninger kr. 1750,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 11 800,-. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr. 12 000,- for utført arbeid, samt øvrige avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva. 

Harald Elveseter

Megler

Harald Elveseter

97 55 49 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev