aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Peckels gate 8
Velkommen til Peckels gate 8

KONGSBERG Peckels gate 8 H0303

Pen 3-roms toppleilighet i sentrum med solrik balkong og flott utsikt - P-plass i garasjeanlegg med adkomst via heis

 • kr 3 600 000
 • BRA 82 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 600 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 617 601
 • EierformAndel
 • Byggeår2006
 • Soverom2
 • ArealP-rom 78 m²
 • Andel fellesgjeldkr -
 • Felleskostnaderkr 3 902
 • Tomt2 182 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 600 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   3 600 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 617 601 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Velkommen til Peckels gate 8 Attraktiv 3-roms leilighet med lyse overflater og store vinduer som gir leiligheten en åpen og trivelig atmosfære. Leiligheten ligger meget sentralt til i et koselig borettslag på Vestsiden, med dagligvareforretning og vinmonopol i 1. etasje. En rekke ulike forretninger, restauranter og kaféer i umiddelbar nærhet, og man har gangavstand til Teknologiparken og til kunnskaps- og kulturhuset Krona, med universitet, kino, musikkteater og bibliotek samlet under ett tak. Gågate, kjøpesenter og Kongsberg knutepunkt med gode buss- og togforbindelser, ligger rett på andre siden av Numedalslågen. Her får du en toppleilighet i enden av bygget med gode solforhold og fin utsikt til bl.a. Skrimfjella og Funkelia! Meld deg på til en hyggelig visning
Takoverbygget inngangsparti hvor man kan sitte å nyte kveldssola

Peckels gate 8 H0303, Viken

 • Tomt
  2182m²

  Beskrivelse av tomt
  Fellestomt med pent opparbeidet fellesområder.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger meget sentralt til i et koselig borettslag på Vestsiden, med dagligvareforretning og vinmonopol i 1. etasje. En rekke ulike forretninger, restauranter og kaféer i umiddelbar nærhet, og man har gangavstand til Teknologiparken (ca. 900 meter) og til kunnskaps- og kulturhuset Krona (ca 200 meter), med universitet, kino, musikkteater og bibliotek samlet under ett tak. Nyere treningssenter i Bussedalen kun få minutter fra leiligheten. Gågate, kjøpesenter og Kongsberg knutepunkt med gode buss- og togforbindelser, ligger rett på andre siden av Numedalslågen (ca. 7-900 meter). Toppleilighet med enkel adkomst til både leilighet og garasjekjeller via heis. Koselig balkong med gode solforhold og en flott utsikt til både Skrimfjella og Funkelia. Direkte tilgang til fellesarealet opparbeidet med et skjermet grøntareal med lekestativ.

  Adkomst
  Adkomst via inngang i Peckels gate 8, med heis og trapp opp til felles svalgang i 3. etg. Gå så ut døren og ta til venstre med en gang, leiligheten ligger da i enden. Leiligheten er merket med salgsplakat og det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Kombinert leilighets- og forretningsbygg oppført på det tidligere Rådhuskvartalet ved Nytorget.

  Byggemåte
  Byggemåte beskrevet i eierskifterapport gjennomført av takstmann Audun Monsen: Antatt byggemetode etter registreringer ved befaring. Hull dekker i etasjeskille båret av stålkonstruksjon som er skjult i YV konstruksjon av utfyllende bindingsverk. Sammendrag av forhold som har fått tilstandsgrad 2 og 3. For nærmere beskrivelse se vedlagt tilstandsrapport. Tilstandsgrad 2 (avvik som kan kreve tiltak): - Bad > TG2 i følge NS3600 og manglende dokumentasjon på utførte arbeider fra byggeår. Fuktmåling med indikator foretatt, ingen fuktskade eller for høye målinger er registrert. Ingen synlig membran registrert, membranen har en forventet levetid som fuktsikring til å være ca. 20 år - Innvendig overflater > Stuegulv har en vannskade på parkett på innside av vinduer i yttervegg og mot nedfelt radiator i gulv. TG2 grunnet alder, fuktskade på overflaten. - Vinduer og ytterdører > Sjekket underkant balkongdør utvendig. Lite eller ingen vindsperre/fuge mot hjørne av underkant dør. Ingen beslag montert som beskyttelse av vindsperre mellom underkant panel og membran på terassegulv. Vurderes som en mindre utbedring/komplettering av valgt løsning. TG2 grunnet alder og dårlige detaljer.

  Innhold
  Leiligheten inneholder gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom og bod/vaskerom. Fin uteplass med adkomst fra stuen. Leiligheten har og en parkeringsplass og egen bod i felles garasjeanlegg.

  Standard
  Leiligheten har en standard som hovedsakelig er fra byggeår. Overflatene fremstår med normal bruksslitasje alder tatt i betraktning. De innvendige overflatene har panelplater og fliser på veggene. Gulvet har fliser, parkett og belegg. Badet er fra byggeår og er innredet med nedfelt servant i baderomsinnredning, toalett og dusjhjørne. Fliser på vegger og gulv med varmekabler i gulvet. Varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin i bod. Veggen som skiller soverom 2 fra gangen kan åpnes å lukkes etter ønske. En fin måte å skape en mer romslig følelse i inngangspartiet. Kjøkkenet er fra byggeår. Kjøkkeninnredningen har lyse profilerte fronter, laminert benkeplate, vaskekum, komfyr, ventilator og kjøleskap. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning med store vinduer som gir en god romfølelse til leiligheten.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.  Medfølger: - Hvitevarer: Kjøleskap og komfyr medfølger - TV, radio: Get for TV og Internett - To taklamper i gangen medfølger om ønskelig - Hylle/reol i garasjebod medfølger - Tuja med potte medfølger på veranda - Glasshyller montert i vinduer på gjesterom medfølger - Balkongflagg m/feste medfølger

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Borettslaget har avtale med get = kollektiv start + kollektiv BB basis.

  Parkering
  Medfølger egen parkeringsplass i borettslagets garasjekjeller. Det opplyses at borettslaget er i prosess med å tilrettelegge for muligheten til å installere el-bil lader.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Borettslaget har noen ekstra boder i kjeller som tildeles andelseierne etter boansiennitet i borettslaget. Leiligheten har i dag en ekstra bod, men denne vil bli utlyst for de andre andelseierne når leiligheten blir solgt. Dersom ingen andre andelseiere ønsker denne ekstra boden følger den leiligheten.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 600 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   3 600 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 617 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Oppvarmingen er basert på elektrisitet.

  Energiklasse
  E

 • Formuesverdi primær
  963977

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3470316

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Faste kostnader: felleskostnader, strøm og innboforsikring.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  14

  Part.obl.nr.
  987564938

  Felleskostnader pr. mnd.
  3902

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-05-01T22:00:00Z

  Kommentar fellesgjeld
  Borettslaget har IN-ordning og har mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Leiligheten har her innfridd fellesgjelden sin og har en andel fellesgjeld lik kr. 0,-

  Andel fellesformue
  50750

  Andel fellesformue per dato
  2021-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

  Borettslaget
  Vestsiden Borettslag

  Borettslagets org.nr
  987564938

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Dersom andelen skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett. Forkjøpsretten utlyses på KBBL sine hjemmesider og må meldes der eller til vårt kontor på eget skjema innen annonsert frist. Bud er ikke å regne som melding av forkjøpsrett. Har du spørsmål vedrørende forkjøpsrett kan du ta kontakt med megler eller Kongsberg boligbyggelag.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 12114695023, DNB BANK ASA Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 02.05.2023: 4.4% pa. Antall terminer til innfrielse: 159 Saldo per 02.05.2023: 4 540 768 Andel av saldo: 0 Første termin/første avdrag: 30.10.2006 ( siste termin 30.07.2036 ) Opprinnelig innfrielse lån (IN): 1 300 000 Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 736 535 Annuitetslån, 30 år Brl- har IN ordning

  Sikringsordning fellesgjeld
  Tilbyder: Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Varighet av avtalen/oppsigelsesvilkår: Borettslag som har tegnet seg for sikring kan si opp avtalen innen 1.desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  SP0000561334

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Styret kan samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: Det er ingen tinglyste heftelser eller rettigheter som følger andelen.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert: 18.12.2009

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område som er regulert til boligbebyggelse. Komuneplan: Id: KPLAN2020 Navn: Kommuneplanens arealdel 2022 - 2030 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 22.06.2022 Reguleringsplaner: Id: 380R Navn: Sentrumsplanen Plantype: Områderegulering Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 23.03.2011 Delareal: 22 m2 Formål: Fortau Delareal: 262 m2 RPHensynsonenavn 220_ Delareal 2 160 m2 Formål Sentrumsformål Delareal 3 m2 RPHensynsonenavn H910 Planer og plankart kan fås ved henvendelse til oppdragsansvarlig eller på kommunens hjemmesider.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 600 000 (Prisantydning) 0 (Andel av fellesgjeld)   3 600 000 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 617 601 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,4% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 4900,- oppgjørshonorar kr. 3000,- markedspakke kr. 12 900,- og visninger kr. 1750, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 14 695,-. Utleggene omfatter fotograf, kommunale opplysninger, eierskiftegebyr til forretningsfører, opplysninger fra forretningsfører og tinglysingsgebyrer. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag lik kr. 0,- da det gis salgsgaranti.  Alle beløp er inkl. mva. 

Harald Elveseter

Megler

Harald Elveseter

97 55 49 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev